Mladá Boleslav – Most 7:2 (kon.) | Motor ČB – Jihlava 1:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 9:2 (kon.)
Třebíč – Litoměřice 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Havířov 7:0 (kon.) | Olomouc – Benátky n/J 4:1 (kon.)
Šumperk – Kadaň 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Olomouc
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
HC Benátky nad Jizerou
cz Pondelok 16.12.2013, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Mora díky třetí třetině bere tři body. Benátky porazila v poměru 4:1. (20:12:38)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Michal Beránek (BEN) naprosto nesmyslně trefil helmou Martina Janáčka. Za to dostal trest ve hře!
     
    58:50
    Hosté už jsou spíše frustrovaní. Další z hráčů Benátek dostává dvouminutový trest, a to konkrétně Adam Dlouhý (BEN). Pozornost však na sebe strhli jiní hokejisté. Richard Diviš (OLO) a Ján Niko (BEN) sundali rukavice a helmy a domluvili si bitku jako z NHL.Oba hráči dostávají 5 minut + DKU.
     
    57:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto o tom, kdo bude v dnešním utkání brát tři body. Z poloviny hřiště trefuje odkrytou klec Benátek ROMAN RÁC. Asistence: Jakub Bartoň, Jan Knotek.
     
    57:44
    Jan Lukáš zůstává na střídačce, hosté zkusí power-play.
     
    57:44
    Oddechový čas pro mužstvo Benátek nad Jizerou!
     
    57:44
    Lukáš Králík byl sražen u mantinelu a z ledu se těžce zvedá. Útočník ale nakonec bude pokračovat ve hře.
     
    56:54
    Mora se rázem dostala do klidu, Benátky už vědí, že nemají moc času.
     
    55:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti využívají přesilovku čtyři vteřiny od jejího začátku! Bombu z hole JANA JAROMĚŘSKÉHO zastavila až síť v hostující kleci! Mora se tak ujímá dvoubrankového vedení. Asistence: Lukáš Králík, Radim Kucharczyk.
     
    55:16
    Benátky si komplikují situaci. Tento zákrok už neunikl ani hlavnímu arbitrovi, za podražení je vyloučen Adam Dlouhý (BEN).
     
    54:48
    Mikyska byl na pravé straně útočného pásma svého celku dlouho osamocený, Špačkovi se ale nepodařilo letící přihrávku trefit.
     
    54:24
    Skořepa dostal nabito na modrou čáru, rychlý kontr svěřenců Filipa Pešána zastavuje Vošvrda pohotovým zákrokem lapačkou.
     
    53:53
    Ze strany hostujícího celku bylo k vidění několik ostřejších zákroku, domácím fanouškům se to nelíbí. Hlavního sudího to však z klidu nedostalo.
     
    53:00
    V posledních momentech se hra Olomouce zvedla a Benátečtí tak mají najednou plné ruce práce s tím, aby vůbec svému soupeři stíhali.
     
    52:21
    Diviš se výborně zbavil jednoho z obránců a poslal puk mezi kruhy na Hežu, jeho rána ale mířila těsně nad břevno hostující svatyně.
     
    51:15
    Radim Kucharczyk mohl svůj celek ještě o kus přiblížit domácí mužstvo ke třem bodům, u levé tyčky hostující klece ale kotouč promáchl!
     
    50:27
    Radim Kucharczyk opustil trestnou lavici a hned se zapoji do hry, když posunul puk na Kindla. Ten sice několikrát obešel dva hráče Benáte, až k Lukášovi se však nedostal.
     
    50:13
    Danielu Špačkovi je odpískáno hraní ve Vošvrdově brankovišti, proto se nyní bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    49:38
    Olomoučtí se dokázali zásluhou vyhození Martina Janáčka osvobodit, čímž tak mohla obranná čtveřice Mory přepustit práci dalším čtyřem vyvoleným.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 32. Knotek (Rác), 47. Diviš (Pekr, Řípa), 56. Jaroměřský (Králík, Kucharczyk), 58. Rác (Bartoň, Knotek) – 7. Skořepa


    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Bartoň (C), Staněk, Kadela – Pekr, Diviš, Řípa – Kucharczyk, Kindl, Selingr – Rác, Knotek, Lehečka – Heža, Králík.
    HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Trenčan) – Beránek, Říha, Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Vitásek – Jonák, Skořepa, Klimt (C) – Psota, Dlouhý, Vařecha – Skalický, Mikyska, Špaček – Bárta, Plodek, Kica – Krejčík.

    Rozhodca: Mrkva – Barteček, Vengřín

    Diváci: 914