Nitra – Žilina 7:0 (kon.) | Martin – Košice 0:1 (0:1 po s.n.) | Poprad – B. Bystrica 6:5 (po pr.)
Skalica – Piešťany 2:3 (1:2 po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
HK Nitra
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
MsHK Žilina
Piatok 13.12.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení fanúšikovia slovenského športu, srdečne vás vítame pri pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Nitra dnes pod Zoborom privíta súpera zo Žiliny a vám z tohto stretnutia vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Domáci HK Nitra sa aktuálne nachádza na druhej priečke v extraligovej tabuľke, kam sa Corgoni radia so ziskom 62 bodov. Celkové skóre je z pohľadu zverencov trénera Stavjaňu pozitívne (108:69). Práve 108 presných zásahov nitrianskych hokejistov do sietí súpera je doposiaľ v aktuálnej sezóne rekordom, viac gólov sa doposiaľ v priebehu ročníka nepodarilo vsietiť žiadnemu inému extraligovému celku.
    Nitrianskym hokejistom v poslednej trojici stretnutí žreb nenadelil ľahkých súperov, no Corgoni aj napriek tomu statočne vybojovali zisk ôsmich bodov. Spätne sa obzrime za výsledkami z posledných troch kôl. 6.decembra Nitra doma privítala majstrovský Zvolen, ktorý v špeciálnej edícii mikulášskych dresov zdolala 4:1. Corgoni boli úspešní aj v nasledujúcom stretnutí, aj keď pod Tatrami v súboji s Popradom vybojovali len dva body za triumf nad domácim Popradom. V šlágri minulého kola sa potom presunuli do Košíc, kde podľahli lídrovi celej súťaže tesne 3:4.

    Hosťujúca Žilina sa v doterajšom priebehu súťaže iba trápi. Dobrý rozbeh vlkov z úvodu sezóny je minulosťou a Žilinčania sa dnes nachádzajú na poslednej priečke extraligovej tabuľky. Mužstvo spod Dubňa doposiaľ v 32 stretnutiach získalo iba žalostných 32 bodov a skóre je z pohľadu zverencov nového trénera Kalábera mimoriadne nepriaznivé (81:110). Zatiaľ čo domáci sa môžu hrdiť najlepšou ofenzívou, Žilinčania sa určite nikomu nechvália tým, že v defenzíve sú suverénne najhorší z celej súťaže.
    Ako sme už spomenuli vyššie, Žilinčania hrajú pod novým trénerom, no ani jeho vplyv doposiaľ veľa radosti nepriniesol. U vlkov sa pozrieme na posledné štyri ligové duely, nakoľko v rámci 28.kola odohrali vložený zápas s reprezentantmi do 20 rokov. Takže Žilinčania postupne podľahli slovenskej "20" v Bratislave 1:2 po samostatných nájazdoch, trenčianskej Dukle 0:4 na vlastnom klzisku, líderským Košiciam na ich ľade 0:5 a naposledy pod Dubňom prehrai aj s Piešťanmi, a to pomerom 3:4 po samostatných nájazdoch.

    Tieto celky sa už v prebiehajúcej sezóne trikrát stretli V prvom vzájomnom meraní síl zvíťazila Žilina doma 3:11, ale zvyšné duely už patrili Nitre. V zápase 13. kola sa pod Zoborom zrodil výsledok 5:3 v prospech domácich a naposledy pod Dubňom Nitra triumfovala po presne rovnakom pomere gólov.

    Favorit je v tomto prípade úplne jednoznačný. Všetky papierové predpoklady na víťazstvo spĺňa domáci celok, na ktorého triumf bookmakeri vypísali kurz iba 1,3. Na výhru hostí je to až takmer 5,9 a remízu po 60 minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 5.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Kristan – Pavlíček, Milo, Ordzovenský, Nádašdi, Ďurkech, M. Novák, Závodský, Štumpf – Kováčik, Chrenko, Ručkay – Tománek, Stümpel, L. Novák – Bajtek, Hamrák, Segľa – Pupák, Hrazdíra, Rzavský

    MsHK DOXXbet Žilina: Koutský – Šterbák, Rúfus, Chovan, Ostrčil, Niník, Leško, Bajaník – Drevenák, Klouda, Tomas – Buc, Slovák, Varga – Lipovský, Valášek, Kalla – Schroner, Piják, Čavrk

    Rozhodca: Stano – Brath, Bogdaň.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche a stretnutie sa o chvíľu môže začať. Domáci hokejisti budú hrať v modrých dresoch pod vedením trénera Antonína Stavjaňu, hostia nastúpia v bielej kombinácii. Taktické pokyny z lavičky im bude dávať Róbert Kaláber.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráči hosťujúceho celku a okamžite sa stiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ budú rozohrávať.
     
    00:39
    Žilinčanom sa ale rozohrať z hĺbky obranného pásma vôbec nepodarilo. Naopak, Nitra získala puk a Nádašdi pálil od modrej čiary, ale iba do obrancov stojacími pred ním.
     
    01:20
    Nitrianski hokejisti majú puk na svojich hokejkách a iba pomaly a opatrne postupujú smerom na Koutského bránu. Favorit tohto stretnutia nechce nič zbytočne riskovať.
     
    01:43
    Žilinčania sa museli dlho brániť, napokon puk iba vyhodili cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    02:17
    Domáci sú stále natlačení v útoku. Na modrej čiare si puk pýtal obranca Novák, ale napokon ho pred bránu dostal Bajtek, ale jeho zakončenie nemohlo Koutského ohroziť, pretože z uhla to spomínanému útočníkovi nevyšlo.
     
    02:37
    Tentokrát to Bajtek skúsil opäť a už preveril brankára hostí oveľa lepšou delovkou, no tá aj tak neskončila v sieti.
     
    03:19
    Domáci hokejisti sú neustále nasťahovaní v útočnej tretine. Do medzikružia si nakorčuľoval Štumpf a pýtal si puk, ale hosťujúca obrana ho zablokovala.
     
    03:57
    A po rýchlom brejku si na puk siahol konečne aj Kristan. Drevenák vnikol do pásma pri mantineli a od modrej čiary aj pálil, ale veľmi nedôrazne.
     
    04:35
    Priebeh na ľade ale vyzerá úplne jednoznačne, žilinskí vlci sú chtiac-nechtiac stiahnutí v obrane a musia iba vyčkávať, pretože puk majú na svojich hokejkách favorizovaní domáci.
     
    05:03
    Ale ani Nitrania nepredvádzajú žiaden oslnivý výkon, puk sa pohybuje iba medzi tretinami a hre jednoznačne chýbajú strely. Ideálne presné strely.
     
    05:43
    Vyzerá to, že Žiline sa úvodný nápor podarilo ustáť a vlci postupne vyrovnávajú hru. S pukom na hokejke sa im teraz podarilo vniknúť do pásma, ale bez strely určite neskórujú.
     
    06:32
    Puk si tímy iba odovzdávajú medzi sebou. Nitra by aj chcela ísť do útoku, ale prehustený stred jej to teraz nedovoľuje.
     
    07:02
    Kristan má puk opäť vo svojej moci. Žilinčania ho iba nahodili na jeho bránu, Čavrk sa ho snažil dokorčuľovať, ale brankár Nitry tento úmysel prečítal a hru radšej prerušil.
     
    07:40
    Na opačnej polovici klziska sme ale konečne videli nebezpečnú akciu! Lukáš Novák sa neulakomil na strelu a ponúkol puk Ďurkechovi, ktorého nebezpečná strela poriadne preverila Koutského kvality.
     
    08:03
    Na opačnej polovici vzápätí rýchly protiútok, na ktorého konci bol takmer od modrej čiary puk nahadzujúci Ostrčil. Nepríjemná situácia pre Kristana nakoľko mal zakrytý výhľad, no na jeho šťastie vlci netečovali.
     
    08:49
    Už sa ani Nitra nikam zbytočne netlačí. Hostia dávajú jednoznačný signál, že ani v ofenzíve sa dnes nestratia a nitrianski hokejisti si musia dávať pozor na zadné dvierka.
     
    09:56
    Pekná akcia v podaní Nitry! Segľa zadovkou spoza brány našiel Bajteka, ale Koutský sa nenechal prekvapiť a včas sa presunul k svojej ľavej žrdi.
     
    10:39
    Pod Zoborom je to zatiaľ iba jeden veľký boj, ani jeden z celkov sa nechce dopustiť zbytočnej chyby.
     
    12:11
    Nitra dala gól!

    Domáci sú vo vedení! Nasťahovali sa do pásma a hosťujúca defenzíva úplne zabudla pred bránou LUKÁŠA NOVÁKA, ktorý puk pohybujúci sa v bránkovisku Žiliny upratal pomedzi Koutského betóny do brány. Asistenciu si pripisuje Jozef Stümpel.
     
    12:49
    Stalo sa teda presne to, čo hostia najmenej chceli. Žilina má teraz pred sebou veľmi ťažkú situáciu, nabudený domáci štadión aj tím je vo vedení a určite ho len tak lacno nebude chcieť stratiť.
     
    13:07
    Žilina bojuje zo všetkých síl. Hostia by sa radi dostali až do zakončenia, ale teraz sa im nepodaril ani prechod do pásma, keď Ostrčila zastavil ofsajd.
     
    14:02
    Vylúčenie na strane hostí. Obranca Rúfus si vyslúžil dvojminútový trest za držanie protihráča.
     
    14:26
    Žilinskí vlci sa ale veľmi dobre bránia a puk vyhadzujú ďaleko od vlastného gólmana.
     
    14:42
    Teraz sa o možnosť zakončenia obrali nitrianski hokejisti sami, nokoľko sa vystavili ofsajdovej pozícii.
     
    15:20
    Nitra dala gól!

    A domáci vedú rozdielom dvoch presných zásahov! Od útočnej modrej čiary strieľal DUŠAN MILO a puk sa ešte nešťastne poodrážal od dvojice žilinských hráčov, až napokon skončil za chrbtom Koutského. Asistencie si pripisujú Henrich Ručkay a Tomáš Chrenko.
     
    15:20
    Rúfus sa môže vrátiť na ľadovú plochu a spolu so svojimi spoluhráčmi sa pokúsiť o návrat do zápasu.
     
    16:04
    Žilina má dobrú príležitosť na zníženie náskoku. Na trestnej lavici sedí domáci Segľa za vrazenie na mantinel.
     
    16:23
    Žilina začala sympaticky a nasťahovala sa do pásma, ale zatiaľ je to bez strely na Kristanovu svätyňu.
     
    16:45
    Až teraz sa podarilo vypáliť hosťujúcemu celku. Z väčšej vzdialenosti to skúšal Tomas, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    17:13
    Nitrianski hokejisti puk vyhadzujú cez všetky čiary a hostia sa poň budú musieť vrátiť.
     
    17:45
    Vlci sa vrátili do pásma a opäť sa sériou prihrávok pokúsili vyšachovať domácu defenzívu. Napokon sa dostali až k streleckému zakončeniu, ale to Kristana neprekvapilo.
     
    18:04
    Domáci Segľa je už na ľadovej ploche, pokračuje sa v hre 5 proti 5.
     
    18:43
    Nitra sa nemusí nikam zbytočne ponáhľať, stretnutie vychádza presne podľa papierových predpokladov. Hostia dnes veľkú hrozbu určite nepredstavujú.
     
    19:34
    Plynie nám už posledná minúta prvej tretiny. Pri puku sú domáci hokejisti, ktorí sa tlačia do zakončenia, ale žilinská defenzíva si už teraz nemôže dovoliť inkasovať gól do šatne.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Je koniec prvej tretiny, na štadióne pod Zoborom sa zatiaľ nedeje nič výnimočné a neočakávané. Domáci hokejisti majú po prvej tretine na svojom konte dvojgólový náskok, pričom o jeden z presných zásahov sa postarali v početnej výhode.

    Druhá tretina začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné vhadzovanie druhej tretiny získali na svoje hokejky domáci hráči a okamžite sa stiahli, aby mohli v pokoji rozohrať.
     
    20:23
    Toto nevyzerá dobre! Lukáš Novák leží na zemi pri mantineli a zvíja sa v obrovských bolestiach!
     
    20:23
    Na ľadovej ploche je už pri zranenom hráčovi aj tímový lekár. Treba však zdôrazniť, že o faul nešlo, Lukáš pravdepodobne zle dostúpil alebo sa pošmykol, ťažko povedať, z nášho pohľadu to nebolo jednoznačné. V tejto chvíli mu spoluhráči pomáhajú na striedačku.
     
    20:57
    Pokračuje sa v hre, žilinskí hokejisti by radi využili rozladenie Nitranov, ktorí pri pohľade na spoluhráča zvíjajúceho sa v bolestiach na ľade určite neostali chladní.
     
    21:25
    Ihneď po buly vypálil na Kristanovu bránu Dávid Buc, ale domáci gólman so zákrokom nezaváhal a puk schoval v lapačke.
     
    21:55
    Žilina ostáva v útočnom pásme, Leško pálil od modrej čiary, ale puk sa ku bráne ani nedostal. Zastavil ho hlúčik tiel pred ním.
     
    22:45
    Nitra dala gól!

    Tak presne toto hostia nechceli! Žilina sa pozabudla v defenzíve, výsledkom čoho bolo prečíslenie dvoch proti jednému, na ktorého konci efektne vykúpal brankára HENRICH RUČKAY. Asistencie: Tomáš Chrenko a Dušan Milo.
     
    23:31
    Nitra má na svojom konte pohodlný trojgólový náskok a vidieť to aj na hernom prejave, keď si šikovnú strelu dovolil Bajtek a už to mohlo byť 4:0, ale nestalo sa tak.
     
    24:09
    Domáci Bajtek odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za sekanie.
     
    24:35
    Žilinčania začali presilovku sympaticky a usadili sa v pásme. Drevenák mal puk na hokejke, ale ešte čakal na lepšiu pozíciu, ktorá však neprišla.
     
    24:56
    Žilina naďalej ostáva v útočnej tretine. Tentokrát to skúsil Maťo Chovan a jeho puk letel priamo na bránu, no Kristan mal čistý výhľad a poradil si.
     
    25:24
    Nitra sa až teraz začína skúsene brániť a puk letí cez všetky čiary. Hostia sa musia vrátiť a všetko rozbehnúť od začiatku.
     
    26:04
    Vylučuje sa na oboch stranách. Za domácich si na trestnú lavicu na dve minúty odchádza sadnúť Kováčik za filmovanie pádu, ktorý spôsobil Šterbák držaním.
     
    26:56
    V týchto chvíľach sa viac vylučuje a fauluje ako hrá. Na trestnú lavicu smeruje hosťujúci Ostrčil za hákovanie.
     
    27:46
    Tvrdá strela v podaní Nádašdiho nevystrašila žilinských hokejistov, ktorí sa do nej vrhli a zabránili jej v ceste na bránu.
     
    28:34
    Nitra dala gól!

    LUKÁŠ NOVÁK sa pomerne rýchlo otriasol z nepríjemne vyzerajúceho zranenia z úvode tretiny a pridáva už svoj druhý presný zásah! Nádašdi vypálil od útočnej modrej čiary a Koutský puk iba vyrazil. Nanešťastie pre hostí iba na Novákovu hokejku a ten poľahky zvyšuje. Asistencie: Tomáš Nádašdi a Tomách Chrenko.
     
    29:12
    Domáci trestajú každé previnenie svojho súpera. Ostrčil môže svoj faul ľutovať, táto situácia už pre Žilinčanov vôbec nevyzerá dobre a zverenci trénera Kalábera už na bodový zisk môžu pomýšľať iba ťažko.
     
    30:02
    Vlci už skutočne nemajú čo stratiť a tak sa púšťajú aj do útoku, ale musia si dávať pozor na diery v defenzíve, ktoré nabudení domáci hokejisti teraz budú chcieť využiť.
     
    30:42
    Tempo hry teraz trochu upadlo. Nitra sa nemusí nikam zbytočne ponáhľať a Žilina by možno aj chcela, ale dnes jednoducho opäť nemá nárok.
     
    31:28
    Výbirná atmosféra vládne pod Zoborom a domáci hokejisti ako aj ich fanúšikovai si stretnutie musia poriadne užívať. V predposlednom kole pred reprezentačnou prestávkou to dnes vyzerá na jednoznačný triumf domácich, ale nepredbiehajme. Do konca ostáva ešte veľa času.
     
    32:00
    Lukáš Novák pôsobí na ľade sabaistým dojmom a má ešte veľkú šancu na zavŕšenie hetriku. Teraz sa ale do zakončenia nedostal, proti bola defenzíva vlkov.
     
    32:39
    Domáci bek Michal Novák sa veľmi obetavo vrhol do strely niektorého z hosťujúcich hráčov. To iba symbolizuje veľkú obetavosť, s akou hrajú nitrianski hokejisti aj v štvorgólovom vedení.
     
    33:20
    Veľká príležitosť domácich! Po prečíslení dvoch proti jednému Segľa posunul puk pred bránu mladému Rzavskému, ale ten v rýchlosti nemieril presne.
     
    34:28
    Domáci hokejisti sú pri chuti. V pásme hľadal Tománek Lukáša Nováka, ale ten bol priďaleko a na puk už nedosiahol.
     
    34:44
    Táto situácia už ale bola o niečom inom! Tománek posunul puk tentokrát kapitánovi Stümpelovi, ale jeho peknú strelu zlikvidoval Koutný.
     
    35:32
    Na opačnej strane si na puk siahol aj Kristan. Na jeho bránu letela strela takmer až od modrej čiary, ale nitriansky gólman nemal so zákrokom problém.
     
    36:02
    Hra na ľade má jednoznačný charakter. Žilinčania nemajú nárok takmer na nič, jedna z mála striel preto Kristana skôr potešila ako vystrašila. Nitrianski hokejisti majú stretnutie plne pod kontrolou.
     
    37:25
    Vylúčenie na strane hostí. Na trestnú lavicu smeruje Slovák za držanie hokejky.
     
    38:00
    Domáci začínajú aktívne. Tománek pálil veľmi tvrdo od útočnej modrej čiary, ale Koutský sa predviedol a jeho pokus zlikvidoval.
     
    38:38
    Nitra dala gól!

    A toto je už na uterák! Nitra využíva ďalšiu presilovku, tentokrát žilinský gólman nestačil na zakončenie ROMANA TOMÁNKA. Asistencie si na svoje konto pripíšu Lukáš Novák a Peter Ordzovenský.
     
    39:01
    Slovák sa vrátil na ľadovú plochu a svoje vylúčenie môže len a len ľutovať. Nitrianski hokejisti hrajú v maximálnej pohode a na ľade je ich dominancia jednoznačná.
     
    39:31
    Hosťujúci Slovák vrazil do Ďurkecha brániaceho pred vlastnou bránou a ten nechcene atakoval vlastného brankára. Slovák za to inkasoval pár šťuchancov a nepekných slov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina je už minulosťou. Nitra pridala ďalšie tri presné zásahy a pravdepodobne tým definitívne zlomila žilinských vlkov. Po dvoch tretinách je stav 5:0 a to hovorí jednoznačne v prospech nitrianskych hokejistov.

    Tretia tretina začne približne o 18:35.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Záverečná tretina sa začala, akýkoľvek obrat je pravdepodobne úplne vylúčený. Pri puku v úvode domáci hokejisti.
     
    40:55
    Hostia ale získali kus čiernej gumy na svoje hokejky a pokúšajú sa aspoň o čestný zásah v Kristanovej sieti.
     
    41:43
    Nitra dala gól!

    Debakel pokračuje a v Koutského sieti končí už šiesty puk. Tentokrát bol pred bránou osamotený FILIP BAJTEK a poľahky puk poslal do siete za dezorientovaného brankára. Asistencie si pripisujú Matej Hamrák a Michal Novák.
     
    42:36
    Kapitán domácich Stümpel si nakorčuľoval na Tománkovu prihrávku, ale jeho tvrdá rana Koutskému za chrbát neprepadla. Mužovi v bráne Žiliny vzdávame veľkú poklonu, ani po šiesitch góloch ju totiž neopustil a bojuje ďalej.
     
    43:21
    O všetkom je už plne rozhodnuté, publikum sa skvele baví a žilinskí hokejisti už musia byť zo situácie poriadne zúfalí.
     
    44:10
    Na ľade sa nič nemení. Ani kanonier Roman Tomas nedokáže vyprodukovať vôbec nič. Žilina dnes prosto pod Zoborom nemá najmenšiu šancu.
     
    45:00
    5 minút už uplynulo zo záverečnej tretiny a ja vám v podstate ani nemám čo napísať. Na ľade sa stále nič nemení, Nitra hrá v úplnej pohode a nikam sa neponáhľa.
     
    45:23
    Bezprostredne po buly vypálili na Koutského domáci hokejisti a žilinský gólman mal čo robiť, aby mu puk pomedzi betóny neprešiel až za čiaru.
     
    45:55
    Nitra skúsila ešte jednu strelu z pásma, ale ani tá hosťujúceho brankára neprekvapila. Tréner Kaláber si už pravdepodobne chystá uterák, jeho zverenci sa absolútne nevedia presadiť.
     
    46:35
    Žilinčania to predsa len skúsili aj strelecky, ale boli iba veľmi nepresní. Kristan sa nemusel ani len natiahnuť, puk letel na zadný mantinel ďaleko od priestoru jeho brány.
     
    47:21
    Žilinskí hokejisti v strede klziska vybojovali puk a zaviezli ho do útočnej tretiny, ale opäť sa iba trápia v zakončení. Táto situácia je pre hostí skutočne nezávideniahodná.
     
    48:37
    Koutský by nerád inkasoval presný zásah s poradovým číslom 7 a preto radšej vykorčuľoval z brány a puk kĺzajúci sa smerom na bránu bezpečne prikryl lapačkou.
     
    49:12
    Konfrontácia najlepšieho útoku a najhoršej obrany sa naďalej vyvíja presne podľa papierových predpokladov. Publikum sa skvele baví a nálada v Nitre je skutočne výborná.
     
    49:55
    Puk poskakoval v bránkovisku Nitry, ale ani to hosťom nepomohlo. Žilinčania v zúfalej situácii nedokázali ani teraz prekonať Kristana, ktorý si zatiaľ drží čisté konto.
     
    50:29
    Obranca Michal Novák si v útočnom pásme dovolil potiahnuť puk a urobiť kľučku na hráčov súpera, ale k strele sa už nedostal a zodpovedne sa vrátil späť na svoju pozíciu.
     
    51:13
    Brankár Kristan si pripísal ďalší zákrok, teraz po strele z väčšej vzdialenosti. Nemal s ním ale absolútne žiaden problém, čisté konto by si tento muž dnes rozhodne zaslúžil.
     
    51:49
    Fanúšikovia Nitry už skandujú meno svojho gólmana, ktorý si teraz bezproblémovo poradil s nahodeným pukom.
     
    53:26
    Nitra dala gól!

    A máme tu hetrik! Po skutočnej paráde LUKÁŠ NOVÁK dostal krížnu prihrávku cez pásmo a nekompromisne zavesil do Koutského siete. Asistencie: Roman Tománek a Jozef Stümpel.
     
    54:01
    Nám neostáva nič iné ako gratulovať Lukášovi Novákovi k hetriku, ktorý si dnes rozhodne zaslúžil. Zároveň naďalej vyzdvihujeme brankára Koutského, ktorý bránu nepustil ani op siedmom góle vo svojej sieti.
     
    54:17
    Žilina môže vsietiť aspoň čestný presný zásah. Na trestnej lavici Ručkay za sekanie.
     
    54:36
    Nitra sa začala brániť veľmi dobre a puk vyhadzuje až za brankára súpera.
     
    54:55
    Hostia sa síce do pásma vrátili, ale nebolo im to nič platné. Nedokázali sa odlepiť od mantinelu a teda ani vystreliť.
     
    55:16
    Vylúčenie brankára Koutského za držanie. Dve minúty si namiesto neho odsedí Buc. Hráme 4 proti 4.
     
    55:45
    V hre vo štvoriciach sme doposiaľ veľa hokejovej krásy nevideli, Nitra sa tlačí do zakončenia, ale teraz ju zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    56:17
    Vylúčený hráč Nitry je už na ľadovej ploche a začína sa skrátená domáca presilovka.
     
    56:28
    Ale Nitra sa v tejto početnej výhode nevie ani dostať k puku, nie to k zakončeniu. Hostia v závere stretnutia dobre bránia.
     
    57:00
    Nitra sa až teraz dostala do pásma a usadila sa v ňom, ale je to bez strely do priestoru brány a Koutský nemusí zasahovať.
     
    57:17
    Aj Žilina už hrá v plnom počte a hostia sa teda môžu pustiť do naháňačky za čestným zásahom.
     
    57:55
    O víťazovi je už jednoznančne rozhodnuté, teraz už jedinou otázkou ostáva iba to, čo si Kristan udrží čisté konto. Zatiaľ tomu všetko nasvedčuje.
     
    58:23
    Už iba menej ako dve minúty nám ostávajú do záverečnej sirény a pravdepodobne sa už nič meniť nebude.
     
    58:55
    Roman Tománek unikol defenzíve hostí a sám sa rútil na bránu, ale gól s poradovým číslom 8 neprichádza! Koutský spojil betóny a puk už do siete nepustil.
     
    59:40
    Nemožné! Kováčik bezprostredne spred brány trafil iba žrď brány hosťujúceho celku a to bola zrejme posledná šanca tohto zápasu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec a to teší zrejme najviac Žilinčanov. Zápas mal jednoznačný priebeh a o tom svedčí aj jednoznačný výsledok 7:0, s ktorým hostia nemali šancu nič urobiť.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť.
    Lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (19:06:50)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 13. L. Novák (Stümpel), 16. Milo (Ručkay, Chrenko), 23. Ručkay (Chrenko, Milo), 29. Novák (Nádašdi, Chrenko), 39. Tománek (L. Novák, Ordzovenský), 42. Bajtek (Hamrák, M. Novák), 54. L. Novák (Tománek, Stümpel)


    HK Nitra: Kristan – Pavlíček, Milo, Ordzovenský, Nádašdi, Ďurkech, M. Novák, Závodský, Štumpf – Kováčik, Chrenko, Ručkay – Tománek, Stümpel, L. Novák – Bajtek, Hamrák, Segľa – Pupák, Hrazdíra, Rzavský
    MsHK Žilina: Koutský – Šterbák, Rúfus, Chovan, Ostrčil, Niník, Leško, Bajaník – Drevenák, Klouda, Tomas – Buc, Slovák, Varga – Lipovský, Valášek, Kalla – Schroner, Piják, Čavrk

    Rozhodca: Stano – Brath, Bogdaň