Boston – Washington 4:1 (kon.) | Nashville – Carolina 5:4 (po pr.) | Edmonton – Winnipeg 0:1 (po pr.)
St. Louis – Colorado 1:5 (kon.) | Tampa Bay – Florida 6:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 4:1 (kon.)
koniec
Boston Bruins
4:1 (0:0, 1:0, 3:1) Stav série: 3:1
Washington Capitals
cz Sobota 22.05.2021, 00:40 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny!
     
    56:24
    A pozor, hosté hrají vabank! Samsonov je na střídačce, Washington má tak na ledě dvojnásobnou početní převahu!
     
    56:24
    Závěr utkání přináší ještě jedno vyloučení, Charlie Coyle (BOS) je trestán za vyhození puku do ochranné sítě. Zdramatizují Capitals poslední minuty?
    54:50 Matt GRZELCYK - 4:1
     
    54:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Dovolím si říct, že v TD Garden je rozhodnuto! Bruins jen krátce po konci přesilovky skórují počtvrté, a pět minut a deset sekund před koncem základní hrací doby tak znovu vedou o tři zásahy! Trochu klidu na bostonské hokejky dodal MATT GRZELCYK, který zachytil McAvoyovu přihrávku a ránou z voleje uklidil puk mezi hostujícího gólmana a bližší tyč – 4:1! Asistence: Charlie McAvoy, Taylor Hall.
     
    53:31
    Anthony Mantha (WSH) zbytečně sestřelil Raska a vzápětí museli rozhodčí roztrhávat další strkanici. Na trestnou lavici ale tentokrát míří jen útočník Caps.
    44:54 Alexandr OVEČKIN - 3:1
     
    44:54
    Washington právě vstřelil branku!
    A pozor, Marchard trestnou opouští předčasně a hosté jsou zpět ve hře! Na pravé straně se nyní uvolnil legendární ALEXANDER OVEČKIN, který při následné střele zlomil hůl. Projektil zalétl na čepel hokejky bránícího Carla, odkud se odrazil do prázdného prostoru v domácí síti – 3:1! Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.
     
    44:16
    Další přesilovka pro Capitals, Brad Marchand (BOS) je za nedovolené bránění trestán dvěma minutami.
     
    41:03
    Branku následovala výměna názorů za washingtonským brankovištěm, za které si menší tresty odnáší Nick Ritchie (hrubost), Brandon Carlo (nesportovní chování; oba BOS) a Tom Wilson (hrubost, WSH).
    41:03 Charlie COYLE - 3:0
     
    41:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Washington je zralý na ručník, vzápětí už je to o tři zásahy! DeBrusk z úniku Samsonova sice nepřekonal, kotouč se ale odrazil na hokejku dojíždějícího a nikým nehlídaného CHARLIEHO COYLA, a ten už byl výrazně úspěšnější – 3:0! Asistence: Jake DeBrusk.
    40:29 David PASTRŇÁK - 2:0
     
    40:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak teď už to hosté budou mít už hodně těžké, pokud chtějí pomýšlet na vítězství! Domácí rozjeli před Samsonovem dlouhou kombinaci, na jejímž konci nestál nikdo jiný než český kanonýr DAVID PASTRŇÁK, jenž uspěl projektilem k zadní tyči! Asistence: Charlie McAvoy, David Krejčí.
     
    39:45
    Anthony Mantha (WSH) si jede zchladit hlavu na trestnou, kam ho sudí poslali za nedovolené bránění.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:43
    Další příležitost pro Capitals. Patrice Bergeron (BOS) poslal puk nad mantinel a s trestem za zdržování hry nyní na dvě minuty usedá na lavici hanby.
     
    34:03
    Hosté mají šanci se svým sokem srovnat krok, Jake DeBrusk (BOS) jde z kola ven za sekání.
     
    33:52
    Rozšířit domácí náskok mohl Clifton, který ale po převzetí DeBruskovy přihrávky svatyni Capitals z hranice brankoviště přestřelil! Tohle musí Bostonské hodně mrzet!
     
    31:01
    Dalším příjemcem menšího trestu za hrubost je Garnet Hathaway (WSH), jenž tak oslabuje svůj tým.
    28:00 David PASTRŇÁK - 1:0
     
    28:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí hráči tentokrát přesilovkou nepohrdli a přesně po osmadvaceti minutách hry otevírají skóre střetnutí! Střeleckou listinu otevírá jejich kapitán BRAD MARCHAND, který za Samsonova protečoval zakončení Davida Pastrňáka z prostoru pro buly – 1:0! Asistence: David Pastrňák, Charlie McAvoy.
     
    27:27
    Ba ne, nakonec je to jinak! Dmitrij Orlov (WSH) dle sudích nezasáhl Millera do oblasti hlavy nebo krku, a do statistik si tak zapisuje jen dvakrát dvě minuty za hrubost. Pes obranář Charlie Coyle (BOS) za hrubost dostal jen jeden menší trest. Pokračujeme standardní početní výhodou Bostonu.
     
    27:27
    Možná trochu ospalou atmosféru v TD Garden prořízl ostrý hit Orlova, který těsně za modrou čarou nevybíravě sestřelil Millera! Domácí se okamžitě vydali svého spoluhráče pomstít, tohle se bez trestů už neobejde!
     
    25:20
    Skákající pas Marchanda od mantinelu se dostal až k Pastrňákovi, který z bezprostřední blízkosti brankoviště proklepl reflexy hostujícího gólmana! Na první branku však stále čekáme!
     
    21:51
    Cinknutí se tentokrát ozvalo z opačného konce hrací plochy, Tom Wilson trefil horní tyč!
     
    19:53
    Capitals zachránila branková konstrukce, Charlie Coyle z mezikruží nastřelil pravou tyč! Chyběly jen milimetry, Samsonov měl namále!
     
    19:23
    Domácí soupeře zvýšenou aktivitou nutí k faulu, za podrážení je vykázán Michael Raffl (WSH).
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny!
     
    13:11
    No tak pozor, tohle bylo zajímavé! Po zachycení rychlé přihrávky zpoza klece se do ideální střelecké příležitosti dostal Pastrňák, jehož pokus z voleje ale pozorný Samsonov vyrazil! Ruský gólman si poradil i s následnou dorážkou.
     
    05:51
    Na trestnou lavici se tentokrát přesouvá Charlie Coyle (BOS), jenž je trestán za podrážení.
     
    00:49
    Bruins si sami vzali vítr z vlastních plachet nepovedeným střídáním, v jednu chvíli jich na ledě bylo šest. Caps si hned zkraje střetnutí vyzkouší přesilovku, ven ze hry putuje Nick Ritchie (BOS).

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 28. Marchand (Pastrňák, McAvoy), 41. Pastrňák (McAvoy, Krejčí), 42. Coyle (DeBrusk), 55. Grzelcyk (McAvoy, Hall) – 45. Ovečkin (Carlson, Bäckström)


    Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, Reilly, Carlo, Clifton, K. Miller – Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – Hall, Krejčí (A), C. Smith – N. Ritchie, Coyle, DeBrusk – Kuraly, Lazar, Wagner.
    Washington Capitals: Samsonov (C. Anderson) – Orlov, Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Jensen, Chára – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – Mantha, Bäckström (A), Oshie – Sheary, M. Raffl, Eller – Hagelin, Dowd, Hathaway.

    Rozhodca: Dwyer, Luxmore – Cormier, Daisy.

    Diváci: 4 565
    Boston 4 1 Washington
    #1 Nedeľa 16.05.2021 • 01:15
    Washington - Boston 3:2 koniec po predl.
    #2 Utorok 18.05.2021 • 01:37
    Washington - Boston 3:4 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 20.05.2021 • 00:30
    Boston - Washington 3:2 koniec po predl.
    #4 Sobota 22.05.2021 • 00:40
    Boston - Washington 4:1
    #5 Pondelok 24.05.2021 • 01:00
    Washington - Boston 1:3