Třinec – Ústí n. L. 2:3 (kon.) | Chrudim – Sparta B 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Vyškov 2:1 (kon.)
Opava – Vlašim 3:3 (kon.) | Líšeň – Žižkov 3:2 (kon.) | Prostějov – Příbram 1:3 (kon.)
koniec
FK Dukla Praha
2:1 (2:0)
MFK Vyškov
cz Sobota 24.07.2021, 17:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný dobrý den.

    Na Julisce se bude v úvodním kole nové sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doslova psát historie. A to na straně hostů. MFK Vyškov totiž coby nováček druhé nejvyšší tuzemské soutěže odehraje vůbec první střetnutí ve 2. lize. Premiéru zažije proti 11násobnému mistrovi Československa.


    Dukla v uplynulém ročníku finišovala na klidném osmém místě tabulky. Přes léto doplnilo sestavu několik zajímavých jmen, základní kostra kádru zůstala stejná, což je dobrý základ pro to, aby žluto-červení atakovali horní patra tabulky.

    Trenér Bohuslav Pilný, který převzal celek v průběhu uplynulého ročníku, prozradil v předsezonním rozhovoru, že je potěšen tím, že se povedlo zvýšit konkurenci v kádru a naznačil, že chce vidět energické mužstvo.

    Kádr doplnil například kmenový hráč Sparty Jiří Kulhánek, jenž v uplynulém ročníku působil v Mladé Boleslavi a Opavě. 25letý stoper tak doplní mladíky Artema Kovernikova a další z posil Arnauda Konana. Po angažmá v Třinci pak přišel vyztužit zálohu kmenový hráč Baníku Ostrava Lukáš Cienciala.

    V přípravném období dokázala ekipa z Julisky porazit i dva prvoligové celky – loňského účastníka základní skupiny Evropské ligy Liberec a Teplice.

    Velkou škodou bylo pro Duklu, že se nakonec neodehrálo přátelské utkání na Unionu Berlín. Klání s bundesligovým celkem bylo zrušeno kvůli dopravní komplikaci na dálnici, když autobus uvízl kvůli dopravní nehodě na dálnici.

    Výsledky přípravných zápasů:

    Dukla – Sparta B 2:0 (Faleye, Konan)
    Dukla – Sparta 0:7*
    Dukla – Liberec 3:1 (Fábry 2, Buchvaldek)
    Dukla – Pardubice 1:3 (Bin)
    Dukla – Varnsdorf 4:2 (Varačka 2, Adediran, Hrubeš)
    Dukla – Teplice 2:1 (Fábry, Bin)

    *hrálo se 4x30 minut


    Vyškov skončil v nedohrané sezoně na třetím místě, ale díky tomu, že měl ze všech týmů nejlepší bodový průměr (odehrál jen deset zápasů), byl mu nabídnutý postup, který v jihomoravském městě přijali.

    Do týmu přišlo několik zajímavých jmen – třeba bývalý brankář Olomouce a Baníku Michal Šustr, v týmu zůstali 38letí špílmachři Pavel Simr a kapitán Michal Klesa. Zároveň je v kádru řada hladových mladých hráčů, a tak bude zajímavé sledovat, jak se vyškovská družina mezi profesionály etabluje.

    Trenér Jan Trousil také zmínil na předsezonní tiskové konferenci, že týmu chyběla soubojovnost. Proto ocenil, že se povedlo přivést zkušeného Martina Maceje a mladého beka Ahmeda Fofanu, který se prezentoval stabilními výkony v Chrudimi.

    Vzhledem k tomu, že se postup seběhl rychle a přechod na plně profesionální úroveň není jednoduchý, nevstupuje Vyškov do sezony s uzavřeným kádrem, ale čeká, jak se vyvine spolupráce s ligovými kluby.

    I Vyškov se poměřil v přípravě s celky z elitní soutěže, ale vzhledem k tomu, že příprava byla trochu hektická, nevykazoval v úvodu nejlepší výsledky. Postupně se ale jeho hra zlepšovala a v závěru se naladil výhrou nad Uničovem.


    Výsledky přípravných zápasů:

    Vyškov – Slovácko 1:6 (Langer)
    Vyškov – Olomouc 0:3
    Vyškov – Kroměříž 0:1
    Vyškov – Rosice 1:2 (Vintr)
    Vyškov – Start Brno 0:0
    Vyškov – Uničov 3:2 (Štěpánek, Fofana, Klesa)
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – J. Peterka, D. Souček, David Kozel, Buchvaldek – S. Faleye, Fábry.
    Náhradníci: Šťovíček – Doumbia, Kozma, Cienciala, Kim, Pázler, Konan.

    MFK Vyškov: Šustr – Ilko, Fofana, Štěpánek, Němeček – Lahodný, Cabadaj – Jambor, M. Vintr, Kanakimana – Simr (C).
    Náhradníci: Spurný – Hanuš, Jaroš, Klesa, Macej, O. Vintr, Langer.

    Rozhodčí: Cieslar – Šimáček, Matoušek.
     
    Týmy pomalu opouštějí po rozcvičce trávník stadionu na Julisce. V pražských Dejvicích svítí sluníčko, na nebi se povaluje pár mráčků a vane lehká bríza. Když připočteme výšku, tlak, teplotu a rosný bod, tak musíte sami uznat, že lepší počasí jsme si na úvodní kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nemohli přát!
     
    Velký zápas je to pro bývalou prvoligovou legendu Jana Trousila. Mnozí z vás si jej nejvíce spojíte s brněnskou Zbrojovkou či Slováckem. Tento ostřílený obránce se po skončení kariéry vrhl na trenérskou dráhu a dnes odkoučuje své první druholigové klání.
     
    Hráči jsou již na place. Úvodní výkop obstarají hosté z Vyškova.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se hned po rozehrávce pokusili o rychlý centr na pravou stranu. Domácí obrana si ale nákop pohlídala a míč uvedl zpět do hry Filip Rada odkopem od své branky.
     
    1
    Rychlé přenesení hry znamenalo zajímavou pozici pro Daniela Součka, který čechral míč do šestnáctky, ale pro dobrý centr si došel připravený Martin Šustr.
     
    2
    Dukla má v úvodu balon častěji na kopačkách a operuje v blízkosti velkého vápna. Poslední šanci zastavil bystrou reakcí Bienevue Kanakimana.
     
    3
    Domácí však ztratili balon nedaleko od šestnáctky a Vyškov tak vhodí svůj historicky první druholigový aut.
     
    4
    Zajímavě se uvolnil Lukáš Buchvaldek, ale jeho utažený pokus na zadní tyč byl velmi nepřesný. Vzápětí po Rumlově vybídce doputoval míč až k Jakobovi Baracovi, jehož dalekonosná střela mířila jen vedle.
     
    5
    Do zajímavé příležitosti se řítil Vyškov. Jeho únik řídil Burunďan Bienevenue Kanakimana, jenž akci rozjel a posléze se dostal i do vápna, ale jeden z obránců mu vypíchl míč, který posléze důrazně odkopl pozorný Filip Rada.
     
    7
    Navazující šance skončila útočným faulem jihomoravského družstva. Dukla po Radově rozehrávce kombinuje z obrany.
     
    7
    Kouzla Davida Kozla zastavil pozorný Ahmed Fofana. Jedenadvacetiletá posila Vyškova z Chrudimi posléze přiklepla balon Šustrovi, jenž rázným odkopem uklidnil situaci.
     
    8
    Kombinace na malém prostoru teď Dukle nevyšla. Špatnou rozehrávku vystihl Pavol Ilko, jenž kombinací s brankářem uhasil rodící se nebezpečí.
     
    9
    Zajímavě nyní čechral bochánek do šestnáctky Lukáš Lahodný. Bleskově však vystartoval Filip Rada, který míč ukryl v rukavicích před dotírajícím Markem Vintrem.
     
    10
    Drzý průnik si po Simrově přiklepnutí připsal Dan Jambor, jenž se dostal až k brankové čáře. Nahrávka před branku ale skončila v náručí pozorného Rady.
     
    11
    Po faulu na Dana Jambora bude Vyškov zahrávat stadardku ze zajímavé pozice.
     
    11
    Krátká rozehrávka šla na Lukáše Lahodného. Jeho svíci do vápna ale defenziva Dukly dokázala bez větších potíží odvrátit.
     
    K postupu stačilo Vyškovu třetí místo. Oproti dvěma týmům před ním měl totiž odehráno o zápas méně a tudíž nejlepší bodový průměr z celé MSFL, proto byla možnost postoupit nabídnuta právě jemu.
     
    12
    Hosté nyní měli menší problémy na vápně. Nepříjemný centr ale nadvakrát odvrátil Tomáš Cabadaj. Zatím je na hřišti vidět spíše vzájemné oťukávání a pozvolné vystrkování růžků.
     
    14
    Dlouhá rozehrávka na Kanakimanu sice mířila zajímavě, ale situaci si s přehledem pohlídala posila Dukly Ondřej Ruml.
     
    14
    Série chyb nakonec vyústila v práci pro Ondřeje Rumla, který uklidnil hru přiklepnutím k Filipu Radovi. Následně se ve vzdušném souboji neprosadil Pavel Simr a domácí gólman si v klidu doběhl pro sražený míč.
     
    16
    Příliš vysoký byl nyní centr od Daniela Součka a Martin Šustr tak bude odkopávat.
     
    17
    Dukla zatím působí techničtěji, což se vzhledem k tomu, že Vyškov sehrál v posledních dvou sezonách jen 28 zápasů, dalo v úvodních kolech lehce předpokládat. Domácím ale chybí víc šťávy, ta naopak nechybí na straně hostů.
     
    18
    Drzý průnik Lukáš Lahodného skončil střelou z úhlu z levé strany, kterou si Filip Rada pohlídal. První vyškovský pokus ve druhé lize.
     
    18
    Vzápětí však hosté málem inkasovali! Marek Fábry dostal parádní přihrávku za obranu, jeho tutovku ale zneškodnil parádním zákrokem Martin Šustr, který včas vyběhl a zakončení zblízka vyrazil.
     
    20
    Nejprve nevyšlo Vyškovu zakončení, které letělo nad. Po následné rozehrávce ale u půlící čáry ostře zajel do Davida Kozla Pavol Ilko a slovenský obránce ve službách druholigového nováčka vidí oprávněnou žlutou kartu.
     
    21
    Faulovaný David Kozel dostal pořádného koňara. Na scénu musel přijít chladivý sprej. Záložník týmu z Julisky teď těžko rozchází bolest.
     
    22
    Pavol Ilko s Tomášem Cabadajem odvrátili nepříjemný centr. Dukla posléze ztratila balon a věnovala Vyškovu aut.
     
    23
    Další šance přinesla centr, který ale letěl do míst, kde nikdo nebyl, a tak měla celá akce efekt, jako shození humanitárního balíčku doprostřed moře.
     
    24
    Následně se ale domácím povedlo udělat závan před brankou a Ahmed Fofana musel v tísni odvracet na roh. Ten se ale Dukla hrubě nepovedl.
     
    24
    Za následek to mělo únik Bienevenue Kanakimany, jehož ale odclonil obránce a nepovolil mu vniknout do šestnáctky.
     
    25
    Vyškov ale zůstal v útočném obležení, přihrávka na Pavla Simra byla ztečovaná a Vyškov tak bude kopat svůj první roh ve Fortuna Národní lize.
     
    26
    Míč směřoval k Pavlu Simrovi, ale toho si výborně pohlídala obrana a Dukla tak může znovu operovat s míčem.
     
    27
    Kukáš Buchvaldek si nyní parádně navedl míč na střelu, když potáhl balon po šestnáctce. Zakončení ale nedal patřičnou razanci a to tak vyšumělo v precizně vystavěném defenzivním bloku. Do odraženého míče se opřel za vápnem Jan Peterka, ale vysoko přestřelil.
     
    Dukla patřila v minulé sezoně mezi favority soutěže, ovšem nakonec skončila až na středu tabulky. Nenaplnění predikovaných cílů odnesl v průběhu sezony trenér Roman Skuhravý, kterého u týmu nahradil dosavadní lodivod Bohuslav Pilný.
     
    29
    Propadnutí jednoho z domácích obránců mohl potrestat Marek Vintr, ale jeho zakončení z malého vápna v poslední chvíli odrazil bránící hráč.
     
    29
    Na druhé straně předvedla Dukla líbivou kombinaci, kterou skvěle rozjel Lukáš Buchvaldek. Jeho spoluhráč pak po nabídce na pravé křídlo vnikl do vápna, ale zbytečně ještě nahrával a tento záměr vystihl pozorný stoper z Pobřeží Slonoviny Ahmed Fofana.
     
    30
    V souboji dvou dvanáctek byl rychlejší Bienevenue Kanakimana, který předběhl Ondřeje Rumla a zastavil tak rozvíjející se šanci domácích.
     
    31
    Na levém křídle je nyní velmi aktivní Lukáš Buchvaldek. Po jeho parádním centru na zadní tyč se již natahovali jeho spoluhráči a chybělo málo k tomu, aby Dukla poprvé skórovala. Má alespoň roh.
     
    32
    Kop od čtvrtkruhu se povedlo Vyškovu ubránit. Následně neuspěl s průnikem Sunday Faleye.
     
    32
    Před Pavlem Simrem se v brejku stihl vrátit Jiří Kulhánek, který získal balon a hned obrátil hru opět směrem k Šustrově svatyni. Dukla v posledních okamžicích potvrzuje roli favorita a je nebezpečnější.
     
    34
    Další kombinaci Ondřeje Rumla s Lukášem Buchvaldkem si pohlídal Pavol Ilko, který po zisku míče přistrčil hrací předmět Martinu Šustrovi, který odkopem uklidňuje hemžení před svou šestnáctkou.
     
    34
    Trochu víc přesnosti chybělo nyní Ilkovi, aby vybídl ke střele Pavla Simra. Po odvráceném míči však bude Vyškov zahrávat roh.
     
    35
    Zajímavý signál měli připravený hosté z jihu Moravy, ovšem centr Davida Němečka byl velmi slabý. Letěl přímo na bližší tyč a rovnou na nohu bránícímu Ondřejovi Rumlovi.
     
    36
    Marek Fábry se ocitl v další tutovce! Po skvělé nabídce byl úplně sám před Martinem Šustrem, který ze svého arzenálu vytáhl další vynikající zákrok, když mu padl pod nohy a střelu vyrazil.
     
    37
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Dan Jambor, přichází Tomáš Langer.
     
    37
    Po smělém průniku z levého křídla se Dukle neurodilo. Následně se pokusil Vyškov o brejk, ale ten si pozorná defenziva žluto-červených pohlídala.
     
    38
    Nepřesnost v rozehrávce 11násobného československého mistra vystihl Marek Vintr. Domácí však zase vypíchli jemu míč při rozbíhání Pavla Simra.
     
    39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Šest minut před koncem první půle se Dukla dostává do vedení a pod gólem má velkou signaturu Lukáš Buchvaldek, který umotal na brankové čáře jednoho ze soupeřů a vysokým centrem vybídl ke skórování JANA PETERKU. První zakončení ze dvou metrů ještě skvěle vytáhl reflexivním zákrokem Martin Šustr. Z dorážky už se však domácí hráč nemýlil.
     
    40
    Vzápětí se Vyškov snažil o srovnání, do míče se po přihrávce do tandemu opřel Lukáš Lahodný, ale o metr minul Radovu klec.
     
    Vyškov hraje své historicky první utkání ve druhé lize. Vrcholem pro tamní fotbal, jehož kořeny se datují do kraje třicátých let dvacátého století, dosud byla MSFL a pohárová měření s ligovými celky.
     
    42
    Další rychlou akci Dukly po levém křídle, kudy domácí hrozí nejvíce, zarazil úspěšným skluzem jak z učebnice defenzivní kopané Bienevenue Kanakimana.
     
    44
    Hra se nyní odbývá především ve středu hřiště, příliš šancí nevzniká.
     
    45
    Lukáš Lahodný měl na kopačce vyrovnání! Po vynikající přihrávce za obranu, která nyní trochu zaspala, se řítil sám na Filipa Radu, který včas vyběhl a připsal si bravurní zákrok. Lahodný navíc v poslední chvíloi lehce podklouzl a to lehce usnadnilo domácí opoře práci.
     
    45+1
    Nastavené jsou dvě minuty. Pokračující akci Vyškova zastavil ofsajd, na druhé straně se pískal útočný faul.
     
    45+2
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se těsně před poločasem ujímá již dvougólového vedení. Znovu akce začala na levé straně, odkud přišla přihrávka do podobného prostoru, z nějž otevřel skóre Peterka. Tentokrát byl adresátem MAREK FÁBRY, který se zblízka nemýlil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dukla vede po první půli 2:0. Druholigový nováček z Vyškova dlouho odolával, ale v závěru jasně dominující celek z Julisky posunul do vedení zakončením zblízka Jan Peterka a v nastaveném čase na něj navázal ještě Marek Fábry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází David Kozel, přichází Daniel Kozma.
     
    46
    Dukla začala zostra. Sunday Faleye servíroval míč z pravé strany, ale ukopl se a ten letěl vysoko. Následně přišla ještě jedna šance. Centr do vápna ale zkrotil na své hrudi pozorný Martin Šustr.
     
    47
    Vyškovský pokus na druhé straně zastavila ruka, kterou zahrál Marek Vintr.
     
    48
    Lukáš Buchvaldek by si mohl otevřít nožířství. Opět ostrý jako břitva prošel defenzivou hostů, ale jeho pobídka na Faleyeho byla příliš dlouhá.
     
    49
    Šanci hostů vytlačili bránící hráči Dukly do bezpečí a přihrávkou na svého gólmana poté uklidnili hru.
     
    50
    Kouzla Tomáš Langera u lajny zastavil Jakub Barac, jenž se nenechal ošálit jemnou technikou a odkopl vyškovskému hráči míč do zámezí.
     
    51
    Jakub Barac nyní prokličkoval do vápna, jeho pobídku ke skórování ale skvělou reakcí zneškodnil Tomáš Cabadaj, jenž vypíchl zakončujícímu hráči balon a vyvezl jej do bezpečí.
     
    52
    Nádherně to nyní provedl Sunday Faleye, který prošel na vápno, vybídl Ondřeje Rumla, jehož přihrávku lépe postavenému spoluhráči ale vystihla pozorná obrana Vyškova. Následně napálil nigerijský forvard odražený míč, ale o dva metry přestřelil.
     
    54
    Jakub Barac předvedl skvělé sólo přes tři hráče. Jako baletka protancoval před vápno, kde nabil Marku Fábrymu, Jeho první zakončení zblokovala obrana, z dorážky mířil slovenský útočník jen těsně vedle zadní tyče Šustrovy branky.
     
    Dukla má velmi mladý kádr, ve věkovém průměru 23 let vyčuhuje brankář Filip Rada. Gólman, který 5. září oslaví 37. narozeniny, patří bezpochyby mezi novodobé ikony klubu z Julisky, kde syn legendárního kouče Petra Rady působí od roku 2007.
     
    55
    Ahmed Fofana měl plné ruce práce, ale dokázal uhlídat hrozícího Daniela Součka, jehož přehlavičkoval a následně uklidnil hru.
     
    56
    Domácí jsou v úvodu druhé půle jasně aktivnější a drží míč na kopačkách v blízkosti vyškovského vápna. Nováček druhé ligy nyní trochu doplácí na covid a zrušení soutěží, anžto je vidět, že není úplně rozehraný.
     
    57
    Dukla trochu povolila a pustila soupeře na svou půlku, tam se však Vyškovu nepovedlo nic velkého vymyslet. Hostům trochu chybí šťáva.
     
    58
    Hra je nyní především na středu hrací plochy, kde se hosté snaží něco ukuchtit, avšak domácí jsou ve většině případů o ten pověstný krok rychlejší.
     
    59
    I Dukla teď kombinovala s velkou rozvahou, čehož využil Tomáš Cabadaj. Ten vyvezl míč, posunul jej Tomášovi Langerovi, jehož centr srazil Jakub Barac na roh.
     
    60
    Velmi zajímavý roh! Hosté se naskládali na brankovou čáru, přetažený míč napálil patičkou Filip Štěpánek, který jen o kousek přestřelil!
     
    61
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Lukáš Lahodný, přichází Karel Jaroš.
     
    62
    Daniel Souček se prosmýkl po pravém křídle, navedl si míč k vápnu a centrem oslovil spoluhráče, který byl však zablokovaný. Následně zkusil odražený míč vrátit před Šustra Sunday Faleye, ale také narazil na defenzivní hráz.
     
    63
    Dukla se hnala do zajímavé příležitosti, ale příliš ji překombinovala a z asi šesti střeleckých možností nakonec zbyl černý Petr na Marka Fábryho, který z otočky mířil do bránícího hráče.
     
    64
    Z následného brejku ukořistil Vyškov rohový kop.
     
    65
    Centr Davida Němečka doputoval na hlavu Pavla Simra, který poslal míč směrem k brance. Balon skončil na bránícím hráčovi, hosté reklamovali ruku, ale penalta se nepíská.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Souček, přichází Lukáš Cienciala.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Buchvaldek, přichází Sung-Bin Kim.
     
    68
    Dukla nyní kombinovala a snažila se o rychlé přenesení hry. Na konci všeho byl faul Lukáše Ciencialy, který se ze všech sil snažil zachránit míč skákající do zámezí.
     
    Domácí zápasy bude jihomoravský tým hrát na legendárním stadionu v sousedních Drnovicích, kde se od krachu kdysi slavného ligového klubu z vesnice hrají jen okresní a krajské soutěže.
     
    69
    Bin Seung Kim se snažil vyslat za obranu Marka Fábryho, ale jeden z obránců stihl do přihrávky vložit svou nohu.
     
    70
    Vyškov nehraje ve druhé půli ideálně. Hráčům trochu dochází dech a Dukla se toho snaží využívat. Nyní ale její šanci zastavil zhruba metrový ofsajd.
     
    70
    Jakub Barac se snažil odcentrovat skákavý míč, ale ten mu nesedl ideálně na nohu a výsledkem bylo opravdu nepřesné zakončení, které tu fanoušek za mnou komentuje nepublikovatelným německým slovíčkem.
     
    71
    Marek Vintr využil propadnutí domácí obrany a z levého křídla se hnal do šance. Dostal se do velkého úhlu, ale povedlo se mu obstřelit Filipa Radu. Spolu s ním ale i branku, kterou netrefil zhruba o deset centimetrů.
     
    72
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Marek Fábry, přichází Jan Pázler.
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Marek Vintr, přichází Ladislav Hanuš.
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Pavel Simr, přichází Ondřej Vintr.
     
    73
    Na stadion mohou po lehkém uvolnění koronavirových opatření i diváci, kteří zápasu dávají důstojnou atmosféru. Branami Julisky jich dnes prošlo 332.
     
    74
    K vidění je hra na středu hřiště. Oba týmy mají v posledních okamžicích trochu problém s tím, aby udrželi míč déle na kopačkách.
     
    Štěpán Šebrle, útočník pražské Dukly, jenž dnes nefiguruje v sestavě, je synem slavného desetibojaře a aktuálně televizního moderátora Romana Šebrleho, který sám coby atlet strávil v pražské Dukle 16 let. Je mu sice stále jen osmnáct let, ale v loňském roce už dokázal dvakrát skórovat.
     
    75
    To je velice nepříjemné. Sunday Faleye dostal zajímavou nahrávku a už už to vypadalo, že si troufne na kličku a projde do vápna, ale špatně došlápl, v poslední chvíli zakopl balon a s bolestivou grimasou ve tváři se sesunul k zemi.
     
    76
    V bolestech nyní Faleye kulhá za postranní čáru. Z rozcvičky se k lavičce vrátili Mohamed Doumbia a Arnaud Konan. Že by první jmenovaný doplnil sestavu nebo dostane premiérovou šanci mladý obránce z Mali?
     
    78
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    ONDŘEJ VINTR bude navždy zapsán v historii vyškovského fotbalu jako první druholigový střelec. Hosté využili toho, že Dukla hrála oslabená o zraněného Faleyeho a střídající Ondřej Vintr dostal přihrávku za obranu. Sice jej dokázali beci seběhnout, ale vyškovský hráč udělal kličku a následně přes nohu bránícího hráče přestřelil padajícího Filipa Radu, který již neměl šanci na teč svého spoluhráče reagovat.
     
    78
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Sunday Faleye, přichází Mohamed Doumbia.
     
    81
    Mohamed Doumbia našel obloučkem Jakuba Barace, po jehož pobídce se ve vápně snažil vytočit k zakončení Jan Pázler. Nakonec se mu to povedlo, ale Martin Šustr byl včas na zemi a míč vyrazil.
     
    82
    Vyškov táhl balon po pravé straně a dokonce se mu povedlo odcentrovat. Míč ale nakonec zamířil rovnou na branku do míst, kde měl své rukavice připravené Filip Rada.
     
    83
    Vyškovští bojují, na středu hřiště nyní dobře přistupují k domácím hráčům a sbírají jim balony. Dukla může trochu litovat, že v některých šancích hrála spíš na krásu, než na efektivitu.
     
    84
    Bienevenue Kanakimana se odhodlal k sólu, přešel přes tři hráče, ale následně si ukopl míč a narazil na připraveného obránce. Vyčítavý pohled směrem k rozhodčímu byl zbytečný, zde bylo vše dle litery pravidel.
     
    85
    Na hřišti zůstal ležet Daniel Kozma, k němuž spěchají lékaři. Míč měl v držení Filip Rada, který hrací předmět zakopl. Jeho protějšek Martin Šustr hecuje své spoluhráče k tomu, aby při premiéře zkusili zabojovat alespoň o bod.
     
    87
    Dukla odvrátila útočný aut Ladislava Hanuše a vydala se na zteč. Útok skončil faulem a domácí tak mají k dispozici standardní situaci.
     
    88
    Bin Seung Kim proletěl z pravého křídla až do vápna, kde ale nepřešel přes pozorného obránce. Následně dostal jeden z vyškovských hráčů tvrdý direkt, který si žádá ošetření.
     
    89
    Byl to Filip Štěpánek, který už je na nohou. Hra bude navázána míčem rozhodčího.
     
    90
    Dlouhý nákop od půlky podskočila hned dvojice hráčů a Mohamed Doumbia jej nedokázal dostihnout. Měl k němu daleko. Vyškov bude mít aut.
     
    90
    David Němeček se snažil něco vytvořit, ale přišel o míč. Vybojoval však aut. Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Tomáš Langer se dostal k centru do vápna, ale předtím se dopustil faulu. Míč má Dukla.
     
    90+2
    Jan Pázler se nedokázal prosadit u šestnáctky, Vyškov získal míč a vybojoval faul na půlící čáře přímo před střídačkami. Míč pošle do vápna brankář Martin Šustr.
     
    90+3
    Na dlouhý míč si naskočil Bienevenue Kanakimana, poslal jej směrem k Radovi a vznikl závar, po kterém domácí gólman parádně vyskočil a vyboxoval nebezpečně se snášející míč!
     
    90+4
    Na jedné straně nejprve Bin Seung Kim společně s Mohamedem Doumbiou vykombinovali šanci pro Jakuba Barace, který ale nedostal prostor pro zakončení. Z brejku pak pálil těsně nad Ondřej Vintr!
     
    90+4
    Snahu o získání míče přehnal Tomáš Langer a uvidí žlutou kartu. Hostům se čas velmi rychle krátí.
     
    90+5
    Mohamed Doumbia vypálil z otočky a jeho ránu zblokoval jeden z obránců na roh. Dukla chce dohrát před Šustrovou brankou.
     
    90+5
    Bin Seung Kim ještě vykroužil od rohového praporku až na velké vápno, odkud vypálil jen těsně vedle Šustrovy klece.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Ač to zprvu vypadalo, že Vyškov postupně odejde, tak nakonec našel ještě síly a po tečované střele Ondřeje Vintra korigoval stav na 1:2. V závěru se pokusili hosté i o vyrovnání, ale při své premiéře nakonec odchází poraženi.

    Dukla uplatnila své zkušenosti a byla po většinu zápasu tím týmem, který tvořil hru. S koncovkou a řešení útočných akcí ale nebude trenér Bohuslav Pilný příliš spokojený. Vyškov hrál spíše na brejky, ze kterých dokázal hrozit, ale bylo vidět, že hra jihomoravského týmu si ještě musí, lidově řečeno, sednout.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4.
     
    Ode mne je to pro dnešek z Julisky vše. Hezký zbytek víkendu přeje a na počtenou se těší Richard Wagner. (18:59:28)

    Richard Wagner

    Góly: 39. J. Peterka, 45+2. Fábry – 78. O. Vintr

    Karty:   20. Ilko (VKV), 90+4. Langer (VKV)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4.
    FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – J. Peterka, D. Souček (67. Cienciala), David Kozel (46. Kozma), Buchvaldek (67. Kim) – S. Faleye (78. Doumbia), Fábry (72. Pázler).
    Náhradníci: Šťovíček – Doumbia, Kozma, Cienciala, Kim, Pázler, Konan.

    MFK Vyškov: Šustr – Ilko, Fofana, Štěpánek, Němeček – Lahodný (61. Jaroš), Cabadaj – Jambor (37. Langer), M. Vintr (72. Hanuš), Kanakimana – Simr (C) (72. O. Vintr).
    Náhradníci: Spurný – Hanuš, Jaroš, Klesa, Macej, O. Vintr, Langer.

    Rozhodca: Cieslar – Šimáček, Matoušek

    Diváci: 332