Brøndby – Rangers 1:1 (kon.) | Lyon – Sparta Praha 3:0 (kon.) | Sociedad – Sturm Graz 1:1 (kon.)
Monaco – Eindhoven 0:0 (kon.) | Légia Varšava – Neapol 1:4 (kon.) | Olympiakos – Frankfurt 1:2 (kon.)
Galatasaray – Lok. Moskva 1:1 (kon.) | Genk – West Ham 2:2 (kon.) | Leicester – S. Moskva 1:1 (kon.)
Antverpy – Fenerbahce 0:3 (kon.) | Marseille – Lazio 2:2 (kon.) | CZ Belehrad – Midtjylland 0:1 (kon.)
Braga – Razgrad 4:2 (kon.) | Ferencvároš – Celtic 2:3 (kon.) | Leverkusen – Real Betis 4:0 (kon.)
D. Záhreb – Rapid Viedeň 3:1 (kon.)
koniec
Olympiakos F.C.
1:2 (1:1)
Eintracht Frankfurt
cz Štvrtok 04.11.2021, 18:45 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Európska liga • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Dobrý den! Vítejte u textového přenosu z utkání skupinové fáze Evropské ligy, ve kterém se střetne domácí Olympiakos s hostujícím Frankfurtem.
     
    Olympiakos FC

    Domácí mužstvo se ve skupině D po třech odehraných utkáních nachází na druhé pozici právě za prvním Frankfurtem. Celek z Řecka vyhrál první dvě utkání ve skupině, když si nejprve na domácím hřišti poradil s Antverpama, a následně vysoko 3:0 vyzrál na turecké půdě na Fenerbahce. Prohru pak hráči Olympiakosu utrpěli proti Frankfurtu, kterému to tak budou chtít tentokrát vrátit v domovské aréně. Nejlepšími střelci Olympiakosu v EL jsou dvoubrankový Masouras a El Arabi.

    Poslední odehraná utkání Evropské Ligy:
    Frankfurt - Olympiakos 3:1
    Fenerbahce – Olympiakos 0:3
    Olympiakos - Antverpy 2:1
     
    Eintracht Frankfurt

    Eintracht po třech zápase vévodí tabulce skupiny D, na kontě mají fotbalisté Frankfurtu sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. V posledním zápase v Evropské lize porazili právě svého dnešního soupeře 3:1, na konci září si poradili těsně s Antverpama a v prvním utkání remizovali na domácí půdě s tureckým Fenerbahce. V dnešním zápase jsou hráči z Německa favoritem, i když vyjíždí na stadion svého soupeře, kde to nebudou mít jednoduché.

    Poslední odehraná utkání Evropské Ligy:
    Frankfurt – Olympiakos 3:1
    Antverpy – Frankfurt 0:1
    Frankfurt – Fenerbahce 1:1
     
    Česká stopa v utkání

    Tomáš Vaclík – Přestup do Řecka si český reprezentant nemůže vynachválit, svými výkony pomáhá týmu držet první místo v řecké lize. Svoje kvality bude chtít mužstvo ukázat i v Evropské lize, kde prozatím také nezaostává.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympiakos FC: Vaclík – Lala, Papastathopoulos, Ba, Reabciuk – M'Vila, M. Camara – Masouras, A. Camara, Onyekuru – El Arabi (C).
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Androutsos, Bouchalakis, Kunde Malong, Papadopoulos, Rony Lopes, Tiquinho Soares, Sourlis, Valbuena, Vrousai.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hasebe (C), Ndicka – Chandler, Sow, Jakić, Barkok – Kamada – Borré, S. Lammers.
    Náhradníci: Ramaj – D. da Costa, Hauge, Hinteregger, Ilsanker, Lindström, Rode, A. Touré.

    Rozhodčí: Kulbakov A.
     
    Oba dva týmy jsou připraveny v tunelu na nástup na hrací plochu! Utkání začne za několik okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání právě odstartovalo! O úvodní výkop ze středového kruhu se postarali hráči Frankfurtu, kteří ihned nakopávají míč dopředu.
     
    1
    Domácí mužstvo po malé chvíli získalo míč do svého držení a vybojovalo první autové vhazování v blízkosti velkého vápna Eintrachtu.
     
    2
    První tvrdší střet znamená přerušení hry. Hráči Frankfurtu se ještě vyčítavě ohlíželi za hlavním sudím, který však přisoudil rozehrávku Olympiakosu.
     
    3
    Fotbalisté z Řecka ale u míče dlouho nevydrželi, hosté ihned balón získali do svého držení a po tečované přihrávce budou mít k dispozici první autové vhazování ze středu hrací plochy.
     
    4
    Lala vybojoval na soupeřově polovině balón a posílá ho na spoluhráče z obrany, do kombinace se zapojuje i český brankář Tomáš Vaclík.
     
    5
    A znovu v akci Lala. Tentokrát obránce Olympiakosu hasil nebezpečí na pravé straně, kde hosté drželi balón. Lala ale včas zasáhl a poslal ho daleko od pokutového území.
     
    6
    Camara se individuálně snažil projít do vápna Frankfurtu, ale v přesile nedokázal obejít tři obránce, kteří mu bez potíží míč odebrali z kopačky.
     
    7
    Hra se přelila na druhou stranu, kde došlo k faulu. Hosté budou mít k dispozici standardní situaci z hodně velké vzdálenosti.
     
    8
    Poprvé musel zasahovat Tomáš Vaclík. Po nákopu do vápna Camara odhlavičkoval na rohový kop, s následným centrem od praporku si poradil český brankář, který míč vyboxoval za postranní čáru.
     
    9
    Jeden z hostujících obránců nadělal menší problémy Trappovi. Brankář Eintrachtu dostal nepřesnou přihrávku a na poslední chvíli míč odkopával co nejdále od vlastní branky.
     
    10
    Dlouhý nákop Olympiakosu na vytáhlé útočníky končí pouze na kopačkách hostujících obránců.
     
    11
    I přesto se Olympiakos v desáté minutě dostal k dobré příležitosti, když po faulu zahrával standardní situaci ze strany. Ta však žádnou šanci nepřinesla, míč se vznesl pouze do náruče připraveného Trappa.
     
    12
    Domácí kombinují na vlastní polovině a pomalými krůčky postupují vpřed ve snaze vytvořit si první šanci na vstřelení branky.
     
    12
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Domácím se trpělivost vyplatila! Onyekuru si skvěle naběhl po lajně, kam dostal balón a rychlostí blesku ho zavezl do vápna, kde našel osamoceného YOUSSEFA EL ARABIHO, který neměl z velké blízkosti těžkou práci překonat brankáře Trappa. Asistence: Henry Onyekuru.
    12. Youssef El Arabi - 1:0
     
    14
    Po nedoveleném zákroku ve středu pole se domácí dostanou k další standardní situaci.
     
    15
    Centr ze středu mířil na zadní tyč, kde sice byl připraven jeden z domácích forvardů, který ale těžký balón ze vzduchu nasměroval pouze na tribunu za brankou Frankfurtu.
     
    16
    Po nevydařeném útoku Eintrachtu se k rozehrávce od vlastní branky dostane Tomáš Vaclík.
     
    17
    A český reprezentant si rozehrávku zopakuje. Po velmi nepřesné ráně bude znovu vykopávat.
     
    17
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    A z ničeho nic tu máme vyrovnání! Borré krásnou průnikovou přihrávkou do vápna našel DAJČI KAMADU, jenž byl tváří v tvář Vaclíkovi úspěšnější než český brankář. Útočník Eintrachtu zvolil střelu k tyči, od které nakonec míč končí za zády českého brankáře. Asistence: Rafael Borré.
    17. Dajči KAMADA - 1:1
     
    19
    Na druhé straně chtěli rychle zareagovat domácí, ale jejich akce skončila před velkým vápnem, kde jim byl míč odebrán.
     
    20
    Po další akci domácích středem pole se zlobí domácí fanoušci po pádu jednoho z hráčů, rozhodčí ale dává jasně najevo, že pískat nebude. Vzápětí uvidíme rohový kop pro Olympiakos.
     
    21
    Ten nepřinesl vetší nebezpečí. Řecký celek ale zůstává nadále u míče a může pokračovat ve stupňujícím se tlaku.
     
    22
    Domácí nadále drželi balón před vápnem soupeře, ale vetší šanci si nevypracovali. Naopak u míče nyní hosté, kteří mohou postupovat vpřed.
     
    23
    Ani ti však úspěšní nebyli. Po akci středem pole ztrácí balón a domácí ho rozehrají pomocí autového vhazování.
     
    24
    Frankfurt získal kulatý nesmysl zpět do svého držení. Nesledujeme prozatím příliš atraktivní utkání. Zdá se, že oba celky hrají spíše nervózně, vidíme hodně ztrát balónu a nepřesností na obou stranách.
     
    25
    Chandler mohl postupovat vpřed po lajně, ale ztratil balón. Následně byl k zemi poslán Jakič, míč ale putuje na kopačky Olympiakosu po odevzdání od hráčů Frankfurtu.
     
    27
    Kamada se dostal do vápna, kde už skoro obešel obránce a mohl střílet, nakonec se rozhodl ještě jednou zaseknout a pouze odevzdal míč domácím. O rozehrávku se postará Tomáš Vaclík.
     
    28
    Olympiakos na chvíli uklidnil hru a sledujeme tak sérii přihrávek na jeho polovině.
     
    29
    Camara se odhodlal ke střele zpoza vápna, která nebyl nijak nebezpečná. Rána mířila do doprostřed branky, kde byl připraven Trapp.
     
    30
    Útočný faul Eintrachtu znamená další rozehrávku pro Olympiakos. Opět si ji vezme na starost Tomáš Vaclík.
     
    31
    Na druhé straně opět v problémech Trapp, který dostal přihrávku, ale byl vysoko napadán, takže míč rychle poslal do zámezí. Autové vhazování pro Olympiakos.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Aymen Barkok (Eintracht Frankfurt).
     
    33
    Na zemi po tvrdém střetu zůstal ležet Reabciuk, kterého trefil Barkok. Hráči Olympiakosu je ledována holeň.
     
    34
    Frankfurt v nepřesné kombinaci ztratil balón a mohla tu být šance pro domácí. Útočící hráč Olympiakosu ale rychlou kličkou nevyzrál na obranu Frankfurtu.
     
    35
    Olympiakos se dostal k bezpečnému centru z levé strany, který mířil na penaltový puntík, odkud se míč od skupinky hráčů odrazil pouze za branku Frankfurtu. Odkop od branky pro Eintracht.
     
    36
    Skvělý zákrok Trappa! Po rychlé akci dostal jeden z domácích průnikovou přihrávku do vápna a z velké blízkosti zakončoval. Gólman Frankfurtu ale jeho střelu nohou vyráží na rohový kop!
     
    37
    Následný rohový kop už příliš nebezpečný nebyl, obrana Eintrachtu centr odvrátila do bezpečí.
     
    38
    Frankfurt zvolil dlouhý nákop na útočníky, ale domácí obránci se sebrali míč ze vzduchu včas. Navíc jeden z hostů fauloval, rozehrávat bude Olympiakos.
     
    39
    Trapp podruhé zachránil Eintracht od inkasování. Po akci z levé strany zakončoval ve vápně z úhlu Camara, ale Trapp jeho ránu vyráží!
     
    40
    A mohla tu být další možnost pro domácí. Opět rychlá akce přes levé křídlo a následný centr. Tentokrát si ve vápně lépe poradili obránci Frankfurtu.
     
    41
    Na druhé straně se snažili do vápna probít hosté, ale míč pouze doputoval do vápna, kde se k němu včas dostal Vaclík, který ihned hledá své spoluhráče.
     
    42
    První poločas se schyluje ke svému konci. Domácí mají v posledních minutách v ofenzivě navrch, hosté se ale zatím skvěle brání.
     
    43
    Kamada po kombinaci vepředu dostal rychlou přihrávku a snažil se prokličkovat mezi protihráči, Míč se mu ale doslova zamotal mezi nohy, a tak ho následně opět ztrácí a hrát mohou domácí.
     
    44
    Hodně otevřené to teď měli dopředu hráči Frankfurtu, kteří ale nikam nespěchali a pokračují v kombinaci na vlastní polovině.
     
    45
    Nedovolený zákrok ve středu pole znamená další rozehrávku pro Olympiakos.
     
    45+1
    Rozhodčí v prvním poločase nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase svítí na tabuli stav 1:1. Skóre otevřel ve 12. minutě El Arabi, který po rychlé akci z velké blízkosti prostřelil Trappa. Hosté však na úvodní branku rychle odpověděli, když se v 17. minutě po průnikové přihrávce trefil Kamada. Ve zbytek poločasu byli domácí aktivnější, dvě velké šance jim ale vychytal brankář Trapp.
     
    Hráč se vracejí zpět na trávník, druhý poločas začne za několik okamžiků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První útočná snaha domácích v druhém poločasu rychle končí, naopak vpřed mohou postupovat hosté.
     
    47
    Na druhé straně ale vzápětí uvidíme rohový kop, stane se tak po přihrávce a následné teči jednoho z domácích obránců ve vlastním vápně.
     
    48
    Ten nepřinesl větší možnost na změnu skóre, a tak opět vidíme u míče domácí hráče, kteří kombinují směrem dopředu.
     
    49
    V útočné snaze Frankfurt pouze ztrácí balón, Olympiakos ho tako vrátí zpět do hry pomocí autového vhazování z poloviny vlastní strany.
     
    50
    Domácí si zkomplikovali rozehrávku a u velkého vápna měli problémy s napadáním hráčů německého celku, nakonec ale vše vyřešili dlouhým odkopem.
     
    51
    Akci Olympiakosu před velkým vápnem Frankfurtu přerušuje faul, domácí mají k dispozici rozehrávku z úhlu.
     
    52
    Míč se vznesl do vápna, kde však byli připraveni pozorní hráči Eintrachtu, který ihned balón odhlavičkovali do bezpečí.
     
    53
    Vzápětí hosté ještě měli menší problémy, ale nakonec dostali míč až k Vaclíkovi, který ho ihned posouvá na spoluhráč, kteří mohou pokračovat v tlaku.
     
    53
    Onyekuru dostal přihrávku na levou stranu a vypadalo to, že by se mohl dostat do zakončení. Jeho snahu ale nakonec zastavuje rozhodčí, který signalizuje ofsajdové postavení.
     
    54
    Na druhé straně centroval z pravé strany Chandler, jeho centr byl ale přetažený a končí pouze za postranní čarou. Následuje autové vhazování pro Olympiakos.
     
    55
    Deset minut druhého poločasu je za námi a sledujeme téměř totožný vývoj, jako v prvním poločase. Olympaikos je co se týče hry dopředu aktivnější, ale zatím si žádnou vyloženou šanci na změnu skóre nevypracoval.
     
    57
    Onyekuru se dostal ke střele ze vzdálenosti, ale nemířil vůbec přesně. Jeho rána skončila pouze nad brankou Frankfurtu.
     
    58
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sam Lammers, přichází Jesper Lindström.
     
    58
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Aymen Barkok, přichází Almamy Touré.
     
    59
    Olympiakos se po dvou střídáních Frankfurtu dostane k autovému vhazování u půlící čáry.
     
    60
    Centr do vápna Eintrachtu z pravé strany nebyl příliš nebezpečný. Balón do středu velkého vápna zachytili obránci Frankfurtu, kteří si celou situaci bez potíží pohlídali.
     
    61
    Po další akci domácích se po delší době zmocnili balónu hosté, kteří ale vůbec nic nevymysleli a pouze ho opět dlouhým nákopem odevzdali soupeři.
     
    62
    Hodina hry je za námi. Na hřišti zůstává ležet jeden z hráčů Frankfurtu, který se střetl s protihráčem. K postiženému rychle míří ošetřovatelé.
     
    64
    Už se opět hraje a u míče zůstávají fotbalisté Olympiakosu, kteří v druhém poločase vysoce dominují držení míče. Frankfurt prozatím v druhém poločase nepředvedl vůbec nic.
     
    65
    Až nyní se snad poprvé dostal dopředu s míčem a bude rozehrávat rohový kop, kterých má na kontě překvapivě více než Olympiakos.
     
    66
    Centr od rohového praporku nepřinesl žádnou větší příležitost. Po odrazu míče se pak k zakončení dostal jeden z hráčů z druhé vlny, který ale mířil vysoko nad.
     
    68
    Lala zasáhl proti dlouhému míči po pravé straně, kam si nabíhal jeden z hostujících hráčů. Frankfurt dostane příležitost v podobě autového vhazování poblíž velkého vápna domácích.
     
    69
    Poprvé v druhém poločase si hosté vytvořili souvislý tlak, po kterém musel do akce Trapp, který vyrazil střelu z dálky po narážečce. Následné centry do vápna pak zlikvidovala domácí obrana.
     
    70
    Vzápětí se hra přesouvá na druhou stranu, kde se Lala chystá na hranici velkého vápna Frankfurtu vhazovat míč od postranní čáry.
     
    71
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Henry Onyekuru, přichází Mathieu Valbuena.
     
    72
    Frankfurt v posledních minutách přitlačil na pilu a vytváří si slibné příležitosti na skórovaní, naopak domácí jakoby přestali hrát a v posledních minutách se spíše brání.
     
    73
    Nedovolený zákrok za polovinou hrací plochy ze strany Frankfurtu, domácí budou rozehrávat z velké dálky.
     
    74
    Centr do vápna německého celku nevypadal vůbec špatně. K hlavičce se dokonce dostal jeden z hráčů Olympiakosu, který ale míč nasměroval pouze do náruče Trappa.
     
    75
    Vaclík dostal přihrávku do malého brankoviště, kde byl ihned napadán, ale poradil si skvěle, přihrávkou našel na levé straně volného spoluhráče, který může postupovat vpřed.
     
    76
    Tomu to ale dlouho nevydrželo, míče se rychle zbavil a naopak se k němu na druhé straně dostal Trapp. Opět sledujeme na hřišti hodně nepřesností a pokažených přihrávek.
     
    77
    Dlouhý nákop Frankfurtu na pravé křídlo končí za postranní čarou, jeden z obránců Olympiakosu včas míč odhlavičkoval do zámezí.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Rafael Borré, přichází Jens Hauge.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Kristijan Jakić, přichází Sebastian Rode.
     
    79
    Olympiakos si zkomplikoval rozehrávku a dlouhým nákopem poslal míč dopředu, kde z toho nakonec mohla být velká šance. Nebýt jednoho z obránců Frankfurtu, tak by měl Trapp velké problémy.
     
    81
    Sow po střetu zůstal na zemi a musel být ošetřen. Hra pokračuje dále, u střídaček se připravují další střídání před závěrečnou desetiminutovkou.
     
    82
    Olympiakos z pravé strany poslal centr do vápna, který byl ale příliš přetažený, ani následný talk pak nepřinesl větší možnost na změnu skóre.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Stefan Ilsanker.
     
    83
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Youssef El Arabi, přichází Tiquinho Soares.
     
    83
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Georgios Masouras, přichází Rony Lopes.
     
    84
    Frankfurt se dostal do přečíslení a měl před sebou hodně otevřený prostor, ale nakonec došlo k nepřesné přihrávce, po které se míč stěhuje na kopačky Olympiakosu.
     
    86
    V závěru utkání vidíme i tvrdí hru, Valbuena dostal kopanec do hlavy po střetu, ale rozhodčí kartu vytahovat nebude.
     
    87
    Olympiakos vybojoval rohový kop, exekuci si bere na starost Valbuena.
     
    88
    Před koncem tu máme ještě před koncem zápasu střet, po kterém opět na hřišti vidíme ošetřovatele Zraněn je jeden z domácích hráčů.
     
    90
    Utkání se blíží do samotného konce, u míče hráč Frankfurtu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Mady Camara, přichází Pierre Kunde Malong.
     
    90+2
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Frankfurt jde přece jen nakonec do vedení! Lindstrom našel ve vápně neobsazeného JENSE HAUGEH, který z velké blízkosti podruhé v utkání prostřelil Vaclíka. Asistence: Jesper Lindström.
    90+2. Jens HAUGE - 1:2
     
    90+3
    Rozhodčí v druhém poločase nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+4
    Olympiakos na útočné polovině kombinuje okolo velkého vápna a dostane se k rohovému kopu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt).
     
    90+5
    Rohový kop nepřinesl velké nebezpečí a hráči Frankfurtu posílají balón na polovinu soupeře.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:12.
     
    Frankfurt v druhém poločase přežil velký nátlak Olympiakosu, v druhé části si vypracoval několik zajímavých situací, které ale neproměnili. Nakonec se ale dostal ke střele z velké blízkosti po chybě v obraně Olympiakosu střídající Hauge, který zařídil Frankfurtu tři body do tabulky!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek dnešního večera. (20:41:59)

    Adam Mitáš

    Góly: 12. El Arabi (Onyekuru) – 17. Kamada (Borré), 90+2. Hauge (Lindström)

    Karty:   32. Barkok (FRN), 90+5. Trapp (FRN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:12.
    Olympiakos F.C.: Vaclík – Lala, Papastathopoulos, Ba, Reabciuk – M'Vila, M. Camara (90+1. Kunde Malong) – Masouras (83. Rony Lopes), A. Camara, Onyekuru (71. Valbuena) – El Arabi (C) (83. Tiquinho Soares).
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Androutsos, Bouchalakis, Kunde Malong, Papadopoulos, Rony Lopes, Tiquinho Soares, Sourlis, Valbuena, Vrousai.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hasebe (C), Ndicka – Chandler, Sow (82. Ilsanker), Jakić (78. Rode), Barkok (58. A. Touré) – Kamada – Borré (78. Hauge), S. Lammers (58. Lindström).
    Náhradníci: Ramaj – D. da Costa, Hauge, Hinteregger, Ilsanker, Lindström, Rode, A. Touré.

    Rozhodca: Kulbakov A.