Lokeren – Genk 3:4 (kon.) | Waasland-Beveren – Liége 2:0 (kon.)
koniec
Sporting Lokeren
3:4 (1:2)
KRC Genk
cz Nedeľa 02.12.2012, 14:30 • Daknamstadion • Belgická Jupiler Pro League
     
    Skvělá podívaná je u konce! Domácí Lokeren po prvním poločase prohrával 1:2, posléze i 1:3, jenže se skvěle vzepjal a díky Mokuluovi a Persoonsovi srovnal na 3:3. Pro domácí ''happy end'' v podobě bodu však neměl Genk pochopení a v závěru strhl misky vah na svou stranu. V 85. minutě rozhodl prudkou střelou Joseph-Monrose. (16:26:45)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po následné chybě domácích v rozehrávce pádil na Barryho z pravé strany Plet, jenže slabé zakončení posílá jen do rukavic brankáře Lokerenu.
     
    90+3
    Do pokutového území Genku létá jeden míč za druhým, ale zatím bez úspěchu.
     
    90+1
    Tim Pots zastavuje domácí po faulu Harbaouiho v pokutovém území. Na dlouhána KSC letěl centr z pravé strany, ale neúspěšně.
     
    90+1
    Napínavý duel na Daknamstadionu je nastaven o tři minuty.
     
    90
    KSC Lokeren vysunul všechny své vysoké hráče na hrot, a to mohl potrestat po nahrávce Pleta svou čtvrtou brankou v utkání Vossen. Taravel však stačil odvráti.
     
    89
    Centr našel opět Pleta, který ale v těžké pozici nedokázal vypálit. Nahrál tak na velkého vápna na Goriuse, jehož tečovaný projektil znamená pro Genk roh.
     
    88
    Na druhé straně nedokázal Plet zakončit, ale posléze bude mít momentálně vedoucí celek utkání výhodu přímého kopu. Ten bude rozehrávat Thomas Buffel.
     
    87
    Zakončení domácích posílá Harbaoui hlavou mimo tři tyče branky van Houta. Z rohu malého vápna tak odkopává brankář Genku.
     
    85
    Genk právě vstřelil branku!
    3:4! Skvělá fotbalová podívaná viděla čtvrtou branku týmu trenéra Beena, kterou se KRC opět dostává do vedení! Khaleem Hyland nahrával ze středu hřiště do levého křídla, jenže jeho nahrávka byla tečována na kopačku JOSEPHA STEPHENA-MONROSE, který svou dělovou levačkou prostřeluje bezmocného Barryho v brance Lokerenu!
     
    84
    KSC Lokeren zjednodušil ve druhém poločase hru a na těžkém terénu se žene za další brankou. Po centru z levé strany k ní nebyl daleko Mokulu, který ale špatně načasoval výskok a míč trefil až při pádu na zem. Balon tak neměl silnou razanci a navíc končí vedle.
     
    82
    A také hostující záložník Khaleem Hyland.
     
    82
    I nadále to je domácí KSC, které se na útočné polovině snaží z každého držení míče zakončit, ale tentokrát to nevyšlo. Po následné menší rozmíšce vidí žlutou kartu nejprve domácí Harbaoui.
     
    80
    Hosté střídají. Davida Huberta na trávníku mění útočnější Plet.
     
    80
    Svěřenci Petera Maese chtějí tři body. Svižnou akci poslal Patosi na levé křídlo na sbíhajícího De Bocka, který však pálí nepřesně.
     
    79
    Miloš Marić nahrazuje na trávníku střelce první branky KSC Ivana Leka.
     
    76
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Oslava fotbalu na Daknamstadionu znamená další vyrovnání, ano 3:3! Roh domácích z pravé strany se dostal na kopačku Patosiho, kterému sice rána nevyšla, jenže skákající balon dokázal těsně před van Houtem tečovat jemně hlavou KOEN PERSOONS, a tak srovnal!
     
    75
    Další obrovská šance! Dlouhý míč našel za obranou Genku Mokulua, který již přehazoval brankáře van Houta do prázdné klece, jenže na brankové čáře dojel míč skluzem Anele, který odvrací!
     
    74
    V Lokerenu se hlásí místo deště o slovo i slunce, a to jakoby domácí hnalo za srovnáním. Další rychlou akci centroval z pravé strany do vápna Harbaoui a van Hout musí s velkou námahou vyrazit na roh. Pro KSC to bude již sedmá exekuce v utkání, Genk měl pouhý jeden.

    Martin Mišovec

    Góly: 26. Leko, 68. Mokulu, 76. Persoons - 30. Vossen (pen.), 35. Vossen, 61. Vossen, 85. Joseph-Monrose

    Karty:   67. Marić (LOK), 82. Harbaoui (LOK) - 82. Hyland (GNK)


    Sporting Lokeren: Barry - Taravel, Galitsios, Mir. Marić, De Bock - Overmeire, Leko (79. Mil. Marić) - Persoons, Saglik (63. Mokulu), Patosi - Harbaoui.

    Trenér: Peter Maes

    KRC Genk: van Hout - Koulibaly, Tshimanga, Anele, Fernández - Hubert (80. Plet), Hyland - Gorius, Buffel, Joseph-Monrose - Vossen.

    Trenér: Mario Been

    Rozhodca: Tim Pots