Lyon – Montpellier 1:0 (kon.) | Évian TG – Nancy 1:1 (kon.) | Bordeaux – Sochaux 2:2 (kon.)
Lille – Bastia 0:0 (kon.) | Nice – Paríž 2:1 (kon.) | Valenciennes – Remeš 1:0 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
1:0 (0:0)
HSC Montpellier
cz Sobota 01.12.2012, 17:00Ligue 1 Uber Eats
     
    91
    A mohlo být rozhodnuto. Hráči Montpellieru byli zcela soustředěni na půli soupeře. Domácím se podařilo využít chyb v jejich rozehrávce a šli do přečíslení. Toho ale nedokázal Gomis využít a před brankářem selhal!
     
    86
    Přichází ještě jedno taktické střídání na domácí straně. Za potlesku publika odchází Grenier. Na posledních pár minut okusí trávník Fofana.
     
    82
    A mohlo to být rázem už o dvě branky! Bastos poslal krásný centr na vzdálenější tyč, kde byl zcela osamocený Gomis. Jenže tuto akci dokázal fantastickým výběhem a následným atletickým zákrokem hostující brankař zlikvidovat!
     
    75
    A vidíme další střídaní na straně Lyonu. Ghezzala na poslední čtvrt hodinu nahradí Gourcuff.
     
    69
    Yanga - Mbiwa zcela nesmyslně obdržel žlutou kartu. Podle rozhodčího strčil do jednoho z protihráčů, avšak pravdou je, že zmiňovaný hráč se jej ani nedotkl. Hlavní arbitr tuto situaci posoudil špatně.
     
    66
    A je tu poslední střídaní na straně hostů. Ze hry odstupuje Utaka, kterého vystřídá Cabella.
     
    65
    A málem tomu skutečně tak bylo. Dabo se pokusil napravit svůj předchozí kiks a z dobrých 30 metrů poslal zajímavý projektil, který končí jen těsně vedle!
     
    63
    Dabo chyboval v rozehrávce, čehož využil Camara, který se s míčem dostal až malém vápnu. V tváří v tvář ale nedokázal přesněji zakončit a míč poslal jen těsně vedle levé tyče! Tohle by mohlo hosty mrzet.
     
    61
    A vidíme i první střídaní na domácí straně. Ze hřiště odchází Lacazette. Na poslední půl hodinku příchází Bastos.
     
    54
    A odchází i Charbonnier. Nahradí jej Hierra.
     
    54
    A přichází dvojí střídaní. na straně Montpellieru. Ze hry odchází hostujícího Pitau, kterého nahradí Stambouli.
     
    42
    Gonalons si zaběhl na centr a z první následně poslal míč dál přímo před branku, kde stál osamocený Gomis, kterému by stačilo kulatý nesmysl poslat do prázdné branky, protože hostující gólman stál zrovna u vzdálenější tyče. Jenže se tak nestalo. Na poslední chvíli dokázal výborně zakročit jeden z obránců, který centr zlikvidoval.
     
    33
    Charbonnier zajel tvrdě ze zadu do protihráče a nemůže očekávat nic jiného, než žlutou kartu.
     
    30
    K míči se postavil Grenier, který se odhodlal ke střele! Zmiňovaný hráč poslal projektil přesně do levého horního růžku. Ligali ale teď výborně zasáhl a jeho pokus famózně zlikvidoval na rohový kop!
     
    23
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí se zaslouženě ujímají vedení! BAFÉTIMBI GOMIS si výborně zaběhl za obranu Montpellieru, kde dostal přesnou přihrávku přímo na nohu. Na nic nečekal a přes obránce poslal míč ke vzdálenější tyčce. Ligali jeho záměr sice odhalil a na míč si i sáhl, ale štěstí se přeci jen přiklonilo na stranu domácích a kulatý nesmysl se dokutálel až do sítě!
     
    19
    Gonalons dostává žlutou zákrok za velmi ostrý zákrok ze zadu. Rozhodčí vytáhl kartu zcela oprávněně.

    Martin Doležal

    Góly: 23. Gomis

    Karty:   19. Gonalons (LYO) - 33. Charbonnier (MON), 69. Yanga - Mbiwa (MON)


    Olympique Lyon: Vercoutre – Diabdlo, Bisevac, Ghezzal, Gomis, Gonalons, Greniers, Lacazette, Malbranque, Reveillere, Umtiti,
    HSC Montpellier: Ligali – Belhanda, Camara, Congre, Charbonnier, El Kaoutari, Estrada, Hiltom, Ligali, Pitau, Utaka, Yanga-Mbiwa.