Barcelona – Bilbao 5:1 (kon.) | Real Madrid – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:1 (3:0)
Athletic Club Bilbao
Sobota 01.12.2012, 20:00 • Camp Nou, Barcelona • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už štrnástom kole najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku - Primera División!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálna dianie na svetoznámom štadióne Camp Nou, kde si zmeria sily domáci celok FC Barcelona, ktorý na svojej pôde privíta celok Athletic Club Bilbao.

    Domáci tím FC Barcelona je v tomto ročníku najvyššej španielskej súťaže dominantne na čele tabuľky. Po trinástich zápasoch majú hráči Barcelony na svojom konte už 37 bodov a bravúrne gólové skóre. V tejto sezóne ešte v domácej súťaži neprehrali a stratili len dva body za remízu s ich odvekým rivalom - tímom Real Madrid. Druhý Atlético Madrid stráca na Barcelonu po trinástich kolách len tri body, tretí Real Madrid pre zmenu až 11 bodov. Aktuálna zápasová bilancia Barcelony, výhra - výhra - výhra - výhra -výhra, nám hovorí o jednoznačne hladkom priebehu tejto sezóny pre hráčov tohto legendárneho tímu. V poslednej pätici zápasov Barcelončania najskôr deklasovali Rayo Vallecano na ich vlastnej pôde v pomere 5:0. V ďalšom zápase na vlastnej pôde deklasovali tím Celta de Vigo v pomere 3:1. Vzápätí bola pokorená aj Mallorca, keď na vlastnej pôde prehrala v jasnom pomere 2:4. Na Nou Campe sme videli plný bodový zisk aj v predposlednom kole, keď Real Zaragoza odtiaľ odišiel s jasnou prehrou 1:3. Posledný zápas sa odohral na ihrisku Levante, kde opäť bodovali Barcelončania, tentokrát jasne 4:0. Trénerovi Barcelony nebudú pred týmto zápasom k dispozícii títo hráči - Bartra, Sánchez, Cuenca, Abidal, Dani Alves a Muniesa, ktorí majú problémy s rôznymi zraneniami. Na Nou Campe si hráči Barcelony nebudú chcieť pripustiť aj v tomto zápase nič iné ako výhru, no uvidíme či nebude práve Bilbao tým tímom, ktorý porazí barcelonskú legendu.

    Hráči Bilbaa majú túto sezónu rozohranú nie veľmi dobre. Po trinástich zápasoch sídlia v dolnej časti tabuľky - na štrnástej priečke s pätnástimi bodmi a gólovým skóre -9. Na svojom tabuľkovom konte majú zatiaľ štyri výhry, tri remízy a doposiaľ až šesť bezbodových prehier. Aktuálna zápasová bilancia Bilbaa, prehra - výhra - výhra - prehra - remíza, nám hovorí o tom, že hráči tohto tímu vedia zahrať aj dobré zápasy, no na popredné tabuľkové priečky to jednoducho nebude. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na domácej pôde, kde ich po tvrdom súboji napokon porazilo Getafe v pomere 1:2. O kolo neskôr sa predviedli na trávniku Granady, odkiaľ si odniesli tri body za tesnú výhru 2:1. Ďalšie kolo prinieslo ďalší výsledok 2:1 na pôde Bilbaa, kde domáci pokorili Sevillu. V predposlenom zápase však prišla poriadna rana, keď sa hráči Bilbaa predviedli v Madride, kde ich privítal velikán Real, ktorý ich deklasoval v pomere 5:1. V poslednom kole si Bilbaočania vybojovali na vlastnej pôde jeden bod za remízu 1:1 s tímom Deportivo La Coruña. Trénerovi Bilbaa nebudú pred týmto zápasom k dispozícii štyria hráči, a to Gurpegi, Iñigo Pérez, Iraola a Iñigo Ruiz, ktorí majú dosť vážne zdravotné problémy a ešte nie sú fit na zápasovú formu. Hráči Athletica Bilbao majú na svojom konte už nejaké zaujímavé výhry, no je len málo pravdepodobné, že sa im podarí proti Barcelone zabodovať. Uvidíme, náhodou Bilbao nebude prvým tímom, ktorý pokorí Barcelonu.

    Podarí sa Barcelončanom na domácej pôde udržať ďalšie tri body a upevniť si tak vedenie v tabuľke?
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Valdés - Jordi Alba, Mascherano, Piqué, Adriano Correia - Iniesta, Busquets, Xavi - Pedro, Fabregas, Messi.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz - Ramalho, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe - Ander Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta, Aduriz, Ibai.

    Rozhodca: Antonio Mateu - Pau Cebrián, Moisés Mateo.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    FC Barcelona: Pinto (NB) - Puyol, David Villa, Thiago Alcântara, Martín Montoya, Song, Tello.

    Athletic Club Bilbao: Raúl (NB) - Toquero, San Josí, Llorente, Castillo, Igor Martínez, Erik Morán.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Po úvodnom výkope si hostia poslali loptu do svojich zadných radov, no následne ju musel odkopnúť len Iraizoz, pretože ho intenzívne napádal Busquets.
     
    2
    Pri lopte sú momentálne hráči Barcelony, ktorí rozprúdili svoj klasický štýl hry. Po peknom centri od Mascherana sa snažil zakončovať Pedro, no na loptu už nedotiahol, a tak ju vo svojom náručí ukrýva Iraizoz.
     
    3
    Z pravej strany sa tentokrát snažil zakončovať Fabregas, no jeho tvrdé zakončenie bolo napokon zblokované pozornou obranou hosťujúceho Bilbaa.
     
    4
    Obranca Ramalho nám tentokrát predviedol veľmi dôležitý zákrok! Po peknej prihrávke od Iniestu sa mohol k lopte dostať Messi, no obranca Bilbaa mu loptu odkopol do bezpečia.
     
    5
    Po peknom centri od Iniestu sa tentokrát k lopte dostal Messi, no jeho tvrdé zakončenie napokon končí mimo brány Bilbaa. Gólman Iraizoz nemusel zasahovať.
     
    6
    Na druhej strane sa do zaujímavého zakončenia dostal Ibai, no ten svojou delovkou z veľkej vzdialenosti napokon netrafil bránu domácej Barcelony.
     
    7
    Lopta sa momentálne nachádza v strede ihriska, kde ju majú v moci domáci hráči Barcelony. Tí sa snažia presadiť svojími klasickými prihrávkami, no obrana Bilbaa zatiaľ úspešne odoláva.
     
    8
    Ďaleký center od Iniestu chcel tentokrát zblokovať do brány hostí Xavi, no nepodarilo sa mu to, keďže gólman Iraizoz napokon po lopte skvele vybehol a ukryl ju vo svojom náručí.
     
    9
    Opäť sa hrá prevažne v strede ihriska, kde majú loptu v moci domáci hráči Barcelony. Pri lopte je momentálne Piqué, ktorý bojuje o loptu s De Marcosom.
     
    10
    Po peknom centri od Messiho sa k lopte mohol dostať Fabregas, no obranca Amorebieta bol v strehu a tento nebezpečný center napokon hlavou zblokoval do bezpečia.
     
    11
    Barcelončania sú opäť pri lopte a snažia sa kombinovať. Prihrávkové kombinácie medzi Iniestom a Busquetsom však úspešným sklzom zastal Iturraspe.
     
    12
    Iniesta veľmi dobrými pohybmi vycvičil celú obranu Bilbaa a napokon aj zakončil z ľavej strany! Gólman Iraizoz mu však predviedol skvelý zákrok a loptu zblokoval svojími nohami do bezpečia!
     
    13
    Po peknej prihrávke od Busquetsa sa do zakončenia mohol opäť dostať Iniesta, no tentokrát bol neúspešný. Jeho tvrdý projektil napokon končí mimo brány Bilbaa.
     
    14
    Iniesta si dovolil ďalšie zaujímavé technické pohyby, no tentokrát mu na to obrana Bilbaa už neskočila. Skvelým obranným zákrokom ho odstavil pozorný Ekiza.
     
    15
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany v podaní Iniestu sa k lopte dostal Busquets, no ten bol napokon tvrdo bránený dvojicou obrancov Ekiza - Amorebieta, ktorí ho od lopty nekompromisne odstavili.
     
    16
    Na druhej strane sa do zaujímavej gólovej šance dostal Aduriz, no zakončenie mu mierne nevyšlo, keďže ho veľmi dobre zblokoval pozorný Adriano.
     
    17
    Bilbaačania sa opäť dostali do útoku, no po peknej prihrávke od Iturraspeho sa k lopte dostal Ibai, ktorý bol nekompromisne odstavený pozorným Mascheranom.
     
    18
    Menšia útočná aktivita hostí bola opäť odstavená a Barcelončania upokojujú hru taktickými prihrávkami na svojej obrannej polovici. Pri lopte je momentálne Piqué.
     
    19
    Po peknej prihrávke do behu od Piquého sa k lopte napokon dostali len hosťujúci obrancovia. Tí poslali loptu do bezpečia ďalekým odkopom za polovicu ihriska.
     
    20
    Dobiedzajúceho Busquetsa tentokrát nekompromisne od lopty odstavil pozorný Iturraspe. Ten ho veľmi dobre zblokoval svojím telom a loptu napokon posúva do útoku.
     
    21
    Pri lopte sa po dlhšej dobe dostal aj gólman Valdés! Ten sa predviedol po peknej strele od Ibaia, ktorá však do kategórie tých nebezpečných nepatrila.
     
    22
    Domáci hráči Barcelony sa dostali do skvelej gólovej šance! Najskôr to skúšal Messi, no ten sa napokon neodhodlal strieľať a prihral na Iniestu, ktorý však míňa bránu Bilbaa!
     
    22
    Barcelona dala gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Po skvele predvedenom rohovom kope od Messiho sa k lopte dostal Busquets, ktorý tvrdo vystrelil. Gólman Iraizoz jeho strelu vyrazil len na kopačky GERARDA PIQUÉHO, ktorý nezaváhal a z tesnej blízkosti prekonáva gólmana Bilbaa.
     
    23
    Domáca Barcelona sa raduje a na kopačkách hostí sa objavuje poriadne nervozita. Uvidíme, či sa hráči Bilbaa vzchopia a predvedú nám nejaký zaujímavý útok.
     
    24
    Po skvelom centri od Iniestu sa k lopte dostal Pedro, no ten ju hlavičkou poslal len mimo brány hosťujúceho Bilbaa! Pri lopte je teda gólman Iraizoz.
     
    25
    Barcelona dala gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po fantastickom centri od Fabregasa sa k lopte dostal Lionel Messi, ktorý si urobil s loptou sťahovačku na ľavú stranu a následne nekompromisne zakončil. Loptu si dokopol do vlastnej brány FERNANDO AMOREBIETA!
     
    26
    Sergio Busquets vidí po tvrdom faule na útočiaceho De Marca žltú kartu. Hostia následne získavajú štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 27 metrov.
     
    27
    Po peknom centri od Fabregasa sa k lopte na ľavej strane dostal Pedro, ktorý nám predviedol tvrdé zakončenie! Gólman Iraizoz však nemusel zasahovať, keďže lopta letela mimo jeho brány.
     
    28
    Pri lopte sú opäť hráči Barcelony, ktorí sú očividne pri poriadnej ofenzívnej chuti. Bilbaačania sa síce snažia, no dnes im to na triumf pravdepodobne stačiť nebude.
     
    29
    Do zaujímavého zakončenia sa tentokrát dostal De Marcos, no svojím projektilom z ľavého krídla napokon prestrelil bránu Barcelony. Pri lopte je gólman Valdés.
     
    30
    Po peknom centri od Fabregasa sa k lopte na ľavej strane dostal Lionel Messi, no ten napokon minul bránu Bilbaa o poriadny kus pôdy.
     
    31
    Po peknej strele od De Marcosa loptu zblokoval za vlastnú bránu pozorný Xavi. Nasledovať bude teda rohový kop pre hráčov hostí.
     
    32
    Po peknom centri z rohového kopu od Aurtenetxeho sa k lopte dostal Susaeta, no ten napokon svojou delovkou z voleja prestrelil domácu bránu.
     
    34
    Po tvrdom faule na Pedra, ktorý následne padol k zemi získava žltú kartu hráč Bilbaa - De Marcos. Nasledovať bude voľný kop pre Barcelonu z bezpečnej vzdialenosti.
     
    33
    Po peknom prieniku od Iniestu sa k lopte mohol dostať Fabregas, no ten bol napokon nekompromisne položený k zemi. Loptu teda opäť získavajú domáci hráči.
     
    35
    Iniesta bol tentokrát tvrdým šlapákom v podaní Aurtenetxea zhodený na trávnik. Domáci majú tak k dispozícii štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 29 metrov!
     
    36
    Tento priamy kop odišiela ako tradične zahrávať Lionel Messi, no napokon bol neúspešný. Jeho nekompromisná delovka skončila tesne nad bránou hostí.
     
    37
    Pekný center od Mascherana mohol schmatnúť nabiehajúci Busquets, no napokon bol neúspešný. Gólman Iraizoz dobre vybehol a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    38
    Po pravej strane si tentokrát veľmi dobre zbiehal Pedro, no ten bol napkon nekompromisne odstavený obrancom Amorebietom. Ten poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    39
    Domáci sa dostali do ďalšej fantastickej gólovej šance! Gólman Iraizoz nám však predviedol dva skvelé zákroky! Najskôr úspešne vyrazil strelu Iniestu a následne skvelým hodením sa zneškodnil aj Busquetsov projektil!
     
    40
    Po tvrdom strele medzi Jordim Albom a Ramalhom padol k zemi hráč Barcelony. Ten sa držal za ľavý členok, no po malom ošetrení vyzerá, že bude v poriadku.
     
    41
    Ramalho nám predviedol ďalšiu veľmi dobrú defenzívnu činnosť. Tentokrát nekompromisne odstavil útočiaceho Adriana, ktorý si s loptou zbiehal po pravej strane.
     
    42
    Lopta sa opäť nachádza prevažne v okolí stredu ihriska, kde ju majú v moci hráči Barcelony. Tí si ju takticky prihrávajú a čakajú na nejakú chybu v súperových radoch.
     
    43
    Barcelona bola v ďalšej skvelej gólovej šanci! Po peknom centri od Jordiho Albu sa k lopte dostal Fabregas, ten sklzom prihral na Iniestu, no Iniesta napokon len míňa bránu hostí!
     
    44
    K zakončeniu sa tentokrát dostal aj Piqué, no gólman Iraizoz jeho delovú strelu z hranice pokutového územia hostí napokon vyráža svojími nohami do bezpečia.
     
    45
    K ďalšiemu gólu Barcelony tentokrát chýbali len centimetre! Po fantastickej prihrávke od Jordiho Albu sa k strele dostal Messi - zazvonilo brvno brány Bilbaa! Od neho sa lopta odrazila tesne pred bránkovú čiaru!
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45+1
    Barcelona dala gól!
    Po fantastickej prihrávke od Fabregasa na pravú stranu si za loptou zbehol ADRIANO CORREIA, ktorý ju nekompromisnou delovkou poslal do siete Bilbaa! Gólman Iraizoz tentokrát jednoducho nemal šancu na úspešný zákrok.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas sa niesol v jasnom znení perfektnej hry domácich hráčov, ktorí si vybojovali už trojgólové vedenie a zatiaľ neinkasovali ani raz. Najskôr sa v 22. minúte jasnou strelou z bezprostrednej blízkosti presadil Piqué. Už o necelé tri minúty - v 25. minúte poslal loptu po skvelej strele od Messiho do vlastnej siete obranca Bilbaa - Amorebieta. V nadstavenom čase sa napokon gólovo presadil Adriano Correia, ktorý zinkasoval skvelú prihrávku od Busquetsa a delovkou vyprášil sieť v bráne hostí.

    Podarí sa hráčom Bilbaa v druhom polčase vsietiť aspoň jeden gól alebo to bude jasná výhra domácich?
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hráči Bilbaa, ktorí sa snažia útočiť, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Po centri od De Marcosa loptu získal len obranca Barcelony - Jordi Alba.
     
    47
    Po skvelom úniku od Fabregasa sa k lopte mohol v strede pokutového územia hostí dostať Pedro, no obrancovia Bilbaa loptu veľmi dobre odkopli do bezpečia.
     
    48
    Ofenzívne aktívnejší sú v druhom polčase zatiaľ hostia, no Barcelona úspešne presunula svoje sily do defenzívy a veľmi dobre sa bráni. Hostia majú veľké problémy s preniknutím pred Valdésa.
     
    49
    Veľmi nepresný center od Mascherana, ktorý chcel nájsť Busquetsa napokon končí len na kopačkách obrancov Bilbaa, ktorí loptu posielajú opäť do útoku.
     
    50
    Hráči domácej Barcelony majú momentálne veľké problémy s prienikom do útoku. Bilbaačania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a chcú s týmto zápasom ešte niečo urobiť.
     
    51
    Do fantastickej gólovej šance sa po prihrávke od Iturraspeho dostal Ibai! Ten bol však tesne pred Valdésom nekompromisne zastavený offsajdovým verdiktom!
     
    46
    Tréner Bilbaa - Bielsa posiela na trávnik v druhom polčase prvé striedanie. Namiesto Aduriza do hry nastúpi oddýchnutý Llorente.
     
    52
    Po peknom centri od Jordiho Albu sa tentokrát k zakončeniu dostal Iniesta, no ten z hranice pokutového územia hostí napokon delovkou netrafil bránu hostí.
     
    53
    Po peknej prihrávke od Busquetsa sa k zakončeniu dostal Messi, ktorého však gólman Iraizoz s veľkým prehľadom vychytal, keď sa hodil na pravú stranu!
     
    54
    Barcelončania vzápätí získali rohový kop, ktorý odišiel zahrávať Messi, no predviedol nám len krátke rozohranie, ktoré po niekoľkých prihrávkach napokon skončilo na kopačkách hostí.
     
    55
    Po tvrdom faule na útočiaceho Iniestu sa do štatistík zapisuje Iturraspe, ktorý si za svoj šlapák odnáša nepríjemnú žltú kartu.
     
    56
    Barcelona sa opäť dostala do svojho klasického štýlu hry a taktickými prihrávkami napáda domácich obrancov. Tí sa snažia odolávať, čo sa im zatiaľ darí.
     
    57
    Barcelona dala gól!
    Gólman Iraizoz napokon musel kapitulovať aj poštvrtýkrát. Iniesta si stiahol obrancov na seba a následne prihrávkou uvoľnil na pravú stranu CESCA FABREGASA, ktorý veľmi dobrou rotujúcou strelou opäť rozvlnil sieť v bráne Bilbaa.
     
    58
    Hráči Bilbaa sa očividne nevzdávajú ani v takýchto situáciách a zatiaľ sa snažia gólovo presadiť strieľanými centrami. Jeden z nich nám predviedol Ramalho, no napokon netrafil bránu Barcelony.
     
    59
    Ďalší nepresný center od Llorenteho z pravej strany končí v pozornom náručí gólmana Valdésa. Ten s týmto zákrokom nemal naozaj žiadne problémy.
     
    60
    Obranca Bilbaa Amorebieta nám predviedol veľmi dobrý defenzívny zákrok! Po skvelej prihrávke od Iniestu tentokrát nepustil do zakončenia legendu s menom Messi.
     
    61
    Po peknej krížnej prihrávke od Messiho sa k lopte dostal Fabregas, no svojou prízemnou delovkou napokon minul bránu Bilbaa o niekoľko centimetrov!
     
    62
    Po tvrdom zakončení od Llorenteho gólman Valdés opäť nemusel zasahovať. Loptu zblokoval za postrannú čiaru pozorný Barcelončan Xavi.
     
    63
    Ander Herrera sa dostal do skvelej gólovej šance! Jeho delové prízemné zakončenie však napokon minulo bránu Barcelony len o približne päť centimetrov vpravo!
     
    64
    Tréner Bilbaa posiela na trávnik Barcelony aj druhé striedanie. Namiesto Susaetu nastúpi do hry oddýchnutý Toquero.
     
    65
    Bilbao dalo gól!
    Bilbao sa predsa dokázalo gólovo presadiť! Po fantastickom centri na hranici offsajdu od Iturraspeho sa k lopte dostal GÓMEZ IBAI, ktorý z bezprostrednej blízkosti nekompromisne prekonal gólmana Valdésa strelou medzi jeho nohy!
     
    66
    Do útoku sa po inkasovanom góle okamžite dostávajú domáci hráči Barcelony, no Bilbao sa zatiaľ veľmi dobre bráni a nechce inkasovať ďalší - už piaty gól.
     
    67
    Po peknom centri od Iturraspeho sa do zakončenia dostal Llorente, no ten nám napokon predviedol len veľmi nepresný projektil, ktorý končí mimo domácej brány.
     
    68
    Domáci opäť pohrozili! Po skvelej prihrávke od Fabregasa sa k lopte dostal Messi, no z centrálnej časti napokon umiestnil loptu len tesne nad bránu hostí z Bilbaa.
     
    69
    Pedro sa dostal do fantastickej gólovej šance, no gólman Iraizoz ho napokon fantasticky vychytal, keď sa bleskovo presunul a hodil na pravú stranu!
     
    70
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI svoje strelecké schopnosti nenechal zahanbiť ani v tomto zápase a po skvelej prihrávkovej kombinácii medzi Jordim Albom a Pedrom nekompromisnou technickou strelou umiestnil loptu nechytateľne k ľavej žŕdke brány Bilbaa.
     
    72
    Na druhej strane sa gólovo snažia presadiť aj hráči Bilbaa, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po peknej strele od Iturraspeho sa k lopte dostal Toquero, no len minul bránu hostí.
     
    73
    Tréner Bilbaa poslal na trávnik aj posledné tretie striedanie. Za obrancu Ramalha nastupuje do hry José.
     
    73
    Aj tréner Barcelony posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Adriana Correiu nastupuje do hry oddýchnutý Montoya.
     
    74
    Tréner Barcelony strieda aj podruhýkrát. Namiesto Iniestu nastupuje na Nou Camp oddýchnutý Thiago Alcântara.
     
    75
    Tak tréner Barcelony posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Busquetsa nastúpi do hry proti Bilbau oddýchnutý Song.
     
    76
    Po mnohých striedaniach sa k lopte opäť dostali domáci hráči Barcelony, ktorí sú pri lopte a snažia sa takticky kombinovať ako je to u nich už zvykom.
     
    77
    Pekný center od Mascherana schmatol Lionel Messi, ktorý chcel gólmana Iraizoza prelobovať, no mierne mu to nevyšlo. Lopta končí len mimo brány Bilbaa.
     
    78
    Do útoku sa dostali aj hostia, no po peknom centi od Toquera sa snažil zakončovať Ibai, no asistent rozhodcu mu povedal jasné nie, keď zodvihol vlajočku na znak offsajdu.
     
    79
    Jordi Alba sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, no napokon bol nekompromisne odstavený obrancom Ekizom, ktorý nám predviedol efektívny sklz.
     
    80
    Po ľavej strane to tentokrát skúšal aj Pedro, no Ander Herrera jeho úmysel veľmi dobre odhadol a loptu mu odkopol spred nôh za postrannú čiaru.
     
    81
    Lopta sa opäť nachádza prevažne v strede ihriska, kde ju majú v moci hráči Barcelony. Tí sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sa im to nedarí. Ich prihrávky hostia dobre eliminujú.
     
    82
    Po pravom krídle to tentokrát skúsil Montoya, no tesne pred jeho odcentrovaním lopty sa pri ňom pristavil Amorebieta, ktorý mu loptu nekompromisne uchmatol.
     
    83
    Tici - taca, tici - taca. Takto to znie už aj z televíznej obrazovky. Barcelončania stále dominujú svojími rýchlymi prihrávkami, ktorými získavajú čas aj priestor.
     
    84
    Mascherano chcel svojou strieľanou prihrávkou do behu nájsť nabiehajúceho Thiaga, no mierne mu to nevyšlo. Thiago loptu netrafil a následne mu ju zobral José.
     
    85
    Po peknej prihrávke od Songa sa k lopte dostal Xavi, no ten svojou strelou z pravej strany napokon len veľmi tesne prestrelil bránu Barcelony.
     
    86
    Do ďalšieho zakončenia sa dostal Pedro, no ten strelou z ľavej strany napokon neprekvapil a loptu umiestnil opäť len tesne nad bránu hostí.
     
    87
    Valdés sa tentokrát vyznamenal veľmi dobrým zákrokom! Svojím skvelým hodením sa a následnými kotrmelcami nekompromisne odstavil zakončujúceho Llorenteho!
     
    88
    Songovi tentokrát prihrávka veľmi nevyšla a nabiehajúci Messi bol od nej o poriadny kus ďalej. Následne sa k lopte dostal José, ktorý ju odkopáva do bezpečia.
     
    89
    Do útoku sa opäť dostali hráči Bilbaa, ktorí sa stále snažia, no je už isté, že tri body ostanú u lídra tabuľky z Barcelony.
     
    90+1
    Barcelončania nám predviedli ďalšie skvelé prečíslenie! Po niekoľkých pekných centroch sa dostal k lopte Messi, ktorý však hlavičkou poslal loptu len nad bránu!
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90+2
    V druhej minúte nadstaveného času fauloval Messiho pri skvelom prieniku Ander Herrera, ktorý za tento faul odzadu vidí jasnú žltú kartu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase sme videli rovnaký počet gólov ako v tom prvom, no na výhre Barcelony sa nič nezmenilo. Už v 57. minúte zvýšil na 4:0 veľmi dobrou strelou z pravej strany po prihrávke od Iniestu Cesc Fabregas! V 65. minúte následne znížil po skvelom centri od Iturraspeho Gómez Ibai, ktorý vsietil prvý a zároveň posledný gól Bilbaa v tomto zápase. 70. minúta priniesla ďalší gól Barcelony, keď sa gólovo presadil Lionel Messi strelou pod brvno brány hostí.
    Barcelončania si tak na vlastnej pôde vybojovali ďalšie tri body a upevnili si tak svoje vedenie v tabuľke.

    Dnes Vás ešte pozývam sledovať šláger kola - madridské derby, v ktorom si zmerajú sily tímy Real Madrid (3.) a Atlético Madrid (2.)! Už od 22:00 Vás bude týmto zápasom sprevádzať Martin Platko.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (21:55:54)

    Góly: 22. Piqué, 25. Amorebieta (vla.), 45+1. Adriano, 57. Fabregas, 70. Messi - 65. Ibai

    Karty:   26. Busquets (FCB) - 34. De Marcos (BIL), 55. Iturraspe (BIL), 90+2. Ander Herrera (BIL)


    FC Barcelona: Valdés - Jordi Alba, Mascherano, Piqué, Adriano Correia (73. Montoya) - Iniesta (74. Thiago), Busquets (75. Song), Xavi - Pedro, Fabregas, Messi.
    Athletic Club Bilbao: Iraizoz - Ramalho (73. José), Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe - Ander Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta (64. Toquero), Aduriz (46. Llorente), Ibai.

    Rozhodca: Antonio Mateu - Pau Cebrián, Moisés Mateo