Kluž – Lazio 0:0 (kon.) | Dnipro-1 – Larnaca 0:0 (kon.) | Partizan – Tiraspol 1:3 (kon.)
Anderlecht – Razgrad 2:1 (3:0 po pen.) | Gent – Karabach 1:0 (5:3 po pen.) | Bazilej – Trabzonspor 2:0 (kon.)
Lech Poznań – Bodö/Glimt 1:0 (kon.) | Fiorentina – Braga 3:2 (kon.)
koniec
CFR Kluž
0:0 (0:0)
Lazio Rím
cz Štvrtok 23.02.2023, 18:45 • Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Kluž • Európska konferenčná liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu z odvetného kola šestnáctifinále Evropské konferenční ligy. Od osmnácti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Kluží a Laziem Řím!
     
    CFR Kluž

    Kluž před touto evropskou konfrontací prohrála dva ligové duely a v nejvyšší rumunské soutěži opustila vedoucí pozici, na kterou jí chybí dva body. Tento rozdíl nezměnila ani nedělní výhra 3:1 nad FC Arges. Do vyřazovací fáze EKL se domácí tým probil na úkor pražské Slavie. Kluž ji ve skupině G dvakrát porazila a s nejmenším počtem vstřelených gólů (skóre 5:5) obsadila hned za Sivassporem druhé místo.
     
    S. S. Lazio

    Římané na začátku února poztráceli v Serii A spoustu bodů. Zhoršili si pozici v boji o účast v příštím ročníku Ligy mistrů a k tomu stihli i vypadnout z národního poháru. Nedělní výhrou 2:0 na hřišti Salernitany se Lazio alespoň vrátilo na pátou příčku. Na podzim Sarriho mužstvo obsadilo třetí místo ve skupině Evropské ligy, odkud spadlo do EKL. Mělo přitom stejně bodů (8) jako první Feyenoord i poslední Sturm Graz.
     
    1. zápas

    Lazio si z Rumunska přivezlo více než přijatelný výsledek, i když kvůli vyloučení Patrica hrálo vesměs celé utkání v oslabení. Kluž ani proti deseti nebyla nebezpečná a na konci první půle inkasovala jediný gól zápasu, o který se postaral zkušený útočník Ciro Immobile.
     
    Úvodní sestavy:

    CFR Kluž: Scuffet – Manea, Kolinger, Burcă, Camora (C) – Deac, Cvek, Muhar, Krasniqi – Malele, Janga.
    Náhradníci: Gal, Bălgrădean – Petrila, Yeboah, Hoban, Bîrligea, Bordeianu, Braun, Fică, Tiru.
    Trenér: Dan Petrescu

    S. S. Lazio: Maximiano – Lazzari, Gila, Casale, Hysaj – Luis Alberto, Vecino, Bašić – Romero, Immobile (C), F. Anderson.
    Náhradníci: Provedel, Renzetti – Pellegrini, Antônio, Cancellieri, Cataldi, Bertini, Marušić, Floriani, Ruggeri.
    Trenér: Maurizio Sarri

    Rozhodčí: Zwayer – Lupp, Achmüller (GER).
     
    Všichni hlavní protagonisté už jsou na hřišti dvaadvacetitisícového stadionu, který zdaleka není zaplněn do posledního místečka, i když oficiálně by mělo být vyprodáno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Na pokyn německého rozhodčího Felixe Zwayera bylo utkání zahájeno. Výkop měla Kluž, která začíná s jednogólovým handicapem.
     
    3
    Luís Maximiano se proběhl až na hranici pokutového území, aby sebral nákop z obrany před nosem švýcarského útočníka Maleleho.
     
    4
    Anderson hlavou vystihl domácí přenesení na pravý kraj. Po malé domů od Hysaje probíhá rozehrávka Lazia od gólmana Maximiana.
     
    5
    Luka Romero si na rohu šestnáctky navedl balon na levou nohu. Ze střední vzdálenosti s ní vypálil vysoko nad bránu. Div, že nepřekopl plot postavený za hřištěm.
     
    6
    Lazio za každou cenu kombinuje z nohy na nohu. Domácí se neostýchají investovat síly do vyššího presinku.
     
    7
    Deac si zkušeně pokryl balon před Hysajem. Ten ho bez šance na zisk balonu zezadu postrčil a sudí automaticky věnovali míč Kluži.
     
    8
    Rozehrávka na riziko už přinutila Maximiana zakopnout balon do zámezí. Domácí aut rychle vhodili, ale i oni se nakonec vyhnali mimo hřiště.
     
    9
    Hysaj měl na postranní čáře potíže s Malelem. Ten získal aut pro Maneu a Deac z něj posílal jedovatý balon do ohně, odkud ho vykopl Alberto.
     
    10
    Manea spolupracoval s Krasniqim, jemuž byl odkopnut balon za koncovou čáru. Potěšené publikum bude svědkem rohového kopu.
     
    11
    Centrem do malého boxu vyvolal Deac trochu zmatků. Lazio si poradilo a ve čtyřech vyrazilo do rychlého brejku, jenž ztroskotal na špatné přihrávce k Immobilemu.
     
    13
    Z nedorozumění mezi hostujícími hráči profitoval Janga. Střelu z otočky mu však zastavit stoper Casale.
     
    14
    „Biancocelesti“ opět vymýšleli zbytečně komplikované věci na vlastní polovině. Po ztrátě míče Casale sestřelil Jangu za žlutou kartu.
     
    15
    Standardku rozehrála Kluž do kombinace, kterou se přesunula zprava doleva. Tam pro sebe uzmula alespoň roh.
     
    16
    Krasniqimu se centr na přední tyč nepovedl. Deacova dalekonosná střela zase neprošla skrz Bašiće.
     
    17
    První šance Lazia! Napravo ji vygeneroval centrující Lazzari, ovšem Albertovu kvalitní hlavičku Scuffet ještě lépe vyrazil na roh.
    17. Albertova hlavička
     
    18
    Od rohového praporku už Luis Alberto nic zázračného nevykouzlil. Hra už se odvjídí na druhé straně, byť Camorův bídný centr hráči Lazia odvrátili do autu.
     
    19
    Rumunský tým to často zkouší dlouhými pasy do pokutového území. Malele s Jangou je většinou nedokáží zpracovat, nyní díky tomu mohl odkopávat Hysaj.
     
    20
    Obrovská hrubka Casaleho! U pokutového území namazal Jangovi, jenž zleva přihrál Krasniqimu a ten jen o kousek minul pravý dolní roh brány.
    20. Krasniqi nevyužil minely Casaleho
     
    22
    Krátkými přihrávkami mezi obránci a brankářem si Lazio skutečně zahrává s ohněm. Maurizio Sarri by měl rychle zareagovat a naordinovat trochu bezpečnější zakládání akcí.
     
    23
    Muharova nepřesnost připravila Kluž o útok, který vznikl faulem Romera a standardní situací. Deac ji opět rozehrával na krátko.
     
    24
    Kolinger byl dostatečně brzy u Andersona, kterého se na křídle pokusil rozběhnout Hysaj. Je z toho aut pro CFR.
     
    25
    Zatím se italské mužstvo moc nepoučilo. Maximiano zase hledal někoho do kombinace a nalezl pouze hlavu napadajícího hráče Kluže.
     
    26
    Alberto prodlužoval přihrávku z půlící čáry na Immobileho. Španělský středopolař po zpětné přihrávce nepřesně vystřelil a až poté byl odmáván ofsajd.
     
    28
    Felipe Anderson měl moře prostoru na levé straně. Immobile jeho přihrávku pouštěl za sebe, Bašić to ale nečekal a nezvládl srovnat krok k přesnějšímu zakončení.
     
    29
    Simone Scuffet podstoupil krátké ošetření. O nic vážného ale nejde a šestadvacetiletý gólman se osobně postará o odkop od branky.
     
    30
    Držení míče: 45 % – 55 %.
     
    31
    Mario Gila ztečoval střelecký pokus Muhara na rohový kop, kterého se na pravé straně ujme Ciprian Deac.
     
    32
    Deacova levačka mířila na Kolingera. Chorvatský stoper vyskočil nad oba své strážce, ale hlavou nasměroval balon hodně vedle branky.
     
    33
    Lazzari chtěl ve skluzu odehrát balon před Muharem. Ten mu pravděpodobně šlápl na nohu a díky tomu se bude konat rozehrávka Maximiana.
     
    34
    Lazio v dobrém počtu obsadilo pokutové území. U Romera to ale skončilo, aniž by došlo k reálnému ohrožení Scuffeta.
     
    36
    Druhý ostřejší zákrok během několika desítek minut už Karlo Muhar odnesl žlutou kartou. I v tomto případě to schytaly dolní končetiny Manuela Lazzariho.
     
    37
    Immobile si šel pro penaltu. Pád v souboji s Kolingerem se ale Zwayerovi nepozdával a udělil čerstvě třiatřicetiletému útočníkovi žlutou kartu za filmování.
     
    39
    Od Casaleho chyby a šance Krasniqiho je Lazio o něco obezřetnější a začíná mít větší kontrolu nad zápasem.
     
    40
    Camora zezadu povalil Romera. Cirkulace balonu kolem půlící čáry mezi hráči Lazia může pokračovat.
     
    41
    Elseid Hysaj vskutku nespěchal s realizací autového vhazování. Pro míč si přiběhl Anderson, jenž vnikl do vápna, ale přihrávku pod sebe už nezkompletoval.
     
    42
    Scuffetův odkop získal Gila pro své spoluhráče v obraně Lazia. Kluži se v poslední době nedaří držet míč.
     
    43
    Camora nenacentroval. Muhar se po něm zkusil opřít do míče z velké dálky, jenže i on trefil jen prvního hráče v bledě modrém.
     
    45
    Lazio už chce dohrát první půli v bezpečné vzdálenosti od Maximiana. Rezignovalo na možný brejk a místo toho si zase přihrává na půlce.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+2
    O moment překvapení se pokusil Matías Vecino. Kolmou přihrávkou reagoval na náběh Romera, jenže balon přistál u Scuffeta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas na vývoji celého dvojzápasu nic nezměnil. Lazio se překlenulo přes nervózní začátek v zadních řadách a odchází na přestávku s remízou 0:0, která mu stačí k postupu do osmifinále. Simone Scuffet řešil pouze jednu hlavičku Luise Alberta. Největší možnost Kluže po ohromné chybě stopera Casaleho prohospodařil Krasniqi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Manea se uvedl hodně optimistickou střelou z pozice, odkud góly padají jen velmi zřídka. Maximiano sledoval, jak balon mizí vysoko nad břevnem.
     
    48
    Maximiano dobře četl hru, vyběhl spoustu metrů před velké vápno a postaral se o nákop, který padal za obranu Lazia.
     
    49
    Deac se vpravo prosmýkl mezi dvěma modrými dresy, ale přihrávku dovnitř pokutového území mu včasným zásahem překazil Bašić.
     
    50
    Lazzari přihrál na osu Albertovi. Ten se pokoušel oslovit Immobileho, jenže blíže to k balonu měl domácí gólman.
     
    51
    Cvekovo roztažení na pravý kraj zastavil zatažený Anderson. Útočení do plných Kluži moc nefunguje.
     
    52
    Ciro Immobile se postaral o zisk rohového kopu. Luis Alberto s jeho rozehrávkou opět nespěchá.
     
    53
    Alberto zajímavě kroutil míč za přední tyč. Scuffet u ní musel reagovat a vyrazit balon zpět do hry. Naštěstí pro něj Lazio nebylo připraveno dorážet.
     
    54
    Okénko v obraně Lazia rozevřel Janga přihrávkou doleva ke Krasniqimu. Kosovan prováhal nejlepší moment pro střelu a pak už neprostřelil vystavěné bloky.
     
    55
    V případě postupu do další fáze EKL si Ciprian Deac nezahraje, protože se nyní vykartoval nedovoleným zákrokem na Andersona.
     
    56
    Burcă odklonil Immobileho střelu na roh. Rozehráním na krátko se defenziva Kluže překvapit nenechala.
     
    57
    Malele leží u středového kruhu. Zwayer u něj postává, ale hra se mu přerušit nechce. Švýcarský útočník si ublížil v konfrontaci s Vecinem.
     
    59
    Mario Gila spolehlivě odhlavičkoval příchozí centr z kopačky Maney. Přechod Lazia zabrzdil žlutý faul Cveka na Felipeho Andersona.
     
    60
    Držení míče: 42 % – 58 %.
     
    61
    Alberto se po nahrávce Andersona objevil u koncové čáry. Kolinger ho k ničemu dalšímu nepustil a odehrál balon na další rohový kop.
     
    62
    Znovu to Luis Alberto kroutil přímo do brány. Tentokrát míč letěl k zadní tyči, kterou jistil Cephas Malele.
     
    63
    Kolinger podrazil Immobileho a prodloužil tím pobyt italského týmu na jeho útočné polovině. Scuffet musí počítat s centrem i střelou.
     
    64
    Kluž přežila klinickou smrt! Janga nešikovně prodloužil Gilův centr k Vecinovi. Po bloku Maney pálil Casale. Scuffet zasáhl a vleže byl u pravé tyče trefen dorážkou Vecina, jenž celou situaci uzavřel ještě jednou nepřesnou střelou z bezprostřední blízkosti.
    64. Několikanásobná šance Lazia
     
    66
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Luka Romero, přichází Matteo Cancellieri.
     
    68
    Immobile zaregistroval náběh Cancellieriho, nicméně u přihrávky za obranu byl o chlup dříve vybíhající Scuffet.
     
    70
    Střídání v týmu CFR Kluž:
    ze hřiště odchází Cephas Malele, přichází Daniel Bîrligea.
     
    71
    Cancellieri byl zahnán Immobilem do křídla. jeden na jednoho si netroufal a zbavil se zodpovědnosti zadovkou na Lazzariho.
     
    72
    Casale se srazil se stoperským kolegou Gilou. Kluž díky tomu běžela do otevřené obrany, jenže Zwayer celý brejk zastavil, aby mohlo dojít k ošetření.
     
    75
    Lazzari si až moc dlouho chystal zablokovaný centr. Laziu to moc vadit nemusí, protože i nadále okupuje domácí šestnáctku.
     
    76
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Danilo Cataldi.
     
    77
    Šance Kluže se rapidně snižují! Karlo Muhar ve středovém kruhu zajel do Immobileho a kvůli druhé žluté kartě pro něj dnešní duel končí o čtvrthodinu dříve.
     
    78
    Střídání v týmu CFR Kluž:
    ze hřiště odchází Ciprian Deac, přichází Ovidiu Hoban.
     
    79
    Ve společnosti Gily vyběhl Krasniqi za levou postranní čáru. Camora urychleně připravuje dlouhé vhazování.
     
    80
    Nebylo z něj nic převratného. Defenziva Římanů situaci zvládla a díky faulu Krasniqiho na Cancellieriho bude z klidu uvádět míč do hry.
     
    81
    Kluž za celý druhý poločas nic nepředvedla. Dost to připomíná týden starý zápas z Říma, kdy nebyla nebezpečná ani v dlouhé přesilovce.
     
    82
    Ciro Immobile čekal na vysoký nákop. Kolinger byl ale důraznější a kapitána Lazia nenechal míč zpracovat.
     
    84
    Střídání v týmu CFR Kluž:
    ze hřiště odchází Rangelo Janga, přichází Emmanuel Yeboah.
     
    84
    Střídání v týmu CFR Kluž:
    ze hřiště odchází Cristian Manea, přichází Christopher Braun.
     
    84
    Střídání v týmu CFR Kluž:
    ze hřiště odchází Ermal Krasniqi, přichází Claudiu Petrila.
     
    86
    Immobile nedokázal uvolnit vpravo volného Cancellieriho. Kluž už hraje na velké riziko, času na vynucení prodloužení moc nemá.
     
    87
    Domácí se na malém prostoru vykombinovali do křídla, odkud dobře nacentroval Braun. Yeboahovi v osudný moment nevyšel krok a z voleje vystřelil mimo bránu.
     
    88
    Scuffet špatně vyběhl. Immobile mu udělal kličku, ale tím si dal míč daleko od nohy a utekl mu až mimo hrací plochu. Navíc šlo o ofsajd.
     
    90
    Nastavuje se 5 minut.
     
    90+1
    Felipe Anderson nahrával Immobilemu k hranici velkého vápna. Zkušený střelec při zakončení podklouzl a Scuffet zůstal v klidu.
     
    90+2
    Místo tlaku Kluže se rodí jeden brejk Lazia za druhým. Bašić z ostrého úhlu nejspíše ještě přihrával, ovšem balon se vpůli cesty zastavil o Scuffeta.
     
    90+3
    Toma Bašić v situaci pět na čtyři postupoval po ose hřiště. Rozhodl se pro střelu z dálky a ta proletěla kousek nad Scuffetovým břevnem.
     
    90+4
    Casale si pomohl faulem na Bîrligeu. Claudiu Petrila kopal standardku směrem na Yeboaha, jenž se přes početnou obranu Lazia neprosadil.
     
    90+5
    Vcelku jednoduše se Kluž dostala k rohovému kopu. Scuffet se do něj nezapojil, Petrila navíc mizerně odcentroval a to už vypadá pro Lazio více než dobře.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Kluž v Římě prohospodařila osmdesát minut dlouhou přesilovku. Přenesla si do odvety nepříznivý stav 0:1 a ten se za celé dnešní utkání ani jednou nezměnil. Rumunské mužstvo nepřinutilo Maximiana k žádnému zákroku a poslední čtvrthodinu navíc dohrávalo bez vyloučeného záložníka Muhara. Nejblíže gólu byla Kluž ve 20. minutě, kdy Krasniqi v ohromné šanci zaviněné Casaleho minelou minul bránu. Na druhé straně mohli Římané rozhodnout po hodině hry. To se proti Casalemu a Vecinovi vyznamenal Scuffet.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:7.
     
    Soupeře pro osmifinále Evropské konferenční ligy se Lazio dozví během zítřejšího losování. Hrát se bude 9. a 16. března.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:51:15)

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   36. Muhar (KLZ), 55. Deac (KLZ), 59. Cvek (KLZ) – 14. Casale (LAZ), 37. Immobile (LAZ)   77. Muhar (KLZ)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:7.
    CFR Kluž: Scuffet – Manea (84. Braun), Kolinger, Burcă, Camora (C) – Deac (78. Hoban), Cvek, Muhar, Krasniqi (84. Petrila) – Malele (70. Bîrligea), Janga (84. Yeboah).
    Náhradníci: Gal, Bălgrădean – Bordeianu, Fică, Tiru.

    Tréner: Dan Petrescu

    Lazio Rím: Maximiano – Lazzari, Gila, Casale, Hysaj – Luis Alberto (76. Cataldi), Vecino, Bašić – Romero (66. Cancellieri), Immobile (C), F. Anderson.
    Náhradníci: Provedel, Renzetti – Pellegrini, Antônio, Bertini, Marušić, Floriani, Ruggeri.

    Tréner: Maurizio Sarri

    Rozhodca: Zwayer – Lupp, Achmüller (GER)
    16.02.2023
    Lazio - Kluž 1:0

    Góly: 45+4. Immobile (F. Anderson)

    Karty:   40. Zaccagni (LAZ), 44. Milinković-Savić (LAZ), 50. Hysaj (LAZ) – 42. Boateng (KLZ), 45+3. Matias (KLZ), 80. Hoban (KLZ)   16. Patric (LAZ)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:18.