Chievo – Neapol 2:4 (kon.) | Juventus – Lazio 4:1 (kon.)
koniec
Chievo Verona
2:4 (2:2)
SSC Neapol
Sobota 31.08.2013, 18:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Hamšíkov Neapol cestuje k neobľúbenému súperovi do Verony, kde ich čakä miestne Chievo. Najmä na štadióne San Paolo sa neraz zrodil prekvapujúci výsledok a preto je pre hostí možno aj dobré, že tentoraz sa proti nim predstavia vonku.
     
    V minulej sezóne tu Neapol prehral a pre zmenu doma sa mu darilo. Skutočne premenlivé výsledky ale žiaden tím do pozície favorita nestavajú. Zaujímavé je, že posledných 5 duelov týchto mužstiev vždy skončili výhrou domácig a vždy to dokonca bolo na nulu. V Chieve pôsobí aj slovenský obranca Peter Farkaš, ale tréner uprednostňuje iných hráčov. Jeho priame súboje s Marekom Hamšíkom teda zrejme naisto neuvidíme.
     
    Verona skrýva aj ďalšiu zaujímavosť, v lige už tri duely za sebou remizovala. Stalo sa tak v posledných dvoch dueloch vlaňajšej ligy a tiež aj pred týždňom s Parmou.V kádri pre tento duel však Verona zrejme nebude môcť počítať iba s Dariom Dainellim. Neapol by mal byť kompletný.
     
    To Neapol začal suverénne a doma zmietol Bolognu rozdielom triedy. Dva góly dal Hamšík a udal možný tón smerovania klubu v tejto sezóne. Partenopei sa už dozvedeli aj súperov v hlavnej fáze Ligy majstrov. Okrem toho však bude opäť prioritou aj Seria A, kde potrebujú súperov Chievo jednoznačne porážať. Či sa tak stane, to sa postupne dozvieme od 18.00, keď zápas začne.
     
    -13
    Úvodné zostavy:

    Chievo Verona: Puggoini – Sardo, Drame, Cesar, Papp, Sestu, Rigoni, Hetemaj, Radovanovič, Pellissier, Thereau.

    SSC Neapol: Reina – Albiol, Zuniga, Britos, Maggio, Behrami, Hamšík, Inler, Insigne, Callejon, Higuaín.

    Rozhodca: .
     
    -1
    Oba tímy už nastupujú na hraciu plochu. Zápas o chvíľu začne.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop malo Chievo.
     
    2
    Domáci hrajú v typickej, žltomodrej kombinácii dresov a Neapol vybehol na trávnik v belasých.
     
    3
    Reina musel 1x zasahovať po centri do vápna od Pappa, následne sa pískalo nešportové správanie Paloschiho. Ten znemožnil odkop Reinovi, takže lopta pre Neapol.
     
    4
    Insigne bojoval v rohu vápna o čo najlepšiu pozíciu na to, aby mohol prihrávať do šance, ale akcia končí ofsajdom Hamšíka.
     
    5
    Neapol zakladá akciu postupným útokom od obrancov, dnes je veľkým favoritom na tri body.
     
    6
    V základnej zostave hostí sa ocitli hneď traja bývalí hráči Realu Madrid; Callejona v útoku doplňuje Higuaín a v obrane kraľuje Albiol. Aj to je znamenie na to, že po dlhých rokoch sa Partenopei už nechcú uspokojiť "len" s druhým miestom v lige.
     
    7
    Prioritou však iste bude hlavne aj úspech v Lige majstrov. Tam však belasí dostali veľmi ťažký žreb. Čaká nás iste veľmi vzrušujúca futbalová jeseň.
     
    8
    Maggiov prvý pokus hľadať vo vápne kohosi zo svojich nedopadol najlepšie, obrna si totiž poradila. Behramiho strela následne končí tečom mimo brány. Bude to roh.
     
    8
    Z neho sa nič zaujímavé nedialo, Puggoini nákop do ohňa stiahol bez problémov.
     
    9
    Puggoini musel zasahovať po štipľavej rane Higuaína z uhla! K dorážke pred odkrytú bránu sa však už nikto z hostí nedostal a preto si Chievo môže vydýchnuť.
     
    10
    Neapol zobralo opraty do rúk od začiatku, režisérom hry je, ako inak, Marek Hamšík.
     
    11
    Verona sa ešte k ničomu významnému nedostala. Koniec koncov, podobný priebeh hry sa aj dal predpokladať. Ďalšiu akciu rozohráva Neapol opäť od obrannej línie.
     
    12
    Kombinuje však mimoriadne komplikovane a v hre teda vidno aj mnoho nepresností.
     
    13
    Partenopei sú teda jasne technickejší, ale často narážajú na nepriepustnú obranu domácich. Avšak doposiaľ, časom by sa to mohlo zmeniť. Nie nadarmo sú práve Benitezovci favoritom duelu.
     
    13
    Neapol dal gól! Krásna strela aj s pomocou žrde končí z kopačky MAREKA HAMŠÍKA v sieti! Slovák nevedel, čo s loptou, prudkou strelou spoza vápna nedal šancu brankárovi a posiela svoj tím do vedenia!
     
    14
    Rafael Benitez chcel pred ročníkom od Hamšíka 15 gólov, už ich vsietil 3 a je na najlepšej ceste, aby túto métu splnil. Samozrejme, ak bude pokračovať v podobne nastolenom trende.
     
    15
    To, čo sme chceli je teda na svete, slovenskému reprezentantovi sa darí aj v novom ročníku a verme, že dobrú formu si udrží aj pre dôležité duely kvalifikácie o postup na MS 2014 proti Bosne.
     
    16
    V hre zatiaľ príliš nevidíme Callejona, ale kapitán tímu gólom zastúpil aj jeho. Neapol teda zaslúžene vedie, veď od úvodného hvizdu drží taktovku na svojich kopačkách.
     
    18
    Aktivita Sarda nemala úspech, obrana hostí si s jeho snahou čosi pred Reinom vymyslieť poradila.
     
    19
    Nemohúcnosť v koncovke v domácom drese má už 20-minútové pokračovanie, zato Neapol šiel do vedenia po prvej zaujímavejšej akcii.
     
    20
    Marek Hamšík sa tretím gólom vlastne osamostatnil na čele tabuľky kanonierov, ale liga sa ešte len rozbieha 2. kolom práve týmto duelom. Tejto pocty tak iste bude zbavený možno už dnes večer v prípade hattricku Carlosa Teveza v drese Juventusu.
     
    21
    Sú to ale ešte len konšpiračné teórie, ktoré majú príchuť predčasnosti, venujme sa hre vo Verone, kde sa zatiaľ Partenopei úspešne dostali do vedenia a naďalej sú v útoku aktívni .
     
    22
    Higuaín sa však k strele pred brankárom nedostal, pretože pas za obranu na jeho osobu bol pridlhý. Puggoini si s touto šlamastikou poradil.
     
    23
    Hamšík má zatiaľ 5 striel v tomto ročníku Serie A a dal z nich 3 góly. Fantastickú bilanciu však fanúšikovia chcú vidieť hlavne v slovenskej reprezentácii. Verme, že sa pod vedením trénera Kozáka konečne rozohrá aj tam.
     
    24
    Insigne nemohol nahrávať Higuaínovi, pretože ten sa ocitol v ofsajde. Následne fauloval Hamšík, takže dopredu môže ísť Chievo.
     
    24
    Verona dala gól! Reina kapituluje po nemasnej šanci domácich! Center do vápna od Hetemaja nikto neodvrátil, Reinovi lopta vypadla priamo k PALOSCHIMU a preňho už bola situácia jasná – popod neho dostať loptu do siete, čo sa mu aj podarilo. Je vyrovnané, začíname teda odznova.
     
    25
    Paloschi následne fauloval, ale rozhodca kartu vyťahovať nebude.
     
    26
    Chievo ožilo, Reina musel dávať pozor na nepríjemný tečovaný center od Cesara. Bude to roh pre žltomodrých.
     
    27
    Center do ohňa sa neujal, nad bránu následne pálil Sestu.
     
    28
    Neapol dal gól! Higuaín prešiel po ľavej strane veľmi ľahko do dobrej pozície a vo vápne hľadal spoluhráčov. Podarilo sa mu nájsť CALLEJONA, kde ho nikto na zadnej žrdi nestrážil a poľahky dáva druhý gól Partenopei.
     
    29
    Paloschi mohol opäť vyrovnať! Chyba obrany, po ktorej sa dostal útočník do dobrej šance skončila takmer druhým gólom v sieti Reinu, ale napokon skončila možnosť len na žrdi.
     
    30
    Pre hostí teda dáva vedenie opäť úsmev na pery fanúšikov a zaujímavé je, že z každej vážnejšej šanci dnes hneď padol gól.
     
    31
    Sme svedkami živého duelu, ktorý ešte vôbec nemusí skončiť "iba" pri troch góloch. Chievo sa opäť zahrýzlo do súpera a pokojne to mohlo byť zase vyrovnané.
     
    32
    Higuaín narazil vpredu na skalu menom Drame a preto sa do šance na tretí gól po dobrej nahrávke do vápna nedostal.
     
    33
    Zaujímavý priebeh duelu bude mať snáď pokračovanie, tri góly za polhodinu duelu sú dobrou pozvánkou na to, aby sme len pri nich neostali.
     
    35
    Reina len vyrazil strelu z diaľky od Radovanoviča, ale dorážka Hetemaja mierila vedľa. Chievo bolo opäť blízko k vyrovnaniu!
     
    36
    V obrane hostí to poriadne škrípe, istým nie je v bráne ani Pepe Reina. Na výpady Chieva sa teda bude musieť mať na pozore nielen on, ale hlavne zadáci pred ním.
     
    37
    Reina bol opäť v permanencii, z diaľky ho vyskúšal Thereau. Mieril však len do stredu brány.
     
    38
    Na opačnej strane sa opäť dostal k slovu Hamšík, ale tentoraz nikoho zo svojich do šance nevyslal, Chievo sa ubránilo.
     
    39
    Higuaín vybojoval loptu, ktorú ponúkol na narážačku Hamšíkovi. Krížnu strelu následne Argentínčan poslal len tesne vedľa žrde!
     
    40
    Je sa na čo dívať, sledujeme nadpriemerné stretnutie talianskej Serie A. Futbal sa hrá hore-dole každú minútu. Verona získala rohový kop po hlavičke Maggia do autu.
     
    40
    Verona dala gól! Je opäť vyrovnané! Roh najprv Maggio odvrátil, ale dostal sa predsa len k slovu ešte PALOSCHI po odrazenej lopte nožničiek Radovanoviča. Útočník sa v rohu vápna výborne zorientoval a prudkou strelou pomedzi nohy Reinu upravuje stav na 2:2!
     
    41
    Výborný duel teda opäť začína od začiatku, nič lepšie sme si ani nemohli priať. Na rade je teda opäť Neapol, ale v prvom polčase sa už toho zrejme veľa nestihne.
     
    42
    Rozhodne by sme neboli proti, ak by gólový koncert na oboch stranách pokračoval aj naďalej. Zarobené máme na ďalší zaujímavý priebeh duelu.
     
    43
    Callejon v brejku nenašiel vo vápne nikoho zo spoluhráčov, teraz si mohlo Chievo vydýchnuť. Do šance sa totiž rútil hneď s niekoľkými spoluhráčmi.
     
    45
    Hráme už v pokojnejšom tempe, rozhodca nadstavovať ani nič nebude.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Veľmi zaujímavý prvý polčas sa niesol v duchu chýb obrany a dvoch gólov na oboch stranách. Najprv sa parádnou strelou presadil Hamšík, onedlho ale vyrovnal Paloschi. Neapol však dal odpoveď druhým gólom po centri Higuaína Callejon a hostia opäť viedli. Lenže len do 40. minúty, pretože počas nej sa vo vápne krásne zorientoval aktívny Paloschi a prudkou strelou vyrovnal aj po druhýkrát. Do druhého polčasu sa tak ide za nerozhodného stavu 2:2 a to sľubuje ešte napínavý priebeh zápasu. Ste naň srdečne pozvaní, začne sa opäť hrať od približne 19:03.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Dejstvo číslo 2 začal výkopom Neapol.
     
    48
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže hráči vybehli na trávnik bezo zmien.
     
    49
    Paloschi tentoraz v útoku fauloval Britosa a preto do ofenzívy vyraziť plnou parou nemohol. Rozohrával Inler.
     
    50
    Domáci si teraz v jednom zo súbojov takmer odkopli hlavu, prizeral sa tou nevinne Hamšík. V hre sa ale opäť pokračuje.
     
    51
    Pozitívne je, že zatiaľ hráme bez kariet. Hráči sa zamerali viac na útok, z čoho pramenili pekné 4 góly. Rozhodnuté teda ani zďaleka nie je.
     
    52
    Neapol vybojoval priamy kop, pri lopte bol Insigne. Center do vápna ale obrana spacifikovala a Puggoini ani nemusel zasahovať.
     
    53
    Inlerov tvrdý projektil spoza vápna skončil len na bočnej sieti, brankár teda zasahovať nemusel.
     
    54
    Reina teraz nemusel zasahovať po nepresnej strele Rigoniho, ten mieril z prvej vysoko nad.
     
    55
    Insigneho pokus šiel z veľkej diaľky aj poriadne nad, takže brankár Puggoini sa nezapotil.
     
    56
    Tempo hry sa už zrejme viac upokojí, ale verme, že pušný prach ešte tímy nevystrieľali úplne.
     
    57
    Paloschi sa opäť predieral do možnosti ohroziť Reinu, ale ani on či napokon Drame sa kvôli zásahu Britosa k slovu nedostali.
     
    58
    Máme tu prvú kartu, dostal ju kapitán Luca Rigoni za faul na Inlera.
     
    59
    Hamšík nevedel, čo s loptou, tak vystrelil. Obrana jeho projektilu ale nedovolila preniknúť až k brankárovi.
     
    60
    Insigne zamotal obrane hlavu kľučkami a podarilo sa mu aj vystreliť, lenže len do stredu brány. Tam aj Puggoini číhal a preto sa skóre teraz meniť nebude.
     
    61
    Oba tímy ako keby vsádzali na to, kto dá ďalší gól. Smerom dopredu je to už oveľa menšia aktivita, ako v prvom polčase, nech sa jedná o ktoréhokoľvek súpera.
     
    62
    Inlerov dobrý pokus spoza vápna musel Puggoini vyraziť na roh. Z neho sa hostia nepresadili. Callejonov center mieril nepresne.
     
    63
    Insigne centroval, Callejon nehlavičkova. Dobre zasiahol Cesra v obrane.
     
    64
    Neapol dal gól! Neuveriteľná bilancia MAREKA HAMŠÍKA! Dáva ďalší gól, druhý v tomto stretnutí. Pekná akcia Inlera na ľavej strane skončila len zrazením lopty na brankára. Ten ju vyrazil ale iba pred nášho krajana a volejom už nemal problém trafiť odkrytú bránu!
     
    65
    Behrami medzitým prepustil miesto v zostave Džemailimu.
     
    66
    Bolo by to už poriadne smolné, ak by sa aj dotretice podarilo Chievu vyrovnať a Partenopei by ostalo už málo času na ďalší gól. Ako čas postupuje ďalej, tak aj obrana Verony je menej priepustná. Jedna vydarená akcia to však zlomila a preto sa Hamšíkovci opäť ujali vedenia.
     
    67
    Gólový apetít reprezentanta Slovenska ani nemohol mať lepšie načasovanie, ako pred existenčnými duelmi kvalifikácie proti Bosne. Pevne veríme, že si pušný prach nechal aj na tieto zápasy.
     
    68
    Zunigova rana spoza vápna mieril krížne len tesne vedľa žrde!
     
    69
    Strieda aj Chievo, do hry príde Acosty a vymení Sestuho.
     
    70
    Či zmena v kádri žltomodrých pomôže ukážu najbližšie minúty. Faktom však je, že obrana Neapola dnes jednoznačne je priepustná, veď to koniec koncov dokázali aj dva góly v sieti Pepeho Reinu.
     
    71
    Neapol dal gól! Zrejme je rozhodnuté! Prvý gól dáva v novom drese HIGUAIN po skvelom centri Insigneho za obranu. Prvú strelu ešte brankár vyrazil, ale len pred Argentínčana. Do prázdnej brány preto už nemal problém loptu poslať štvrtýkrát.
     
    72
    Nič lepšie si hostia ani nemohli priať, postupne sa im zastreľujú všetky opory a okrem stálice Hamšíka zaznamenali góly aj posily z Realu Madrid.
     
    73
    Výborný zápas, ktorý doposiaľ priniesol 6 gólov ešte nekončí, do konca ostáva ešte približne 20 minút. Bude tento stav konečný? Neboli by sme proti, ak by hattrick zaznamenal Marek Hamšík.
     
    74
    Chievo zahrávalo roh, ale útočný faul predviedol Sardo. Preto sa bude odkopávať od brány Reinu.
     
    75
    Neapol chystá striedanie, do hry sa dostane Pandev a vymení Hamšíka.
     
    76
    Hattricku sa teda od Slováka nedočkáme, do hry nastupuje Macedónec Pandev.
     
    77
    Medzitým naskočil do hry aj domáci Pellissier, ktorý vymenil Tehereaua.
     
    78
    Ťažko predpokladať, aby domáci ešte stihli dvakrát odpovedať, skúsený tím Benitezovcov by si už tri body mal postrážiť.
     
    79
    Acosty si teatrálnym pádom vo vápne pred reinom nevypýtal pokutový kop, dopredu tak postupuje Neapol.
     
    80
    Hostia si vychutnávajú výborný výsledok a za podpory fanúšikov už miestami predvádzajú exhibičné rozohrávky.
     
    81
    Paloschi sa tentoraz nepresadil, hoci na ľavej strane mal dostatok priestoru. Napokon mu znemožnil presne vystreliť dobrým zákrokom Inler.
     
    82
    Pandevov pokus z uhlu skončil len na bočnej sieti, ale vinou teču to bude ešte roh.
     
    82
    Improta nahradí v poslednom striedaní Chieva Radovanoviča.
     
    84
    Armero v záverečnom striedaní nahradí Higuaína.
     
    85
    V podstate sa duel už iba dohráva, výrazné zmeny skóre už asi čakať nemôžeme. Napriek tomu sme videli veľmi pôsobivý duel, ktorý nemal snáď žiadnu chybu. Diváci si prišli na svoje, Neapol potvrdil úlohu favorita a zaslúžene berie tri body.
     
    87
    Opäť sa potvrdzuje, že tieto celky v Serii A nie a nie remizovať, tri body bude brať jeden súper aj dnes.
     
    88
    Acosty vyslal na Reinu nepríjemný projektil, ale Španiel si s ním poradil a nedovolil ani prípadnú dorážku žltomodrých.
     
    89
    Obrana Neapola je už koncentrovaná v maximálnej miere a preto žiadne komplikácie už nechce pripustiť.
     
    90
    Na zemi ostal otrasený Albiol, preto sa chvíľu nehralo.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 4 minúty.
     
    90+2
    Hráči Partenopei kontrolujú každú loptu na ihrisku, takže Chievo to už má poriadne zložité. Od štvrtého gólu už ale bol jasne dané, kto dnes duel vyhrá.
     
    90+3
    V zápase sa už zrejme nič významné nestane, ani jeden brankár už výrazne nezasahoval hneď niekoľko desiatok minút.
     
    90+4
    Insigne mohol pridať čerešničku na torte, ale strelou spoza šestnástky mieril vysoko nad.
     
    Koniec zápasu.
     
    Neapol zvládol aj 2. kolo talianskej Serie A na výbornú a zaznamenal už 7 gólov. Hneď štyri z nich vsietil Marek Hamšík, k dvom predošlým proti Bologni pridal ďašie dva dnes. Po štvorgólovom polčase sa tempo hry upokojilo, ale iba do 64. minúty, keď volejom po peknej akcii Inlera presadil práve Marecchiaro. O pár minút rozhodol Higuaín a preto tri body putujú do Neapola. Krásny duel plný gólov a šancí na ďalšie zmeny stavu sa divákom musel páčiť, pochopiteľne však hlavne tým hosťujúcim. Odo mňa je to z tohto duelu všetko, ale od 20.45 sa stretnem ešte pri zápase Juventusu Turín s Laziom Rím. Tak si to nenechajte ujsť, dovtedy dopísania! (19:52:17)

    Góly: 24. Paloschi, 40. Paloschi – 13. Hamšík, 28. Callejon, 64. Hamšík, 71. Higuaín

    Karty:   58. Rigoni (CHI)


    Chievo Verona: Puggoini – Sardo, Drame, Cesar, Papp, Sestu (69. Acosty), Rigoni, Hetemaj, Radovanovič (82. Improta), Paloschi, Thereau (77. Pellissier).
    SSC Neapol: Reina – Albiol, Zuniga, Britos, Maggio, Behrami (65. Džemaili), Hamšík (75. Pandev), Inler, Insigne, Callejon, Higuaín (84. Armero).