Mladá Boleslav – Most 7:2 (kon.) | Motor ČB – Jihlava 1:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 9:2 (kon.)
Třebíč – Litoměřice 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Havířov 7:0 (kon.) | Olomouc – Benátky n/J 4:1 (kon.)
Šumperk – Kadaň 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Olomouc
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
HC Benátky nad Jizerou
cz Pondelok 16.12.2013, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    59:12
    Michal Beránek (BEN) naprosto nesmyslně trefil helmou Martina Janáčka. Za to dostal trest ve hře!
     
    58:50
    Hosté už jsou spíše frustrovaní. Další z hráčů Benátek dostává dvouminutový trest, a to konkrétně Adam Dlouhý (BEN). Pozornost však na sebe strhli jiní hokejisté. Richard Diviš (OLO) a Ján Niko (BEN) sundali rukavice a helmy a domluvili si bitku jako z NHL.Oba hráči dostávají 5 minut + DKU.
     
    57:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto o tom, kdo bude v dnešním utkání brát tři body. Z poloviny hřiště trefuje odkrytou klec Benátek ROMAN RÁC. Asistence: Jakub Bartoň, Jan Knotek.
     
    57:44
    Oddechový čas pro mužstvo Benátek nad Jizerou!
     
    55:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti využívají přesilovku čtyři vteřiny od jejího začátku! Bombu z hole JANA JAROMĚŘSKÉHO zastavila až síť v hostující kleci! Mora se tak ujímá dvoubrankového vedení. Asistence: Lukáš Králík, Radim Kucharczyk.
     
    55:16
    Benátky si komplikují situaci. Tento zákrok už neunikl ani hlavnímu arbitrovi, za podražení je vyloučen Adam Dlouhý (BEN).
     
    51:15
    Radim Kucharczyk mohl svůj celek ještě o kus přiblížit domácí mužstvo ke třem bodům, u levé tyčky hostující klece ale kotouč promáchl!
     
    49:09
    Jan Plodek se zjevil sám mezi kruhy, jeho střela tahem ale mířila přesně do míst, kde byl připravený Tomáš Vošvrda!
     
    48:27
    Ať se Radim Kucharczyk (OLO) zlobí, jak chce, rozhodčí mu odpískali faul za podražení. Benátky tak mohou rychle odpovědět.
     
    46:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jeden z benáteckých hráčů vyrobil v obranné třetině velkou minelu, když poslal puk přesně na hůl Matěje Pekra. Ten se najednou objevil v situaci dva na jednoho společně s Divišem, druhý jmenovaný však nepálil z první, a toho Lukáš využil k fantastickému zákroku. RICHARD DIVIŠ se však nevzdal, kotouč vyšťoural zpod Lukášova betonu a zavěsil pod víko. Mora tak vede 2:1! Asistence: Matěj Pekr, Jiří Řípa.
     
    38:03
    Benátecký celek nebyl moc daleko od druhého gólu v oslabení! Lukáš Krejčík se po pravém křídle probil až před Vošvrdu. Měl však na zádech přilepeného jednoho ze zadáků Mory, i tak byl jeho bekhend velice nebezpečný.
     
    36:10
    Kohouti si svou zvýšenou aktivitou vybojovali přesilovku, a to po zbytečném vyloučení Jana Plotka (BEN). Ten navíc za nemístné prupovídky vyfasoval osobní trest deseti minut.
     
    36:06
    Knotkovu akci se snažil u pravé tyče přetavit ve vedou branku Mory její nejproduktivnější hráč Denis Kindl, prošťourat kotouč až do sítě se mu však nepovedlo. Následně byl šumperský odchovanec sražen Ulrychem na Jana Lukáše. U hostující branky vznikla menší potyčka.
     
    33:25
    Sotva se hrálo pár vteřin v pěti na obou stranách, už tomu tak není. Matěj Pekr (OLO) podruhé v utkání usedá na lavici hanby. Tentokrát za krosček.
     
    32:20
    Během chvíle mohlo být skóre dokonce otočeno! Knotek si z levého kruhu vybruslil až před branku Benátek, jeho prudkou střelu ale vyrazil Lukáš parádním reflexem!
     
    31:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dá se říct, že se Olomouc protrápila k vyrovnávací brance. Po delší době vyšla domácím pěkná kombinace, když Roman Rác poslal zpoza branky přesnou zadovku na hůl najíždějícího JANA KNOTKA, který trefil mezeru mezi Lukášovými chrániči. Asistence: Roman Rác.
     
    31:15
    Vyloučení na obou stranách. Za hrubost putují na trestnou lavici olomoucký Richard Diviš (OLO) a benátecký Ján Niko (BEN).
     
    16:48
    Mora má těsně před koncem první třetiny výhodu jednoho muže v poli. Za nedovolené bránění odchází za katr Marek Pabiška (BEN).
     
    16:15
    Daniel Skalický mohl zvýšit na rozdíl dvou branek! Jeho fantastická samostatná akce postrádala pouze gólovou tečku, jeho pokus ale mířil těsně vedle levé tyčky.
     
    11:32
    Olomoučtí se ve svém oslabení provinil hrou v příliš mnoho hráčích na ledě. Trest za hráčskou lavici odpyká Jakub Lehečka (OLO). Benátky tak čeká kraťoučká přesilovka pět na tři.
     
    09:30
    Na trestou lavici míří olomoucký útočník Matěj Pekr (OLO), jenž se provinil hákováním.
     
    06:42
    Benátky právě vstřelily branku!
    Olomoucká obrana se dopustila obrovské chyby před svou obrannou modrou čárou. JOSEF SKOŘEPA se chopil kotouče a uháněl sám na Vošvrdu, toho dnásledně dokázal pokořit střelou mezi betony. Benátky tak dávají branku v oslabení! Bez asistence.
     
    05:14
    Daniel Špaček (BEN) dostává dvě minuty za podražení, a stává se tak prvním mužem zápasu, který se podívá na trestnou lavici. Moru čeká početní výhoda.
     
    02:32
    První velká šance utkání! K puku se po vyhraném buly dostal obránce Mory Robin Staněk, jeho dělová rána ale prosvištěla jen těsně vedle levé tyče. Lukáš při svém přesunu ztratil masku, proto se musí přerušovat.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 32. Knotek (Rác), 47. Diviš (Pekr, Řípa), 56. Jaroměřský (Králík, Kucharczyk), 58. Rác (Bartoň, Knotek) – 7. Skořepa


    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Bartoň (C), Staněk, Kadela – Pekr, Diviš, Řípa – Kucharczyk, Kindl, Selingr – Rác, Knotek, Lehečka – Heža, Králík.
    HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Trenčan) – Beránek, Říha, Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Vitásek – Jonák, Skořepa, Klimt (C) – Psota, Dlouhý, Vařecha – Skalický, Mikyska, Špaček – Bárta, Plodek, Kica – Krejčík.

    Rozhodca: Mrkva – Barteček, Vengřín

    Diváci: 914