Montpellier – Monaco 0:2 (kon.) | Angers – Štrasburg 2:3 (kon.) | Brest – Lorient 1:2 (kon.)
Clermont Foot – Auxerre 2:1 (kon.) | Nice – Troyes 3:2 (kon.) | Rennes – Nantes 3:0 (kon.)
Lille – Lens 1:0 (kon.)
koniec
Clermont Foot
2:1 (0:0)
AJ Auxerre
cz Nedeľa 09.10.2022, 15:00 • Stade Gabriel Montpied • Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zatímco první poločas vstřelenou branku nepřinesl, tak druhý už si pro nás připravil tři přesné trefy. Clermont Foot během chvíle odskočil na rozdíl dvou gólů a dál kontroloval hru. Naopak Auxerre posílalo před branky centry, ale dlouho nemohlo vystřelit mezi tři tyče. Až v nastaveném čase se o snížení výsledku postaral kapitán Jubal, jenomže už bylo moc pozdě, a tak domácí zapisují tři body.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (17:00:03)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V nastaveném čase uviděl červenou kartu ještě hostující trenér Jean-Marc Furlan, kterému se nelíbilo rozhodnutí hlavního rozhodčího, a tak na jeho adresu zřejmě něco pronesl. Kouč Auxerre byl ještě vypískán fanoušky, kterým při odchodu ukázal zdvihnutý prostředníček!
    90+2. JUBAL - 2:1
     
    90+2
    Auxerre právě vstřelilo branku!
    V nastaveném čase prodloužil rohový kop Alexandre Coeff a před brankou se nejlépe zorientoval JUBAL. Hostující kapitán chladnokrevně a v pádu uklidil míč k pravé tyči – 2:1. Asistence: Alexandre Coeff.
     
    90+1
    Zraněným hráčem je Johan Gastien, který za pomoci lékařů opustil hrací plochu. Auxerre se hnalo do útoku a vybojovalo rohový kop.
     
    90+1
    Zatímco jeden z domácích hráčů je ošetřován na hrací ploše, čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu AJ Auxerre:
    ze hřiště odchází Birama Touré, přichází Youssouf M'Changama,
    ze hřiště odchází Mathias Autret, přichází Rémy Dugimont.
     
    89
    Troufám si říct, že o vítězi je už rozhodnuto! Na centr zleva nedoskočil Yohann Magnin, ovšem akce domácích trvala dále. Jeden z hráčů ve vápně upadl, ale pokutový kop se znovu nepískal.
     
    87
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Sajfeddín Cháwí, přichází Jim Allevinah.
     
    86
    Až moc drzý byl Lassine Sinayoko, který obešel prvního soupeře, ale na druhého už nestačil. Spoluhráč před brankou se hodně zlobil, protože se nacházel osamocený a ve střelecké pozici.
     
    85
    Na levé straně se uvolnil E Sajfeddín Cháwí, který přihrával před branku, kde už číhal Komnen Andrić. Ovšem před ním balon ukopl vracející se obránce.
     
    84
    Clermont Foot hraje na vlastní polovině velmi dobře a nyní dokonce kontroluje hru na polovině soupeře. Třetí branka by domácímu dodala definitivní klid, i když už teď je vítězství velmi blízko.
     
    82
    Všelijak vypadal souboj v pokutovém území, kde upadl hostující Lassine Sinayoko. Ovšem podle rozhodčího si právě tento krát pomohl přidržením soupeře, a tak se píská útočný faul.
     
    81
    Hráči v bílých dresech ještě chtějí s utkáním něco udělat. Jenomže pro centr z pravé strany si vystoupil brankář Mory Diaw.
     
    80
    Centr od rohového praporku mířila na zadní tyč, odkud míč odhlavičkoval Yohann Magnin, který ještě inkasoval ránu do hlavy. Rozhodčí faul neviděl, a tak Auxerre bude vhazovat.
     
    79
    Zpoza vápna vyslal technickou střelu Lassine Sinayoko, jehož snažení se kroutilo do branky. Ovšem Mory Diaw vytáhl parádní zákrok a míč vyrazil na rohový kop.
     
    78
    Centr ze strany si domácí obrana pohlídala, stejně tak i následné zakončení zpoza pokutového území. Hra se rychle otočila na druhou stranu a Yohann Magnin vybojoval autové vhazování.
     
    76
    Z levé strany se snažil projít do vápna Gaëtan Perrin, který neustál osobní souboj a skončil na trávníku. Domácí obrana pracuje v dnešním střetnutí velmi dobře.

    Michal Luxa

    Góly: 56. Khaoui (Kyei), 59. Kyei – 90+2. Jubal (Coeff)

    Karty:   90+5. Furlan (trenér) (AUX)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 4:17.
    Clermont Foot: Diaw – Seidu (67. Ogier), Wieteska, Caufriez – Magnin, Gonalons (63. Baiye), Gastien (C), Neto Borges – Khaoui (87. Allevinah) – Kyei (67. Saračević), Rašani (67. Andrić).
    Náhradníci: Djoco – B. Diallo, Dossou.

    AJ Auxerre: Costil – Coeff, Jubal, Bain, Bernard – B. Touré (C) (90. M'Changama) – Hein (74. G. Perrin), Autret (90. Dugimont), Sakhi (66. Raveloson), Da Costa – Niang (66. Sinayoko).
    Náhradníci: Léon – van Boto, Joly, Ruiz-Atil.