Mönchengladbach – Schalke 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hannover 4:2 (kon.) | Brémy – Bayern 0:7 (kon.)
Hamburger – Augsburg 0:1 (kon.) | Frankfurt – Hoffenheim 1:2 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 0:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:2 (0:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 07.12.2013, 15:30 • Commerzbank-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    V dnešnom dueli sa favorit bude hľadať len ťažko. Oba tímy striedajú dobré výkony s podpriemernými a napriek tomu,že Hoffenheim je na tom s postavením v tabuľke lepšie, Frankurt určite bude urputne bojovať o výhru,čo by znamenalo zmazanie trojbodového manka na Hoffenheim. Oba celky majú o čo bojovať a preto myslím,že nás čaká vyrovnané stretnutie,ktoré môže skončiť remízou. Hoffenheim hrá v tejto sezóne pekný útočný futbal,zatiaľ čo domáci Frankfurt skôr drží loptu v strede pola a vyčkáva na svoju šancu, Verme tomu,že zvíťazí bojovnosť a bude sa o výsledok bojovať v ofenzíve peknými akciami a nie len v strede pola. Prajem príjemný futbalový zážitok.
     
    Vzájomné zápasy
    Naposledy sa tieto dva celky stretli v minulej sezóne 2012/2013. A oba duely vtedy vyhral Frankfurt,keď najskôr na pôde Hoffenheimu zaknihoval vysokú výhru 0:4 a potom na domácom štadióne zvíťazil 2:1. V oboch zápasoch strelil jeden z gólov Frankfurtu Martin Lanig.
     
    Česko-slovenská stopa
    Jediným krajanom v zápase je člen domácej kabíny Václav Kadlec. 21ročný útočník je rodákom z Prahy a odchovancom Sparty Praha. Do Nemecka zamieril v auguste 2013 za 3,5 milióna eur. V Bundeslige nastúpil do dvanástich zápasov,v ktorých strelil 4 góly a k nim pridal dve asistencie,kartu zatiaľ nevidel. Kadlec hráva v drese s číslom 10.
     
    Štatistiky hráčov

    Frankfurt
    Najlepším strelcom domáceho tábora je so štyrmi gólmi Čech Kadlec. V tesnom závese za ním trojgólový kapitán Alexander Meier. Najviac asistencií v tíme majú Stefan Aigner, Sebastian Jung a Kadlec,všetci po 2.
    Najviac žltých kariet,až 7! už videl rodák z Peru Carlos Zambrano,tri videl Marco Russ. Lanig zatiaľ ako jediný z domácich hráčov videl červenú kartu,ku ktorej pridal aj jednu žltú.

    Hoffenheim
    Lídrom štatistík hostí je Brazílčan Roberto Firmino,ktorý prišiel do Hoffenheimu 1.januára 2011 za 4 milióny z materského klubu Figueirense. So siedmymi presnými zásahmi je najlepším strelcom a so štyrmi asistenciami najlepším asistentom svojho tímu. V poslednom zápase proti Schalke vsietil gól,po štyroch Bundesligových dueloch v rade,v ktorých vyšiel strelecky naprázdno. V tabuľke strelcov Hoffenheimu mu dýchajú na chrbát až traja šesťgólový strelci,ktorými sú Salihovič, Kevin Volland a Francúz Anthony Modeste. V asistenciách už toľko prenasledovateľov nemá,hoci po 2 asistencie majú na konte Andreas Beck, Tarik Elyounoussi, Eugen Polanski a Sven Schipplock.
    Až pätica hráčov má na konte tri žlté karty,sú to Polanski, Elyounoussi, David Ángel Abraham, Sebastian Rudy a Salihovič,ktorý má ako jediný z nich na konte i červenú kartu.
     
    TSG 1899 Hoffenheim
    Ako už bolo písané vyššie,hosťom patrí štrnásta priečka za 14 bodov. Majú trojbodový náskok na pätnásty Frankfurt a šestnásty Freiburg. Zároveň však strácajú len dva body na trojicu Hamburger SV,Stuttgart a Werder Brémy. Ani Hoffenheim nemá pozitívne skóre,konkrétne 32:34.
    Rovnako ako ich dnešný súper,tak aj Hoffenheim sa počas týždňa predstavil v 8finále DFB Pokal. Ich však čakal oveľa zvučnejší súper ako Sandhausen. Na svojom štadióne ich privítalo Schalke 04. Hoffenheimu vyšiel úvod zápasu dokonale a už v 35. minúte si mohol užívať pohodlné trojgólové vedenie. Domáce Schalke v druhom polčase korigovalo na konečných 1:3 pre Hofffenheim.
    V Bundeslige sa naposledy predstavili v dueli s Werderom Brémy,v ktorom sa zrodil hokejový výsledok 4:4. Hrdinom zápasu bol rodák z Bosny a Hercegoviny Sejad Salihovič,ktorý v rozpätí šiestich minút premenil dva pokutové kopy a v druhom polčase ešte asistoval pri góle Vollanda. Pre Hoffenheim to bol prvý bodový zisk po troch prehrách v rade.

    Posledných 5 ligových zápasov
    Hannover 96 : Hoffenheim 1:4
    Hoffenheim : Bayern Mníchov 1:2
    Hoffenheim : Hertha Berlín 2:3
    Augsburg : Hoffenheim 2:0
    Hoffenheim : Werder Brémy 4:4
     
    Eintracht Frankfurt
    Domácim patrí nelichotivé pätnáste miesto za 11 bodov. Na štrnásty tím tabuľky (Hoffenheim) strácajú tri body,ale taktiež majú len trojbodový náskok pred poslednými dvoma celkami Bundesligy,Norimberg i Braunschweig majú po 8 bodov. Šestnásty Freiburg má rovnako bodov ako Frankfurt,ale má horšie skóre.Je treba dodať,že ani skóre Frankfurtu nie je nijako oslnivé,17:26. Domáci vyhrali v lige naposledy 14.septembra a to rozdielom triedy 0:3 s Werderom Brémy. Odvtedy sa mužstvo na domácej scéne trápi. V posledných troch zápasoch si dokázali pripísať jeden bodík pri domácej gólovej prestrelke 3:3 so Schalke. Naposledy podľahli 0:2 Hannoveru 96.
    Naopak,výborne sa im darí v Európskej lige,keď po piatich zápasoch majú na konte 12 bodov a sú už istým víťazom Skupiny F a majú teda zaručený postup. O všetkom rozhodol posledný duel vo Francúzsku,kde Frankfurt zdolal domáci Bordeaux 0:1 po góle Laniga z 83.minúty.
    Svoj posledný duel odohrali domáci v už spomínanom 8inále DFB Pokal,v ktorom si poradili 4:2 na domácej pôde so Sandhausenom. Hattrickom sa blysol Španiel Joselu.

    Posledných 5 ligových zápasov
    Borussia M´gladbach : Frankfurt 4:1
    Frankfurt : Wolsburg 1:2
    Mainz 05 : Frankfurt 1:0
    Frankfurt : Schalke O4 3:3
    Hannover 96 : Frankfurt 2:0
     
    V 15.kole nemeckej Bundesligy na seba narazia tabuľkoví susedia.V Commerzbank-Arena privíta domáci Eintracht Frankurt celok TSG 1899 Hoenheim. Obe mužstvá hrali počas týždňa 8finále nemeckého pohára DFB Pokal a obe dokázali postúpiť do 4finále. Napriek tomu,že v tabuľke sa tímy nachádzajú vedľa seba,je medzi nimi rozdiel troch bodov. Preto sa v dnešnom dueli bude hrať práve o dôležité tri body.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: K. Trapp – C. Zambrano, B. Oczipka, Anderson Bamba, S. Jung, P. Schwegler, T. Inui, J. Flum, S. Rode, V. Kadlec, Joselu
    Náhradníci: J. Rosenthal, S. Lakić, C. Djakpa, T. Barnetta, F. Wiedwald, M. Kempf, S. Schröck

    TSG 1899 Hoffenheim: J. Grahl – A. Beck, J. Vestergaard, J. Toljan, N. Süle, E. Polanski, S. Rudy, Roberto Firmino, S. Schipplock, K. Herdling, K. Volland
    Náhradníci: T. Strobl, T. Elyounoussi, F. Johnson, D. Abraham, S. Salihović, A. Modeste, K. Casteels

    Rozhodca: P. Sippel – C. Leicher, M. Schüller.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci Frankfurt nastúpil v čierno-červených dresoch,zatiaľ čo hostia z Hoffenheimu v bielom.
     
    3
    Jung fauloval na útočnej polovici a Hoffenheim bude rozohrávať voľný kop.
     
    4
    Oczipka sa snažil v strede pola udržať loptu pred Robertom Firminom,ktorý ho fauloval.
     
    5
    A znovu sme videli dva fauly v strede pola,najskôr fauloval Schipplock,vzápätí Oczipka.
     
    6
    Inui v snahe obísť spoluhráča stratil loptu,následne spoluhráča potiahol za dres a pískal sa faul. Krátko po rozohraní sme videli útočný faul Joselua.
     
    7
    Oczipka posunul loptu Inuimu,ktorý skúsil strelu z diaľky,ale mieril len do rukavíc gólmana.
     
    8
    Na druhej strane v ofsajde Roberto Firmino.
     
    9
    Po nepresnostiach na oboch stranách fauloval v strede pola opäť Roberto Firmino.
     
    9
    Zambrano musel šprintovať aby posunul loptu Trappovi,ktorý vykopol. Zambranovi totiž na chrbát dýchal Volland.
     
    11
    Zambrano pekne kľučkoval v strede pola a prenikal dopredu,ale bol faulovaný a domáci majú k dispozícii priamy kop z veľkej vzdialenosti.
     
    11
    Po priamom kope sa do úniku dostala dvojica hráčov Hoffenheimu,ale našťastie pre domácich stratili loptu.
     
    13
    Po súboji Andersona Bambu so Schipplockom sa kopal priamy kop z pravej strany,po ktorom sa k lopte dostali hostia a Toljanov center z ľavej strany obrana domácich len tak tak dokázala odvrátiť.
     
    15
    Joselu faulovaný v strede pola,Frankfurt rýchlo rozohral ale Oczipka stratil loptu v súboji s Polanskim.
     
    16
    Na druhej strane ale pohrozil hosťujúci Volland,ale netrafil loptu dobre a dopredu ide Frankfurt.
     
    16
    Frankfurtu nevyšla kombinácia na jeden dotyk a posiela loptu do autu.
     
    17
    Hoffenheim nahrával do zadu až na Grahla,ktorý nerozohral výkopom ale len prihrávkou po zemi.
     
    18
    Firmino našiel Polanskeho,ktorý pravačkou pekne mieril na bránu,ale jeden z domácich obrancov zblokoval jeho strelu na roh.
     
    18
    Po rohu v strede pola pri lopte domáci Frankfurt.
     
    19
    Rýchly odkop Hoffenheimu došiel až k Trappovi,ktorý tiež nevykopáva,ale len prihráva po zemi.
     
    20
    Veľmi zle to spravil Bamba Anderson,ktorý na vlastnej polovici centrom nahrával spoluhráčovi,ale nepresne a lopta smeruje do autu. Lacno odovzdaná lopta súperovi.
     
    21
    Ale Hoffenheim ponúknutú šancu nevyužil a dopredu sa rútila dvojica domácich,Inui a Zambrano,ale bude z toho len výkop gólmana hostí.
     
    21
    Veľmi nepresný center zo stredu pola v podaní hostí,Trapp bude môcť vykopávať.
     
    22
    Trapp dlho váhal s rozohrávkou,prišli tam až štyria hráči Hoffenheimu a Trapp napriek tomu nahrával na krátko. Hoffenheim loptu získal,ale nepotrestal túto chybu,pretože ju vzápätí stratil.
     
    24
    Schipplock faulovaný na polovici súpera,ale z priameho kopu Hoffenheimu sa zblokovaná strela dostala do náruče domáceho gólmana.
     
    25
    Na druhej strane vo veľkej šanci Joselu,po jeho strele sa k lopte ešte dostal Jung,ale jeho center obrana hostí zblokovala a Inui tak môže zahrávať rohový kop z pravej strany.
     
    26
    Po rohu kombinujú Zambrano a Kadlec,ale strela z toho zatiaľ nebola.
     
    28
    Tlak Frankfurtu,v šanci takmer Joselu.
     
    29
    Rýchla kombinácia domácim na ľavej strane nevyšla a Süle nahral gólmanovi,ktorý vykopával do stredu pola,kde fauloval Flum.
     
    30
    V strede pola faulovali v krátkom časovom slede oba celky.
     
    31
    A ďalšie fauly v strede pola,tentokrát dvakrát po sebe útočné fauly Hoffenheimu.
     
    32
    Po tvrdom sklze v strede pola vidí prvú žltú kartu stretnutia Johannes Flum.
     
    33
    Flum centroval nepresne,pri lopte gólman hostí Grahl.
     
    36
    A ďalší faul v strede pola,po ktorom rozhodca udeľuje žltú kartu.A opäť domácemu hráčovi,tentokrát je potrestaným hriešnikom Schwegler.
     
    37
    Frankfurt stratil loptu,hostia chceli zakontrovať pomocou dlhého centra,ale ten bol veľmi nepresný a pri lopte znovu domáci. Na polovici Hoffenheimu otrasený po hlavičkovom súboji Joselu a Herdling.
     
    39
    Na vlastnej polovici fauloval Inui,Hoffenheim bude kopať priamy kop.
     
    41
    Po priamom kope sa o útočnú akciu pokúšal Frankfurt,ale nevyšlo to a hrá sa tak opäť v strede pola,lopta na kopačkách hostí.
     
    43
    Oba tímy nahrávali svojím gólmanom,ktorý vzápätí vykopávali loptu do stredu pola. Najskôr Trapp,krátko po jeho výkope i Grahl.
     
    44
    Hrá sa na polovici Hoffenheimu,ale Frankurt nepresne a hostia môžu vhadzovať.
     
    45
    Frankfurt už po druhýkrát v priebehu dvoch minút nahráva dozadu na Trappa. Oba celky si v závere polčasu viacmenej len vymieňajú lopty po dlhých nepresných centroch.
     
    45
    Zdalo sa,že ešte v závere uvidíme ofenzívnu akciu hostí,ale rozhodca nenadstavil žiadny čas a ukončuje prvý polčas.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas,gól sme zatiaľ nevideli. Oba celky hrajú nervózne,z čoho pramení aj veľké množstvo drobných faulov. Najväčšiu šancu zápasu mal zrejme v 25. minúte Španiel Joselu z Frankfurtu. V úvode zápasu mal zápas slušné tempo,ktoré ale bohužiaľ postupom času opadlo. Dúfajme,že v druhom polčase sa to zmení. Druhý polčas by mal začať približne 16:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V druhom polčase rozohrávajú hostia.
     
    46
    Hoffenheim dal gól!
    Zdalo sa,že v úvode druhej časti začali aktívnejšie domáci,ale Hoffenheim sa dostal k lopte a po peknej prihrávke do behu otvára skóre SVEN SCHIPPLOCK.
     
    47
    Na druhej strane sledujeme rohový kop domácich z pravej strany.
     
    49
    Frankfurt dal gól!
    A po Kadlecovej nahrávke sa dostal k lopte JOSELU a nekompromisne vyrovnáva.
     
    51
    Inui a Rode rozpútali kolotoč,ale Jungov center presný nebol a dopredu idú hostia.
     
    51
    Hoffenheim dal gól!
    Po Vollandovom úniku našiel Schipplock z pravej strany voľného ROBERTA FIRMINA,ktorý nemal problém trafiť odkrytú bránu.
     
    53
    A na druhej strane sám pred gólmanom Inui,ktorý Grahla prekonal,ale gól neplatí kvôli ofsajdu.
     
    55
    Dvakrát po sebe faulovaný Zambrano,najskôr v strede pola,druhý krát na svojej polovici. Trapp vykopáva.
     
    56
    Po dramatickom úvode druhého polčasu,Frankfurt s loptou na vlastnej polovici ukľudňuje hru a nahráva si až dozadu na Trappa.
     
    56
    Rode našiel Kadleca,ktorý to skúsil z diaľky,ale Grahl si poradil.
     
    58
    Po nepresnostiach lopta v strede pola na kopačkách domácich hráčov.
     
    59
    Polanski na vlastnej polovici v snahe odkopnúť loptu,ale ani na dvakrát mu nevyšlo.
     
    59
    Schipplock obišiel Zambrana napriek tomu,že bol zrejme faulovaný a hľadal Firmina,ten loptu spracovať nedokázal,ale tá sa dostala k Vollandovi,ktorý strelou len tesne minul ľavú tyč Trappovej brány.
     
    61
    Jung faulovaný Herdlingom na súperovej polovici,ale je to veľmi ďaleko od brány Hoffenheimu.
     
    62
    Oczipka prehral súboj s Firminom,ktorý sa okolo neho obtočil a napriek tomu,že už nebol v streleckom uhle dokázal aspoň odcentrovať spoluhráčovi,ale obrana domáceho celku nakoniec center odvrátila.
     
    63
    V strede pola po nepresnej nahrávke stratil loptu Frankfurt,následne po rovnakej situácii prišiel na súperovej polovici o loptu Hoffenheim.
     
    64
    Po súboji Inuiho so Sülem,budú domáci kopať rohový kop.
     
    65
    Rohový kop priniesol len nepresnú strelu spoza šestnástky.
     
    66
    lum na vlastnej polovici až veľmi kľučkoval a takmer stratil loptu,ale nakoniec ju dokázal vrátiť Bamba Andersonovi.
     
    67
    Frankfurt po nepresnej kombinácii posiela v strede pola loptu do autu.
     
    67
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Takashi Inui, prichádza Jan Rosenthal.
     
    68
    Frankfurt s loptou na polovici súpera,strelou spoza šestnástky sa o vyrovnanie pokúsil Oczipka,ale gólmana neprekvapil.
     
    69
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Sven Schipplock, prichádza Anthony Modeste.
     
    70
    Joselu ťahal akciu po ľavej strane a Rosenthal dostal prudkú prihrávku,ktorú však nedokázal dobre spracovať a jeho strela mieri mimo.
     
    71
    Znovu lopta do autu v strede pola po nepresnej prihrávke domáceho tímu.
     
    72
    Na oboch stranách sme videli pád hráča pokúšajúceho sa o prienik,ale faul sa nepískal ani na jednej strane.
     
    73
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Kai Herdling, prichádza Fabian Johnson.
     
    74
    Pri lopte v strede pola Frankfurt.
     
    74
    Rosenthal posúva loptu Kadlecovi,ktorý z pravej strany vystrelil,ale Grahl vyráža jeho strelu na roh.
     
    75
    Modesteho útočný faul na Zambrana na polovici Frankfurtu.
     
    76
    Po tvrdom súboji na ľavej strane útočnej polovice domácich zostal Süle otrasene ležať na zemi a žltú kartu vidí domáci kanonier Joselu za tvrdý sklz zo zadu.
     
    77
    Žltú kartu dostává Volland (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    79
    Firmino teraz doslova zbúral Schweglera v súboji o loptu a oprávnene vidí žltú kartu.
     
    79
    Po Oczipkovom centri vo veľkej šanci Rode,ale jeho hlavička smeruje tesne nad.
     
    79
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Kevin Volland, prichádza Sejad Salihovič.
     
    80
    Joselu faulovaný na polovici súpera,ale je o veľmi ďaleko od brány súpera.
     
    82
    Veľmi rýchly protiútok Frankfurtu zastavený faulom Süleho na Rosenthala na ľavej strane.
     
    83
    V strede pola získal loptu Salihovič,ktorý ju posunul Johnsonovi a ten sa rútil na brankára s obrancom v pätách,ale v dobrej pozícii minul bránu.
     
    84
    Rode najskôr v súboji doslova preletel ponad Polanskeho,ktorého vzápätí domáci hráč fauloval a vidí za to žltú kartu.
     
    85
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Srdan Lakič.
     
    86
    Až traja hráči Hoffenheimu sa rútili na bránku a zahrali to kombinačne,lenže v momente keď lopta smerovala opustenému Johnsonovi pred odkrytou bránou skvele zasiahol jeden z domácich obrancov a sklzom zrazil loptu do náruče Trappa.
     
    88
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Václav Kadlec, prichádza Stephan Schröck.
     
    88
    A v obrovskej šanci znovu hosťujúci tím,po prihrávke do behu zakončoval Anthony Modeste,ale tesne míňa bránu.
     
    89
    Po Salihovičovej strele vykopával Trapp,ale jeho výkop končí len v aute na polovici súpera.
     
    90
    Hostia rozohrávajú v strede pola.
     
    90
    Frankfurt dvakrát nepresne centroval dopredu,následne útočný faul Modesteho.
     
    90
    Hlavný arbiter nadstavuje tri minúty.
     
    90 + 1
    Po faule na Polanskeho na vlastnej polovici vidí žltú kartu Bamba Anderson.
     
    90 + 2
    V závere v útoku hostia,Beck vhadzuje na pravej strane.
     
    90 + 3
    V závere sledujeme nepresnosti a už tretie vhadzovanie pre Becka v rade.
     
    Koniec zápasu.
     
    Takže o výsledku dnešného duelu rozhodol úvod druhého polčasu,v ktorom padli tri góly a jeden neuznaný pre ofsajd. Aj o druhom góle Hoffenheimu sa bude zrejme ešte diskutovať,pretože opakované zábery naznačovali možný ofsajd. Každopádne Hoffenheim poráža Frankfurt 1:2 a zvyšuje pred ním tak svoj náskok v počte bodov už na šesť. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. (17:24:17)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 49. Joselu – 46. Schipplock, 51. Firmino

    Karty:   32. Flum (EIN), 36. Schwegler (EIN), 76. Joselu (EIN), 84. Rode (EIN), 90+ 1. Anderson (EIN) – 77. Volland (HOF), 79. Firmino (HOF)


    Eintracht Frankfurt: K. Trapp – C. Zambrano, B. Oczipka, Anderson Bamba, S. Jung, P. Schwegler, T. Inui, J. Flum, S. Rode, V. Kadlec, Joselu
    Náhradníci: J. Rosenthal, S. Lakić, C. Djakpa, T. Barnetta, F. Wiedwald, M. Kempf, S. Schröck

    TSG 1899 Hoffenheim: J. Grahl – A. Beck, J. Vestergaard, J. Toljan, N. Süle, E. Polanski, S. Rudy, Roberto Firmino, S. Schipplock, K. Herdling, K. Volland
    Náhradníci: T. Strobl, T. Elyounoussi, F. Johnson, D. Abraham, S. Salihović, A. Modeste, K. Casteels

    Rozhodca: P. Sippel – C. Leicher, M. Schüller

    Diváci: 41000