Neapol – Pescara 5:1 (kon.) | Inter – Palermo 1:0 (kon.) | Bologna – Bergamo 2:1 (kon.)
CFC Janov – Chievo 2:4 (kon.) | Lazio – Parma 2:1 (kon.) | Siena – AS Rím 1:3 (kon.)
Udinese – Cagliari 4:1 (kon.) | Fiorentina – Sampdoria 2:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
5:1 (2:1)
Delfino Pescara 1936
Nedeľa 02.12.2012, 12:30 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Po fantastickej prihrávke od Hamšíka sa k lopte na ľavej strane dostal Cavani! Ten bol sám pred gólmanom Perinom, no napokon svojou strelou netrafil bránu hostí! Tak blízko k hat-tricku...
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Rohový kop Pescare poriadne nevyšiel a do rýchleho útoku sa vzápätí dostali domáci! Po peknej strele od Vargasa nám však gólman Perin predviedol ďalší úspešný zákrok!
     
    86
    Priamy kop odišiel zahrávať Edinson Cavani, no napokon svoj hat-trick nezavŕšil. Pekným strieľaným centrom umiestnil loptu len tesne nad bránu hostí.
     
    85
    Žltú kartu si odnáša aj hosťujúci obranca Romagnoli, ktorý nám predviedol nekompromisný faul na útočiaceho Zúñigu. Neapolčania majú k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 20 metrov!
     
    83
    Neapolský hráč Zúñiga vzápätí neuniesol svoju útočnú agresivitu a pri svojom prieniku loptu úmyselne stečoval rukou. Hlavný rozhodca to videl, a tak ho odmenil žltou kartou.
     
    82
    Gólman Perin nám predviedol veľmi dobrý zákrok, keď skvele vybehol po lopte a odstavil tak zakončujúceho Zúñigu! Následne loptu odkopáva do bezpečia.
     
    81
    Aj neapolský tréner Mazzarri posiela na trávnik aj neapolské posledné striedanie. Namiesto obrancu Cannavara nastúpi do hry oddýchnutý El Kaddouri!
     
    78
    Neapol dal gól!
    Neapolský ofenzívny tlak pokračoval aj na ďalej a po nevydarenej prihrávke od Džemailiho sa lopta odrazila presne pred GÖKHANA INLERA! Ten svojou delovkou oprášil pravú žŕdku brány hostí, od ktorej sa lopta odrazila priamo do siete!
     
    77
    Neapolčania mali na vlásku už aj piaty gól, no obrana Pescary tentokrát zahviezdila. Na svoju bránu nepustila tri zakončenia Cavaniho, Vargasa a napokon aj Behramiho.
     
    76
    Aj neapolský tréner - Mazzarri posiela na trávnik ďalšie, v poradí už druhé striedanie. Namiesto útočníka Insigneho nastúpi do hry oddýchnutý Vargas.
     
    75
    Tréner Pescary - Bergodi posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Togniho do hry nastúpi oddýchnutý Nielsen.
     
    73
    Cavani sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance, no tentokrát mu zakončenie veľmi nevyšlo! Po peknom centri od Džemailiho loptu stečoval len do rúk gólmana Perina.
     
    71
    Za tvrdý faul na domáceho Cavaniho, ktorý si skvele zbiehal po ľavom krídle zinkasoval hráč Pescary - Zanon jasnú žltú kartu.
     
    70
    Aj neapolský tréner - Mazzarri posiela na trávnik striedanie. Ako prvý odíde z hry Gamberini, ktorého nahradí oddýchnutý Džemaili.
     
    67
    Tréner Pescary - Bergodi posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesot Vukušiča nastupuje do hry proti Neapolu oddýchnutý Abbruscato.
     
    66
    Obranca Gamberini tentokrát svojmu gólmanovi poriadne zavrail! Veľmi netaktická prihrávka narobila De Santisovi veľké problémy, no napokon loptu so šťastím zblokoval za vlastnú bránu!
     
    65
    Tréner Pescary - Bergodi posiela na trávnik prvé striedanie v tomto zápase. Za slovenského útočníka Vladimíra Weissa nastupuje do hry oddýchnutý Capuano.
     
    63
    Neapol dal gól!
    Cavani sa strelecky prebudil a vsietil už štvrtý gól Neapolu! Po fantastickej prihrávke od Hamšíka z ľavej strany sa na pravej strane uvoľnil EDINSON CAVANI, ktorý nekompromisnou delovkou prekonáva gólmana Perina!
     
    61
    Cavani si opäť vycvičil obranu hostí a nekompromisnou prízemnou strelou z pravej strany len tesne minul bránu Pescary!
     
    58
    Neapol dal gól!
    EDINSON CAVANI tentokrát nezaváhal a zo značky pokutového kopu vsietil tretí gól Neapolu! Loptu umiestnil presne k ľavej žŕdke brány hostí. Gólman Perin síce smer lopty vystihol, no bol na jej dráhu už len prikrátky.
     
    57
    Pri jasnom úniku v znení neapolského hráča Cavaniho, ktorý si vycvičil domácu obranu sa faulom v pokutovom území previnil Antonio Bocchetti, ktorý vidí jasnú červenú kartu!
     
    56
    Cavani opäť nebezpečne pohrozil, no tentokrát jeho veľmi dobre umiestnenú strelu zblokoval v poslednej chvíli pozorný obranca Romagnoli.
     
    55
    Cavani mal ďalšiu skvelú gólovú šancu! Po skvelom centri od Cannavara si loptu potiahol na ľavú stranu a nekompromisne zakončil, no gólman Perin mu predviedol veľmi dobrý zákrok pravou rukou!
     
    46
    Do prvej veľkej šance v druhom polčase sa dostal neapolský hráč Insigne! Ten opantal obranu hostí, no napokon zaváhal so zakončením na ľavej strane a snažil sa prihrávať. To sa mu stalo osudným.
     
    39
    Po veľmi dobrých kľučkách od Weissa sa k lopte dostal Behrami, no ten bol ihneď zastavený, keďže Weissa fauloval. Za tento priestupok si do štatistík zapisuje žltú kartu.
     
    38
    Cavanimu to dnes nevychádza! Po skvelej strele od Inlera loptu gólman Perin neudržal a následne sa k nej dostal spomínaný Cavani - ten mierne zaváhal a následne ho od lopty odstavil Terlizzi.
     
    36
    Cavani sa dostal do fantastickej gólovej šance! Po skvelom centri od Gamberiniho zakončoval z pravej strany, no gólman Perin proti nemu skvele vybehol a loptu úspešne vyrazil svojími rukami!
     
    27
    Ďalšie skvelé zakončenie, tentokrát z veľkej vzdialenosti nám predviedol Behrami! Gólman Perin však nemusel zasahovať, pretože lopta skončila len mimo jeho brány.
     
    18
    Pescara dala gól!
    Aj hostia sa dokázali gólovo presadiť! Po nádhernom centri z pravej strany v podaní Zanona sa k lopte dostal BIRKIR BJARNASON, ktorý skvelou hlavičkou nekompromisne prekonáva bezmocného gólmana De Sanctisa.
     
    15
    Neapol dal gól!
    Neapol je už v dvojgólovom vedení! Po peknom centri od Insigneho sa k lopte dostal MAREK HAMŠÍK, ktorý si vycvičil troch obrancov a napokon prekonal aj pozorného gólmana Perina. Ten sa síce snažil zakročiť, no na tento skákavý projektil bol prikrátky.
     
    9
    Neapol dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Insigneho sa k lopte dostal GÖKHAN INLER, ktorý si loptu potiahol na stred a z hranice pokutového územia nekompromisnou strelou rozvlnil sieť v bráne Pescary.
     
    8
    Insigne sa po skvelej prihrávke od Hamšíka dostal do bravúrnej gólovej šance! Z hranice pokutového územia hostí tvrdo vystrelil, no lopta napokon skončila len tesne vedľa brány hostí.

    Góly: 9. Inler, 15. Hamšík, 58. Cavani (pen.), 63. Cavani, 78. Inler - 18. Bjarnason

    Karty:   39. Behrami (NEA), 83. Zúñiga (NEA) - 71. Zanon (PES), 85. Romagnoli (PES)   57. Bocchetti (PES)


    SSC Neapol: De Sanctis - Britos, Cannavaro (81. El Kaddouri), Gamberini (70. Džemaili) - Hamšík, Behrami - Zúñiga, Inler, Mesto - Cavani, Insigne (76. Vargas).
    Delfino Pescara 1936: Perin - Romagnoli, Telizzi, Bocchetti - Tanon, Bjarnason, Togni (75. Nielsen), Cascione, Modesto - Weiss (65. Capuano), Vukušič (67. Abbruscato).

    Rozhodca: S. Peruzzo - N. Nicoletti, A. Marrazzo