Neapol – Pescara 5:1 (kon.) | Inter – Palermo 1:0 (kon.) | Bologna – Bergamo 2:1 (kon.)
CFC Janov – Chievo 2:4 (kon.) | Lazio – Parma 2:1 (kon.) | Siena – AS Rím 1:3 (kon.)
Udinese – Cagliari 4:1 (kon.) | Fiorentina – Sampdoria 2:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
5:1 (2:1)
Delfino Pescara 1936
Nedeľa 02.12.2012, 12:30 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase už jasne dominovali domáci hráči Neapolu, ktorí si dokázali zvýšiť svoje gólové vedenie na hodnotu štyroch gólov. Najskôr sa v 57. minúte veľmi tvrdým faulom v pokutovom území previnil Bocchetti, ktorý zinkasoval ihneď červenú kartu. Už v 58. minúte ho gólom zo značky pokutového kopu potrestal Edinson Cavani. Ten dlho nezaváhal a už v 63. minúte nám predviedol po spolupráci s Hamšíkom ďalší skvelý gól. V 73. minúte sa podruhýkrát gólovo presadil aj Inler a ukončil tak trápenie Pescary na výsledku 5:1.
    Neapol si tak do tabuľky z tohto zápasu odnáša ďalšie tri body a na prvý Juventus stráca už len dva body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (14:25:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Inler sa mohol dostať do ďalšieho zakončenia na hranici pokutového územia hostí, no napokon bol neúspešný. Obranca Telizzi ho od lopty úspešne odstavil.
     
    90+1
    Po fantastickej prihrávke od Hamšíka sa k lopte na ľavej strane dostal Cavani! Ten bol sám pred gólmanom Perinom, no napokon svojou strelou netrafil bránu hostí! Tak blízko k hat-tricku...
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Rohový kop Pescare poriadne nevyšiel a do rýchleho útoku sa vzápätí dostali domáci! Po peknej strele od Vargasa nám však gólman Perin predviedol ďalší úspešný zákrok!
     
    89
    Do útoku sa dostali v závere aj hostia, keď sa po peknej strele od Capuana previnil tečom Behrami. Nasledovať bude rohový kop pre Pescaru.
     
    88
    Hamšík rozohral loptu nakrátko a chcel ňou vysunúť Zúñigu, čo sa mu však nepodarilo. Múrik hráčov hostí loptu úspešne zblokoval do bezpečia.
     
    87
    Neapolčania majú k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 23 metrov po faule od Tanona. Zahrávať ju odchádza Hamšík.
     
    86
    Priamy kop odišiel zahrávať Edinson Cavani, no napokon svoj hat-trick nezavŕšil. Pekným strieľaným centrom umiestnil loptu len tesne nad bránu hostí.
     
    85
    Žltú kartu si odnáša aj hosťujúci obranca Romagnoli, ktorý nám predviedol nekompromisný faul na útočiaceho Zúñigu. Neapolčania majú k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 20 metrov!
     
    84
    Po peknom centri z ľavej strany v podaní Vargasa sa k zakončeniu mohol dostať Cavani, no ten bol napokon nekompromisne odstavený pozorným obrancom Romagnolim.
     
    83
    Neapolský hráč Zúñiga vzápätí neuniesol svoju útočnú agresivitu a pri svojom prieniku loptu úmyselne stečoval rukou. Hlavný rozhodca to videl, a tak ho odmenil žltou kartou.
     
    82
    Gólman Perin nám predviedol veľmi dobrý zákrok, keď skvele vybehol po lopte a odstavil tak zakončujúceho Zúñigu! Následne loptu odkopáva do bezpečia.
     
    81
    Aj neapolský tréner Mazzarri posiela na trávnik aj neapolské posledné striedanie. Namiesto obrancu Cannavara nastúpi do hry oddýchnutý El Kaddouri!
     
    80
    Do ďalšieho úniku si šprintoval Cavani, no po peknej prihrávke od Hamšíka stál v offsajde, a tak ho asistent rozhodcu nekompromisným zodvihnutím vlajočky odstavil.
     
    79
    Neapolčania majú tento zápas už pevne v rukách a už si môžu vylepšiť len svoje gólové skóre. Zatiaľ sa im to darí veľmi dobre, no pred nimi je ešte niečo vyše desať minút.
     
    78
    Neapol dal gól!
    Neapolský ofenzívny tlak pokračoval aj na ďalej a po nevydarenej prihrávke od Džemailiho sa lopta odrazila presne pred GÖKHANA INLERA! Ten svojou delovkou oprášil pravú žŕdku brány hostí, od ktorej sa lopta odrazila priamo do siete!
     
    77
    Neapolčania mali na vlásku už aj piaty gól, no obrana Pescary tentokrát zahviezdila. Na svoju bránu nepustila tri zakončenia Cavaniho, Vargasa a napokon aj Behramiho.

    Góly: 9. Inler, 15. Hamšík, 58. Cavani (pen.), 63. Cavani, 78. Inler - 18. Bjarnason

    Karty:   39. Behrami (NEA), 83. Zúñiga (NEA) - 71. Zanon (PES), 85. Romagnoli (PES)   57. Bocchetti (PES)


    SSC Neapol: De Sanctis - Britos, Cannavaro (81. El Kaddouri), Gamberini (70. Džemaili) - Hamšík, Behrami - Zúñiga, Inler, Mesto - Cavani, Insigne (76. Vargas).
    Delfino Pescara 1936: Perin - Romagnoli, Telizzi, Bocchetti - Tanon, Bjarnason, Togni (75. Nielsen), Cascione, Modesto - Weiss (65. Capuano), Vukušič (67. Abbruscato).

    Rozhodca: S. Peruzzo - N. Nicoletti, A. Marrazzo