Jaroslavľ – Lev 1:3 (kon.) | Jekaterinburg – Třinec 3:1 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.)
Skalica – Zlín 1:3 (kon.) | Martin – Žilina 2:4 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:2 (kon.)
Poruba 2011 – Nový Jičín 6:2 (kon.) | Orlová – Frýdek-M. 2:1 (kon.) | Jihlava – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Beroun 8:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třebíč 2:4 (kon.) | Kladno – Znojmo 3:1 (kon.)
Děčín – Jablonec n/N 1:4 (kon.) | Piešťany – Dunaújváros 5:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 2:5 (kon.)
Nymburk – Pardubice Jun. 8:7 (kon.) | Vsetín – Opava 3:1 (kon.) | Litvínov – Ústí n/L 2:1 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 4:3 (2:0 po s.n.) | Kadaň – Most 3:0 (kon.) | Klášterec nO – Řisuty 5:7 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
MsHK Žilina
Štvrtok 29.08.2013, 17:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Martin v závere stretnutia ešte bojoval, ale márne. Žilinskí hokejisti si v defenzíve dali veľký pozor a Mikoláš za svoj chrbát tretí puk nepustil.

    Žilinčania teda v Martine zvíťazili rozdielom dvoch presných zásahov. Dvakrát sa z víťazného celku dokázal presadiť Linet a po jednom presnom zásahu zaknihovali Jarab s Novákom.

    Od nás je to pre dnešok všetko, tešíme sa na vás niekedy nabudúce. (19:07:24)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:36
    Žilina dala gól!

    Iba niekoľko sekúnd potrebovali hostia na to, aby sa opäť dostali späť do dvojgólového vedenia. Zrejme definitívnu gólovú bodku za stretnutím zaknihoval strelou z ťažkej pozície FILIP NOVÁK. Asistenciu si pripisuje Radim Ostrčil.
     
    58:15
    Martin dal gól!

    Tak žeby sa to predsa len Martinčanom ešte podarilo? Zápas poriadne dramatizujú necelé dve minúty pred koncom a rozdiel skóre je opäť iba jednogólový. TOMÁŠ POKRIVČÁK dostal puk v medzikruží a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistenciu si pripisuje Peter Galamboš.
     
    54:27
    Žilina dala gól!

    Martinským nádejám na vyrovnanie je zrejme koniec. Žilinčania sa prvýkrát v stretnutí dostávajú do dvojgólového vedenia, na čo necelých 6 minút pred koncom už pravdepodobne domáci vyrovnávajúcu odpoveď nenájdu. JAKUBA LINETA domáca obrana úplne zabudla, a ten strelou k žrdi pridal svoj druhý presný zásah v stretnutí. Asistencie si pripisujú Anton Čavrk a Radim Ostrčil.
     
    48:41
    Je po presilovej hre pre žilinských "vlkov". Domáci si môžu vydýchnuť a pokračovať v útočnom snažení.
     
    46:41
    Domáci si komplikujú cestu za vyrovnávajúcim presným zásahom. Andrej Jurášek oslabí svoj tím na dve minúty za hákovanie.
     
    46:00
    Záverečná časť hry sa v Martine vyznačuje viacerými nepresnosťami. 14 minút pred koncom riadnej hracej doby je stav stále priaznivejší pre hosťujúci celok, ktorý sa však musí brániť tlaku, o ktorý sa Martinčania pokúšajú.
     
    42:30
    Andrej Themár mal na hokejke svoj druhý presný zásah, ktorý mohol mať opäť prívlastok vyrovnávajúci! Nič také sa však nestalo, jeho tvrdú ranu zastavila konštrukcia Mikolášovej brány, ktorý mal teraz poriadne šťastie.
     
    41:38
    Martinčania sa hneď v úvode usadili v útočnej tretine, ale v zakončení sú bezzubí.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej dvadsaťminútovke diváci v Martine žiaden presný zásah nevideli. Domáci sa síce pokúšali o vyrovnávajúci gól, ale proti bola nie len mimoriadne pozorná defenzíva "vlkov", ale aj gólman Mikoláš. V záverečnej časti hry preto môžme očakávať opäť tlak zo strany Martinčanov.

    Tretia tretina začne približne o 18:26.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:35
    Domáci si ale túto výhodu prekaučovali sami. Na trestnú lavicu odchádza za krošček Andrej Themár.
     
    38:39
    Žilinčania svojho trénera teraz vôbec nepotešili. Naraz inkasujú dva dvojminútové tresty a domácim tak ponúkajú ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Milan Drevenák sa previnil držaním a zároveň bolo na ľadovej ploche hostí priveľa, tak trest inkasuje aj lavička.
     
    36:00
    Žilinskí hokejisti stavajú na pozornej defenzíve a čakajú na možnosť protiútokov. Jedna taká sa naskytla Jarabovi, ktorý ale svoj druhý presný zásah v tomto stretnutí nepridal.
     
    33:33
    Žilina v plnom počte. Žilinskí hokejisti vrhli všetky sily do defenzívy a dokázali sa ubrániť pred Martinčanmi snažiacimi sa o vyrovnanie.
     
    31:33
    Žilinčania poriadne riskujú! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Radoval Trefný a domáci hokejisti budú mať výhodu dvojnásobnej presilovej hry.
     
    30:40
    Do oficiálneho zápisu o stretnutí pribudol ďalší trest. Na dve minúty odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie v hre Žilinčan Igor Rúfus.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 12. Themár (Galamboš), 59. Pokrivčák (Galamboš) – 8. Linet (Drevenák), 15. Jarab (Kropáč, Ostrčil), 55. Linet (Čavrk, Ostrčil), 59. Novák (Ostrčil)


    HK VITAR Martin: Dzubina – Dvořák, Novotný, Brcko, Matejka, Tupý, Imrich, Pacalaj, Fillo – Važan, Beran, Markovič – Foltín, Galamboš, Themár – Pokrivčák, Fujerík, Zvara – Perniš, Jurášek
    MsHK Žilina: Mikoláš – Ostrčil, Bajaník, Rúfus, Leško, Špila, Trefný, Slota, Dornič, Kalla, Novák – Varga, Jabrocký, Macejka – Čavrk, Linet, Drevenák – Valášek, Jarab, Kropáč