Bielorusko – Azerbajdžan 1:2 (kon.) | Bosna – Čierna Hora 0:0 (kon.) | Nórsko – Luxembursko 1:0 (kon.)
Holandsko – Škótsko 2:2 (kon.) | Rumunsko – Gruzínsko 1:2 (kon.) | Anglicko – Rakúsko 1:0 (kon.)
Nemecko – Dánsko 1:1 (kon.) | Francúzsko – Wales 3:0 (kon.)
koniec
Anglicko
1:0 (0:0)
Rakúsko
cz Streda 02.06.2021, 21:00 • Riverside Stadium, Middlesbrough • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:58:48)
     
    Anglie v přípravném utkání potvrdila roli favorita, národní tým Rakouska porazila nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

    První poločas skončil bez branek. Aktivnějším týmem byli domácí, kteří si ovšem skrze pevnou rakouskou defenzivu žádnou příležitost nevytvořili. Gólový účet střetnutí otevřel v 57. minutě Bukayo Saka, k němuž smolně poslal balón skluzující Sabitzer, devatenáctiletý hráč Arsenalu střelou do odkryté brány zaznamenal první gól v národním týmu. A ten byl zároveň vítězný, protože více branek již nepadlo. V největší příležitosti Rakouska podržel domácí Pickford, jenž technický pokus Sabitzera vytěsnil na břevno.

    Oba celky odehrají před blížícím se evropským šampionátem ještě jedno přípravné utkání. Na Anglii čeká v neděli zápas s Rumunskem, Rakousko ve stejný den přivítá ve Vídni Slovensko.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:19.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vzrušení Rakušanů bylo zbytečné. Po nepřesvědčivém zákroku Pickforda vystřelil z první Grillitsch, avšak na brankové čáře skvěle zasáhl Godfrey. Gól by ovšem stejně neplatil, protože arbitr Visser po dohrání akce odpískal útočný faul na gólmana.
     
    90+2
    Proti oslabenému soupeři hosté kombinují na útočné polovině. Fotbalisté v bílých dresech brání v téměř kompletní sestavě, vytaženější je pouze presující Calvert-Lewin.
     
    90+1
    Angličané dohrávají o deseti, protože Trent Alexander-Arnold kvůli zranění nemůže pokračovat ve hře a Gareth Southgate už všechna střídání vyčerpal.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Rozhozenou defenzivu Albionu zkusil překvapit Florian Grillitsch. V ideální moment si naskočil na centr Dragoviće z pravé strany, hlavou vystřelil o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    88
    Žlutá karta i do domácích řad, a sice pro Trenta Alexandera-Arnolda. Ten si při odkopu ublížil a opustil hrací plochu, načež se na ni vrátil bez povolení rozhodčího, čímž porušil pravidla.
     
    87
    Třetím rakouským držitelem žluté karty je Martin Hinteregger. Stoper nebyl potrestán za faul, nýbrž na následnou reakci, kdy zlostně odkopl míč na tribunu.
     
    86
    Situaci dva na jednoho nevyřešil Christopher Trimmel vůbec dobře. Dlouho dopředu naznačoval, že bude přihrávat, nahrávku na Friedla zastavil pozorný Coady.
     
    85
    Konrad Laimer centroval nepovedeně, přímo do rukavic domácího gólmana. Pickford nezaváhal, po zachycení balónu rychle vyhodil na Alexandera-Arnolda.
     
    84
    Velké zaváhání předvedl Alessandro Schöpf. Nahrávka letěla pomalu, navíc po zemi, přesto rakouskému reprezentantovi podjel míč pod nohou do autu.
     
    83
    Výrazně větší klid zachoval Marcel Sabitzer. Udělal kličku do protipohybu Whiteovi, načež z poměrně velkého úhlu střílel na bližší, pravou tyč. Pickford míč nadvakrát zpacifikoval.
     
    82
    Marco Friedl podpořil ofenzivní složku týmu a obdržel parádní přihrávku do běhu. Z jedničky zbrkle a naslepo hrál pod sebe, přímo k nohám protihráče Godfreyho.
     
    81
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Christopher Trimmel.
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Julian Baumgartlinger.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Anglie drží těsno jednobrankové vedení, avšak soupeř je v posledních minutách lepší a v posledních minutách ještě určitě zabojuje minimálně o vyrovnání.

    Milan Huppert

    Góly: 57. Saka

    Karty:   66. Calvert-Lewin (ENG), 88. Alexander-Arnold (ENG) – 20. X. Schlager (AUT), 52. Lainer (AUT), 87. Hinteregger (AUT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:19.
    Anglicko: Pickford – Alexander-Arnold, Coady, Mings (62. Godfrey), Trippier – Grealish (71. White), Rice (62. Ward-Prowse), Bellingham – Lingard (61. Watkins), Kane (C) (61. Calvert-Lewin), Saka.
    Náhradníci: Johnstone, Ramsdale – Calvert-Lewin, Godfrey, Henderson, Phillips, Sancho, Ward-Prowse, Watkins, White.

    Rakúsko: Bachmann – Dragović, Hinteregger, Friedl – Lainer (81. Trimmel), Baumgartner (62. Schaab), Laimer (62. Grillitsch), X. Schlager (81. Baumgartlinger), Alaba (C) (72. Schöpf) – Sabitzer, Kalajdžić (71. Gregoritsch).
    Náhradníci: Pervan, A. Schlager – Baumgartlinger, Gregoritsch, Grillitsch, Ilsanker, Lienhart, Posch, Schaub, Schöpf, Trimmel, Ulmer.

    Rozhodca: Visser – Nijssen, Vanyzere (všichni Belgie)