Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Washington – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Calgary – Columbus 1:2 (po pr.)
Anaheim – NJ Devils 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Anaheim Ducks
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
New Jersey Devils
cz Štvrtok 21.11.2013, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Pokud si přivstanete, brzké čtvrteční ráno v NHL nabídne mj. také duel Anaheim Ducks – New Jersey Devils. Zvedající se Devils jsou po nejhorším vstupu do sezony už jen bod od míst zajišťujících play-off. Anaheim je druhým nejlepším týmem západu, už čtyři zápasy ale nevyhrál. Z pohledu českého fanouška však půjde především o střetnutí druhého nejlepšího evropského střelce historie NHL s tím prvním. Jak dopadne souboj Selänne v. Jágr?
     
    Anaheim Ducks

    Kačeři se naposledy radovali z výhry 11. listopadu, kdy si doma poradili s Vancouverem 3:1. Pak se však vydali na čtyřzápasový trip na kterém postupně podlehli Floridě, Tampě, Carolině a naposledy Pittsburghu. Přivezli si tak z něj pouhý bod. Vrátí se před vlastními fanoušky na vítěznou vlnu? Tabulce profuktivity vede dvojice útočníků Corey Perry (12+12), Ryan Getzlaf (11+13), kteří shodně nasbírali 24 bodů. Getzlafovi na to stačilo o tři zápasy méně. Co se týče marodky, otázkou zůstává, zda do utkání zasáhne Saku Koivu, který utrpěl lehký otřes mozku. Zcela určitě naopak nenastoupí Jakob Silfverberg, který má zlomenou ruku.
     
    New Jersey Devils

    Devils mají po chabém vstupu do sezony na svém kontě již 19 bodů, když v předcházejících čtyřech duelech naplno bodovali hned třikrát. Nestačili pouze na Los Angeles Kings (0:2), v posledním duelu si však spravili chuť poté, co si v domácím prostředí poradili s Penguins 4:1. Na čele klubových statistik je česká hvězda Jaromír Jágr, který má na svém kontě z dvaceti zápasů už 16 bodů (7+9). Na druhého v pořadí, kterým je překvapivě obránce Marek Židlický, má náskok pěti bodů. Na marodce Devils jsou obránci Bryce Salvador, Anton Volčenkov a Jon Merrill. Chybět bude též útočník Ryane Clowe.
     
    Poslední vzájemné utkání

    17.2. 2012 Devils – Anaheim 3:2 s.n.
     
    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (NJD) 7+9
    Marek Židlický (NJD) 2+9
    Patrik Eliáš (NJD) 3+4
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Hiller – Beauchemin, Sbisa, Fowler, Lovejoy, Allen, Lindholm – Penner, Getzlaf, Perry – Etem, Bonino, Selänne – Palmieri, Perreault, Beleskey – Smith-Pelly, Cogliano, Winnik

    New Jersey Devils: Brodeur – Greene, Židlický, Gelinas, Fayne, Harrold, Larsson – Zubrus, Zajac, Jágr – Eliáš, Henrique, Ryder – Brunner, Laktionov, Bernier – Carter, Gionta, Janssen

    Rozhodčí: Furlatt, Hebert – Heyer, Cameron.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Devils hodně rychle střídají, po 40 vteřinách hry už jde na led třetí formace.
     
    01:42
    Střela od modré čáry o hodně míjí Hillerovu branku.
     
    02:43
    Carter se dostal do zakončení z pravého kruhu, ale ani jeho pokus nemířil mezi tři tyče. Hiller jen kontroloval jeho pokus pohledem.
     
    03:48
    Getzlaf si naraziil s Perrym ve středním pásmu, nabral rychlost, přebruslil beky hostů, ale na lepší zakončení už byl hodně z úhlu.
     
    05:23
    Larsson zasáhl u mantinelu Beleskeyho a domácí si zahrají první přesilovku. Dvě minuty za hrubost.
     
    06:13
    Nepřehledná situace u pravé tyčky Brodeura, ten ale dokázal puk pokrýt kousek před brankovou čarou a znemožnil Perrymu možnou dorážku.
     
    07:05
    Anaheimu se přesilovka nedaří, hraje se ve středním pásmu.
     
    07:23
    Larsson je na ledě a Devils jsou kompletní.
     
    08:25
    Souboj prvních pětek teď vyzníval pro tu domácí. Kačeři vysoko napadali a vůbec nepouštěli Jágrovu formaci z vlastního pásma.
     
    09:11
    Greene se dostal kousek za modrou čarou ke střele, ale ani on nezamířil mezi tři tyče.
     
    09:41
    Z pravého křídla to zkoušel Berníer, Hiller dobře zasahuje a připisuje si první obtížnější zákrok. Na opravdu velkou gólovou šanci ale stále čekáme...
     
    10:57
    Gionta a další pokus ze střední vzdálenosti. Pálí z hranicí levého kruhu, Hiller kryje a nedovoluje hostujícím hráčům dorážet.
     
    11:31
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre po jednoduché akci. Lindholm našel od modré zadovkou na pravém křídle MATTA BELESKEYHO a ten tvrdou ranou z voleje našel mezeru mezi tělem a pravou rukou Brodeura. Asistence: Hampus Lindholm a Kyle Palmieri.
     
    11:47
    Perry dostává dvě minuty za hákování a je tu první přesilová hra Devils.
     
    13:29
    Jenže hosté se již dlouhé vteřiny vůbec nedokážou vymanit ze středního pásma a jejich přesilovka se chýlí ke konci....
     
    13:47
    Devils nedokázali jedinkrát ohrozit Hillera a Perry je na ledě.
     
    13:57
    A hned se mohl zapsat do střeleckých statistik, dojel si vyhozený puk, postupoval z leva sám na Brodeura, ten ovšem skvěle máchl lapačkou a jeho střelu pokryl.
     
    14:59
    Velká šance pro Ďábly. Selänne dostává čtyři minuty za zásah Greena holí v obličeji. Ten je teď ošetřován, v jeho obličeji se objevila krev.
     
    15:44
    Devils právě vstřelili branku!
    A hosté příležitost využívají, MAREK ŽIDLICKÝ vyrovnává na 1:1! Eliáš z levého křídla našel mezi kruhy právě Židlického, ten se z otočky trefuje přesně mezi betony Hillera. Asistence: Patrik Eliáš a Eric Gelinas.
     
    17:10
    Devils právě vstřelili branku!
    A Devils během necelé minuty a půl trestají podruhé. Na konci přesné kombinační akce byl tentokrát ERIC GELINAS, který nedal Hillerovi střelou do odkryté branky šanci a trefuje se nad jeho lapačku. Adam Henrique a Patrik Eliáš.
     
    17:21
    Na druhé straně mohl za Kačery odpovědět Etem, ale Brodeur se stihl přesunout a odolal i dorážce Winnika a drží těsné vedení Devils!
     
    19:09
    Jaromír Jágr prověřil střelou z pravého křídla pozornost Hillera.
     
    19:39
    Dohrává se ve středním pásmu...
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Lepší vstup do utkání měli domácí, ovšem Devils dokázali dokonale využít čtyřminutovou přesilovku a otočili skóre. Navíc bodovali již dva ze tří Čechů, na svůj zápis zatím čeká jen Jaromír Jágr. Druhá třetina začne v Honda Centre cca v 5:03.
     
    Střely na branku v 1. třetině

    Anaheim 8
    Devils 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Ducks jsou v úvodu třetiny aktivní, na teč zkoušel nahazovat od modré čáry Allen, ale žádný z jeho spoluhráčů směr puku nezměnil.
     
    21:43
    Teď to domácím s rozehrávkou nevyšlo, je tu zakázané uvolnění a vhazování po levici Hillera.
     
    21:53
    Gelinas zasáhl Perryho holí v obličeji, tentokrát je to ale bez krve. Dvě minuty pro obránce Devils.
     
    22:08
    A Devils jdou do tří! Harrold dostává dvě minuty za hákování.
     
    22:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    I domácí se zhostili přesilovky skvěle a začínáme znovu. Pennerova vyražená střela se na brankovišti dostala k NICKU BONINOVI a ten uklidil puk za bezmocného Brodeura. Asistence: Dustin Penner a Cam Fowler.
     
    23:53
    Brodeur kryje střelu Lindholma.
     
    24:08
    V klasické přesilovce již Anaheim další branku nepřidal, Harrold je na ledě.
     
    25:39
    Hraje se teď převážně ve středním pásmu. Oba týmy zase na chvíli myslí na defenzivu.
     
    26:03
    Palmieri složil ve středním pásmu Židlického a zavánělo to krosčekem. Rozhodčí ale zůstávají v klidu.
     
    26:38
    Zubrus z levého křídla pálí, Hillerovi pomohla tyčka a hra pokračuje za brankou Ducks.
     
    28:15
    Brunner se protáhl kolem matinelu, mířil do vzdálenějšího horního rohu, ale branku přestřelil, Hiller nemusel zasahovat.
     
    29:55
    První pětka Devils teď uzavřela domácí v jejich pásmu, nedokázala si ale vypracovat gólovou šanci.
     
    30:14
    Po nečekaném odrazu puku nepříjemný závar před Brodeurem, veterán v dresu Ďáblů ale dokázal vzniklou situaci vyřešit. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    30:34
    Obrovská šance Anaheimu, Getzlaf se ocitl sám před Brodeurem, udělal mu kličku do forehandu, gólman Devils ho však následně evidentně podrazil holí a kanonýr Ducks v pádu minul! Teď ale měli Kačeři hrát přesilovku.
     
    31:50
    Opět trochu hlušší pasáž, ani jednomu týmu se nedaří založit útočnou akci.
     
    32:58
    Palmieri se jako blesk protáhl kolem pravého mantinelu a před brankou našel najetého Beleskeyho, ten sice dokázal holí puk tečovat, ale na lepší zakončení byl už moc blízko hostujícího gólmana!
     
    34:49
    Devils teď dobře brání, jenže sami mají problémy se založením útoku a vyhazují jen na icing.
     
    35:01
    Janssen v obranném pásmu hákoval Etema a je tu přesilová hra Anaheimu.
     
    35:30
    Perry našel křížnou přihrávkou najetého Getzlafa, ten měl před sebou hodně místa, ale Brodeur si dobře povyjel a jeho pokus lapil.
     
    35:40
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přece jen se ale domácí hráči mohou radovat. Od brankové čáry našel Penner zadovkou mezi kruhy přesně hůl RYANA GETZLAFA a ten tvrdou ranou do horního rohu nedal Brodeurovi šanci. Asistence: Dustin Penner a Nick Bonino.
     
    36:59
    Devils se snaží o odpověď, ale obrana Ducks je zatím pozorná.
     
    37:20
    Teď jeli domácí ve dvou na jediného beka Greena, Perreault hledal volného Selänneho, ale puk k němu přes obránce Devils nedostal!
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:24
    Eliáš nahazoval před branku, tam zazmatkovali domácí obránci, puk propadl až k Ryderovi, ale jeho bekhendový pokus jednoruč Hiller vyráží betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dnešní utkání zatím rozhodují přesilové hry. Čtyři z pěti branek padly v početní výhodě. Domácí dokázali díky této výhodě opět otočit výsledek ve svůj prospěch, když nejprve situaci 5 na 3 zužitkoval Bonino, v klasické přesilovce se pak prosadil Getzlaf. Ve druhé části hra nabrala na tempu domácí hosty vysoko přestříleli a zaslouženě vedou. Třetí třetina začne přibližně v 5:57.
     
    Střely na branku v 2. třetině

    Anaheim 11
    Devils 3
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hned po sedmi vteřinách hry je za hákování Jágra vyloučen Penner. Šance pro Devils na vyrovnání.
     
    41:10
    První minutu přesilovky nesehráli Devils zle, ale chybí tomu střelba. Teď to zkusil Greene, ale jeho střelu od modré čáry Hiller dobře viděl.
     
    42:07
    A to bylo ze strany hostů vše. Penner je na ledě a Ducks jsou v pěti.
     
    43:20
    Iniciativa je teď logicky na holích hostů, Anaheim jakoby čekal na chybu soupeře.
     
    43:50
    Ukrytá a tvrdá střela Rydera z pozice za hranicí kruhů, Hiller ji viděl v poslední chvíli, ale stihl zasáhnout!
     
    45:34
    Eliáš se tlačil na brankovišti do zakončení, ale na puk nedosáhl. Celou nepřehlednou situaci pak utnul sám Hiller, když si našel puk a přikryl jej lapačkou.
     
    46:42
    Domácí komplikují Ďáblům rozehrávku napadáním hluboko v jejich obranném pásmu.
     
    47:18
    Getzlaf hledal bekhendem na brankovišti Perryho, jeho teč však zamířila vysoko do ochranné sítě. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    47:58
    Jágr se obtočil kolem bránícího hráče a zkusil překvapit bekhendem Hillera, pro domácí to ale dobře dopadlo.
     
    48:53
    Taktika Kačerům vychází. Hosté se nemohou dostat na dostřel a navíc teď vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    50:01
    Gelinas dostal bekhendem dobře puk do jízdy, uvolnil se na levém kruhu, vypálil švihem, bohužel pro něj však Hillerova lapačka byla připravena. Pěkný hokejový moment z obou stran.
     
    50:01
    Ducks ve třetí třetině zatím nevystřelili na branku!
     
    50:54
    Zatím jim to však stačí, zejména když Devils opět vyhazují na icing a hrát se bude daleko od domácí branky.
     
    52:10
    Gelinas je dnes střelecky při chuti. První pětka uzamkla domácí v jejich třetině a od modré pálil po křížné přihrávce právě Gelinas. Hiller byl však opět pozorný.
     
    53:35
    Snad první střela Kačerů na branku ve třetí třetině a postaral se o ní z levého kruhu obránce Lindholm. Brodeur ale dobře viděl a neměl problém.
     
    53:55
    Domácí si berou oddechový čas.
     
    54:45
    Getzlaf vypálil z mezikruží, Brodeur puk jen vyrazil a měl štěstí, že v okolí nebyl žádný z domácích hráčů připraven dorážet...
     
    55:01
    Komplikace pro Devils. Židlický hákuje Perryho a Anaheim si zahraje přesilovku.
     
    56:13
    Ale domácí si počínají v této výhodě hodně laxně a teď se bude po icingu dokonce vhazovat v jejich pásmu.
     
    57:01
    Židlický je na ledě. Devils se ale krátí čas a stále prohrávají o jednu branku...
     
    57:59
    Fowler pálí od modré čáry, Bodeur toho mnoho neviděl, puk ale vyráží.
     
    58:26
    Další střela na Brodeura, tentokrát v podání Smitha-Pellyho...
     
    58:59
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté minutu před koncem vyrovnávají! Česká spolupráce a na jejím konci JAROMÍR JÁGR prokázal důraz na brankovišti, když zavěsil přesně pod horní tyčku. Asistence: Patrik Eliáš a Dainius Zubrus.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 3. třetině

    Anaheim 3
    Devils 12
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:05
    Lindholm vypálil od modré čáry, Brodeur vyrážečkou dostal puk jen k Perreaultovi, na toho zívala prázdná branka, jenže než si srovnal puk na holi, Brodeur mu utěsnil rukou volné místo u tyčky! Skvělý zákrok gólmana Devils!
     
    61:58
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak to je smolný konec utkání pro Anaheim. Devils vyrazili do přečíslení a už se zdálo, že se Kačerům podařilo jejich akci eliminovat....Jenže dezorientovaný Lovejoy napálil puk do nohy Perryho, od kterého se puk odrazil do branky Ducks. Gól je připsán TRAVISU ZAJACOVI. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku v prodloužení

    Anaheim 3
    Devils 1
     
    Anaheim nezvládl závěr utkání, doplatil na přílišnou pasivitu a Devils nakonec odjíždějí se ziskem dvou bodů. I když měli i notnou dávku štěstí. Souboj Selänne v. Jágr tak vyzněl ve prospěch českého útočníka, který si na své konto připsal branku, zatímco Selänne ani jednou nevystřelil na branku. Ducks zaznamenali již pátou prohru v řadě, přesto se díky zisku bodu dočasně vyhoupli na čelo konference. Devils patří na východě osmá příčka.
     
    Střely na branku celkem

    Anaheim 25
    Devils 25
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jaromír Jágr (NJD) 1+0
    2. Ryan Getzlaf (ANA) 1+0
    3. Dustin Penner (ANA) 0+2
     
    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (NJD) 1+0, 4 střely, čas na ledě 20:14
    Marek Židlický (NJD) 1+0, 3 střely, čas na ledě 21:08
    Patrik Eliáš (NJD) 0+3, 1 střela, čas na ledě 19:37
     
    Čtvrteční ráno se Čechům vydařilo, bodově se prosadili hned pětkrát. Ať se i vám dnešní den vydaří, díky za pozornost. (07:00:54)

    Robin Mana

    Góly a asistencie: 12. Beleskey (Lindholm, Palmieri), 23. Bonino (Penner, Fowler), 36. Getzlaf (Penner, Bonino) – 16. Židlický (Eliáš, Gelinas), 18. Gelinas (Henrique, Eliáš), 59. Jágr (Eliáš, Zubrus), 62. Zajac


    Anaheim Ducks: Hiller – Beauchemin, Sbisa, Fowler, Lovejoy, Allen, Lindholm – Penner, Getzlaf, Perry – Etem, Bonino, Selänne – Palmieri, Perreault, Beleskey – Smith-Pelly, Cogliano, Winnik
    New Jersey Devils: Brodeur – Greene, Židlický, Gelinas, Fayne, Harrold, Larsson – Zubrus, Zajac, Jágr – Eliáš, Henrique, Ryder – Brunner, Laktionov, Bernier – Carter, Gionta, Janssen

    Rozhodca: Furlatt, Hebert – Heyer, Cameron

    Diváci: 14 306