Ženy - doobedný program (kon.) | Muži - poobedný program (kon.)
Ženy - večerný program (kon.)
koniec udalosti
Ženy - doobedný program

cz Štvrtok 10.02.2022, 02:05Zimné olympijské hry - Curling
     
    Konečné výsledky

    VB – Švýcarsko 5:6e
    Dánsko – Čína 7:6
    Švédsko – Japonsko 8:5
    ROC – USA 3:9 (05:05:05)
     
    To je z dnešního programu vše.
     
    11
    Extra end rozhoduje! Britky to měly ve vlastních rukou, zprava zahrály kámen na střed, jenže ho přetáhly a Švýcarka Paetzová ho ještě vymetla dále což znamená zisk jednoho bodu pro Švýcarsko a výhru!
     
    Výsledky po desátém endu

    VB – Švýcarsko 5:5
    Dánsko – Čína 7:6
    Švédsko – Japonsko 8:5 (konec v průběhu desátého endu)
    ROC – USA 3:9 (konec po sedmém endu)
     
    10
    Prodlužovat se naopak nebude v posledním zápase. Desátý end se ani nedohrál, protože Japonkám zbyly dva kameny, v kruhu nezůstal žádný a prohrávaly o tři body. Tedy už nemohly srovnat a tak se utkání ukončilo předčasně za stavu 8:5 pro seveřanky.
     
    10
    Švýcarky budou prodlužovat! V posledním endu dokázaly posledním hodem zapsat single. Dvojka by byla hrozně těžká, protože na kruhu leželo tentokrát opravdu hodně kamenů. Rozhodne se tedy v extra endu.
     
    10
    Dánky se dlouho radily před posledním hodem desátého endu. Svým hodem zakončovaly celý end a nakonec i zápas, protože jejich kámen se dostal uličkou mezi třemi kameny Číny skvěle do středu. A tím pádem odskakují o jeden bod a zápas vyhrávají. Poslední hod se jim opravdu povedl.
     
    Výsledky po devátém endu

    VB – Švýcarsko 5:4
    Dánsko – Čína 6:6
    Švédsko – Japonsko 8:5
    ROC – USA 3:9 (konec po sedmém endu)
     
    9
    Japonky nyní trochu zaváhaly. Měly jeden kámen blíže, šly si pro dvojku. Stačilo jim dobře navést kámen do soupeřova a tím se o něj zastavit, a nebo pomalejší střelou jednoduše zamést kámen do středu. Asiatky ale kámen navedly do soupeřova kamene velice špatně a svůj kámen si tak odrazily pryč. Takže mají bod jenom jeden.
     
    9
    Poslední hod devátého endu měly na starost Dánky. Situace na terči byl dost nepřehledná. Dánská curlerka hodila kámen až moc daleko, přitom neměla hod až zas tak těžký. Dva body pro Čínu.
     
    9
    Británie se prezentovala hodem, který ji zajistil další bod a vedení. Z levé strany byl kruh ustavičným metením doveden až na úplný střed. Britky zapsaly single.
     
    Výsledky po osmém endu

    VB – Švýcarsko 4:4
    Dánsko – Čína 6:4
    Švédsko – Japonsko 8:4
    ROC – USA 3:9 (konec po sedmém endu)
     
    8
    Osmý end třetího zápasu zakončovaly Švédky. Ty měly těžkou pozici, ovšem podařilo se jim vyrazit japonský kámen ze středu a zapsat tak dokonce tři body díky příhodnému postavení dalších kamenů v poli.
     
    8
    Utkání Švýcarek s VB je zatím největší drama. Švýcarky totiž nyní měly situaci na kruhu před posledním hodem příhodnou, Alina Paetz poslala pomalý kámen do středu a zapsala dva body. takže je vyrovnáno, 4:4.
     
    8
    V osmém endu dokázaly Číňanky mírně snížit ztrátu povedeným hodem z pravé strany na singl.
     
    8
    Rusko po sedmém endu zápas vzdává! Ztráta na soupeře ze západu už byla moc vysoká.
     
    Výsledky po sedmém endu

    VB – Švýcarsko 4:2
    Dánsko – Čína 6:3
    Švédsko – Japonsko 5:4
    ROC – USA 3:9
     
    7
    Jakkoliv se předchozí end Ruskám povedl a stáhly ztrátu, nyní ji zase prohloubily. Měly to těžké, dva kameny USA ležely na krajích kruhu, a ony neházely poslední. Umístily tak kámen na střed, USA ho odrazilo a dosáhlo trojky.
     
    7
    Poslední hod sedmého endu mělo v zápase se Švédskem Japonsko. To poslalo kámen rovně po červené čáře do středu, vyrazilo soupeřův kámen a zajistilo si singl.

    Jiří Polášek