Paríž – Sochaux 5:0 (kon.) | Lorient – Rennes 2:0 (kon.) | Remeš – Nice 1:0 (kon.)
Valenciennes – Guingamp 1:1 (kon.)
koniec
Valenciennes FC
1:1 (1:0)
EA Guingamp
cz Sobota 07.12.2013, 20:00 • Stade du Hainaut, Valenciennes • Ligue 1 Uber Eats
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (21:53:43)
     
    Valenciennes měl utkání rozehrané velmi dobře, nakonec však soupeř reagoval na gól Doumbii z prakticky jediné vyloženější šance z celého zápasu dvacet minut před koncem, kdy se trefil Sankharé. Hosté jsou zřejmě s bodem spokojeni, domácím naopak tenhle výsledek v boji o záchranu moc nepomáhá.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Rozhodčí Kalt nastaví toto střetnutí o tři minuty. Nevypadá to, že by se některý z týmů mohl dočkat ještě rozhodující branky.
     
    87
    Massampu (VLN) dohrál souboj na útočné polovině, Langilovi se těžko zvedá ze země.
     
    86
    Hosté naposledy střídají. Mandanne dnes zahrál směrem dopředu dobře, defenzivnější práci jde nyní odvést v závěru utkání Alioui.
     
    84
    Langil se snažil podniknout výpad po levé straně, byl ovšem faulovaný. Následně Lemaitre hodně otálel s rozehráním přímého kopu, přitom už jednu žlutou na kontě má.
     
    83
    Melikson asi zakopl, jinak by asi o míč nepřišel. EAG se směrem dopředu nijak nežene, spoléhá vlastně už jen na brejky.
     
    81
    Ze hřiště odchází Ciss, do hry jde na posledních deset minut Massampu.
     
    80
    Zakončení Mandanne sice mířilo do tyčky, přihrávka do běhu ovšem byla již ofsajdová. Domácí mají připravené první střídání.
     
    79
    Ale, ale... Defenzíva Valenciennes nyní zaspala. Fauré si seběhl na pravé straně na pěkný pas, vřítil se směrem na branku Penneteaua, kterou nakonec netrefil, ale minimálně ho pořádně vystrašil.
     
    78
    Masuaku se snažil vypálit z levé strany, nepovedený pokus ovšem skončil pouze mimo. N'dy Assembé se jen díval, jak si to míč štráduje za čáru.
     
    77
    Domácí se snaží často prosadt středem hřiště, dá se říci, že Guingamp ale má tenhle prostor pohlídaný. Meliksonův centr do vápna zkrátka nemohl být úspěšný.
     
    75
    Langil se nyní zlobí na rozhodčího Kalta, podle něho měl jeho tým zahrávat rohový kop. Odkopávat od branky však bude Penneteau.
     
    74
    VAFC se snažil prosadit po levé straně. Melikson nahrál na Cisse, ten mu míč po pár vteřinách vrátil, pak ale o míč izraelský záložník přece přišel.
     
    72
    Domácí se snažili navrátit vedení na svou stranu. Ve vápně nebezpečně operoval Bahabeck, jenže k míči se nakonec nedostal.
     
    70
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Hosté z ničeho nic udeřili. Akce na jeden dotek těsně za šestnáctkou totálně vyšachovala valencienneskou obranu, takže sklepnutí od Mandanneho na YOUNOUSSEHO SANKHARÉHO mělo výborné parametry. Hostující záložník se opřel do střely z voleje a vyběhnuvšího Penneteaua z blízkosti v klidu překonal. Asistence: Christophe Mandanne.
     
    69
    Melikson zahrával rohový kop, ve vápně se však podle arbitra alta odehrál útočný faul. A tak u míče bude Guingamp.
     
    68
    Velká možnost pro Bahabecka! Ten si zaběhl za obranu, zapomněl ho totiž hlídat Kerbrat. Nakonec ho ve vápně skřížil vracející se Sorbon, jenž odkopl míč do zámezí.
     
    67
    Tohle bylo na "oranžovou"... Sudí Kalt se nakonec rozhodl pro žutou kartu. Lemaitre (GUG) si opravdu pořádně vyšlápl na Ducourtiouxe.

    Patrik Sandev

    Góly: 18. Doumbia (Kagelmacher) – 70. Sankharé (Mandanne)

    Karty:   87. Massampu (VLN) – 63. Kerbrat (GUG), 67. Lemaître (GUG)


    Valenciennes FC: Penneteau (C) – Néry, Angoua, Kagelmacher, Ciss (81. Massampu) – Ducourtioux, Doumbia, Melikson, Enza-Yamissi, Masuaku – Bahebeck.
    Náhradníci: Novaes – Lala, Chitu, Dossevi, Camara, Saez, Massampu.

    EA Guingamp: N´dy Assembé – Sankoh, Kerbrat, Sorbon, Lemaître – Mandanne (86. Alioui), Diallo (55. Douniama), Mathis (C), Sankharé (55. Martins Pereira), Langil – Fauré.
    Náhradníci: Samassa – Martins Pereira, Cerdan, Dos Santos, Giresse, Douniama, Alioui.

    Rozhodca: Kalt – Dansault, Moreau