Mladá Boleslav – Most 7:2 (kon.) | Motor ČB – Jihlava 1:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 9:2 (kon.)
Třebíč – Litoměřice 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Havířov 7:0 (kon.) | Olomouc – Benátky n/J 4:1 (kon.)
Šumperk – Kadaň 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Olomouc
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
HC Benátky nad Jizerou
cz Pondelok 16.12.2013, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, vítejte u onlajn přenosu prvoligového hokejového utkání! V olomoucké "plechárně" se dnes střetnou domácí kohouti, kteří drží druhou příčku, a osmé Benátky. Oba týmy mají postáráno o motivaci, v obou případech totiž mužstva drží jen minimální náskok na pronásledovatele. Zvláště v případě zaváhání Benátek by byl problém na světě: hokejisté ze středočeského města jsou na tom lépe než Šumperk pouze díky skóre. V případě nezdaru by je navíc mohlo předehnat i Ústí nad Labem.
     
    Olomouc má trochu jiné starosti. V případě, že by náhodou neuspěla, příliš se toho pro ni nemění: minimálně třetí místo mají i po dnešním zápase Kohouti jisté. Naopak výhrou by se Mora více přiblížila vedoucí a většinu týmů drtící Mladé Boleslavi.
     
    Olomoucké hokejisty zdobí především velmi kvalitní obrana, která se může pochlubit nejmenší propustností v lize. Tato skvělá vizitka se samozřejmě odráží i na číslech obou golmanů. Jak Tomáš Halász, tak druhý z Tomášů, Vošvrda, jsou se svou úspěšností zákroků v elitní pětce ligových brankářů.
     
    O něco hůře je na tom ofenzíva, která je až čtvrtou nejproduktivnější (po Mladé Boleslavi, Jihlavě a Litoměřicích). Přesto se do první desítky produktivity soutěže jeden zástupce olomouckého hokeje probojoval. Mladý útočník Denis Kindl je se ziskem 29ti bodů na deváté pozici. A špatně se nevede ani Radimu Kucharczykovi, jenž zatím zvládl pětadvacet bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Bartoň (C), Staněk, Kadela – Pekr, Diviš, Řípa – Kucharczyk, Kindl, Selingr – Rác, Knotek, Lehečka – Heža, Králík.

    HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Trenčan) – Beránek, Říha, Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Vitásek – Bárta, Plodek, Jonák – Špaček, Skořepa, Klimt (C) – Kica, Psota, Vařecha – Skalický, Mikyska, Dlouhý – Krejčík.

    Rozhodčí: Mrkva – Barteček, Vengřín.
     
    Oba celky už nastoupily na ledovou plochu, utkání za několik málo vteřin odstartuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Olomoučtí se ihned po prvním buly vydali do útočného pásma, kde s hostující obranou točí. Ta však domácím zatím nedovolila vystřelit na Lukáše.
     
    01:03
    Denis Kindl se prohnal podél pravého hrazení, jeho střela však netrefila branku hostujího mužstva.
     
    01:45
    Janáček u mantinelu čistým způsobem odzbrojil Skořepu, který se chtěl dostat do střelecké pozice. To se mu však díky dobré obranné práce olomouckého beka nepodařilo.
     
    02:22
    Rozehrávka třetí formace benáteckého celku se nepovedla podle představ, proto se píská zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před Lukášem.
     
    02:32
    První velká šance utkání! K puku se po vyhraném buly dostal obránce Mory Robin Staněk, jeho dělová rána ale prosvištěla jen těsně vedle levé tyče. Lukáš při svém přesunu ztratil masku, proto se musí přerušovat.
     
    02:44
    Na druhé straně si první zákrok v zápase připsal i Tomáš Vošvrda. Jak domácí brankář, tak hostující Jan Lukáš hrají proti svým bývalým celkům. Aktuálně kmenový hráč Lva Praha, který má v Benátkách střídávé starty, je dokonce olomouckým odchovancem.
     
    03:56
    Denis Kindl si nahodil kotouč a sám se ho snažil dojet, ovšem dříve měl ke kotouči jeden z hostujících obránců.
     
    04:31
    Oba celky zatím spíše bojují, než aby předváděly nějaké pohledné akce. Mírně ze hry má zatím domácí Mora, výrazněji se ale zatím neukázala.
     
    05:14
    Daniel Špaček (BEN) dostává dvě minuty za podražení, a stává se tak prvním mužem zápasu, který se podívá na trestnou lavici. Moru čeká početní výhoda.
     
    05:34
    Hned po vhazování se opřel do střely Tomáš Houdek, jeho bomba ale orazítkovala pouze mantinel za brankou Benátek,
     
    06:07
    Ondruškovu střelu od modré čáry tečoval Řípa, naneštěstí pro domácí však úplně mimo tři tyče.
     
    06:42
    Benátky právě vstřelily branku!
    Olomoucká obrana se dopustila obrovské chyby před svou obrannou modrou čárou. JOSEF SKOŘEPA se chopil kotouče a uháněl sám na Vošvrdu, toho dnásledně dokázal pokořit střelou mezi betony. Benátky tak dávají branku v oslabení! Bez asistence.
     
    07:14
    Benátky hrají v plném počtu. Můžeme tedy říct, že tohle oslabení se hostujícímu mužstvu nadmíru povedlo.
     
    08:14
    Mora se snaží rychle vyrovnat, obrana Benátek však zatím zdatně odolává.
     
    08:49
    Kadela dal Řípovi puk na paty, proto domácí útočník musel pouze nahodit do útočného pásma, tam se však nikdo v bílém dresu nenacházel.
     
    09:30
    Na trestou lavici míří olomoucký útočník Matěj Pekr (OLO), jenž se provinil hákováním.
     
    09:37
    Po dorážce se sápal dnes již jednogólový Josef Skořepa, nakonec však Vošvrda svou širokou holí poslal kotouč do bezpečných míst pro svůj celek.
     
    10:21
    Hanáci se dvakrát za sebou osvobodili, kotouč je za klecí Jana Lukáše. Benátky tak musejí začínat další přesilovkovou akci od své branky.
     
    11:15
    Bártovu střelu z levého kruhu zblokoval Knotek, další střelu z hole Ulrycha schoval Vošvrda do lapačky.
     
    11:32
    Olomoučtí se ve svém oslabení provinil hrou v příliš mnoho hráčích na ledě. Trest za hráčskou lavici odpyká Jakub Lehečka (OLO). Benátky tak čeká kraťoučká přesilovka pět na tři.
     
    11:30
    Mora už je ve čtyřech.
     
    12:49
    Benátečtí se drží v útočném pásmu, Mora se ale zatím velice dobře brání. Velkou porci práci odvedl hlavně Tomáš Vošvrda, který musel dvakrát zasahovat svými betony.
     
    13:32
    Kohouti přežili i toto oslabení, Lehečka už je na ledě, bude se tak po několika minutách hrát opět pět na pět.
     
    14:22
    Benátky zatím ze svého soupeře nemají vůbec strach. Jednobrankové vedení jim nestačí a tlačí se do vyššího vedení. Vošvrda si musí dávat pozor, aby od svého bývalého celku neinkasoval i podruhé.
     
    15:01
    Řípa u levého mantinelu přenechal kotouč pro Ondruška, ten se pokoušel najít střílenou přihrávkou hůl některého ze svých spoluhráčů. Puk ale nakonec po teči obránce hostů Beránka končí v ochranné síti.
     
    15:28
    Fanoušci Kohoutů se dožadují dvou minut za zdržování, kterým se měl prvinit jeden z Benáteckých. Hlavní sudí však ukazuje, že byl kotouč tečován.
     
    15:36
    Janáčkovo nahození od modré čáry netrefilo tři tyče Lukášovy branky, kotouč se následně sice odrazil zpět před branku, tam už ale svou práci odvedl Jan Lukáš.
     
    16:15
    Daniel Skalický mohl zvýšit na rozdíl dvou branek! Jeho fantastická samostatná akce postrádala pouze gólovou tečku, jeho pokus ale mířil těsně vedle levé tyčky.
     
    16:48
    Mora má těsně před koncem první třetiny výhodu jednoho muže v poli. Za nedovolené bránění odchází za katr Marek Pabiška (BEN).
     
    17:13
    Nahození ze středního pásma se odrazilo přesně na branku Benátek, Jan Lukáš poté sám kotouč vyhodil zpět mimo obrannou třetinu svého mužstva.
     
    18:00
    Olomouci se v početní výhodě zatím vůbec nedaří, Divišovu slibně vypadající akci zastavil Jandejsek.
     
    18:48
    Benátky jsou v plném počtu, Olomouci se vůbec nedaří.
     
    19:35
    Jakub Bartoň chtěl poslat dlouhou přihrávku na Lehečku, jeho záměr však už ve středovém kruhu vystihl Tomáš Klimt.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Benátky po dvaceti minutách vedou překvapivě na ledě Olomouce 1:0, a to zásluhou Josefa Skořepy, který využil ve vlastním oslabení chyby domácí obrany a otevřel skóre zápasu. Hanákům se příliš nedaří, a tak odchází Středočeši do kabin jako šťastnější celek.

    Druhá třetina startuje přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Rácovi se podařilo za brankou Benátek zvláštně tečovat kotouč tak, že se následně dosal obloučkem do brankoviště Jana Lukáše. Nakonec tento moment tak nebezpečný pro odchovance Mory nebyl.
     
    21:17
    Kindl se na modré čáře chopil kotouče, popojel s ním mezi kruhy a vyslal na Lukáše štiplavou střelu. Hostující gólman musel tuto ránu krotit nadvakrát.
     
    21:55
    Rác po křídle zavezl kotouč do útočného pásma, Niko však kotouč posunul puk do středního pásma. Zachtit se jej snažil ještě Staněk, ovšem byl mu odpískán ofsajd.
     
    22:25
    Adam Dlouhý nabral rychlost a s kotoučem se dostal až téměř před Vošvrdu, jeho bekhendová střela ale nebyla příliš razantní, a tak s ní neměl domácí brankář větší problémy.
     
    23:28
    Z tribun olomouckého zimáku je slyšet pískot, domácím fanouškům se hra jejich Mory vůbec nelíbí.
     
    24:15
    Diviš se snažil zabojovat u mantinelu o puk, o ten ho však obral Vařecha, který se svými spoluhráči vyrazil na útočnou zteč.
     
    25:27
    Benátky v posledních minutách působí aktivnějším dojmem. Nyní se před Vošvrdou vytvořil velký zmatek, vše vyřešil až Pekr, který svému brankáři přikopl puk. Bude se vhazovat po levici Tomáše Vošvrdy.
     
    26:14
    Králík se zkoušel prosadit mezi dvojicí hráčů v tmavěmodrém, ovšem přes Říhu a Kicu neprošel.
     
    27:03
    Další důkaz zmaru v podání olomouckých hokejistů. Nepřesná nahrávka od kapitána Jakuba Bartoně končí na zakázaném uvolnění.
     
    27:18
    Lukáš Krejčík se obtočil kolem vzdálenější tyče olomoucké svatyně, ovšem procpat puk mezi brankovou konstrukcí a Vošvrdovým tělem se mu nepovedlo.
     
    27:45
    Skořepa při snaze vypálit selhal, proto se do rychlého kontru vydal Diviš, ani jeho počínání se však nesetkalo s úspěchem.
     
    28:29
    První formace Hanáků teď svého soupeře mírně zatlačila v jeho obranném pásmu. Benátkám tak nebylo nic jiného než se osvobodit za cenu zakázaného uvolnění.
     
    29:20
    Do Skalického střelckého pokusu z pravého kruhu vložil hůl Robin Staněk, který tak ušetřil Vošvrdovi práci.
     
    30:01
    Jaroměřského tvrdou ránu od modré čáry zblokoval obětavě Dlouhý, puk se odrazil k Selingrovi, ten však prováhal nejlepší moment, kdy mohl vystřelit. Následně se Hanáci už do větší šance nedostali.
     
    30:52
    Kolem Lukášovy klece teď létá kotouč za kotoučem. Ovšem to je právě ten problém, Mora nedokáže trefit prostor mezi třemi tyčemi. Proto je hostující celek stále ve vedení.
     
    31:15
    Vyloučení na obou stranách. Za hrubost putují na trestnou lavici olomoucký Richard Diviš (OLO) a benátecký Ján Niko (BEN).
     
    31:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dá se říct, že se Olomouc protrápila k vyrovnávací brance. Po delší době vyšla domácím pěkná kombinace, když Roman Rác poslal zpoza branky přesnou zadovku na hůl najíždějícího JANA KNOTKA, který trefil mezeru mezi Lukášovými chrániči. Asistence: Roman Rác.
     
    32:20
    Během chvíle mohlo být skóre dokonce otočeno! Knotek si z levého kruhu vybruslil až před branku Benátek, jeho prudkou střelu ale vyrazil Lukáš parádním reflexem!
     
    33:25
    Sotva se hrálo pár vteřin v pěti na obou stranách, už tomu tak není. Matěj Pekr (OLO) podruhé v utkání usedá na lavici hanby. Tentokrát za krosček.
     
    34:25
    Hostující hokejisté se štěstí udrželi kotouč v útočném pásmu, ovšem následná Pabiškova rána neměla potřebnou razanci.
     
    34:56
    Olomouc se dokázala vysvobodit, proto se může do hry dostat i druhá obranná čtveřice Hanáků.
     
    35:25
    Olomouc je v plném počtu.
     
    36:06
    Knotkovu akci se snažil u pravé tyče přetavit ve vedou branku Mory její nejproduktivnější hráč Denis Kindl, prošťourat kotouč až do sítě se mu však nepovedlo. Následně byl šumperský odchovanec sražen Ulrychem na Jana Lukáše. U hostující branky vznikla menší potyčka.
     
    36:10
    Kohouti si svou zvýšenou aktivitou vybojovali přesilovku, a to po zbytečném vyloučení Jana Plotka (BEN). Ten navíc za nemístné prupovídky vyfasoval osobní trest deseti minut.
     
    37:26
    Mora se usadila v útočném pásmu, ale nakonec z celé kombinace nebylo nic jiného, než jen nepovedená střela z hole Tomáše Houdka.
     
    38:03
    Benátecký celek nebyl moc daleko od druhého gólu v oslabení! Lukáš Krejčík se po pravém křídle probil až před Vošvrdu. Měl však na zádech přilepeného jednoho ze zadáků Mory, i tak byl jeho bekhend velice nebezpečný.
     
    38:20
    Na druhé straně mohl rozradostnit tribuny olomoucké plecharény Radim Kucharczyk, který tečoval ránu Martina Janáčka. Tento projektil ale těsně minul hostující klec.
     
    38:57
    Jan Lukáš tři vteřiny před ohlášením poslední minuty druhé části pohodlně kryje letící kotouč ze středního pásma.
     
    39:24
    Knotek využil svých fyzických parametrů. Mezi kruhy vydoloval kotouč pro Denise Kindla, ten však neměl na střelu mnoho času, proto nakonec Jan Lukáš nemusel ani zasahovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Herní projev favorizované Olomouce se sice příliš nezměnil ani ve druhé periodě, narozdíl od té první se však Kohouti dokázali zapsat do střelecké listiny, a to konkrétně Jan Knotek, který ve 32. minutě po nahrávce Ráce vyrovnal na 1:1. Tento stav tedy platí po odehraných čtyřiceti minutách dnešního klání.

    Třetí část začne přibližně v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Ani jednomu z celků se jejich úvodní akce ve třetí třetině nepovedly.
     
    41:00
    Mora za svou klecí začíná postupný útok, uvidíme, jak daleko nakonec domácí hráči dojdou.
     
    41:20
    Vše nakonec ukončil svou razantní střelou z levého kruhu Jan Jaroměřský, na pozorného Lukáše si ale nepřišel.
     
    42:01
    Už to vypadlo, že se Kindl chopí odraženého kotouče a vyrazí sám na Lukáše, Vitásek měl však ke kotouči o pár centrimetrů blíže.
     
    42:50
    Hráči bojovali o kotouč v prostoru u střídaček, nakonec se však přerušuje a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    43:16
    Heža z pravé strany nahodil puk do brankovitě, kde se o teč pokusil Diviš, ten ale rychle letící kotouč nezasáhl.
     
    44:19
    Kohouti chtějí za každou cenu potvrdit roli favorita v dnešním utkání brát tři body, jejich herní styl ale zatím určitě není ideální. Bude to ještě velký boj, Benátky skalp mužstva z čela tabulky také láká.
     
    45:11
    Další nepříliš povedenou akci Hanáků likvidují už na modré čáře.
     
    45:36
    Ulrychovu ránu z první, kterou vyslal hostující zadák od modré čáry, Vošvrda dobře viděl, a tak pro něj nebyl problém kotouč zachytit do své lapačky.
     
    45:59
    Lehečkovo nahození zblokoval Lukáš svým betonem do rohu kluziště. Ke kotouči se znovu jako první dostal Lehečka, jeho přihrávku za branku však nečekal nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    46:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jeden z benáteckých hráčů vyrobil v obranné třetině velkou minelu, když poslal puk přesně na hůl Matěje Pekra. Ten se najednou objevil v situaci dva na jednoho společně s Divišem, druhý jmenovaný však nepálil z první, a toho Lukáš využil k fantastickému zákroku. RICHARD DIVIŠ se však nevzdal, kotouč vyšťoural zpod Lukášova betonu a zavěsil pod víko. Mora tak vede 2:1! Asistence: Matěj Pekr, Jiří Řípa.
     
    48:27
    Ať se Radim Kucharczyk (OLO) zlobí, jak chce, rozhodčí mu odpískali faul za podražení. Benátky tak mohou rychle odpovědět.
     
    49:09
    Jan Plodek se zjevil sám mezi kruhy, jeho střela tahem ale mířila přesně do míst, kde byl připravený Tomáš Vošvrda!
     
    49:38
    Olomoučtí se dokázali zásluhou vyhození Martina Janáčka osvobodit, čímž tak mohla obranná čtveřice Mory přepustit práci dalším čtyřem vyvoleným.
     
    50:13
    Danielu Špačkovi je odpískáno hraní ve Vošvrdově brankovišti, proto se nyní bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    50:27
    Radim Kucharczyk opustil trestnou lavici a hned se zapoji do hry, když posunul puk na Kindla. Ten sice několikrát obešel dva hráče Benáte, až k Lukášovi se však nedostal.
     
    51:15
    Radim Kucharczyk mohl svůj celek ještě o kus přiblížit domácí mužstvo ke třem bodům, u levé tyčky hostující klece ale kotouč promáchl!
     
    52:21
    Diviš se výborně zbavil jednoho z obránců a poslal puk mezi kruhy na Hežu, jeho rána ale mířila těsně nad břevno hostující svatyně.
     
    53:00
    V posledních momentech se hra Olomouce zvedla a Benátečtí tak mají najednou plné ruce práce s tím, aby vůbec svému soupeři stíhali.
     
    53:53
    Ze strany hostujícího celku bylo k vidění několik ostřejších zákroku, domácím fanouškům se to nelíbí. Hlavního sudího to však z klidu nedostalo.
     
    54:24
    Skořepa dostal nabito na modrou čáru, rychlý kontr svěřenců Filipa Pešána zastavuje Vošvrda pohotovým zákrokem lapačkou.
     
    54:48
    Mikyska byl na pravé straně útočného pásma svého celku dlouho osamocený, Špačkovi se ale nepodařilo letící přihrávku trefit.
     
    55:16
    Benátky si komplikují situaci. Tento zákrok už neunikl ani hlavnímu arbitrovi, za podražení je vyloučen Adam Dlouhý (BEN).
     
    55:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti využívají přesilovku čtyři vteřiny od jejího začátku! Bombu z hole JANA JAROMĚŘSKÉHO zastavila až síť v hostující kleci! Mora se tak ujímá dvoubrankového vedení. Asistence: Lukáš Králík, Radim Kucharczyk.
     
    56:54
    Mora se rázem dostala do klidu, Benátky už vědí, že nemají moc času.
     
    57:44
    Lukáš Králík byl sražen u mantinelu a z ledu se těžce zvedá. Útočník ale nakonec bude pokračovat ve hře.
     
    57:44
    Oddechový čas pro mužstvo Benátek nad Jizerou!
     
    57:44
    Jan Lukáš zůstává na střídačce, hosté zkusí power-play.
     
    57:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto o tom, kdo bude v dnešním utkání brát tři body. Z poloviny hřiště trefuje odkrytou klec Benátek ROMAN RÁC. Asistence: Jakub Bartoň, Jan Knotek.
     
    58:50
    Hosté už jsou spíše frustrovaní. Další z hráčů Benátek dostává dvouminutový trest, a to konkrétně Adam Dlouhý (BEN). Pozornost však na sebe strhli jiní hokejisté. Richard Diviš (OLO) a Ján Niko (BEN) sundali rukavice a helmy a domluvili si bitku jako z NHL.Oba hráči dostávají 5 minut + DKU.
     
    59:12
    Michal Beránek (BEN) naprosto nesmyslně trefil helmou Martina Janáčka. Za to dostal trest ve hře!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Mora díky třetí třetině bere tři body. Benátky porazila v poměru 4:1. (20:12:38)

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 32. Knotek (Rác), 47. Diviš (Pekr, Řípa), 56. Jaroměřský (Králík, Kucharczyk), 58. Rác (Bartoň, Knotek) – 7. Skořepa


    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Bartoň (C), Staněk, Kadela – Pekr, Diviš, Řípa – Kucharczyk, Kindl, Selingr – Rác, Knotek, Lehečka – Heža, Králík.
    HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Trenčan) – Beránek, Říha, Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Vitásek – Jonák, Skořepa, Klimt (C) – Psota, Dlouhý, Vařecha – Skalický, Mikyska, Špaček – Bárta, Plodek, Kica – Krejčík.

    Rozhodca: Mrkva – Barteček, Vengřín

    Diváci: 914