Barcelona – Bilbao 5:1 (kon.) | Real Madrid – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:1 (3:0)
Athletic Club Bilbao
Sobota 01.12.2012, 20:00 • Camp Nou, Barcelona • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase sme videli rovnaký počet gólov ako v tom prvom, no na výhre Barcelony sa nič nezmenilo. Už v 57. minúte zvýšil na 4:0 veľmi dobrou strelou z pravej strany po prihrávke od Iniestu Cesc Fabregas! V 65. minúte následne znížil po skvelom centri od Iturraspeho Gómez Ibai, ktorý vsietil prvý a zároveň posledný gól Bilbaa v tomto zápase. 70. minúta priniesla ďalší gól Barcelony, keď sa gólovo presadil Lionel Messi strelou pod brvno brány hostí.
    Barcelončania si tak na vlastnej pôde vybojovali ďalšie tri body a upevnili si tak svoje vedenie v tabuľke.

    Dnes Vás ešte pozývam sledovať šláger kola - madridské derby, v ktorom si zmerajú sily tímy Real Madrid (3.) a Atlético Madrid (2.)! Už od 22:00 Vás bude týmto zápasom sprevádzať Martin Platko.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (21:55:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V druhej minúte nadstaveného času fauloval Messiho pri skvelom prieniku Ander Herrera, ktorý za tento faul odzadu vidí jasnú žltú kartu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90+1
    Barcelončania nám predviedli ďalšie skvelé prečíslenie! Po niekoľkých pekných centroch sa dostal k lopte Messi, ktorý však hlavičkou poslal loptu len nad bránu!
     
    89
    Do útoku sa opäť dostali hráči Bilbaa, ktorí sa stále snažia, no je už isté, že tri body ostanú u lídra tabuľky z Barcelony.
     
    88
    Songovi tentokrát prihrávka veľmi nevyšla a nabiehajúci Messi bol od nej o poriadny kus ďalej. Následne sa k lopte dostal José, ktorý ju odkopáva do bezpečia.
     
    87
    Valdés sa tentokrát vyznamenal veľmi dobrým zákrokom! Svojím skvelým hodením sa a následnými kotrmelcami nekompromisne odstavil zakončujúceho Llorenteho!
     
    86
    Do ďalšieho zakončenia sa dostal Pedro, no ten strelou z ľavej strany napokon neprekvapil a loptu umiestnil opäť len tesne nad bránu hostí.
     
    85
    Po peknej prihrávke od Songa sa k lopte dostal Xavi, no ten svojou strelou z pravej strany napokon len veľmi tesne prestrelil bránu Barcelony.
     
    84
    Mascherano chcel svojou strieľanou prihrávkou do behu nájsť nabiehajúceho Thiaga, no mierne mu to nevyšlo. Thiago loptu netrafil a následne mu ju zobral José.
     
    83
    Tici - taca, tici - taca. Takto to znie už aj z televíznej obrazovky. Barcelončania stále dominujú svojími rýchlymi prihrávkami, ktorými získavajú čas aj priestor.
     
    82
    Po pravom krídle to tentokrát skúsil Montoya, no tesne pred jeho odcentrovaním lopty sa pri ňom pristavil Amorebieta, ktorý mu loptu nekompromisne uchmatol.
     
    81
    Lopta sa opäť nachádza prevažne v strede ihriska, kde ju majú v moci hráči Barcelony. Tí sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sa im to nedarí. Ich prihrávky hostia dobre eliminujú.
     
    80
    Po ľavej strane to tentokrát skúšal aj Pedro, no Ander Herrera jeho úmysel veľmi dobre odhadol a loptu mu odkopol spred nôh za postrannú čiaru.
     
    79
    Jordi Alba sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, no napokon bol nekompromisne odstavený obrancom Ekizom, ktorý nám predviedol efektívny sklz.
     
    78
    Do útoku sa dostali aj hostia, no po peknom centi od Toquera sa snažil zakončovať Ibai, no asistent rozhodcu mu povedal jasné nie, keď zodvihol vlajočku na znak offsajdu.
     
    77
    Pekný center od Mascherana schmatol Lionel Messi, ktorý chcel gólmana Iraizoza prelobovať, no mierne mu to nevyšlo. Lopta končí len mimo brány Bilbaa.

    Góly: 22. Piqué, 25. Amorebieta (vla.), 45+1. Adriano, 57. Fabregas, 70. Messi - 65. Ibai

    Karty:   26. Busquets (FCB) - 34. De Marcos (BIL), 55. Iturraspe (BIL), 90+2. Ander Herrera (BIL)


    FC Barcelona: Valdés - Jordi Alba, Mascherano, Piqué, Adriano Correia (73. Montoya) - Iniesta (74. Thiago), Busquets (75. Song), Xavi - Pedro, Fabregas, Messi.
    Athletic Club Bilbao: Iraizoz - Ramalho (73. José), Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe - Ander Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta (64. Toquero), Aduriz (46. Llorente), Ibai.

    Rozhodca: Antonio Mateu - Pau Cebrián, Moisés Mateo