Valladolid – Real Betis 0:0 (kon.) | Cadiz – Espanyol 2:2 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:0 (kon.)
Barcelona – Vigo 1:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (1:0)
Villarreal CF
cz Nedeľa 09.10.2022, 18:30 • Reale Arena (San Sebastián) • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Carlos Fernández nejprve výborně odstavil tělem Daniho Pareja, jenže přiběhl druhý protihráč Alfonso Pedraza, který se před něj natlačil a domácí žolík ho skluzem poslal k zemi. Faul a žlutá karta pro španělského útočníka.
     
    82
    Álex Sola nezastavil rozběhnutého Josého Luise Moralese. Pověsil se mu ale na záda a držel ho do té doby, dokud jej nepovalil k zemi. Pravý bek domácího celku je dalším hráčem se žlutou kartou na kontě.
     
    78
    Pozdě byl Pau Francisco Torres v souboji s Mikelem Merinem. Stoper domácího záložníka podrazil dávno po odehrání balónu, žlutá karta je logickým vyústěním.
     
    75
    Zbytečná žlutá karta pro domácího kapitána Aritze Elustonda. Španěl chtěl obrat Nicolase Jacksona, jenže vystrčenou pravou nohou místo hraní míče bolestivě soupeři přišlápl pravý kotník.
     
    68
    Žlutá karta i na druhé straně, jmenovitě pro Braise Méndeze. Autor zatím jediného gólu střetnutí stáhl Capoueho s jasným cílem zastavit brejk, snaha hrát míč byla nulová.
     
    65
    Kartónek žluté barvy si vykoledoval hostující kapitán Raúl Albiol. Povoleným způsobem nedokázal vystihnout kličku Kuba, protihráče posléze v poslední chvíli stáhl za dres k zemi.
     
    55
    Na žluté karty máme vyrovnáno. David Silva fauloval na polovině hřiště s jasným cílem zamezit slibně se rozvíjejícímu brejku soupeře.
     
    44
    Giovani Lo Celso chtěl nafilmovat penaltu příliš okatě. Teatrálně spadl na zem v momentě, kdy Jon Pacheco dávno stáhl pravou nohu k tělu. Grado pro herecký výkon Argentince neměl pochopení, za simulování mu udělil žlutou kartu.
     
    26
    Po neodpískaném zákroku na Coquelina se na střídačce rozohnil hostující trenér Unai Emery, jemuž Grado za odměnu udělil žlutou kartu.

    Milan Huppert

    Góly: 33. Méndez (Merino)

    Karty:   55. D. Silva (RSC), 68. Méndez (RSC), 75. Elustondo (RSC), 82. Sola (RSC), 90+1. Car. Fernández (RSC) – 26. Emery (trenér) (VLR), 44. Lo Celso (VLR), 65. Albiol (VLR), 78. P. Torres (VLR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 21:18.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Sola, Elustondo (C) (81. Le Normand), J. Pacheco, A. Muñoz – Zubimendi – Méndez (81. Turrientes), D. Silva (74. Car. Fernández), Merino – Kubo (87. Navarro), Sörloth (74. Cho).
    Náhradníci: Zubiaurre – Zubeldia, Rico, Illarramendi, Guevara, Karrikaburu, U. González.

    Tréner: Imanol Alguacil

    Villarreal CF: Rulli – Femenía (81. Mándí), Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Pino (46. Morales), Parejo, Capoue, Coquelin (64. Baena) – Lo Celso (81. Chukwueze), Danjuma (46. Jackson).
    Náhradníci: Reina, Jörgensen – Mojica, Morlanes, Cuenca, Moreno.

    Tréner: Unai Emery

    Rozhodca: Grado – Becerril, Santaursula

    Diváci: 32 689