Jaroslavľ – Lev 1:3 (kon.) | Jekaterinburg – Třinec 3:1 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.)
Skalica – Zlín 1:3 (kon.) | Martin – Žilina 2:4 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:2 (kon.)
Poruba 2011 – Nový Jičín 6:2 (kon.) | Orlová – Frýdek-M. 2:1 (kon.) | Jihlava – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Beroun 8:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třebíč 2:4 (kon.) | Kladno – Znojmo 3:1 (kon.)
Děčín – Jablonec n/N 1:4 (kon.) | Piešťany – Dunaújváros 5:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 2:5 (kon.)
Nymburk – Pardubice Jun. 8:7 (kon.) | Vsetín – Opava 3:1 (kon.) | Litvínov – Ústí n/L 2:1 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 4:3 (2:0 po s.n.) | Kadaň – Most 3:0 (kon.) | Klášterec nO – Řisuty 5:7 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
MsHK Žilina
Štvrtok 29.08.2013, 17:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Všetkých vás vítam pri sledovaní textového prenosu na portály onlajny.eu, v ktorom sa pozrieme bližšie na zápas MHC Mountfield a MsHK DOXXbet Žilina.

    Na úvod si povedzme v skratke čo sa v posledných dňoch v oboch hokejových stánkoch udialo. Martin v poslednom svojom vystúpení nastúpil na ľade GKS Katowice, v ktorom sa mu podarilo vyhrať 2:4. Za Martin sa podarilo skórovať kapitánovi Michalovi Beranovi, ale dvakrát sa presadil Jaroslav Markovič a celkový stav uzavrel štvrtý gólom Michal Važan. Okrem dnešného zápasu proti Žiline čaká aj martinských hráčov odveta proti Katowiciam, ktorá sa odohrá už tento piatok.

    Žilinský tím v poslednom zápase prehral s tímom AZ Havířov 2:4. O všetkom rozhodla však druhá tretina, ktorú "šošoni" nezvládli a prehrali 0:4, aj keď prvú a tretiu vyhrali v pomere 1:0. Domáci hráči označili toto stretnutia ako najlepšie na turnaji, lenže výsledok nebol z ich pohľadu uspokojivý.

    Na skúške pod Dubňom sa ocitla nová trojica hráčov ako Trefný, Špila a Bokroš. Dôvodom ich pôsobiska je rozsiahla maróda v radoch žilinského kádra, keďže tímu chýba trojica zranených: Rúfus, Hriňa a Leško.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina – Dvořák, Novotný, Brcko, Matejka, Tupý, Imrich, Pacalaj, Fillo – Važan, Beran, Markovič – Foltín, Galamboš, Themár – Pokrivčák, Fujerík, Zvara – Perniš, Jurášek

    MsHK DOXXbet Žilina: Mikoláš – Ostrčil, Bajaník, Rúfus, Leško, Špila, Trefný, Slota, Dornič, Kalla, Novák – Varga, Jabrocký, Macejka – Čavrk, Linet, Drevenák – Valášek, Jarab, Kropáč
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    07:14
    Žilina dala gól!

    Hosťujúci celok sa už po niečo viac než siedmich minútach hry dostáva do vedenia. Postaral sa o to svojím presným zásahom JAKUB LINET, ktorý spolu so spoluhráčom Drevenákom využil výhodu avizovaného vylúčenia a nechytateľnou ranou prepálil gólmana Dzubinu. Asistenciu si pripisuje Milan Drevenák.
     
    09:38
    Martin má ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Na trestnú lavicu na dve minúty smeruje za hákovanie Tomáš Špila.
     
    11:32
    Martin dal gól!

    A veru sa tak aj stalo! Domáci hokejisti potrestali nedovolený zákrok žilinského obrancu a vyrovnávajú skóre dnešného stretnutia! Natlačili sa do útočného pásma, v pravom kruhu si na prihrávku počkal ANDREJ THEMÁR a strelou z prvej nezaváhal. Asistenciu si pripisuje Peter Galamboš.
     
    11:39
    Vzápätí prichádza ďalšie vylúčenie na žilinskej strane. Seknutím sa previnil Radim Ostrčil. Podarí sa Martinčanom opäť využiť výhodu presilovej hry?
     
    13:39
    Hostia v plnom počte. Martin sa iba s ťažkosťami dostával pred Mikoláša, ktorý v podstate nepredviedol ani žiaden vážnejší zákrok.
     
    14:21
    Žilina dala gól!

    V Martine je to dnes poriadne veselé! Derby prináša jeden presný zásah za druhým. Tentokrát zlyhala domáca defenzíva, neustrážila PATRIKA JARABA, a ten z bezprostrednej blízkosti nezaváhal a už druhýkrát v stretnutí poslal "vlkov" do vedenia. Asistencie si pripisujú Radoslav Kropáč a Radim Ostrčil.
     
    16:53
    Na ľade prepukli emócie, čo nemohlo ostať bez povšimnutia. Martinčan Michal Važan si vyslúžil trest 10 minút + do konca zápasu.
     
    17:39
    Vylúčenie na strane Žiliny. Matej Valášek si odpočinie na dve minúty za držanie.
     
    18:40
    Martin vrhol všetky svoje sily do útočenia a usadil sa v pásme pred gólmanom hostí.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jediná minúta. Martinčania sa pokúšajú svätyňu ohrozovať z každej pozície, ale buď sú strely nepresné, alebo si s nimi žilinskí hokejisti bez problémov poradia.
     
    19:39
    Hostia v plnom počte, Žilinčania sa napokon tlaku zo strany domácich ubránili.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po úvodných dvadsiatich minútach hry bude väčšia spokojnosť panovať v šatni hosťujúceho celku. Žilinčania sa prvýkrát v stretnutí dostali do vedenia ešte v úvodnej desaťminútovke zásluhou Lineta, na čo však o pár minút neskôr odpovedal presilovkovým presným zásahom Andrej Themár. Hosťujúci hráči pozorne bránili a čakali na svoju ďalšiu príležitosť, ktorá prišla niečo viac ako 5 minút pred sirénou. Domáci obrancovia zabudli na Jaraba a ten zaváhať nemohol.

    Druhá tretina začne približne o 17:40.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    23:00
    Hra sa presúva zo strany na stranu. Hostia by si radi poistili vedenie ďalším presným zásahom, domáci hokejisti sa naopak do útočných vpádov vrhajú s vidinou vyrovnávajúceho gólu.
     
    24:59
    A máme tu ďalší vyšší trest. Žilinský obranca Jaroslav Kalla inkasuje 10 minút + do konca zápasu za nešportové správanie.
     
    27:41
    Vylúčenie na oboch stranách. Domáci Jaroslav Markovič si odsedí dve minúty za údery, hosťujúci Patrik Jarab inkasuje rovnako dlhý trest za vrazenie na mantinel.
     
    30:40
    Do oficiálneho zápisu o stretnutí pribudol ďalší trest. Na dve minúty odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie v hre Žilinčan Igor Rúfus.
     
    31:33
    Žilinčania poriadne riskujú! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Radoval Trefný a domáci hokejisti budú mať výhodu dvojnásobnej presilovej hry.
     
    33:33
    Žilina v plnom počte. Žilinskí hokejisti vrhli všetky sily do defenzívy a dokázali sa ubrániť pred Martinčanmi snažiacimi sa o vyrovnanie.
     
    36:00
    Žilinskí hokejisti stavajú na pozornej defenzíve a čakajú na možnosť protiútokov. Jedna taká sa naskytla Jarabovi, ktorý ale svoj druhý presný zásah v tomto stretnutí nepridal.
     
    38:39
    Žilinčania svojho trénera teraz vôbec nepotešili. Naraz inkasujú dva dvojminútové tresty a domácim tak ponúkajú ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Milan Drevenák sa previnil držaním a zároveň bolo na ľadovej ploche hostí priveľa, tak trest inkasuje aj lavička.
     
    39:35
    Domáci si ale túto výhodu prekaučovali sami. Na trestnú lavicu odchádza za krošček Andrej Themár.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke diváci v Martine žiaden presný zásah nevideli. Domáci sa síce pokúšali o vyrovnávajúci gól, ale proti bola nie len mimoriadne pozorná defenzíva "vlkov", ale aj gólman Mikoláš. V záverečnej časti hry preto môžme očakávať opäť tlak zo strany Martinčanov.

    Tretia tretina začne približne o 18:26.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:38
    Martinčania sa hneď v úvode usadili v útočnej tretine, ale v zakončení sú bezzubí.
     
    42:30
    Andrej Themár mal na hokejke svoj druhý presný zásah, ktorý mohol mať opäť prívlastok vyrovnávajúci! Nič také sa však nestalo, jeho tvrdú ranu zastavila konštrukcia Mikolášovej brány, ktorý mal teraz poriadne šťastie.
     
    46:00
    Záverečná časť hry sa v Martine vyznačuje viacerými nepresnosťami. 14 minút pred koncom riadnej hracej doby je stav stále priaznivejší pre hosťujúci celok, ktorý sa však musí brániť tlaku, o ktorý sa Martinčania pokúšajú.
     
    46:41
    Domáci si komplikujú cestu za vyrovnávajúcim presným zásahom. Andrej Jurášek oslabí svoj tím na dve minúty za hákovanie.
     
    48:41
    Je po presilovej hre pre žilinských "vlkov". Domáci si môžu vydýchnuť a pokračovať v útočnom snažení.
     
    54:27
    Žilina dala gól!

    Martinským nádejám na vyrovnanie je zrejme koniec. Žilinčania sa prvýkrát v stretnutí dostávajú do dvojgólového vedenia, na čo necelých 6 minút pred koncom už pravdepodobne domáci vyrovnávajúcu odpoveď nenájdu. JAKUBA LINETA domáca obrana úplne zabudla, a ten strelou k žrdi pridal svoj druhý presný zásah v stretnutí. Asistencie si pripisujú Anton Čavrk a Radim Ostrčil.
     
    58:15
    Martin dal gól!

    Tak žeby sa to predsa len Martinčanom ešte podarilo? Zápas poriadne dramatizujú necelé dve minúty pred koncom a rozdiel skóre je opäť iba jednogólový. TOMÁŠ POKRIVČÁK dostal puk v medzikruží a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistenciu si pripisuje Peter Galamboš.
     
    58:36
    Žilina dala gól!

    Iba niekoľko sekúnd potrebovali hostia na to, aby sa opäť dostali späť do dvojgólového vedenia. Zrejme definitívnu gólovú bodku za stretnutím zaknihoval strelou z ťažkej pozície FILIP NOVÁK. Asistenciu si pripisuje Radim Ostrčil.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Martin v závere stretnutia ešte bojoval, ale márne. Žilinskí hokejisti si v defenzíve dali veľký pozor a Mikoláš za svoj chrbát tretí puk nepustil.

    Žilinčania teda v Martine zvíťazili rozdielom dvoch presných zásahov. Dvakrát sa z víťazného celku dokázal presadiť Linet a po jednom presnom zásahu zaknihovali Jarab s Novákom.

    Od nás je to pre dnešok všetko, tešíme sa na vás niekedy nabudúce. (19:07:24)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 12. Themár (Galamboš), 59. Pokrivčák (Galamboš) – 8. Linet (Drevenák), 15. Jarab (Kropáč, Ostrčil), 55. Linet (Čavrk, Ostrčil), 59. Novák (Ostrčil)


    HK VITAR Martin: Dzubina – Dvořák, Novotný, Brcko, Matejka, Tupý, Imrich, Pacalaj, Fillo – Važan, Beran, Markovič – Foltín, Galamboš, Themár – Pokrivčák, Fujerík, Zvara – Perniš, Jurášek
    MsHK Žilina: Mikoláš – Ostrčil, Bajaník, Rúfus, Leško, Špila, Trefný, Slota, Dornič, Kalla, Novák – Varga, Jabrocký, Macejka – Čavrk, Linet, Drevenák – Valášek, Jarab, Kropáč