Ženy - doobedný program (kon.) | Muži - poobedný program (kon.)
Ženy - večerný program (kon.)
koniec udalosti
Ženy - večerný program

cz Štvrtok 10.02.2022, 13:05Zimné olympijské hry - Curling
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost. (15:49:25)
     
    Večerní program v Pekingu skončil. Švýcarsko má po dvou kolech ženského curlingového turnaje na kontě dvě výhry, dvě výhry mají i Američanky. První výhry vybojovaly curlerky Velké Británie (bilance 1-1) a Kanady (1-0).
     
    Konečné výsledky
    Kanada – Jižní Korea 12:7
    Švédsko – Velká Británie 2:8
    USA – Dánsko 7:5
    Čína – Švýcarsko 5:7
     
    Program skončil.
     
    10
    A hotovo je i v zápase mezi Čínou a Švýcarskem. Domácí curlerky nedokázaly využít výhody posledního kamene, neprošly skrz guard a prohrávají 5:7.
     
    10
    Kanada vítězí v utkání s Jižní Koreou. Sice jim stačilo odpálit jeden korejský kámen z kruhů, ale nakonec zahrály svůj kámen ke středu, a i tak byly v pozici, kdy Korea nemohla skórovat trojkou. Korejky sice skutečně zkusily zahrát takřka nemožný triple take-out, ale bez úspěchu. Kanada nakonec vítězí 12:7!
     
    10
    Američankám ovšem stačilo zahrát ke středovému kruhu, což také s přehledem udělaly a vítězí 7:5!
     
    10
    Pokusily se poslední kámen schovat za boční guard, ale je na něj vidět.
     
    10
    Američanky pročistily kruhy svým předposledním kamenem, a pokud nebudou chybovat posledním kamenem, zvítězí. Dánky ten svůj poslední pochopitelně pošlou do kruhů.
     
    10
    V posledních endech je dost vysoká šance, že skončí další dva zápasy, a že duel Číny se Švýcarskem dospěje do extra endu. Jsme zhruba v polovině těchto desátých endů.
     
    Výsledky po 9. endech
    Kanada – Jižní Korea 10:7
    Švédsko – Velká Británie 2:8 (konec)
    USA – Dánsko 6:5
    Čína – Švýcarsko 5:6
     
    9
    Kanada svým posledním kamenem snadno obešla korejský kámen a skóre je tak po devíti endech 10:7 v jejich prospěch. Korea už dnes jednu trojku zahrála, je to tak reálné dorovnat, nicméně dost obtížné.
     
    9
    Švýcarky využily výhody posledního kamene a v devátém endu se ujímají vedení 6:5. Nyní ale budou mít výhodu Číňanky, které zaútočí na vítězství. Nebo na extra end.
     
    9
    Dánky už nic nevymyslely. Nicméně, jejich kámen byl blíže středu, a tak je z toho aspoň jednička. Jenže za stavu 5:6 se jde do posledního endu a výhodu posledního kamene budou mít Spojené státy. Ještě obtížnější úloha pro Dánsko.
     
    9
    Američanky nic neuhrály a poslední kámen vyšle do hry Dánsko...
     
    9
    Mezitím Korejky zkouší odvrátit konec zápasu v souboji s Kanadou. Ta totiž má výhodu posledního kamene a Korejky potřebují zaskórovat proti výhodě nebo dopustit jen jeden bod soupeřek a udržet se ve hře. Případný odstup o čtyři body bude asi už nehratelný.
     
    9
    A přesně rozbití guardů se nepovedlo. Spojené státy se nyní mohou pokusit hodem po pravé straně nalepit svůj poslední kámen k dánskému, který je u středových kruhů.
     
    9
    Před kruhy je hned šest kamenů obou týmů rozprostřených především na středu a levé straně. Nic snadného a Dánky se dlouze radí i po skončení time-outu. Mají ještě dva kameny ve hře, mohou se pokusit obejít guardy po pravé straně, nebo rozbít hradbu na středu, ale to se nemusí podařit.
     
    9
    Američanky dlouho zvažovaly taktiku pro předposlední svůj kámen v devátém endu. Při vyrovnanosti u středového kruhu se nakonec rozhodly zvýraznit hradbu z guardů před kruhy. Dánky reagují oddechovým časem. Skórovat jedničkou je málo, dvojka by byla ale strašně obtížná. Navíc není jisté, jestli americký kámen u středového kruhu není o milimetry lepší.

    Jan Vojkůvka

    Program
    Kanada - Jižní Korea
    Švédsko - Velká Británie
    USA - Dánsko
    Čína - Švýcarsko