Rusko – Slovensko 5:1 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Česko – Veľká Británia 12:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Slovensko
Pondelok 16.12.2013, 16:30 • Gianmalo Scola Arena, Albi di Canazei (Taliansko) • Zimná univerziáda
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už treťom skupinovom zápase slovenskej reprezentácie na zimnej Univerziáde 2013 v talianskom Trentine!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami prinášať aktuálne dianie zo štadióna Gianmalo Scola Arena (kapacita 3500 miest) v meste Alba di Canazei, kde proti sebe od 16:30 SEČ nastúpia univerzitné reprezentačné výbery Ruska a Slovenska.

    Zimná univerziáda (univerzitná olympiáda) je vysokoškolské medzinárodné športové podujatie, ktoré sa koná každé dva roky a momentálne talianské mesto Trentino hostí už 26. ročník. Hlavným organizátorom hier je Medzinárodná federácia vysokoškolského športu (International University Sports Federation – FISU). Pre súťažiacich platí vekové obmedzenie do 26 rokov a dôležitá je ich akademická príslušnosť, to znamená, že univerziáda je určená pre tých športovcov, ktorí sa popri kariére venujú aj štúdiu a navštevujú vysokú školu. Tento ročník zimnej univerziády hostí 12 súťažných disciplín a ľadový hokej samozrejme nemôže chýbať.

    Hokejového turnaja sa na tohtoročnej univerziáde zúčastňuje 12 reprezentačných výberov rozdelených do troch skupín. Slováci účinkujú spolu s reprezentáciami Českej republiky, Ruska a Veľkej Británie v skupine B, kde sa im darí veľmi dobre. Do štvrťfinále postupuje osem tímov (reprezentácie umiestnené na prvých dvoch priečkach skupín plus dva najlepšie tímy z tretích priečok).

    Aktuálna tabuľka univerziádnej skupiny B v ľadovom hokeji:
    1. Rusko – 6 bodov – skóre 15:1
    2. Slovensko – 5 bodov – skóre 14:2
    3. Česká republika – 1 bod – skóre 3:10
    4. Veľká Británia – 0 bodov – skóre 0:19

    Slovenskí reprezentanti sa vo svojom prvom zápase na tohtoročnej univerziáde predviedli v klasickom federálnom derby proti Českej republike. Zápas bol veľmi vyrovnaný, o čom hovorí aj výsledok po riadnom hracom čase 2:2 (góly Slovenska: 2x Martin Baran). V päťminútovom predĺžení gól nepadol, a tak sa rozhodovalo až v samostatných nájazdoch, kde boli úspešnejší Slováci, ktorí dokázali prekonať českého gólmana po zakončení Martina Kalináča, zatiaľ čo gólman Cibuľa neinkasoval ani raz. Slováci teda zdolali v tomto zápase Čechov tesne 3:2 po samostatných nájazdoch a prestrielali ich v pomere 43:24.
    V druhom zápase si naši chlapci zmerali sily proti outsiderovi skupiny B – univerzitnému výberu Veľkej Británie, ktorému uštedrili poriadny debakel 11:0 (4:0, 1:0, 6:0) a dokázali ho prestrieľať neuveriteľným pomerom 90:6. Je však veľmi zaujímavé, že každý z jedenástich gólov vsietil iný hráč, menovite: Radovan Cútt, Edmund Piačka, Tibor Tartaľ, Martin Kalináč, Marcel Baláž, Branislav Varga, Dominik Kramár, Daniel Brejčák, Miroslav Habšuda, Tomáš Daniška a Peter Gápa.

    Ruský hokejový univerziádny výber sa vo svojom úvodnom vystúpení predviedol proti outsiderovi skupiny B – reprezentačnému výberu Veľkej Británie. Rusi napokon svoju "povinnú jazdu" zvládli na výbornú a dokázali zdolať Britov debaklom 8:0 (2:0, 3:0, 3:0). V tomto zápase najviac zahviezdili hráči Pavel Kopytin a Vasilij Mordvinov, ktorí si na svoje konto pripísali po dva góly. Ďalšie štyri vsietili hráči Andrej Demidov, Artem Podšendjalov, Jurij Nazarov a Jegor Alešin. Je potrebné poznamenať aj to, že Rusi prestrielali Britov vysoko 80:12.
    V druhom zápase si Rusi zmerali sily proti univerzitnému výberu Českej republiky, ktorý dokázali zdolať s veľkým prehľadom výsledkom 7:1 (2:0, 2:1, 3:0) a prestrielali svojich súperov tesne 43:37. Najaktívnejším strelcom v tomto zápase bol Konstantin Turukin s dvoma gólmi a za ním s jedným gólom hráči Alexander Ščerbina, Alexander Sumin, Jegor Alešin, Alexander Ugolnikov a Kirill Putilov.
    Výraznou oporou ruských defenzívnych radov je momentálne gólman Danila Alistratov, ktorý odchytal takmer 90 minút, inkasoval len raz a má na svojom konte 97,56%-nú úspešnosť zákrokov, čo ho zaradzuje na druhú priečku tejto gólmanskej štatistiky.

    Ktorý z týchto dvoch tímov si pripíše na svoje konto tretiu výhru v rade a postúpi tak do štvrťfinále z prvej priečky skupiny B?
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Lavretskij (Alistratov) – Putilov, Ugolnikov ("A"), Kutugin, Ložkin, Sumin, Menšikov, Fast, Turukin – Kopytin ("A"), Ščerbina, Demidov ("C") – Fayzullin, Mordvinov, Podšendjalov – Michailov, Poljanskij, Alešin – Nazarov, Mitriakov, Sokolov.

    Slovensko: Srnec (Cibuľa) – Slimák, D. Kramár, Tartaľ, D. Brejčák, Šedivý, Rais ("C"), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter ("A"), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran ("A") – Varga, Gápa, Cútt.

    Rozhodca: Marian Rohatsch (GER) – Frederic Monnaie (BEL), Lauri Nikulainen (FIN).
     
    Ruskí reprezentanti budú v dnešnom zápase hrať v bielych dresoch pod taktovkou trénera Ilnura Gizatullina.

    Slovenskí hokejisti nastúpia v modrých dresoch a koučovať ich bude tréner Igor Tóth.
     
    Na ľadovú plochu Gianmalo Scola Arena v Alba di Canazei sa pomaličky dostávajú rozhodcovia a hráči oboch tímov. O niekoľko minút bude môcť začať súboj o prvé miesto v tabuľke skupiny B medzi Ruskom a Slovenskom!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Slovenska, ktorí sa nakrátko stiahli do vlastnej obrannej tretiny a následne sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    00:18
    Rusi si v úvode zápasu zahrajú v početnej výhode o jedného muža. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odišiel sadnúť Boltun.
     
    00:51
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Ugolnikov, no jeho delovka napokon nedokázala pozorného gólmana Srnca prekvapiť. Slovenský brankár tentokrát dobre zakročil svojimi dobre osadenými betónmi a následne puk ukryl pod svojou lapačkou.
     
    01:13
    Sokolov tentokrát dobre pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon neprekvapil pozornú slovenskú defenzívu, ktorá dokázala puk zblokovať do bezpečia bez väčších problémov.
     
    01:40
    Kutugin nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovku napokon gólman Srnec videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi s prehľadom zblokoval do bezpečia. Následne sa hra prerušuje kvôli posunutej slovenskej bráne.
     
    02:19
    Slovenskí hokejisti sa vo svojom oslabení napokon dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Rusi sa však stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    02:37
    Branislav Varga sa dostal k puku na útočnej modrej čiare, následne si nakorčuľoval na ľavé krídlo a snažil sa zakončovať, no pozorný Sumin ho od puku bez väčších problémov odstavil a následne posiela do útoku Rusov.
     
    03:07
    Slováci si tentokrát mierne nerozumeli a po nepresnej rozohrávke Rusov sa jeden z nich previnil jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmana Srnca.
     
    03:21
    Aj Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie gólmana Srnca odchádza sadnúť ruský útočník Nazarov.
     
    03:26
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci dokázali využiť početnú výhodu o jedného muža už po piatich sekundách! Po vyhratom vhadzovaní sa k puku na útočnej modrej čiare dostal Dominik Kramár, ktorý ho nahodil pred ruskú bránu, kde sa najlepšie zorientoval ONDREJ GMITTER, ktorý svojim bekhendovým zakončením z polotočky na pravej strane umiestnil puk k pravej žŕdke ruskej brány. Gólman Lavretskij teda nemal žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Dominik Kramár.
     
    04:06
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty si tentokrát za držanie hokejky odchádza sadnúť ruský hráč Fayzullin.
     
    04:56
    Slovenskí hokejisti sa počas svojej druhej presilovej hry v dnešnom zápase zatiaľ nikam neponáhľajú a puk si takticky prihrávajú v útočnom pásme. Ruský defenzívny štvorec je však zatiaľ pozorný.
     
    05:24
    Varga sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa ruskej brány. Následne sa hostia zásluhou Turukina dokázali oslobodiť.
     
    05:50
    Slováci sú stále pri puku, no momentálne si ho prihrávajú len vo vlastnej obrannej tretine, kde Rusi vyslali aktívny forčeking, ktorý robí Slovákom poriadne problémy.
     
    06:13
    Ruskí reprezentanti sa napokon vo svojej početnej nevýhode dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Momentálne sa snažia rýchlo zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí prejsť cez slovenskú defenzívu.
     
    06:58
    Daniška sa dostal k puku na ľavej strane a následne ho bekhendovo nahadzoval pred ruskú bránu, no tam sa k nej dostali len ruskí obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    07:20
    Gólman Lavretskij si na svoje konto pripísal ďalšie dva dôležité zákroky, keď puk po strele od Kalináča z centrálnej časti najskôr zblokoval pred seba a následne jeho dorážku ukryl pod svojou lapačkou.
     
    07:55
    Rýchlym únikom cez stred sa tentokrát snažil presadiť Ščerbina, no napokon narazil na pozorného Slimáka, ktorý ho od puku bez problémov odstavil. Do útoku teda opäť smerujú Slováci.
     
    08:12
    Rusi si tentokrát veľmi nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lavretskim. Konkrétne po jeho pravici.
     
    08:43
    Fayzullin nekompromisne vystrelil z hranice pravého kruhu, no jeho pekný švih napokon skončil len na pleksiskle za slovenskou bránou. Gólman Srnec teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    09:02
    Na rad prichádza ďalšia ruská presilová hra. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Ondrej Gmitter.
     
    09:57
    Spoza kruhov tvrdo pálil Kutugin, no ani jeho tvrdý prízemný projektil napokon neprešiel k slovenskej bráne. Pozorný Tartaľ bol v strehu a túto strelu zblokoval svojimi korčuľami do bezpečia.
     
    10:27
    Do obrovskej gólovej šance sa tentokrát v oslabení dostal slovenský útočník Martin Baran, ktorý zachytil puk v medzikruží a následne zakončoval z hranice ľavého kruhu. Pozorný ruský obranca Menšikov ho však počas jeho prieniku dobre bránil a napokon celú situáciu vyriešil až gólman Lavretskij, ktorý ukryl puk vo svojej lapačke.
     
    10:56
    Slováci sa momentálne bránia bez väčších problémov a puk poľahky vyhadzujú cez všetky čiary až za ruskú bránu. Po nepresnej prihrávke od Ščerbinu tentokrát puk zachytil aktívny Baláž.
     
    11:27
    Z pravej strany nekompromisne pálil Turukin, no gólman Srnec bol v strehu a jeho tvrdú strelu zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel. Následne sa snažia zaútočiť Slováci.
     
    11:56
    Slováci si takmer urobili poriadny závar pred svojou bránou, keď sa dvojica obrancov Slimák a Kramár zrazila za slovenskou bránou. Urastený Dominik Kramár sa však rýchlo pozviechal a útočiaceho Kopytina dokázal svojim telom odstaviť.
     
    12:38
    Slovenskí hokejisti sa snažia dostať do útočného pásma systémom nastreľovaných pukov, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Rusi sa bránia veľmi dobre, čo potvrdil aj Ložkin, ktorý zastavil únik Kentoša po pravom krídle.
     
    13:18
    Sokolov ukázal svoj herný dôraz v medzikruží, keď sa preštrikoval cez slovenskú defenzívu, no napokon sa proti pozornému Kentošovi k puku už nedostal. Rusi však stále útočia.
     
    13:35
    Rusi si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si tentokrát za držanie protihráča odchádza sadnúť Boltun.
     
    13:53
    Rusko dalo gól!
    Je vyrovnané! Ruskí hokejisti dokázali rovnako ako ich slovenskí protihráči využiť presilovú hru na vsietenie gólu. Po skvelej prihrávke od Mitriakova sa k puku na hranici pravého kruhu dostal JURIJ NAZAROV, ktorý svojou prízemnou delovkou vymietol pavučinu medzi betónmi gólmana Srnca. Asistencie si pripisujú hráči Vadim Mitriakov a Kirill Putilov.
     
    14:24
    Slovenskí reprezentanti sa opäť snažia dostať do vedenia, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Rusi veľmi dobre pokrývajú stredné pásmo, cez ktoré Slováci nevedia prejsť.
     
    14:55
    Cútt tuho bojoval o puk za ruskou bránou, no napokon proti dvojici ruských obrancov neuspel. Následne sa snažia zaútočiť hráči ruskej zbornej, no nedarí sa im v tom.
     
    15:28
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Varga, no gólman Lavretskij tentokrát podržail svoj tím nad vodou a puk bez problémov zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    15:56
    Z otočky v medzikruží tvrdo pálil Mordvinov, no gólman Srnec bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel, kde si ho prevzali slovenskí obrancovia.
     
    16:18
    Lavretskij bol opäť v plnej permanencii, keď tentokrát vo svojej lapačke zachytil puk po delovke z pravej strany od Gmittera. Následne sa bude vhadzovať po ľavej ruke ruského gólmana.
     
    16:56
    Slovenský útočník Baran preveril pozornosť ruskej defenzívy strelou z pravej strany, no jeho prízemný projektil napokon minul priestor ruskej svätyne.
     
    17:27
    Nazarov sa dostal k puku na hranici pravého kruhu, následne ho pretlačil pred Mitriakova, ktorý napriahol svoju hokejku, no gólman Srnec mal svoju lapačku na správnom mieste a puk v nej dokázal zachytiť.
     
    17:53
    Rusko dalo gól!
    Ruskí reprezentanti otáčajú gólový účet tohto stretnutia vo svoj prospech a dostávajú sa do vedenia. Ščerbina potiahol puk za slovenskú bránu, následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel pred gólmanom Srncom aktívneho PAVLA KOPYTINA, ktorý sa odpútal od slovenských obrancov a svojou strelou prekonal slovenského brankára. Asistencie si pripisujú hráči Alexander Ščerbina a Alexander Ugolnikov.
     
    18:42
    Rusi pridávajú na ofenzívnej aktivite, no zatiaľ sa im nedarí zakončovať. Slováci sú po druhom inkasovanom gole pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    19:15
    Z ľavého kruhu pekne vypálil Poljanskij, no jeho projektil napokon gólman Srnec videl veľmi dobre a puk dokázal svojimi betónmi bez problémov zblokovať do bezpečia za svoju bránu.
     
    19:50
    Lavretskij si v závere prvej tretiny pripísal na svoje konto fantastický zákrok, keď po nekompromisnej strele od Čížeka z medzikružia zachytil puk vo svojej lapačke a následne prerušil hru!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvode prvej dvadsaťminútovky tohto zápasu boli mierne aktívnehší hráči slovenského univerzitného tímu, ktorí sa po efektívnej bekhendovej strele od Ondreja Gmittera dostali do vedenia počas presilovej hry v 4. minúte. Následne však naplno zabrali hokejisti Ruska, ktorí najskôr po góle Nazarova v 14. minúte vyrovnali (presilová hra) a následne sa po zakončení od Kopytina dostali do vedenia.

    Podarí sa Slovákom naplno zabrať v druhej tretine a pripísať si tak na svoje konto aspoň vyrovnanie?
     
    Pomer striel na bránu v prvej tretine:
    Rusko vs. Slovensko – 10 vs. 9
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Ruska. Tí sa okamžite dostali pred slovenskú bránu, no zakončovať už nedokázali. Následne sa Slováci pri svojom útoku previnili postavením mimo hry.
     
    20:52
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa dostávajú do dvojgólového vedenia hneď v úvode druhej tretiny! Fayzullin potiahol puk za slovenskú bránu, následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel pred gólmanom Srncom aktívneho VASILIJA MORDVINOVA, ktorý svojou strelou rozvnil sieť v slovenskej bráne potretíkrát. Marek Srnec sa na slovenských obrancov hnevá oprávnene. Asistenciu si pripisuje Danil Fayzullin.
     
    21:19
    Spoza ľavého kruhu tentokrát dobre zakončoval slovenský útočník Varga, no gólman Lavretskij bol v strehu a puk bez problémov zachytil medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    21:48
    Kalináč chcel ukázať svoje individuálne schopnosti po dobrom úniku cez pravé krídlo, no ruský obranca Ložkin jeho úmysel odhadol a puk mu z hokejky vypichol.
     
    22:24
    Po peknej prihrávke od Vargu sa k zakončeniu v medzikruží mohol dostať Gápa, no ten napokon proti pozornej ruskej defenzíve už zakončovať nedokázal. Následne sa snažia zaútočiť ruskí hokejisti.
     
    22:53
    Z pravej strany nekompromisne pálil Cútt, no gólman Lavretskij bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho ľavej ruke.
     
    23:25
    Gápa uvoľnil dobrou bekhendovou prihrávkou na ľavom krídle Vargu, no ten takúto prihrávku nečakal a napokon už proti ruskému obrancovi Ugolnikovi nedokázal strelecky uspieť.
     
    23:51
    Ruský útočník Fayzullin sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď po parádnej prihrávke od Mordvinova stál proti Srncovi sám, no napokon po svojom úniku len tesne minul priestor slovenskej svätyne.
     
    24:08
    Rusi si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za útočný faul – nedovolené bránenie odchádza sadnúť Marcel Baláž.
     
    24:40
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Daniel Brejčák, no jeho delovku napokon gólman Lavretskij videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho pravej ruke.
     
    25:17
    Ruský útočník Alešin nahodil puk na zadný mantinel z ľavej strany, no tam sa k nemu dostal len pozorný Kalináč, ktorý vyhodil puk do stredného pásma. Následne sa Rusi snažia opäť takticky zaútočiť.
     
    25:57
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Mitriakova sa k zakončeniu z prvej spoza kruhov dostal obranca Menšikov, no jeho delovka napokon skončila len pri zadnom mantineli mimo slovenskej brány. Srnec teda zasahovať nemusel.
     
    26:13
    Slovenskí hokejisti hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda vo svojom oslabení bez problémov ubrániť. Momentálne sa naši chlapci snažia zaútočiť, no proti ruskej defenzíve to majú viac než ťažké.
     
    26:52
    Cútt nahodil puk na zadný mantinel z pravej strany, no tam sa k nemu dostal len pozorný Putilov, ktorý zakladá ďalší útok ruskej federácie. Uvidíme, čo sa Rusom podarí tentokrát vymyslieť.
     
    27:27
    Gólman Lavretskij si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď po tvrdej delovke z ľavej strany od Kentoša dokázal vyraziť puk na zadný mantinel!
     
    27:58
    Po krátkej chvíli sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Čížek, ktorý tvrdo vystrelil, no gólman Lavretskij vyrazil jeho strelu len pred seba. Pred ruskou bránou sa k dorážke dostal opäť Kentoš, no ruský gólman zachytil puk medzi svojimi betónmi!
     
    28:21
    Po dobrej strele z pravej strany od Barana gólman Lavretskij opäť skvele zapracoval svojimi betónmi. Následne sa k dorážke dostal Kalináč, no ochranca ruskej svätyne aj tentokrát puk zachytil vo svojej výstroji!
     
    28:49
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Jurij Nazarov.
     
    28:59
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za hákovanie tentokrát odchádza sadnúť Peter Boltun.
     
    29:17
    Po ďalšom dobrom zákroku v znení gólmana Lavretskeho, ktorý zachytil puk po nahodení od Gmittera sme mohli vidieť poriadne nervy pred ruskou bránou. Do náznaku potýčky sa zapojila dvojica Gmitter a Ugolnikov, no k bitke napokon neprišlo.
     
    29:26
    Slovenský útočník Peter Čížek bol nekompromisne zložený k ľadu v medzikruží jedným z ruských hráčov. Následne sa hra síce prerušila, no hlavný rozhodca faul nevidel a vylučovať sa teda nebude.
     
    29:50
    V hre štyroch na štyroch sa oba tímy snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa ani jednému z nich nedarí potrebne zaútočiť. Pri puku sú momentálne za vlastnou bránou hokejisti Ruska.
     
    30:16
    Podšendjalov potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, no napokon narazil na pozorného slovenského obrancu Brejčáka, ktorý mu puk bez problémov vypichol z hokejky.
     
    30:56
    Rusi si zahrajú veľmi krátku presilovú hru, ktorá bude trvať len niekoľko sekúnd. O malú chvíľu budú aj slovenskí reprezentanti hrať už v plnom počte.
     
    31:19
    Gólman Lavretskij si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď sa tentokrát skvele hodil po puku na pravú stranu. Tam ho svojou strelou spoza ľavého kruhu dopravil Baláž.
     
    31:33
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Poljanskij.
     
    31:47
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si tentokrát odchádza sadnúť Ondrej Gmitter, ktorý sa v obrannom pásme previnil krosčekom.
     
    32:18
    Nazarov potiahol puk cez stred až pred slovenskú bránu, no tam sa k nemu dostal len pozorný Kramár, ktorý ruského útočníka bez problémov odstavil efektívnym vypichnutím puku.
     
    32:58
    Mitriakov potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne ho nahodil na zadný mantinel, no už ho nedokázal dokorčuľovať. Pozorný obranca Daniel Brejčák ho od puku bez problémov odstavil.
     
    33:33
    Rusko dalo gól!
    Rusi dokázali vo svojej krátkej presilovej hre po návrate ruského hráča Poljanskeho využiť svoju presilovú hru! Po skvelej prihrávke od Sumina sa k puku na ľavej strane dostal VITALIJ MENŠIKOV, ktorý si nakorčuľoval pred slovenskú bránu, urobil skvelý poloblúk a puk zasunul do Srncovej svätyne popri jeho ľavom betóne. Asitencie si pripisujú hráči Alexander Sumin a Danil Fayzullin.
     
    34:16
    Slovenský útočník Baran sa dostal do skvelej gólovej šance, keď pred ruskou bránou tečoval strelu od modrej v znení Šedivého, no napokon len veľmi tesne minul priestor ruskej svätyne!
     
    34:56
    Poljanskij dobre zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Srnec videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    35:27
    Po peknej prihrávke od Turukina sa k zakončeniu mohol dostať Nazarov, no pozorný Boltun puk videl a následne ho bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    35:56
    Z hranice pravého kruhu tentokrát dobre pálil Čížek, no gólman Lavretskij túto strelu videl s veľkým prehľadom a puk zachytil na svojej hrudi. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho ľavej ruke.
     
    36:47
    Varga sa dostal k puku na ľavom kruhu, následne chcel na pravom krídle nájsť Cútta, no nepodarilo sa mu to. Jeho prihrávka naslepo skončila len v moci pozorného Ugolnikova, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    37:09
    Spoza slovenskej brány nahadzoval puk pred gólmana Srnca aktívny Demidov, no pozorný ochranca slovenskej svätyne napokon dobre zasiahol svojou hokejkou. Následne sa však hra prerušila kvôli posunutej slovenskej bráne.
     
    37:43
    Kramár sa snažil s pukom prejsť pred ruskú bránu z ľavej strany, no napokon bol neúspešný, keďže nemal potrebnú rýchlosť a pozorný ruský útočník Michailov ho dokázal bez problémov odstaviť.
     
    38:21
    Gólman Srnec si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď ukážkovo vykorčuľoval zo svojej brány po chybe slovenských obrancov a svojimi betónmi zvalcoval útočiaceho Kopytina. Najskôr však trafil puk, a tak sa vylučovať nebude.
     
    38:50
    Rusi si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva do kruhu naľavo od ruskej brány.
     
    39:24
    Čížek nahodil puk pred ruskú bránu bekhendovým projektilom z ľavej strany, následne ho chcel pred gólmanom Lavretskim tečovať ešte Daniška, no ten nedokázal prekonať výstroj dnes skvele chytajúceho ruského gólmana.
     
    39:49
    Alešin sa rýchlo presúval po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného obrancu Raisa, ktorý ho od puku bez problémov odstavil dobrým bodyčekom pri zadnom mantineli.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola pre našich chlapcov len veľmi neúspešná. Dostali sa síce do niekoľkých skvelých gólových šancí, no gólman Jurij Lavretskij potvrdil svoje kvality skvelými zákrokmi a napokon poriadne podržal ruskú zbornú nad vodou. Na druhej strane sa však gólman Marek Srnec nemohol až tak tešiť, keď najskôr inkasoval po strele Mordvinova v 21. minúte a následne vyťahoval puk zo svojej brány aj počas oslabenia, keď ho prekonal Vitalij Menšikov.

    Podarí sa slovenským hokejistom zabrať naplno v tretej tretine a zdramatizovať tak tento zápas alebo si Rusi svoj náskok už ustrážia?
     
    Pomer striel na bránu v druhej tretine:
    Rusko vs. Slovensko – 3 vs. 15
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Ruska, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť. Slovenská defenzíva je však zatiaľ veľmi pozorná.
     
    40:49
    Ruskí hokejisti sa zatiaľ nikde neponáhľajú, keďže majú puk vo svojej moci za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Slováci začínajú aktívne forčekovať.
     
    41:27
    Varga potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, no pri zadnom mantineli sa pri ňom pristavil pozorný Ugolnikov, ktorý ho od puku po dobrom bodyčeku bez problémov odstavil.
     
    41:52
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Aktívnejší sú síce Slováci, no chýba im potrebné šťastie v koncovke.
     
    42:21
    Z ľavej strany dobre pálil Gmitter, no ten napokon svojim bekhendovým projektilom trafil len svojho spoluhráča Boltuna, ktorý puk priľahol. Následne sa však rýchlo zdvihol z ľadu a pokračuje v slovenskom útoku.
     
    42:52
    Gólman Srnec si na svoje konto pripísal dôležitý zákrok, keď po nekompromisnej delovke z ľavého kruhu od Michailova dokázal puk svojou lapačkou zblokovať mimo svojej brány.
     
    43:18
    Čížek nahodil puk na zadný mantinel z ľavej strany, no tam sa k nemu dostsali len pozorní hokejisti Ruska, ktorí upokojujú tempo hry. Slováci sa však stále nevzdávajú.
     
    43:35
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Ščerbina.
     
    44:03
    Po peknej prihrávke od Slimáka sa k zakončeniu na pravej strane dostal Gmitter, no jeho prízemná delovka napokon minula priestor ruskej brány. Slováci zatiaľ ostávajú usadení v útočnom pásme.
     
    44:38
    Slovenský obranca Slimák napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom, no jeho delovku napokon gólman Lavretskij videl veľmi dobre a puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    45:12
    Slovenskí hokejisti budú hrať presne 23 sekúnd v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Mordvinov.
     
    45:35
    Rusi sa dokázali oslobodiť a momentálne hrajú už vo štvorici. Po dobrej prihrávke od Baláža sa k puku na pravej strane dostal Boltun, no jeho delovka trafila len jedného z obetavých ruských obrancov, ktorý sa do dráhy strely položil.
     
    46:13
    Slovenským hokejistom sa momentálne veľmi nedarí v ich ofenzívnej činnosti. Po nepresnej prihrávke od Boltuna sa k puku dostal pozorný Menšikov, ktorý oslobodil svoj tím spod tlaku.
     
    46:57
    Z hranice pravého kruhu dobre pálil Kramár, no jeho projektil napokon gólman Lavretskij zachytil medzi svojimi betónmi. Následne chcel cez ruského gólmana pretlačiť puk Gmitter, no nepodarilo sa mu to.
     
    47:22
    Rusko dalo gól!
    Slovenská defenzíva opäť poriadne zlyhala, keď prenikajúceho ruského útočníka nedokázal zastaviť ani Cútt a ani Varga. KIRILL POLJANSKIJ si zo stredného pásma nakorčuľoval do medzikružia, tvrdo vypálil a jeho delovka napokon gólmanovi Srncovi prepadla pomedzi jeho betóny do slovenskej brány. Asistenciu si pripisuje Vladislav Sokolov.
     
    47:56
    Rusi sa opäť usadili v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nedarí zakončovať. Slovenská defenzíva sa tentokrát bráni naozaj veľmi dobre.
     
    48:13
    Z pravej strany tvrdo pálil hosťujúci obranca Kutugin, no jeho projektil napokon jeden zo slovenských hráčov zblokoval len na zadný mantinel, kde si ho prevzali slovenskí obrancovia.
     
    48:36
    Ruskí hokejisti majú k dispozícii ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si za vrazenie na mantinel odišiel sadnúť slovenský útočník Marcel Baláž.
     
    49:21
    Po peknej prihrávke od Kopytina z ľavej strany sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Ščerbina, no jeho projektil bol napokon jedným zo slovenských obrancov zblokovaný do bezpečia za slovenskú bránu.
     
    49:56
    Rusi sú s pukom stále usadení v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Slováci sa snažia vyhodiť puk, no zatiaľ sa om proti ruským útočníkom veľmi nedarí.
     
    50:24
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil Fast, no jeho delovka napokon minula priestor slovenskej brány. Následne chcel odrazený puk na ľavej strane dorážať Kopytin, no aj ten minul priestor slovenskej brány.
     
    50:38
    Slováci sa vo svojej početnej nevýhode dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Rusi sa však stále nevzdávajú a snažia sa takticky zaútočiť, no slovenská defenzíva im robí zjavné problémy.
     
    51:16
    Z ľavej strany dobre pálil Tomáš Daniška, no jeho projektil napokon gólman Lavretskij videl veľmi dobre a puk zachytil medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    51:39
    Ruský útočník Sokolov tvrdým bekhendovým projektilom ohrozil slovenskú defenzívu z hranice pravého kruhu, no napokon minul priestor slovenskej svätyne. Srnec teda zasahovať nemusel.
     
    52:11
    Ruskí hokejisti majú puk vo svojej moci vo vlastnej obrannej tretine, kde upokojujú tempo hry a prestriedávajú svoju hernú formáciu. Slováci sa medzitým snažia forčekovať.
     
    52:55
    Mordvinov potiahol puk za slovenskú bránu po ľavom krídle a následne chcel dobrou bekhendovou prihrávkou nájsť Fayzullina, no nepodarilo sa mu to. Pozorný obranca Slimák puk zachytil a poslal ho do stredného pásma.
     
    53:36
    Alexander Ščerbina ukázal svoj herný dôraz na pravom krídle, keď skvele prešprintoval slovenských obrancov a následne chcel prekonať ležiaceho Srnca, no trafil len konštrukciu slovenskej brány!
     
    54:23
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Habšudu sa k zakončeniu v medzikruží dostal Gápa, no ten svojou strelou trafil len zadný mantinel za ruskou bránou. Lavretskij teda zasahovať nemusel.
     
    54:59
    Slováci sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Ruská defenzíva je naozaj veľmi pozorná a nič nenecháva na náhodu. Momentálne je pri puku aktívny Putilov.
     
    55:09
    Gólman Srnec si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát medzi svojimi betónmi zachytil puk po dobrej strele z tesnej blízkosti od Nazarova, ktorý sa opäť zbavil slovenskej obrany.
     
    55:40
    Baláž sa chcel cez stredné pásmo rýchlo dostať do útoku, no ruský forčeking mu urobil poriadne problémy a prinútil ho stiahnuť sa až k bráne slovenského gólmana Srnca.
     
    56:18
    Varga bojoval o puk proti ruskej defenzíve na ľavej strane, no napokon bol neúspešný, keďže ho pozorný Ložkin od puku svojou hokejkou s veľkým prehľadom odstavil.
     
    56:45
    Gólman Srnec opäť skvele zakročil, keď sa po dobrej prihrávke od Mordvinova spoza slovenskej brány rýchlo presunul do stredu svojho bránkoviska a strelu od Fayzullina vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    57:01
    V závere tretej tretiny si hokejisti Slovenska zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť ruský kapitán Demidov.
     
    57:47
    Na rad prichádza početná výhoda o dvoch mužov pre Slovensko. Slovenský útočník Jozef Kentoš obdržal na pravej strane tvrdý bodyček od Kopytina klasifikovaný ako vrazenie na mantinel.
     
    58:24
    Slováci si vo svojej početnej výhode o dvoch mužov poriadne nerozumeli, keď po dobrej prihrávke z ľavej strany od Vargu obrancovi Loydlovi puk ušiel a skončil až pri gólmanovi Srncovi.
     
    58:41
    Z hranice pravého kruhu tentokrát skvele pálil Gmitter, no jeho delovku napokon gólman Lavretskij vyrazil pred seba ku pozornému Putilovi, ktorý puk bez problémov vyhodil cez všetky čiary.
     
    59:05
    Hokejisti Ruska hrajú už vo štvorici, no zatiaľ sa bránia naozaj veľmi dobre. Slovenskí hokejisti sa snažia niečo vymyslieť, no musíme povedať, že dnes sa im naozaj veľmi nedarí.
     
    59:16
    Ruskému útočníkovi Demidovovi tentokrát poriadne pukli nervy v obrannom pásme, keď skočil na ležiaceho slovenského obrancu Šedivého a začal do neho mierne búšiť rukavicami a ťahať ho za dres. Následne sa však vylučovať nebude.
     
    59:45
    Rusi hrajú už v plnom počte a vyzerá to tak, že svoj náskok si už jasne udržia bez inkasovania druhého gólu. Momentálne je pri puku pozorný obranca Ložkin.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola spomedzi všetkých asi najvyrovnanejšia, no našim chlapcom napokon šťastie v koncovke a najmä gólman Lavretskij veľmi neprial, a tak sa im už nepodarilo skórovať. Na druhej strane boli však Rusi úspešnejší, keď po góle od Poljanskeho z 48. minúty navýšili svoj náskok na konečných 5:1.

    Ruskí hokejisti teda bez prehry a s dvoma inkasovanými gólmi vyhrávajú skupinu B, hneď pred druhým Slovenskom. Oba tímy postupujú do štvrťfinále. Slováci si v ňom zmerajú sily proti Kanaďanom, no súper Rusov ešte nie je úplne známy.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zimnej Univerziády 2013.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:44:01)

    Góly a asistencie: 14. Nazarov (Mitriakov, Putilov), 18. Kopytin (Ščerbina, Ugolnikov), 21. Mordvinov (Fayzullin), 34. Menšikov (Sumin, Fayzullin), 48. Poljanskij (Sokolov) – 4. Gmitter (D. Kramár)


    Rusko: Lavretskij (Alistratov) – Putilov, Ugolnikov ("A"), Kutugin, Ložkin, Sumin, Menšikov, Fast, Turukin – Kopytin ("A"), Ščerbina, Demidov ("C") – Fayzullin, Mordvinov, Podšendjalov – Michailov, Poljanskij, Alešin – Nazarov, Mitriakov, Sokolov.
    Slovensko: Srnec (Cibuľa) – Slimák, D. Kramár, Tartaľ, D. Brejčák, Šedivý, Rais ("C"), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter ("A"), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran ("A") – Varga, Gápa, Cútt.

    Rozhodca: Marian Rohatsch (GER) – Frederic Monnaie (BEL), Lauri Nikulainen (FIN)