Nijmegen – Breda 1:1 (kon.) | Groningen – Heracles 2:0 (kon.) | Utrecht – Alkmaar 2:1 (kon.)
Arnhem – Kerkrade 3:0 (kon.)
koniec
SBV Vitesse Arnhem
3:0 (2:0)
Roda JC Kerkrade
cz Nedeľa 02.12.2012, 16:30 • Gelredome • Holandská Eredivisie
     
    85
    Vitesse naposledy střídá. Marco van Ginkel odchází ze hřiště a na jeho místo se podívá Din Mori.
     
    83
    Následuje první žlutá karta do domácích řad v tomto utkání. Vidí ji za faul na Danila střelec první trefy Marco van Ginkel.
     
    82
    Střídání Rody JC Kerkrade číslo dvě. Neviditelného Affaneho střídá na posledních deset minut Ramzi.
     
    79
    Chyba domácího brankáře Velthuizena, který zbytečně vyběhl proti hostujícímu hráči brankou neuvěřitelně nekončí. Novic na trávníku Delorge nedokázal zakončit do odkryté branky, kde se na poslední chvíli zjevil van der Heijden.
     
    75
    Jonathan Reis již dnes další branku nepřidá, jelikož je střídán. Místo něj si zahraje Simon Cziommer.
     
    73
    Hosté poprvé střídají. Delorge nahrazuje na posledních zhruba dvacet minut Huppertse.
     
    73
    Akce domácích šla na hranici pokutového území na Bonyho, který se se štěstím dostal k zakončení. Kurto jeho ránu ztečoval za svá záda, ale do branky míč nemířil. Reis jej tam sice dopravil, jenže v momentě Bonyho střely byl v ofsajdu, a tak branka neplatí.
     
    67
    Břevno hostující branky se opět otřásá v základech! Po nahrávce od Bonyho pálil ze zhruba pětadvaceti metrů Marco van Ginkel a jeho utěšená rána končí na horní tyči! Kurto by byl absolutně bez šance, ale teď mu pomohla paní štěstěna.
     
    62
    Arnhem právě vstřelil branku!
    A v pokračující akci se dostává do již tříbrankového vedení! Přesný centr z pravé strany v podání Tomáše Kalase našel v pokutovém území Bonyho, který v těžké pozici zakončil jen do břevna. Odražený balon však dokázal za záda brankáře Kurta dostat svým druhým zásahem večera JONATHAN REIS.
     
    62
    Dobrý zákrok si připisuje Kurto proti ráně van Aanholta z levé strany, který parádně vyráží mimo svoji branku! Vitesse však zůstává u míče.
     
    59
    Jeho kouč Rutten přesto poprvé střídá. Odnesl to Ibarra, jehož místo zaujme japonský reprezentant Mike Havenaar.
     
    52
    Jestli Roda hrozí, tak jedině zásluhou Németha. Maďarský fotbalista a bývalý hráč Liverpoolu naběhl po levé straně po chybě Kalase do pokutového území, kde si elegantně zaseknul domácího stopera a následnou ranou míří do tyče!
     
    42
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Skvělý výkon domácím přináší po další pěkné akci druhou branku dnešního střetnutí .Obránce van der Heijden našel na půlící čáře Bonyho, ten nelenil a ihned vyslal vpřed JONATHANA REISE, který v klidu udělal kličku vyběhnuvšímu Kurtovi a pohodlně skóruje do prázdné klece, 2:0!
     
    32
    První žlutou kartu utkání vidí hostující Jimmy Hempte, který ji dostává za faul na pravé straně na unikajícího Tomáše Kalase.
     
    10
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Domácí favorit utkání jde do bleskového vedení! Akci po pravé straně, která šla přes Ibarru dostal na hranici vápna MARCO VAN GINKEL, který přízemní střelou k levé tyči posílá Vitesse do vedení 1:0. Kurto na ránu nadějného mladíka nedokázal reagovat, a tak musí už po deseti minutách lovit míč ze sítě.

    Martin Mišovec

    Góly: 10. van Ginkel, 42. Reis, 62. Reis

    Karty:   83. van Ginkel (ARN) - 32. Hempte (KER)


    SBV Vitesse Arnhem: (4-3-3) Velthuizen - Kalas, Kashia, van der Heijden, van Aanholt - van Ginkel (85. Mori), Bony, Janssen - Ibarra (59. Havenaar), Reis (75. Cziommer), Kakuta.

    Trenér: Fred Rutten

    Roda JC Kerkrade: (4-3-3) Kurto - Monteyne, Biemans, Kadár, Hempte - Hupperts (73. Hupperts), Danilo, Németh - Fledderus, Affane (82. Ramzi), Malki.

    Trenér: Ruud Brood

    Rozhodca: Jonathan Lardot