Tlačová konferencia FC ViOn Zlaté Moravce (kon.) | Tlačová konferencia FK Pohronie Žiar nad Hronom (kon.)
Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia MŠK Žilina

Štvrtok 10.02.2022, 14:00Tlačové konferencie
     
    ŽILINA V PRÍPRAVE
    MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová 2:1

    Žilina- FC Riga 1:2

    Žilina – DT Johor 2:2

    Žilina- Zenit Petrohrad 0:5

    Žilina – Gulf Heroes 1:0

    Žilina – FC Krasnodar 2:3

    Žilina – Podbrezová 1:2 (20:31:57)
     
    Útočníci:

    Dávid Ďuriš, Henry Addo, Elvis Mashike, Patrik Iľko, Timotej Jambor, Lukáš Jánošík, Adrián Kaprálik
     
    Stredopoliari:

    Tibor Slebodník, Miroslav Gono, Patrik Myslovič, Jakub Paur, Filip Mráz, Mário Sauer
     
    Obrancovia:

    Benson Anang, Dominik Javorček, Adam Kopas, Patrik Leitner, Samuel Kopásek, Ján Minárik, Tomáš Nemčík, Richmond Owusu, Matúš Rusnák
     
    KÁDER MŠK ŽILINA NA JAR FL 2021/2022
    Brankári:

    Samuel Petráš, Ľubomír Belko, Marek Teplan
     
    Zverenci trénera Černáka odohrali v rámci prípravy sedem zápasov a vyhrali dva z nich, konkrétne proti Podbrezovej (2:1) a arabskému Gulf Heroes (1:0). Ich najsilnejším protivníkom bol jednoznačne ruský Zenit Petrohrad, ktorému podľahli 0:5.

    „Príprava bola kratšia, ale o to intenzívnejšia. Narazili sme na kvalitných súperov, ktorí nás poriadne preverili a ukázali nám, čo musíme zlepšiť. Sústredenie však podľa mňa splnilo cieľ na výbornú. Tešíme sa už na Ružomberok a dáme do toho všetko,“ uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii kapitán Jakub Paur.
     
    Tím, ktorý zimoval na piatom mieste, čaká v sobotu ligové stretnutie s tretím Ružomberkom, ktorého ambíciou je prvá trojka. „Do každého duelu ideme s cieľom vyhrať. Poznáme silu súpera, je to konsolidovaný tím s dobrými hráčmi a individualitami. Pod kvalitným trénerom hrajú organizovaný futbal,“ dodal.
     
    „Podarilo sa nám zlepšiť niektoré bežecké parametre a pracovali sme aj s mladými chalanmi. Na konci jesene nám niektoré veci nefungovali ani na ihrisku. Z tohto pohľadu sme sa posunuli vo všetkých detailoch. Uvidíme, čo nám to prinesie v jarnej časti,“ citoval klubový web hlavného trénera „šošoňov“ Petra Černáka.

    Klub má za sebou úspech v mládežníckom futbale, dorastenci MŠK v utorok zdolala v baráži o osemfinále mládežníckej Ligy majstrov Inter Miláno 3:1. „V zostave bolo veľa hráčov, ktorí sú členmi A-tímu. Z tohto pohľadu je to skvelá reklama pre klub. S našou devätnástkou chceme naďalej spolupracovať,“ povedal kouč k úspechu Žiliny.
     
    Cieľ futbalistov fortunaligového MŠK Žilina je zakončenie prebiehajúcej sezóny v najlepšej šestke. Jednou z hlavných položiek zimnej prípravy, v rámci ktorej mužstvo vycestovalo aj do Dubaja, bolo zapracovanie mladých hráčov
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

    Dávid Švec