Nijmegen – Breda 1:1 (kon.) | Groningen – Heracles 2:0 (kon.) | Utrecht – Alkmaar 2:1 (kon.)
Arnhem – Kerkrade 3:0 (kon.)
koniec
SBV Vitesse Arnhem
3:0 (2:0)
Roda JC Kerkrade
cz Nedeľa 02.12.2012, 16:30 • Gelredome • Holandská Eredivisie
     
    Svěřenci Freda Ruttena tedy zaslouženě vítězí v 15. kole Eredivisie, když na domácím hřišti poráží Rodu Kerkrade 3:0. První poločas vyhrálo Vitesse díky brankám van Ginkela a Reise 2:0 a zdálo se, že je rozhodnuto. V úvodu druhé půle sice napálil hostující Németh tyč, ale to bylo ze strany hostí vše. Arnhem totiž poté opět zapnul na vyšší rychlostní stupeň a důsledkem toho byla třetí branky Jonathana Reise, který dorazil ránu Bonyho mířící do břevna. (18:23:14)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Bony se ještě dostal do jedné šance, když si naběhl na přesný pas Kakuty. Horší zpracování ho ale dostal do těžkého úhlu, ze kterého už jeho ránu dokázal Kurto vyrazit.
     
    90+1
    Centr Fledderuse z pravého křídla odvrací v pokutovém území do bezpečí Mori. Utkání dohraje s míčem na kopačkách celek Arnhemu.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Šanci hostí na čestný úspěch zhatil Kalas, který připravil o míč Németha. Vitesse jde do útoku.
     
    88
    Kurto dobře přečetl hru, ale nedokázal přesně odvrátit. Janssen už z poloviny hřiště zkoušel hostujícího brankáře potrestat, ale na poslední chvíli se k ráně nedostal.
     
    86
    Z levé strany zahrával přímý volný kop Theo Janssen, jenže i když našel hlavu Bonyho, tak se píská. V klubku těl v pokutovém území nejspíše došlo k faulu.
     
    85
    Vitesse naposledy střídá. Marco van Ginkel odchází ze hřiště a na jeho místo se podívá Din Mori.
     
    85
    Dnes velmi dobře hrající Gaël Kakuta našel na hranici pokutového území Bonyho, ale tomu se míč zamotal mezi nohy, a tak nedokázal v akci pokračovat.
     
    83
    Následuje první žlutá karta do domácích řad v tomto utkání. Vidí ji za faul na Danila střelec první trefy Marco van Ginkel.
     
    82
    Střídání Rody JC Kerkrade číslo dvě. Neviditelného Affaneho střídá na posledních deset minut Ramzi.
     
    80
    A šance i na straně druhé. Po levém křídle prchal Mike Havenaar, jehož zakončení míří mimo Kurtovu klec.
     
    79
    Chyba domácího brankáře Velthuizena, který zbytečně vyběhl proti hostujícímu hráči brankou neuvěřitelně nekončí. Novic na trávníku Delorge nedokázal zakončit do odkryté branky, kde se na poslední chvíli zjevil van der Heijden.
     
    77
    Akce hostů na pravé křídlo na Martijna Monteyneho nevyšla, jelikož zadák Rody nepochopil záměr svých spoluhráčů a k centru se nevydal.
     
    75
    Jonathan Reis již dnes další branku nepřidá, jelikož je střídán. Místo něj si zahraje Simon Cziommer.
     
    73
    Hosté poprvé střídají. Delorge nahrazuje na posledních zhruba dvacet minut Huppertse.
     
    73
    Akce domácích šla na hranici pokutového území na Bonyho, který se se štěstím dostal k zakončení. Kurto jeho ránu ztečoval za svá záda, ale do branky míč nemířil. Reis jej tam sice dopravil, jenže v momentě Bonyho střely byl v ofsajdu, a tak branka neplatí.
     
    72
    Zakončení hostů Velthuizen udržel v rukavicích, a tak tu byli opět domácí. Ty ale na pravém křídle zastavuje chyba v rozehrávce.
     
    70
    Svižná akce domácích šla po výborném přiťuknutí Havenaara na Bonyho, který v pokutovém území hledal Reise. Ten sice míč zpracoval a už možná promýšlel, jak oslaví svůj následný hattrick, jenže vše pro ofsajd jinak.

    Martin Mišovec

    Góly: 10. van Ginkel, 42. Reis, 62. Reis

    Karty:   83. van Ginkel (ARN) - 32. Hempte (KER)


    SBV Vitesse Arnhem: (4-3-3) Velthuizen - Kalas, Kashia, van der Heijden, van Aanholt - van Ginkel (85. Mori), Bony, Janssen - Ibarra (59. Havenaar), Reis (75. Cziommer), Kakuta.

    Trenér: Fred Rutten

    Roda JC Kerkrade: (4-3-3) Kurto - Monteyne, Biemans, Kadár, Hempte - Hupperts (73. Hupperts), Danilo, Németh - Fledderus, Affane (82. Ramzi), Malki.

    Trenér: Ruud Brood

    Rozhodca: Jonathan Lardot