Montpellier – Monaco 0:2 (kon.) | Angers – Štrasburg 2:3 (kon.) | Brest – Lorient 1:2 (kon.)
Clermont Foot – Auxerre 2:1 (kon.) | Nice – Troyes 3:2 (kon.) | Rennes – Nantes 3:0 (kon.)
Lille – Lens 1:0 (kon.)
koniec
Clermont Foot
2:1 (0:0)
AJ Auxerre
cz Nedeľa 09.10.2022, 15:00 • Stade Gabriel Montpied • Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Clermont Foot: Diaw – Seidu, Wieteska, Caufriez – Magnin, Gonalons, Gastien (C), Neto Borges – Cháwí – Kyei, Rašani.
    Náhradníci: Djoco – Allevinah, Andrić, Baiye, B. Diallo, Dossou, Saračević, Ogier.

    AJ Auxerre: Costil – Coeff, Jubal, Bain, Bernard – B. Touré (C) – Hein, Autret, Sakhi, Da Costa – Niang.
    Náhradníci: Léon – van Boto, Dugimont, Joly, M'Changama, G. Perrin, Raveloson, Ruiz-Atil, Sinayoko.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Clermont zatlačil po pravé straně a Rašani vybojoval alespoň rohový kop.
     
    4
    Centr do vápna hostující obrana odvrátila.
     
    10
    Domácí publikum už slavilo. ELBASAN RAŠANI dostal míč do sítě po pohledné akci, jenomže později VAR gól odvolal. Odhalil těsný ofsajd.
     
    33
    Aktuálně běží třiatřicátá a zatím marně čekáme na vstřelení branky. Auxerre trpělivě kombinuje, ovšem nachází se daleko od branky soupeře.
     
    34
    Vysoký nákop hostujícího týmu vrátil na útočnou polovinu Dénys Bain, hráči v bílých dresech znovu kombinují a hledají cestu k vápnu.
     
    35
    Stále ta samá písnička, avšak domácí obrana se s míčem v pohodě přesouvá. Uvidíme, s čím překvapivým Auxerre přijde.
     
    36
    Útočné snažení hostujícího mužstva skončilo faulem, a tak si obrana Clermontu může trochu oddychnout.
     
    37
    Útočné snažení domácích nemělo dlouhého trvání a znovu se hra přesunula. M'Baye Niang přenesl hru napravo, ale míč se rychle zpátky vrátil nalevo, kde souboj nezvládl Alexandre Coeff.
     
    38
    Akci Clermont Footu zastavil hostující kapitán nedovoleným zákrokem. Zatím sledujeme spíše bitvu, která se odehrává daleko od branek.
     
    41
    Za nerozhodného stavu jdeme do koncovky prvního poločasu! Přihrávku za obranu dostal Elba Rašani, který už se nacházel sám před brankářem, ale zamířil pouze do něho!
     
    42
    Vypadá to, že domácí celek se rychlou akcí nakopnul a bude chtít dohrát poločas na polovině soupeře. Jenomže další dlouhý míč za obranu si pohlídal Quentin Bernard.
     
    43
    Na levé straně dobře pracoval Nuno Da Costa, který přihrál na hranici vápna, odkud přišlo zakončení pouze nad branku domácího celku!
     
    44
    Za hostující obranu si naběhl Grejonh Kyei, který sice vsítil branku střelou k zadní tyči. Jenomže při převzetí míče se nacházel v těsném ofsajdu, a tak šel praporek pomezního rozhodčího nad hlavu.
    44. Grejonh Kyei se nacházel v těsném ofsajdu, a tak jeho branka nemohla platit
     
    45+1
    Čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    45+3
    Zprava centroval na pravou stranu Gauthier Hein, jehož snažení obrana soupeře odhlavičkovala. Následně snadný zákrok předvedl Benoît Costil.
     
    45+4
    Na pravé straně dlouhou s přihrávkou otálel Elba Rašani, který si zřejmě nevšiml spoluhráče na hranici vápna. Zmíněný hráč to vyzkoušel sám, ale přes soupeře nepřešel.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Domácí celek dvakrát dostal balon do branky, ovšem rozhodčí vždy odhalili ofsajdové postavení, a tak je stav zápasu stále bez branek. Ovšem Clermont Foot prvnímu poločasu určitě nedominoval, protože po třicáté minutě mělo více ze hry Auxerre, ale vyložené šance si nepřipravilo. Uvidíme, co si oba týmy připraví do druhého poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jdeme na druhý poločas, který startuje za nerozhodného stavu. Doufejme, že se alespoň jedné trefy dočkáme a najdeme vítěze.
     
    48
    Domácí mužstvo vyslalo do vápna centr z levé strany, který si obrana Auxerre pohlídala a odehrála míč do bezpečí.
     
    49
    Jeden z hostujících hráčů se pokusil z vlastní poloviny nachytat brankáře. Jenomže Mory Diaw odcouval do branky a balon v pohodě ukryl do rukavic.
     
    51
    Běží už šestá minuta druhého poločasu, domácí celek trochu přidal a znovu se nachází na útočné polovině. Další balon zleva mířil před branku, kde byli znovu úspěšnější hráči v bílých dresech.
     
    52
    Hraje se zatím velmi férové utkání, hlavní rozhodčí nemusel tasit žlutou kartu. Oba celky se snaží hrát především fotbal, uvidíme, kdy padne první branka.
     
    53
    Na levé straně se rozeběhl M'Baye Niang, jehož skluzem zastavil Alidu Seidu. Hostující mužstvo vhazovalo a dál se tak drží na útočné polovině.
     
    54
    Clermont Foot rozehrával rohový kop, o exekuci se postaral Sajfeddín Cháwí. Ovšem nikoho ve stejném dresu nenašel.
     
    55
    Na pravé straně se rozeběhl Alexandre Coeff, jemuž soupeř míč odebral skluzem. Hostující hráč se pak hodně zlobil na pomezního sudího, že nezamával faul.
     
    56
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Johan Gastien dával pěknou přihrávku, kterou mezi nohama přepustil na hranici vápna SAJFEDDÍN CHÁWÍ. Ten se rychle otočil a mířil do vápna, kam mu balon posunul z jedné Grejonh Kyei. Zakončení domácího útočníka pak zamířilo nekompromisně pod břevno – 1:0. Asistence: Grejonh Kyei.
    56. Sajfeddín CHÁWÍ - 1:0
     
    58
    Dvaatřicet minut má Auxerre na to, aby alespoň vyrovnalo. Zajisté nás čeká zajímavá koncovka zápasu.
     
    59
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Velmi rychle domácí navyšují vedení a už vedou o dva zásahy! GREJONH KYEI na levé straně vybojoval míč, posunul se za šestnáctku, odkud zamířil přesně k pravé tyči. Benoît Costil se po míči natahoval marně, jelikož na umístěnou střelu nezastavil – 2:0
    59. Grejonh KYEI - 2:0
     
    61
    Na zelený pažit usedl Alidu Seidu, který potřebuje lékařskou pomoc a taky dost možná pro něj střetnutí skončilo.
     
    63
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Brandon Baiye.
     
    65
    Individuálně chtěl do šestnáctky proniknout M'Baye Niang, jemuž se do cesty přimotala hned dvojice soupeřů, která hostujícího hráče zastavila.
     
    66
    Střídání v týmu AJ Auxerre:
    ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Lassine Sinayoko,
    ze hřiště odchází Hamza Sakhi, přichází Rayan Raveloson.
     
    67
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Grejonh Kyei, přichází Muhammed Cham Saračević,
    ze hřiště odchází Elba Rašani, přichází Komnen Andrić,
    ze hřiště odchází Alidu Seidu, přichází Florent Ogier.
     
    69
    Ze střední vzdálenosti se napřáhl Mathias Autret, jehož zakončení mířilo hodně vysoko nad branku. Pokus totiž přišel ze záklonu, a tak neměl šanci na úspěch.
     
    70
    Dvacet minut hry zbývá do konce normální hrací doby. Pokud chce Auxerre bodovat, musí hodně zabrat, jelikož ztrácí dvě přesné trefy.
     
    71
    Na druhé straně bylo k vidění také zakončení zpoza pokutového území, jenomže snadnou střelu schoval do rukavic brankář Benoît Costil.
     
    72
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu, kde hostující celek vybojoval rohový kop. Ovšem centr od praporku si pohlídala obrana Clermont Footu.
     
    73
    Domácí hráči vědí, už nikam spěchat nemusí a chvíli kombinovali na útočné polovině. Spoluhráčovu myšlenku nepochopil Brandon Baiye, který zůstal stát na místě.
     
    74
    Střídání v týmu AJ Auxerre:
    ze hřiště odchází Gauthier Hein, přichází Gaëtan Perrin.
     
    75
    Na hranici vápna si míč na pravou nohu přehodil Nuno Da Costa, jehož nepříjemný pokus zamířil kousek vedle vzdálenější tyče. Mory Diaw se po balonu natahoval, nedosáhl na něj, ale dobře to celé pro domácí dopadlo.
     
    76
    Z levé strany se snažil projít do vápna Gaëtan Perrin, který neustál osobní souboj a skončil na trávníku. Domácí obrana pracuje v dnešním střetnutí velmi dobře.
     
    78
    Centr ze strany si domácí obrana pohlídala, stejně tak i následné zakončení zpoza pokutového území. Hra se rychle otočila na druhou stranu a Yohann Magnin vybojoval autové vhazování.
     
    79
    Zpoza vápna vyslal technickou střelu Lassine Sinayoko, jehož snažení se kroutilo do branky. Ovšem Mory Diaw vytáhl parádní zákrok a míč vyrazil na rohový kop.
     
    80
    Centr od rohového praporku mířila na zadní tyč, odkud míč odhlavičkoval Yohann Magnin, který ještě inkasoval ránu do hlavy. Rozhodčí faul neviděl, a tak Auxerre bude vhazovat.
     
    81
    Hráči v bílých dresech ještě chtějí s utkáním něco udělat. Jenomže pro centr z pravé strany si vystoupil brankář Mory Diaw.
     
    82
    Všelijak vypadal souboj v pokutovém území, kde upadl hostující Lassine Sinayoko. Ovšem podle rozhodčího si právě tento krát pomohl přidržením soupeře, a tak se píská útočný faul.
     
    84
    Clermont Foot hraje na vlastní polovině velmi dobře a nyní dokonce kontroluje hru na polovině soupeře. Třetí branka by domácímu dodala definitivní klid, i když už teď je vítězství velmi blízko.
     
    85
    Na levé straně se uvolnil E Sajfeddín Cháwí, který přihrával před branku, kde už číhal Komnen Andrić. Ovšem před ním balon ukopl vracející se obránce.
     
    86
    Až moc drzý byl Lassine Sinayoko, který obešel prvního soupeře, ale na druhého už nestačil. Spoluhráč před brankou se hodně zlobil, protože se nacházel osamocený a ve střelecké pozici.
     
    87
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Sajfeddín Cháwí, přichází Jim Allevinah.
     
    89
    Troufám si říct, že o vítězi je už rozhodnuto! Na centr zleva nedoskočil Yohann Magnin, ovšem akce domácích trvala dále. Jeden z hráčů ve vápně upadl, ale pokutový kop se znovu nepískal.
     
    90
    Střídání v týmu AJ Auxerre:
    ze hřiště odchází Birama Touré, přichází Youssouf M'Changama,
    ze hřiště odchází Mathias Autret, přichází Rémy Dugimont.
     
    90+1
    Zatímco jeden z domácích hráčů je ošetřován na hrací ploše, čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Zraněným hráčem je Johan Gastien, který za pomoci lékařů opustil hrací plochu. Auxerre se hnalo do útoku a vybojovalo rohový kop.
     
    90+2
    Auxerre právě vstřelilo branku!
    V nastaveném čase prodloužil rohový kop Alexandre Coeff a před brankou se nejlépe zorientoval JUBAL. Hostující kapitán chladnokrevně a v pádu uklidil míč k pravé tyči – 2:1. Asistence: Alexandre Coeff.
    90+2. JUBAL - 2:1
     
    90+5
    V nastaveném čase uviděl červenou kartu ještě hostující trenér Jean-Marc Furlan, kterému se nelíbilo rozhodnutí hlavního rozhodčího, a tak na jeho adresu zřejmě něco pronesl. Kouč Auxerre byl ještě vypískán fanoušky, kterým při odchodu ukázal zdvihnutý prostředníček!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zatímco první poločas vstřelenou branku nepřinesl, tak druhý už si pro nás připravil tři přesné trefy. Clermont Foot během chvíle odskočil na rozdíl dvou gólů a dál kontroloval hru. Naopak Auxerre posílalo před branky centry, ale dlouho nemohlo vystřelit mezi tři tyče. Až v nastaveném čase se o snížení výsledku postaral kapitán Jubal, jenomže už bylo moc pozdě, a tak domácí zapisují tři body.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (17:00:03)

    Michal Luxa

    Góly: 56. Khaoui (Kyei), 59. Kyei – 90+2. Jubal (Coeff)

    Karty:   90+5. Furlan (trenér) (AUX)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 4:17.
    Clermont Foot: Diaw – Seidu (67. Ogier), Wieteska, Caufriez – Magnin, Gonalons (63. Baiye), Gastien (C), Neto Borges – Khaoui (87. Allevinah) – Kyei (67. Saračević), Rašani (67. Andrić).
    Náhradníci: Djoco – B. Diallo, Dossou.

    AJ Auxerre: Costil – Coeff, Jubal, Bain, Bernard – B. Touré (C) (90. M'Changama) – Hein (74. G. Perrin), Autret (90. Dugimont), Sakhi (66. Raveloson), Da Costa – Niang (66. Sinayoko).
    Náhradníci: Léon – van Boto, Joly, Ruiz-Atil.