Lorient – Auxerre 0:1 (kon.) | Ajaccio – Troyes 2:1 (kon.) | Clermont Foot – Štrasburg 1:1 (kon.)
Nantes – Rennes 0:1 (kon.) | Remeš – Toulouse 3:0 (kon.) | Monaco – Nice 0:3 (kon.)
Marseille – Paríž 0:3 (kon.)
koniec
AS Monaco
0:3 (0:3)
OGC Nice
cz Nedeľa 26.02.2023, 17:05 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Monaco sice bylo více u balonu, častěji se nacházelo na útočné polovině. Naopak Nice nikam nespěchalo, několikrát uklidňovalo hru na vlastní polovině, čímž si zvyšovalo držení balonu. Ale také výborně přecházelo do rychlých protiakcí, po nichž třikrát udeřilo a ještě si vypracovalo několik dalších nadějných příležitostí. Domácí mužstvo dnes možná doplatilo na utkání v pohárové Evropě, bylo jednoduše slabší a odchází s prázdnou.

    To už je ode mě opravdu vše, a tak vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:00:16)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na pravé straně si navedl míč do vápna Badredine Bouanani, jehož zakončení mířilo jenom na brankáře. Nice pokračovalo v akci a Sofiane Diop vyslal dva pokusy, které skončily jen kousek od toho, aby zapluly do branky.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ještě dvě minuty, Monaco bude chtít vsítit alespoň čestnou branku.
     
    88
    Alexandr Golovin táhl přečíslení Monaca a přihrávkou našel na pravé straně vápna Wissama Bena Yeddera, kterého tělem od míče odstavil Dante.
     
    87
    Mohamed Camara se napřáhl ze střední vzdálenosti a vyslal prudkou střelu, která mířila doprostřed branky, kde se nacházel připravený Kasper Schmeichel.
     
    86
    Wissam Ben Yedder se prokličkoval až do vápna a vše udělal správně, až tedy na samotné zakončení. Domácí útočník netrefil míč a posunul jej jen k brankáři.
     
    85
    Troufám si říct, že o vítězi dnešního zápasu je definitivně rozhodnuto. Jelikož Monaco dnes není nebezpečné a nejspíše doplácí na čtvrteční duel s Leverkusenem.
     
    84
    Monaco odrazilo další akci soupeře přihrávkou na vlastního brankáře. Ovšem chybovalo v rozehrávce, a tak mířil proti brance Bilál Bráhímí, jehož v posledním momentu rozhodil Malang Sarr.
     
    82
    Střídání v týmu AS Monaco FC:
    ze hřiště odchází Eliesse Ben Seghir, přichází Gelson Martins.
     
    81
    Střídání v týmu OGC Nice:
    ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Bilál Bráhímí,
    ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Badredine Bouanani,
    ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Ross Barkley.
     
    80
    Po centru z pravé strany zakončoval na zadní tyči Caio Henrique, který mířil do protipohybu brankáře, ale také kousek vedle pravé tyče!
     
    79
    Caio Henrique vyslal centr do vápna, který byl odvrácený obranou. Stejně z pravé strany dopadl také Eliesse Ben Seghir.
     
    78
    Nice se znovu nacházelo na útočné polovině a Sofiane Diop vymýšlel kolmici na levou stranu vápna. Ovšem míči dal příliš velkou razanci a poslal jej mimo hrací plochu.
     
    77
    Rohová kop byl rozehrán přihrávkou za vápno a Hišám Búdawí drží míč na pravé straně. Monaco se snažilo napadat, což se mu vyplatilo.
     
    76
    Hostující celek poslal pas na pravou stranu, kde na jedničku zapracoval Caio Henrique. Ovšem po delší době sledujeme pasáž, kdy má Nice více ze hry a je i na polovině soupeře.
     
    74
    Stále se hraje na polovině hostujícího mužstva, které se často brání a po zisku míče nikam nespěchá. Monaco tak má opticky více ze hry.
     
    72
    Hráči v bíločervených dresech roztáhli hru na levou stranu, odkud neodcentroval Alexandr Golovin. Naopak Monaco přeneslo hru na druhou stranu, ale Edan Diop neudržel míč na hrací ploše.

    Michal Luxa

    Góly: 8. Moffi (Dante), 26. Moffi (Thuram), 43. Thuram (Moffi)

    Karty:   28. Ramsey (NIC)


    AS Monaco: Nübel – Matsima (46. E. Diop), Disasi (C), Mal. Sarr, Jakobs (46. C. Henrique) – E. Ben Seghir (82. Martins), Mo. Camara, Yo. Fofana, Diatta – Embolo (46. Ben Yedder), Boadu (46. Golovin).
    Náhradníci: Didillon – Okou, Matazo, Minamino.

    OGC Nice: Schmeichel – Lotomba, Todibo, Dante, Amraoui – Ramsey (35. Rosario), Búdawí (81. Barkley), Thuram (71. S. Diop) – Laborde (81. Bouanani), Moffi (81. Bráhímí), Ndayishimiye.
    Náhradníci: Boulhendi – An. Mendy, Beka Beka, Belahyane.

    Rozhodca: Bastien – Zakrani, Berthomieu