Třinec – Ústí n. L. 2:3 (kon.) | Chrudim – Sparta B 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Vyškov 2:1 (kon.)
Opava – Vlašim 3:3 (kon.) | Líšeň – Žižkov 3:2 (kon.) | Prostějov – Příbram 1:3 (kon.)
koniec
FK Dukla Praha
2:1 (2:0)
MFK Vyškov
cz Sobota 24.07.2021, 17:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Snahu o získání míče přehnal Tomáš Langer a uvidí žlutou kartu. Hostům se čas velmi rychle krátí.
     
    90+4
    Na jedné straně nejprve Bin Seung Kim společně s Mohamedem Doumbiou vykombinovali šanci pro Jakuba Barace, který ale nedostal prostor pro zakončení. Z brejku pak pálil těsně nad Ondřej Vintr!
     
    90+3
    Na dlouhý míč si naskočil Bienevenue Kanakimana, poslal jej směrem k Radovi a vznikl závar, po kterém domácí gólman parádně vyskočil a vyboxoval nebezpečně se snášející míč!
     
    78
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Sunday Faleye, přichází Mohamed Doumbia.
     
    78
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    ONDŘEJ VINTR bude navždy zapsán v historii vyškovského fotbalu jako první druholigový střelec. Hosté využili toho, že Dukla hrála oslabená o zraněného Faleyeho a střídající Ondřej Vintr dostal přihrávku za obranu. Sice jej dokázali beci seběhnout, ale vyškovský hráč udělal kličku a následně přes nohu bránícího hráče přestřelil padajícího Filipa Radu, který již neměl šanci na teč svého spoluhráče reagovat.
     
    72
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Marek Fábry, přichází Jan Pázler.
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Marek Vintr, přichází Ladislav Hanuš.
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Pavel Simr, přichází Ondřej Vintr.
     
    71
    Marek Vintr využil propadnutí domácí obrany a z levého křídla se hnal do šance. Dostal se do velkého úhlu, ale povedlo se mu obstřelit Filipa Radu. Spolu s ním ale i branku, kterou netrefil zhruba o deset centimetrů.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Souček, přichází Lukáš Cienciala.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Buchvaldek, přichází Sung-Bin Kim.
     
    61
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Lukáš Lahodný, přichází Karel Jaroš.
     
    60
    Velmi zajímavý roh! Hosté se naskládali na brankovou čáru, přetažený míč napálil patičkou Filip Štěpánek, který jen o kousek přestřelil!
     
    54
    Jakub Barac předvedl skvělé sólo přes tři hráče. Jako baletka protancoval před vápno, kde nabil Marku Fábrymu, Jeho první zakončení zblokovala obrana, z dorážky mířil slovenský útočník jen těsně vedle zadní tyče Šustrovy branky.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází David Kozel, přichází Daniel Kozma.
     
    45+2
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se těsně před poločasem ujímá již dvougólového vedení. Znovu akce začala na levé straně, odkud přišla přihrávka do podobného prostoru, z nějž otevřel skóre Peterka. Tentokrát byl adresátem MAREK FÁBRY, který se zblízka nemýlil.
     
    45
    Lukáš Lahodný měl na kopačce vyrovnání! Po vynikající přihrávce za obranu, která nyní trochu zaspala, se řítil sám na Filipa Radu, který včas vyběhl a připsal si bravurní zákrok. Lahodný navíc v poslední chvíloi lehce podklouzl a to lehce usnadnilo domácí opoře práci.
     
    39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Šest minut před koncem první půle se Dukla dostává do vedení a pod gólem má velkou signaturu Lukáš Buchvaldek, který umotal na brankové čáře jednoho ze soupeřů a vysokým centrem vybídl ke skórování JANA PETERKU. První zakončení ze dvou metrů ještě skvěle vytáhl reflexivním zákrokem Martin Šustr. Z dorážky už se však domácí hráč nemýlil.
     
    37
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Dan Jambor, přichází Tomáš Langer.
     
    36
    Marek Fábry se ocitl v další tutovce! Po skvělé nabídce byl úplně sám před Martinem Šustrem, který ze svého arzenálu vytáhl další vynikající zákrok, když mu padl pod nohy a střelu vyrazil.
     
    29
    Propadnutí jednoho z domácích obránců mohl potrestat Marek Vintr, ale jeho zakončení z malého vápna v poslední chvíli odrazil bránící hráč.
     
    20
    Nejprve nevyšlo Vyškovu zakončení, které letělo nad. Po následné rozehrávce ale u půlící čáry ostře zajel do Davida Kozla Pavol Ilko a slovenský obránce ve službách druholigového nováčka vidí oprávněnou žlutou kartu.
     
    18
    Vzápětí však hosté málem inkasovali! Marek Fábry dostal parádní přihrávku za obranu, jeho tutovku ale zneškodnil parádním zákrokem Martin Šustr, který včas vyběhl a zakončení zblízka vyrazil.

    Richard Wagner

    Góly: 39. J. Peterka, 45+2. Fábry – 78. O. Vintr

    Karty:   20. Ilko (VKV), 90+4. Langer (VKV)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4.
    FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – J. Peterka, D. Souček (67. Cienciala), David Kozel (46. Kozma), Buchvaldek (67. Kim) – S. Faleye (78. Doumbia), Fábry (72. Pázler).
    Náhradníci: Šťovíček – Doumbia, Kozma, Cienciala, Kim, Pázler, Konan.

    MFK Vyškov: Šustr – Ilko, Fofana, Štěpánek, Němeček – Lahodný (61. Jaroš), Cabadaj – Jambor (37. Langer), M. Vintr (72. Hanuš), Kanakimana – Simr (C) (72. O. Vintr).
    Náhradníci: Spurný – Hanuš, Jaroš, Klesa, Macej, O. Vintr, Langer.

    Rozhodca: Cieslar – Šimáček, Matoušek

    Diváci: 332