Bielorusko – Azerbajdžan 1:2 (kon.) | Bosna – Čierna Hora 0:0 (kon.) | Nórsko – Luxembursko 1:0 (kon.)
Holandsko – Škótsko 2:2 (kon.) | Rumunsko – Gruzínsko 1:2 (kon.) | Anglicko – Rakúsko 1:0 (kon.)
Nemecko – Dánsko 1:1 (kon.) | Francúzsko – Wales 3:0 (kon.)
koniec
Bosna a Hercegovina
0:0 (0:0)
Čierna Hora
cz Streda 02.06.2021, 18:00 • Stadión Grbavica, Sarajevo • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:00:12)
     
    Přípravné utkání mezi Bosnou a Hercegovinou a Černou Horou skončilo bezbrankovou remízou.

    Zápas mnoho fotbalové krásy nenabídl, výsledek ostatně hovoří za vše. Překvapivé vedení mohl ve 12. minutě vystřelit Černé Hoře Zarko Tomašević, který po centru od rohového praporku hlavičkoval do břevna. Za domácí v první půli zahrozil Krunić, s jeho hlavičkou si ale Dragojević poradil. Ve druhém dějství měli šance pouze hosté. Nejprve Hakšabanović poslal lob do boční sítě, o pár minut později Šehić předvedl skvělý dvojzákrok, vychytal Jankoviće i dorážku Osmajiće.

    Oba celky před sebou mají ještě jedno přípravné utkání. Bosna odehraje v neděli zápas v Dánsku, Černá Hora o den dříve změří síly s Izraelem.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V posledních vteřinách zápasu ještě musel vytáhnout zákrok Šehić. Zakončením z úhlu na přední tyč se zaskočit nenechal, pokus Vučiće vyrazil k nohám spoluhráče.
     
    90+2
    Přetažený centr Jovičiće sklepl Prevljak na hranici šestnáctky, kde číhal Rade Krunić. Středního záložníka vyvedl z míry povolenou hrou tělem Marko Vukčević.
     
    90+1
    Více volného prostoru využil Amir Hadžiahmetović k dalekonosnému projektilu z dvaceti metrů. Míč nabral příliš velkou výšku, proletěl nad horní tyčkou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Dvakrát Bosnu podržel kapitán mezi třemi tyčemi Ibrahim Šehić. Nejprve vyboxoval centr z levé strany, vysoký balón letící do pokutového území zleva pak lapil do koše.
     
    88
    Hosté mají příležitost rozhodnout o svém vítězství z rohového kopu. Ten pod tlakem vybojoval Miloš Raičković, když nastřelil nataženou pravou nohu Gazibegoviće.
     
    87
    Hodně odvážnou kličku si Aleksandar Jovičić dovolil proti Osmajićovi. Jakožto poslední hráč udělal soupeři kličku do protipohybu, byl úspěšný.
     
    86
    Avšak tlak Bosny sílí. Hlavní roli znovu sehrál hostující brankář Miloš Dragojević, jenž vyběhl a vyboxoval centr Sadikoviće mimo nebezpečí.
     
    85
    Eldar Ćivić má viditelně fyzických sil stále dost. Natáhl krok po levé straně, ke své smůle ale poslal centr do brány, přímo do rukou gólmana.
     
    84
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Adi Nalić, přichází Luka Menalo.
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Anel Ahmedhodžić, přichází Vladan Danilović.
     
    83
    Amel Ahmedhodžić dnes nehraje povedené utkání. Stoper udělal velké množství chyb, a to i při zdánlivě jednoduchých rozehrávkách. Další takovou předvedl právě teď, hasil ji faulem na Ivanoviće. Za odměnu si zblízka prohlédl kartu žluté barvy.
     
    82
    Brankář Ibrahim Šehić vystartoval z brankové čáry, aby zamezil balónu v cestě za Jankovićem. Útočníkovi míč vyboxoval téměř už z hlavy.
     
    81
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Sead Hakšabanović, přichází Igor Ivanović.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V Bosně nadále panuje bezbrankový stav, ačkoli pár gólových příležitostí jsme již viděli.

    Milan Huppert

    Góly:

    Karty:   53. Krunić (BSN), 83. Ahmedhodžić (BSN) – 42. Savičević (CHO), 68. Tomašević (CHO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:10.
    Bosna a Hercegovina: Šehić (C) – Jovičić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić (84. Danilović) – Todorović (64. Gazibegović), Krunić, Hadžiahmetović, Beširović (54. Sadiković), Ćivić – Nalić (84. Menalo), Demirović (65. Prevljak).
    Náhradníci: Vasilj, Pirić – Danilović, Ziljkić, Prevljak, Menalo, Đokanović, Cipetić, Gazibegović, Sadiković, Nukić.

    Čierna Hora: Dragović – Martinović, Šimić, Tomašević – Vukčević, Kosović (75. Raičković), Savićević (63. Janković), Vešović (76. Vučić) – Jovović (63. Osmajić), Beqiraj (C) (46. Milošević), Hakšabanović (81. Ivanović).
    Náhradníci: Mijatović, Šarkić – Grivić, Vulaj, Vujačić, Janković, Milošević, Ivanović, Rudović, Raičković, Osmajić, Vučić.

    Rozhodca: Simović – Petrović, Djorović (všichni Srbsko)