Neapol – Pescara 5:1 (kon.) | Inter – Palermo 1:0 (kon.) | Bologna – Bergamo 2:1 (kon.)
CFC Janov – Chievo 2:4 (kon.) | Lazio – Parma 2:1 (kon.) | Siena – AS Rím 1:3 (kon.)
Udinese – Cagliari 4:1 (kon.) | Fiorentina – Sampdoria 2:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
5:1 (2:1)
Delfino Pescara 1936
Nedeľa 02.12.2012, 12:30 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase už jasne dominovali domáci hráči Neapolu, ktorí si dokázali zvýšiť svoje gólové vedenie na hodnotu štyroch gólov. Najskôr sa v 57. minúte veľmi tvrdým faulom v pokutovom území previnil Bocchetti, ktorý zinkasoval ihneď červenú kartu. Už v 58. minúte ho gólom zo značky pokutového kopu potrestal Edinson Cavani. Ten dlho nezaváhal a už v 63. minúte nám predviedol po spolupráci s Hamšíkom ďalší skvelý gól. V 73. minúte sa podruhýkrát gólovo presadil aj Inler a ukončil tak trápenie Pescary na výsledku 5:1.
    Neapol si tak do tabuľky z tohto zápasu odnáša ďalšie tri body a na prvý Juventus stráca už len dva body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (14:25:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Inler sa mohol dostať do ďalšieho zakončenia na hranici pokutového územia hostí, no napokon bol neúspešný. Obranca Telizzi ho od lopty úspešne odstavil.
     
    90+1
    Po fantastickej prihrávke od Hamšíka sa k lopte na ľavej strane dostal Cavani! Ten bol sám pred gólmanom Perinom, no napokon svojou strelou netrafil bránu hostí! Tak blízko k hat-tricku...
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Rohový kop Pescare poriadne nevyšiel a do rýchleho útoku sa vzápätí dostali domáci! Po peknej strele od Vargasa nám však gólman Perin predviedol ďalší úspešný zákrok!
     
    89
    Do útoku sa dostali v závere aj hostia, keď sa po peknej strele od Capuana previnil tečom Behrami. Nasledovať bude rohový kop pre Pescaru.
     
    88
    Hamšík rozohral loptu nakrátko a chcel ňou vysunúť Zúñigu, čo sa mu však nepodarilo. Múrik hráčov hostí loptu úspešne zblokoval do bezpečia.
     
    87
    Neapolčania majú k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 23 metrov po faule od Tanona. Zahrávať ju odchádza Hamšík.
     
    86
    Priamy kop odišiel zahrávať Edinson Cavani, no napokon svoj hat-trick nezavŕšil. Pekným strieľaným centrom umiestnil loptu len tesne nad bránu hostí.
     
    85
    Žltú kartu si odnáša aj hosťujúci obranca Romagnoli, ktorý nám predviedol nekompromisný faul na útočiaceho Zúñigu. Neapolčania majú k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 20 metrov!
     
    84
    Po peknom centri z ľavej strany v podaní Vargasa sa k zakončeniu mohol dostať Cavani, no ten bol napokon nekompromisne odstavený pozorným obrancom Romagnolim.
     
    83
    Neapolský hráč Zúñiga vzápätí neuniesol svoju útočnú agresivitu a pri svojom prieniku loptu úmyselne stečoval rukou. Hlavný rozhodca to videl, a tak ho odmenil žltou kartou.
     
    82
    Gólman Perin nám predviedol veľmi dobrý zákrok, keď skvele vybehol po lopte a odstavil tak zakončujúceho Zúñigu! Následne loptu odkopáva do bezpečia.
     
    81
    Aj neapolský tréner Mazzarri posiela na trávnik aj neapolské posledné striedanie. Namiesto obrancu Cannavara nastúpi do hry oddýchnutý El Kaddouri!
     
    80
    Do ďalšieho úniku si šprintoval Cavani, no po peknej prihrávke od Hamšíka stál v offsajde, a tak ho asistent rozhodcu nekompromisným zodvihnutím vlajočky odstavil.
     
    79
    Neapolčania majú tento zápas už pevne v rukách a už si môžu vylepšiť len svoje gólové skóre. Zatiaľ sa im to darí veľmi dobre, no pred nimi je ešte niečo vyše desať minút.
     
    78
    Neapol dal gól!
    Neapolský ofenzívny tlak pokračoval aj na ďalej a po nevydarenej prihrávke od Džemailiho sa lopta odrazila presne pred GÖKHANA INLERA! Ten svojou delovkou oprášil pravú žŕdku brány hostí, od ktorej sa lopta odrazila priamo do siete!
     
    77
    Neapolčania mali na vlásku už aj piaty gól, no obrana Pescary tentokrát zahviezdila. Na svoju bránu nepustila tri zakončenia Cavaniho, Vargasa a napokon aj Behramiho.
     
    76
    Aj neapolský tréner - Mazzarri posiela na trávnik ďalšie, v poradí už druhé striedanie. Namiesto útočníka Insigneho nastúpi do hry oddýchnutý Vargas.
     
    75
    Tréner Pescary - Bergodi posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Togniho do hry nastúpi oddýchnutý Nielsen.
     
    74
    Peknú strelu z pravej strany nám predviedol vystriedaný Capuano, no lopta sa napokon odrazila od pozorného Cannavara. Ten loptu posiela ku gólmanovi De Sanctisovi a upokojuje hru.
     
    73
    Cavani sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance, no tentokrát mu zakončenie veľmi nevyšlo! Po peknom centri od Džemailiho loptu stečoval len do rúk gólmana Perina.
     
    72
    Mesto nám predviedol pekný únik a kľučky na pravej strane, no jeho následný center bol len veľmi nepresný. Lopta končí mimo brány hostí.
     
    71
    Za tvrdý faul na domáceho Cavaniho, ktorý si skvele zbiehal po ľavom krídle zinkasoval hráč Pescary - Zanon jasnú žltú kartu.
     
    70
    Aj neapolský tréner - Mazzarri posiela na trávnik striedanie. Ako prvý odíde z hry Gamberini, ktorého nahradí oddýchnutý Džemaili.
     
    69
    Ďalší rohový kop Modesta bol už len veľmi nepresný a po peknom spracovaní lopty sa do útoku dostáva pozorný Hamšík, ktorý sa snaží vysunúť svojich spoluhráčov.
     
    68
    Po peknom rohovom kope od Modesta sa v hlavičkovom súboji dostal k lopte Behrami, ktorý ju poslal len tesne vedľa svojej brány mimo ihriska. Hostia majú k dispozícii ďalší rohový kop.
     
    67
    Tréner Pescary - Bergodi posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesot Vukušiča nastupuje do hry proti Neapolu oddýchnutý Abbruscato.
     
    66
    Obranca Gamberini tentokrát svojmu gólmanovi poriadne zavrail! Veľmi netaktická prihrávka narobila De Santisovi veľké problémy, no napokon loptu so šťastím zblokoval za vlastnú bránu!
     
    65
    Tréner Pescary - Bergodi posiela na trávnik prvé striedanie v tomto zápase. Za slovenského útočníka Vladimíra Weissa nastupuje do hry oddýchnutý Capuano.
     
    64
    Do ďalšej zaujímavej šance na ľavom krídle sa mohol dostať Zúñiga, no toho zastavil asistent rozhodcu, ktorý mu avízoval jasný offsajdový verdikt.
     
    63
    Neapol dal gól!
    Cavani sa strelecky prebudil a vsietil už štvrtý gól Neapolu! Po fantastickej prihrávke od Hamšíka z ľavej strany sa na pravej strane uvoľnil EDINSON CAVANI, ktorý nekompromisnou delovkou prekonáva gólmana Perina!
     
    62
    Ďalšie nebezpečné zakončenie z centrálnej časti nám po prihrávke od Insigneho predviedol Behrami, no ten napokon míňa bránu hostí o niekoľko metrov.
     
    61
    Cavani si opäť vycvičil obranu hostí a nekompromisnou prízemnou strelou z pravej strany len tesne minul bránu Pescary!
     
    60
    Neapolčania majú loptu vo svojej moci a momentálne si ju prihrávajú v okolí stredu ihriska. Pescarská obrana je v strehu a očividne už nechce inkasovať. Pri lopte je Cavani.
     
    59
    Hráči Pescary sa ešte nevzdávajú a snažia sa s týmto zápasom ešte niečo urobiť. Po tvrdom centri od Cascioneho sa k lopte dostal Weiss, no ten len prestrelil neapolskú bránu.
     
    58
    Neapol dal gól!
    EDINSON CAVANI tentokrát nezaváhal a zo značky pokutového kopu vsietil tretí gól Neapolu! Loptu umiestnil presne k ľavej žŕdke brány hostí. Gólman Perin síce smer lopty vystihol, no bol na jej dráhu už len prikrátky.
     
    57
    Pri jasnom úniku v znení neapolského hráča Cavaniho, ktorý si vycvičil domácu obranu sa faulom v pokutovom území previnil Antonio Bocchetti, ktorý vidí jasnú červenú kartu!
     
    56
    Cavani opäť nebezpečne pohrozil, no tentokrát jeho veľmi dobre umiestnenú strelu zblokoval v poslednej chvíli pozorný obranca Romagnoli.
     
    55
    Cavani mal ďalšiu skvelú gólovú šancu! Po skvelom centri od Cannavara si loptu potiahol na ľavú stranu a nekompromisne zakončil, no gólman Perin mu predviedol veľmi dobrý zákrok pravou rukou!
     
    54
    Hamšík sa mohol dostať do ďalšieho zaujímavého úniku, no tentokrát ho skvelým sklzom od lopty odstavil pozorný obranca Telizzi, ktorý poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    53
    Do zaujímavej gólovej šance sa tentokrát dostal Hamšík, no svojou delovkou z pravej strany napokon netrafil priestor v bráne Pescary. Nasledovať bude výkop od Perinovej brány.
     
    52
    Rohový kop odišiel zahrávať Modesto, no ten bol napokon neúspešný. Obranca Gamberini hlavou zblokoval jeho center presne do náručia gólmana De Sanctisa.
     
    51
    Vukušič sa veľmi dobre presunul po pravom krídle a napokon aj zakončil. Gólman De Sanctis však s touto strelou problém nemal, no napokon ju chytil do rúk až za vlastnou bránou. Nasledovať bude rohový kop pre Pescaru.
     
    50
    Po tvrdom súboji s Britosom tentokrát padol k zemi útočiaci Cascione, ktorý mal problém s ľavou nohou. Po malej chvíli sa však pozviechal a vracia sa do hry.
     
    49
    Do nebezpečného zakončenie sa po centri od Zanona dostal Bjarnason! Gamberini mu však v poslednej chvíli loptu odkopol za vlastnú bránu.
     
    48
    Weissa po malom ošetrení zobrali za postrannú čiaru, kde ho budú ešte krátku chvíľu vyšetrovať. Vyzerá to však tak, že do zápasu ešte nastúpi.
     
    47
    Na trávniku ostal po tvrdom strete s Behramim ležať Vladimír Weiss! Ten zinkasoval tvrdý úder do nohy pri zastavení a okamžite k nemu prichádza lekárska služba.
     
    46
    Do prvej veľkej šance v druhom polčase sa dostal neapolský hráč Insigne! Ten opantal obranu hostí, no napokon zaváhal so zakončením na ľavej strane a snažil sa prihrávať. To sa mu stalo osudným.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    V prvom polčase boli v úvode oveľa aktívnejší domáci hráči, ktorí si už v 15. minúte vybojovali dvojgólové vedenie. Najskôr sa gólovo presadil Inler, ktorý nekompromisnou strelou prekonal gólmana Perina. V 15. minúte nám svoje individuálne schopnosti predviedol Marek Hamšík, ktorý sa zbavil troch obrancov a následne skákavou loptou odstavil aj gólmana Pescary. Už v 18. minúte sa však hosťom podarilo znížiť, keď po skvelom centri od Zanoneho hlavičkou vsietil gól Bjarnason.

    Podarí sa hráčom Pescary v druhom polčase aspoň vyrovnať a uchmatnúť si tak z tohto zápasu nejaký bod?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Tento priamy kop odišiel zahrávať Cavani, no jeho tvrdý projektil napokon letel len presne do náručia gólmana Perina. Ten loptu odkopáva a počujeme hvizd hlavného rozhodcu.
     
    44
    Insigne sa pekne prebíjal cez stred ihriska, no napokon bol faulovaný obrancom Bocchettim. Neapolčania majú teda k dispozícii štandardnú situáciu zo vzdialenosti 30 metrov.
     
    43
    Po peknom centri od Zúñigu z ľavej strany sa k lopte na pravom krídle dostal Mesto. Ten tvrdo zakončil, no napokon minul priestor brány gólmana Perina.
     
    42
    Prihrávková kombinácia hosťom tentokrát nevyšla a lopta napokon končí za postrannou čiarou. Domáci Neapolčania majú k dispozíci autový hod v strede ihriska.
     
    41
    Hráči Pescary sú síce pri lopte, no momentálne hrajú len veľmi opatrne a vychádzajú zo zabezpečenej obrany. Po peknom centri od Modesta sa lopta odrazila až ku gólmanovi Perinovi.
     
    40
    Bjarnason to opäť veľmi dobre myslel centrom na Vukušiča, no ten bol na túto loptu prikrátky. Následne ju odkopáva pozorný gólman De Sanctis.
     
    39
    Po veľmi dobrých kľučkách od Weissa sa k lopte dostal Behrami, no ten bol ihneď zastavený, keďže Weissa fauloval. Za tento priestupok si do štatistík zapisuje žltú kartu.
     
    38
    Cavanimu to dnes nevychádza! Po skvelej strele od Inlera loptu gólman Perin neudržal a následne sa k nej dostal spomínaný Cavani - ten mierne zaváhal a následne ho od lopty odstavil Terlizzi.
     
    37
    Zakončovať mohol tentokrát aj Insigne, no jeho strela z ľavej strany napokon nemala dostatočný dôraz, čo využil na ďalší efektívny zákrok pozorný gólman Perin.
     
    36
    Cavani sa dostal do fantastickej gólovej šance! Po skvelom centri od Gamberiniho zakončoval z pravej strany, no gólman Perin proti nemu skvele vybehol a loptu úspešne vyrazil svojími rukami!
     
    35
    Spod mierneho tlaku Pescary sa Neapolčania oslobodili a momentálne majú loptu v okolí stredu ihriska, kde si ju systematicky prihrávajú.
     
    34
    Neapolská obrana tentokrát odviedla poriadny kus práce. Po niekoľkých zakončeniach od Vukušiča, Modesta a Weissa odolala a loptu odrazila do bezpečia.
     
    33
    Ďalší neapolský gól mal na kopačkách Cavani, no napokon po peknom centri od Behramiho netrafil priestor pescarskej brány. Pri lopte je teda gólman Perin.
     
    32
    Po peknej obetavej prihrávke od Zanoneho sa k lopte dostal Vukušič, no ten zo stredu domáceho pokutového územia napokon loptu umiestnil len nad Perinovu bránu.
     
    31
    Po tvrdom súboji s Cascionem Hamšík padol k zemi, no hlavný rozhodca neprerušuje plynulosť hry a tento zákrok nepovažoval za faul. Pri lopte sú teda hostia.
     
    30
    Do ďalšej zaujímavej šance sa po prihrávke od Insigneho dostal Cavani, no ten bol napokon neúspešný, keďže ho od lopty čisto odstavil obranca Bocchetti.
     
    29
    Do skvelej palebnej pozície sa tentokrát dostal Bjarnason, no ten svojou delovkou napokon trafil len dobre postaveného Gamberiniho.
     
    28
    Togni nám predviedol únik po pravej strane a následnú prihrávku do behu na Vukušiča. Ten sa však už k lopte nedostal, keďže ho poľahky odzbrojil pozorný Gamberini.
     
    27
    Ďalšie skvelé zakončenie, tentokrát z veľkej vzdialenosti nám predviedol Behrami! Gólman Perin však nemusel zasahovať, pretože lopta skončila len mimo jeho brány.
     
    26
    Zúñiga sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, následne loptu odcentroval k Insignemu, no obranca Bocchetti bol pri lopte oveľa skôr a úspešne zasiahol.
     
    25
    Po ďalšom peknom centri z ľavej strany v podaní Insigneho sa k lopte dostal pozorný obranca Telizzi, ktorý ju zblokoval za postrannú čiaru. Domáci majú k dispozícii autový hod.
     
    24
    Pri lopte sú opäť hráči Neapolu, ktorí si ju takticky prihrávajú na vlastnej polovici ihriska. Čakajú na chybu súpera, ktorá však zatiaľ neprichádza.
     
    23
    Po peknej prihrávke od Cascioneho mohol zakončovať Weiss, no lopta mu mierne odskočila a následne mu ju uchmatol pozorný Gamberini.
     
    22
    Ďalšie veľmi pekné zakončenie nám predviedol Mesto, no jeho strelecký pokus napokon skončil len tesne nad bránou Pescary. Pri lopte je teda gólman Perin.
     
    21
    Po peknej prihrávke od Insigneho sa do úniku po pravom krídle dostal Hamšík, no tentokrát mu zakončenie nevyšlo a jeho delovka končí v moci gólmana Perina.
     
    20
    Ďalší pekný center nám predviedol hosťujúci hráč Modesto, no aj ten bol napokon neúspešný. Lopta končí bez väčších problémov v náručí gólmana De Sanctisa.
     
    19
    Hráči Pescary sa nevzdávajú a stále veľmi dobre útočia. Po peknom centri od Tanona sa k lopte dostal Togni, no ten svojím projektilom loptu priniesol len ku Cannavarovi.
     
    18
    Pescara dala gól!
    Aj hostia sa dokázali gólovo presadiť! Po nádhernom centri z pravej strany v podaní Zanona sa k lopte dostal BIRKIR BJARNASON, ktorý skvelou hlavičkou nekompromisne prekonáva bezmocného gólmana De Sanctisa.
     
    17
    Cavani mal na kopačkách ďalší gól Neapolu, no aj tentokrát mierne zaváhal. Loptu si zastavil a snažil sa prihrávať, no na jeho loptu zaregovali len hosťujúci obrancovia.
     
    16
    Po peknej prihrávke od Hamšíka sa k lopte dostal Cavani, no jeho veľmi nepresné zakončenie napokon zarotovalo a končí o poriadny kus vedľa brány hostí.
     
    15
    Neapol dal gól!
    Neapol je už v dvojgólovom vedení! Po peknom centri od Insigneho sa k lopte dostal MAREK HAMŠÍK, ktorý si vycvičil troch obrancov a napokon prekonal aj pozorného gólmana Perina. Ten sa síce snažil zakročiť, no na tento skákavý projektil bol prikrátky.
     
    14
    Do útoku sa následne dostal Marek Hamšík, no jeho nepresný projektil končí len mimo brány Pescary. Pri lopte je gólman Peri, ktorý nám predvedie ďaleký výkop.
     
    13
    Po nepresnom centri od Modesta sa k lopte dostal gólman De Sanctis, ktorý krátkymi prihrávkami so svojími spoluhráčmi upokojuje tempo hry.
     
    12
    Lopta sa momentálne nachádza v strede ihriska, kde ju síce majú v moci hráči Pescary, no zatiaľ sa im nedarí proti Neapolu ofenzívne presadiť.
     
    11
    Veľmi pekný center nám predviedol Weiss, no nabiehajúci Vukušič bol od neho veľmi ďaleko. Lopta napokon končí len mimo brány domáceho Neapolu.
     
    10
    Hráči Pescary rozohrali svoj pogólový výkop a nakrátko sa stiahli na svoju obrannú polovicu, kde si loptu takticky prihrávajú.
     
    9
    Neapol dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Insigneho sa k lopte dostal GÖKHAN INLER, ktorý si loptu potiahol na stred a z hranice pokutového územia nekompromisnou strelou rozvlnil sieť v bráne Pescary.
     
    9
    Z ďalšej útočnej vlny nám skvelé zakončenie predviedol Marek Hamšík! Ten svoju nohu napriahol asi 10 metrov za pokutovým územím hostí a nekompromisne vypáli! Gólman Perin však jeho strelecký pokus úspešne vyrazil.
     
    8
    Insigne sa po skvelej prihrávke od Hamšíka dostal do bravúrnej gólovej šance! Z hranice pokutového územia hostí tvrdo vystrelil, no lopta napokon skončila len tesne vedľa brány hostí.
     
    7
    Po ďalekom centri od Bjarnasona sa k lopte dostal gólman De Sanctis, ktorý si spoľahlivým zákrokom loptu spracoval a následne ju odkopol do útoku.
     
    6
    Herné temp sa nám mierne upokojilo. Lopta sa presúva zo strany na stranu, no väčšinou sa nachádza len v neutrálnom strede ihriska, kde ju majú v moci striedavo oba tímy.
     
    5
    Po skvelom úniku po ľavom krídle v podaní Zúñigu prišlo aj zakončenie, ktoré však veľmi dobrým obranným zákrokom zblokoval za vlastnú bránu Romagnoli. Nasledovať bude rohový kop pre Neapol.
     
    4
    Po peknom centri od Cascioneho sa k lopte mohol dostať Modesto, no tentokrát bol oveľa rýchlejší Gamberini, ktorý poslal loptu ďalekým odkopom do bezpečia.
     
    3
    Po peknom centri od Zúñigu sa k lopte mohol dostať Cavani, no ešte pred ním ju odkopol do bezpečia veľmi pozorný Terlizzi.
     
    2
    Po peknom úniku od Behramiho nám obranca Boccheti predviedol veľmi dobrý obranný zákrok na ľavej strane, po ktorom loptu zblokoval za postrannú čiaru.
     
    1
    Hráči Pescary sa ihneď po úvodnom výkope zápasu dostávajú k lopte a snažia sa útočiť. Po ľavom krídle si zbiehal Modesto, následne loptu odcentroval, no len k Behramimu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: De Sanctis - Britos, Cannavaro, Gamberini - Hamšík, Behrami - Zúñiga, Inler, Mesto - Cavani, Insigne.

    Delfino Pescara 1936: Perin - Romagnoli, Telizzi, Bocchetti - Tanon, Bjarnason, Togni, Cascione, Modesto - Weiss, Vukušič.

    Rozhodca: S. Peruzzo - N. Nicoletti, A. Marrazzo.
     
    Srdečne Vás vítam pri v podarí už pätnástom kole najvyššej futbalovej súťaže v Taliansku - Serie A!
    V tomto online prenose Vám budem podrobnými príspevkami približovať aktuálne dianie na štadióne Stadio San Paolo v Neapole, kde si zmeria sily domáci celok SSC Neapol, ktorý na svojej pôde privíta tím Delfino Pescara 1936.

    Domáci Neapolčania sa po štrnástich odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej druhej priečke s 30 bodmi a gólovým skóre +12. Na aktuálneho majstra - Juventus Turín momentálne strácajú len dva body. Tretia Fiorentina na Neapol stráca taktiež tri body, takže súboj o titul bude v tejto sezóne Serie A ešte veľmi zaujímavý. Hráči Neapolu majú na svojom konte zatiaľ deväť výhier, tri remízy a len dve bezbodové prehry. Aktuálna zápasová forma, prehra - remíza - výhra - remíza - výhra, nám hovorí o tom, že v poslednej dobe sa Neapolu nedarí úplne najlepšie. V poslednej pätici zápasov sa Neapolčania najskôr predviedli na pôde Atalanty, odkiaľ si však odniesli prekvapivú prehru v pomere 0:1. O kolo neskôr privítali na svojej pôde tím FC Turín, proti ktorému uhrali jeden bod za remízu 1:1. V ďalšom zápase hrali na pôde Janova, odkiaľ si po nie veľmi dobrom úvode napokon odniesli jasnú výhru v pomere 4:2. V šlágri trinásteho kola proti AC Milánu získali jeden bod za remízu 2:2. V poslednom kole hrali na pôde Cagliari, odkiaľ si odniesli ďalší plný bodový zisk po veľmi tesnej výhre 1:0. Neapočania majú v tejto sezóne cestu za titulom vystavanú veľmi dobre a určite budú chcieť získať ďalšie body aj v tomto zápase proti Pescare.

    Hráči Pescary sú v tejto sezóne na tom len veľmi zle. Po štrnástich zápasoch sa nachádzajú na priebežnej poslednej - dvadsiatej priečke s jedenástimi bodmi a gólovým skóre -16. Tento tím má na svojom tabuľkovom konte zatiaľ tri výhry, dve remízy a až deväť nepríjemných prehier bez zisku akýchkoľvek bodov. Aktuálna zápasová bilancia Pescary, prehra - výhra - prehra - prehra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že tento tím na titul nebude ani pomýšľať a bude rád ak nezostúpi do nižšej súťaže. V poslednej pätici zápasov sa Pescarčania najskôr predviedli na pôde Chieva, kde prehrali v pomere 0:2. V ďalšom kole na vlastnej pôde prekvapivo zdolali Parmu v pomere 2:0 a po dlhej dobe si tak do tabuľky pripísali body. Následne im však hrebienok klesol, keďže na vlastnej pôde zažili chuť poriadnej prehry s Juventusom v pomere 1:6. V ďalšom kole sa predviedli na pôde Sieny, odkiaľ si neodniesli ani bod za tesnú prehru 0:1. Rovnaká prehra 0:1 sa zrodila aj v poslednom kole, keď sa na pôde Pescary predviedol AS Rím. Pescara bude určite chcieť prerušiť svoju sériu prehier, no proti Neapolu to budú mať dnes viac než ťažké.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:30.

    Góly: 9. Inler, 15. Hamšík, 58. Cavani (pen.), 63. Cavani, 78. Inler - 18. Bjarnason

    Karty:   39. Behrami (NEA), 83. Zúñiga (NEA) - 71. Zanon (PES), 85. Romagnoli (PES)   57. Bocchetti (PES)


    SSC Neapol: De Sanctis - Britos, Cannavaro (81. El Kaddouri), Gamberini (70. Džemaili) - Hamšík, Behrami - Zúñiga, Inler, Mesto - Cavani, Insigne (76. Vargas).
    Delfino Pescara 1936: Perin - Romagnoli, Telizzi, Bocchetti - Tanon, Bjarnason, Togni (75. Nielsen), Cascione, Modesto - Weiss (65. Capuano), Vukušič (67. Abbruscato).

    Rozhodca: S. Peruzzo - N. Nicoletti, A. Marrazzo