Bielorusko – Azerbajdžan 1:2 (kon.) | Bosna – Čierna Hora 0:0 (kon.) | Nórsko – Luxembursko 1:0 (kon.)
Holandsko – Škótsko 2:2 (kon.) | Rumunsko – Gruzínsko 1:2 (kon.) | Anglicko – Rakúsko 1:0 (kon.)
Nemecko – Dánsko 1:1 (kon.) | Francúzsko – Wales 3:0 (kon.)
koniec
Holandsko
2:2 (1:1)
Škótsko
cz Streda 02.06.2021, 20:45 • Estádio Algarve (POR) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:50:51)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 3
    Střely mimo: 6 – 2
    Držení míče: 61 % – 39 %
    Rohové kopy: 7 – 2
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 15 – 17
    Žluté karty: 1 – 0.
     
    Již tuto neděli čeká Skoty poslední test před startem evropského šampionátu. Utkají se s papírově slabším Lucemburskem, kdežto Nizozemce prověří výběr Gruzie.
     
    Nebyl to bůhvíjak atraktivní zápas, nicméně velká úspěšnost v efektivitě střelby to hned ve čtyřech případech vynahradila. Hlavně Skotové vytěžili z minima maximum. Hendry v jedenácté minutě otevřel skóre zakončením zpoza šestnáctky a střídající Nisbet zase po změně stran zúročil skvělou práci Robertsona. Na obě tyto trefy mnohem aktivnější Nizozemci ale odpověděli. Respektive tak učinil jen jeden muž. Memphis Depay v 17. minutě využil sklepnutí od Wijnalduma a pár desítek vteřin před závěrečným hvizdem překonal Gordona i krásným projektilem z přímého kopu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Skotové se při poslední akci zápasu zatáhli velmi hluboko. Jack Hendry uklidil příchozí míč na roh, ale ten už portugalská parta rozhodčích nenechala rozehrát.
     
    90+2
    Narážečka u pravé autové čáry mezi Fraserem a Christiem nevyšla. I kdyby byla ona přihrávka přesnější, tak by se mával ofsajd.
     
    90+1
    V první ze tří nastavených minut dostal Gordon přetěžkou malou domů. Nizozemci zkusili aktivně presovat, jenže Patrick van Aanholt to v jednom ze soubojů přehnal s důrazem.
     
    90
    Declan Gallagher eliminoval hrozbu z centru de Roona. Tlak Nizozemců definitivně zastavil až ambiciózní pokus z dvaceti metrů od Gravenbercha, jenž se zařadil mezi ty hodně nepovedené.
    89. Memphis DEPAY - 2:2
     
    89
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Skotové jsou potrestáni za narůstající nedisciplinovanost gólem na 2:2! Jack Hendry fauloval MEMPISE DEPAYE pár decimetrů před pokutovým územím, odkud se sedmadvacetiletý útočník trefil parádní křižnou dělovkou. Gordon se stihl pouze ohlédnout k levé tyči, za kterou míč nádherně zapadl.
     
    88
    Neplánovaně vymyslel nebezpečnou situaci van Aanholt. Přízemní pas propadl napříč celým vápnem. Skotové měli štěstí, že Luuk de Jong dobíhal k vzdálenější tyči pozdě.
     
    87
    Greg Taylor se důrazně tlačil přes Berghuise, nicméně si nepřipravil dobrou výchozí pozici pro centr. Balon bude patřit Nizozemcům.
     
    86
    Z jinak prázdných tribun sleduje utkání také Virgil van Dijk, jenž se nadcházejícího šampionátu nemůže zúčastnit kvůli zranění kolena. Moc spokojen s výkonem svých kolegů být nemůže.
     
    85
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Stefan de Vrij, přichází Luuk de Jong.
     
    84
    Armstrongův pas byl rovněž odhlavičkován do míst, kde si Depay vyšlápl Christieho. Sudí si vystačil se slovní domluvou.
     
    83
    Z podobné pozice budou kopat také Skotové. Zasloužil se o to tvrdě dohraný Ryan Christie. Asi se bude jednat o centr z levé části hřiště.
     
    82
    Scott McKenna ve vzdušném souboji trefil Depaye rukou do hlavy. Ani této standardky však Nizozemci nevyužili, Depay našel hlavy obránců a de Roon nakonec fauloval vyvážejícího Armstronga.
     
    81
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází David Turnbull, přichází Billy Gilmour.

    Michal Břuchanský

    Góly: 17. Depay, 89. Depay – 11. Hendry, 63. Nisbet

    Karty:   42. de Ligt (NED)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:17.
    Holandsko: Krul – Dumfries, Timber (69. Berghuis), de Vrij (85. L. de Jong), de Ligt, Wijndal (69. van Aanholt) – Wijnaldum (C) (31. Gravenberch), de Roon, F. de Jong (31. Klaassen) – Weghorst (69. Promes), Depay.
    Náhradníci: Bizot, Stekelenburg – L. de Jong, Berghuis, Gravenberch, Klaassen, Koopmeiners, Malen, Promes, van Aanholt, van de Beek, Veltman.

    Škótsko: Gordon – Tierney (69. McKenna), Hendry, Cooper (62. Gallagher), Robertson (C) (69. Taylor) – Armstrong, McGregor, Turnbull (81. Gilmour) – Forrest (61. Fraser) Dykes (61. Nisbet), Christie.
    Náhradníci: McLaughlin – Fraser, Gallagher, Gilmour, McKenna, McTominay, Nisbet, Taylor.

    Rozhodca: Ferreira – Jesus, Costa (POR)