Brøndby – Rangers 1:1 (kon.) | Lyon – Sparta Praha 3:0 (kon.) | Sociedad – Sturm Graz 1:1 (kon.)
Monaco – Eindhoven 0:0 (kon.) | Légia Varšava – Neapol 1:4 (kon.) | Olympiakos – Frankfurt 1:2 (kon.)
Galatasaray – Lok. Moskva 1:1 (kon.) | Genk – West Ham 2:2 (kon.) | Leicester – S. Moskva 1:1 (kon.)
Antverpy – Fenerbahce 0:3 (kon.) | Marseille – Lazio 2:2 (kon.) | CZ Belehrad – Midtjylland 0:1 (kon.)
Braga – Razgrad 4:2 (kon.) | Ferencvároš – Celtic 2:3 (kon.) | Leverkusen – Real Betis 4:0 (kon.)
D. Záhreb – Rapid Viedeň 3:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
3:0 (0:0)
AC Sparta Praha
Štvrtok 04.11.2021, 18:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Európska liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase zápasu medzi Lyonom a Spartou sa diali veľké veci, čoho výsledkom boli až tri góly. Najprv len pohrozil Aouar, ale potom už prišli dva gólové údery Slímaního. Hostia napriek tomu mali svoje šance a dve veľké príležitosti zahodil Ladislav Krejčí mladší, ktorý mohol zmeniť priebeh zápasu. Preto prišiel tretí gól domácich, ktorý strelil Toko Ekambi a tým potvrdil postup Lyonu do osemfinále Európskej ligy z prvého miesta skupiny A. Spartu čaká ešte tuhý boj o druhé postupové miesto, pretože v tejto chvíli sa na nich bodovo dotiahol Rangers a štvrté Brondy stráca len dva body. O osude Sparty v Európskej lige tak rozhodnú práve posledné dva vzájomné zápasy proti škótskemu a dánskemu mužstvu. Odo mňa je z tohto zápasu všetko, prajem vám ešte príjemný zvyšok večera! (20:48:36)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Posledná minúta nadstaveného času už na výsledku nič nezmení, nakoniec je z toho celkom jednoznačná výhra Lyonu nad Spartou.
    90+2. Karl Toko Ekambi (LYO) - 3:0
     
    90+2
    Olympique Lyon dal gól! V tejto chvíli už Lyon zaznamenal definitívnu poistku, o ktorú sa postarala dvojica striedajúcich hráčov. Podstatnú úlohu zohral Barcola, ktorý loptu potiahol po pravej strane do šestnástky a jeho jemný center už len hlavou usmernil do poloprázdnej brány hostí KARL TOKO EKAMBI a aj keď si Nita na loptu siahol, tak gólu už nezabránil! Asistencia: Barcola
    90. Adam Karabec (SPA)
     
    90
    Centre Dočkala sú naozaj veľmi presné a tentokrát jeden poslal na hlavu Karabca, ktorý nezakončil medzi tri žrde napriek tomu, že mal dostatok času.
     
    89
    Hostia už majú málo času a ešte k tomu faulujú, čo už šance Sparty znižuje na úplné minimum.
    87. Florin Nita (SPA), Xherdan Shaqiri (LYO)
     
    87
    Na opačnej strane mohol Shaqiri definitívne rozhodnúť, ale z bezprostrednej blízkosti nepremenil krásnu prihrávku Paquetu na tretí gól, keďže Nita Spartu podržal!
    85. Ladislav Krejčí ml. (SPA), Anthony Lopes (LYO)
     
    85
    Toto bola ďalšia obrovská šanca pre Ladislava Krejčího mladšieho, ktorému poslal presný center na hlavu Dočkal, lenže vynikajúci zákrok Lopesa zabránil Sparte streliť dôležitý kontaktný gól!
    84. Adam Karabec (SPA)
     
    84
    Hosťom vyšiel ďalší útok, keď sa lopta na pravej strane dostala na Karabca, ktorý pokračoval popri čiare, ale Lopes jeho strieľaný center zneškodnil.
     
    83
    Sparta získala loptu dobrým napádaním a akciu zakončila centrom Ladislava Krejčího mladšieho, ktorý však nenašiel ani jedného zo spoluhráčov, aj keď veľa nechýbalo.
     
    82
    Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Lukáš Haraslín, prichádza Adam Karabec.
     
    81
    Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Rayan Cherki, prichádza Bradley Barcola.
     
    79
    Aj keď domáci loptu rýchlo stratili, tak stále nedovolili hosťom vypracovať si dobrú streleckú pozíciu a v pohode kontrolujú dvojgólové vedenie.
     
    78
    Dokonca aj rohový kop po veľmi dlhej dobre pre Spartu, ale ani ten nič neznamenal, keďže iba nepresnou strelou sa prezentoval Haraslín.

    Filip Kosnáč

    Góly: 61. Slímání, 64. Slímání, 90+2. Toko Ekambi

    Karty:   40. Vindheim (SPA), 62. Minčev (SPA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Diomande, Da Silva, Denayer, Henrique – Mendes, Caqueret (69. Guimarães) – Shaqiri – Cherki (81. B. Barcola), Slímání (69. Paquetá), Aouar (C) (70. Toko Ekambi).
    Náhradníci: M. Barcola, Bonnevie – Emerson, Lukeba, Toko Ekambi, Paquetá, Dubois, Keita, J. Boateng, Guimarães, B. Barcola.

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Panák, O. Čelůstka (7. Vindheim), Hancko – Pešek (68. Pulkrab), Pavelka (C), Ladislav Krejčí ml., Sáček (68. Dočkal), Haraslín (82. Karabec) – Minčev.
    Náhradníci: Heča, Holec – Vindheim, Vitík, A. Gabriel, Ladislav Krejčí st., Dočkal, Karabec, Hložek, Pulkrab, Drchal.