Osasuna – Getafe 3:2 (kon.) | Real Madrid – Almería 3:2 (kon.) | Real Betis – Barcelona 2:4 (kon.)
Girona – Sevilla 5:1 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
3:2 (2:0)
Getafe CF
cz Nedeľa 21.01.2024, 14:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španielska LaLiga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    V nastavení po faulu rozšiřuje seznam dnešních příjemců žlutých karet také José Angel Carmona (GET).
     
    89
    Závěr je divoký. Soria parádním zákrokem zneškodnil hlavičku, která mířila do středu brány, pár sekund poté je žlutou kartou potrestán Juan Cruz (OSS).
     
    86
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Iker Muñoz, přichází Lucas Torró.
     
    86
    Nemanja Maksimović (GET) dostává naprosto zbytečnou žlutou kartu za teatrální stížnosti na adresu hlavního rozhodčího, tomuhle se dalo předejít.
     
    80
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Domácí se zničehonic vrací do vedení a nutno podotknout, že hezčí zásah nejspíš hodně dlouho neuvidíte! JESÚS ARESO se na malý moment odpoutal od dotěrného protihráče takřka na rohu hřiště a zkusil centrovat, jenže jeho balón zapadl za Soriu a od vnějšku zadní tyče se odrazil do sítě! To je přímo neuvěřitelné – 3:2!
     
    77
    Atmosféra houstne. Mezi střídačkami teď došlo k ostré diskuzi mezi náhradníky, členy obou realizačních týmů a sudím Sánchezem, ze které si napomenutí ve formě žluté karty odnesl Juan Iglesias (GET).
     
    76
    Rozhodčí po delší době vytahuje žlutou kartu, kterou za přišlápnutí Ünalovy nohy vidí David García (OSS).
     
    73
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Rubén Peña, přichází Jesús Areso,
    ze hřiště odchází Raúl García, přichází José Arnáiz.
     
    72
    Tak za tohle Herrera svým obráncům nepoděkuje! Martín se po jejich minele dostal do obrovské šance ve vápně a celou akci musel uhasit až právě gólman, který míč vyrazil do bezpečí!
     
    68
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo přímo bleskové, domácí náskok je definitivně pryč! Na Millův poměrně krátký nákop od praporku si ukázkově naběhl NEMANJA MAKSIMOVIĆ, jenž potrestal laxní defenzívu Osasuny a hlavou nasměroval balón přímo mezi tři tyče! Začínáme od začátku – 2:2!
     
    66
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Pablo Ibáñez, přichází Darko Brašanac,
    ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Aimar Oroz.
     
    64
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Povedená pasáž hry pro madridský celek graduje gólem, v Pamploně je to rázem opět jen o jednu branku! Domácí si tentokrát nepohlídali svůj předbrankový prostoru a umožnili volnému BORJU MAYORALOVI, aby u bližší tyče tečoval Ünalův nastřelený pas za Herreru – 2:1!
     
    61
    Dakonam málem svému brankáři pořádně zavařil! Dlouhý nákop totiž omylem sklepl na nabíhajícího soka, který se vydal před Soriu! Míč si ale nezpracoval, a brankáře tak neohrozil!
     
    55
    Zatím velmi ospalý druhý poločas teď prořízla nebezpečná hlavička! Ibáñez centrem připravil zakončení pro nehlídaného Garcíu, Soria si ale následně připsal na konto důležitý zákrok!
     
    46
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Gastón Álvarez, přichází Jordi Martín,
    ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází José Ángel Carmona.
     
    43
    Slabou chvíli si nyní vybraly pro změnu zadní řady Osasuny, které nedokázaly včas zpacifikovat Greenwooda a pustily ho k nebezpečné střele z bezprostřední blízkosti malého vápna! Herrera byl ale připraven a zachránil situaci!
     
    39
    Poprvé v dnešním zápase dostal žlutou kartu také jeden z madridských borců, konkrétně Luis Milla (GET).
     
    31
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla hodně velká paráda, červenomodří po ukázkově ráně odskakují do dvougólového trháku! Na kraji madridského vápna se k balónu dostal IKER MUÑOZ, jenž následně ze svého arzenálu vytáhl děsivě prudkou a hlavně přesnou dělovku do vzdálenějšího horního rohu! Soria byl bez šance, nádherný gól – 2:0!
     
    29
    Další z domácích borců je varován, za podražení vidí kartónek žluté barvy také Moi Gómez (OSS).
     
    26
    Raúl García (OSS) si dnes krom gólu do statistik zapisuje také žlutou kartu, kterou si vysloužil za takřka hokejový bodyček. Na trávníku skončil Aleñá.
     
    17
    Dlouhá domácí standardka z pravé strany připravila zdánlivě skvělou střeleckou šanci pro Budimira, jenž zásahl jen Soriu! I kdyby se ovšem prosadil, zásah by platit nemohl: ofsajd!
     
    9
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Ale pozor, Los Rojillos se vzápětí dostávají do čela! Ibáñez se přesunul dopředu po křídle a následnou křižnou přihrávkou našel v šestnáctce trestuhodně nehlídaného RAÚLA GARCÍU, jehož zakončení prošlo mezi nohami padajícího Sorii! Tohle si obrana Getafe za rámeček nedá – 1:0!

    Vojtěch Martinek

    Góly: 9. Raúl García (Ibáñez), 31. I. Muñoz, 80. Areso – 64. Mayoral (Ünal), 68. Maksimović (Milla)

    Karty:   26. Raúl García (OSS), 29. Mo. Gómez (OSS), 76. Dav. García (OSS), 89. J. Cruz I (OSS) – 39. Milla (GET), 77. J. Iglesias (GET), 86. Maksimović (GET), 90+5. Carmona (GET)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:0. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 7:6. Fauly: 14:16.
    Osasuna Pamplona: S. Herrera – Dav. García (C), Catena, J. Cruz I – R. Peña (73. Areso), Ibáñez (66. Brašanac), I. Muñoz (86. Torró), Mo. Gómez (66. Oroz), Mojica – Raúl García (73. Arnáiz), Budimir.
    Náhradníci: A. Fernández – Moncayola, U. García, Vidal, Barja, Herrando, Ru. García.

    Tréner: Jagoba Arrasate.

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C), G. Álvarez (46. Jor. Martín), Alderete, Rico – Greenwood, Milla, Maksimović, Aleñá (46. Carmona) – Ünal, Mayoral.
    Náhradníci: Fuzato, Medenica – Mitrović, D. Duarte, J. Iglesias, Angileri, Ó. Rodríguez, Yellu.

    Tréner: Pepe Bordalás.

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, López.

    Diváci: 18 811