Dánsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Nórsko – Nemecko 1:5 (kon.) | Veľká Británia – Rusko 1:7 (kon.)
Fínsko – USA 2:1 (kon.) | Česko – Švajčiarsko 2:5 (kon.) | Lotyšsko – Kazachstan 2:3 (3:4 po s.n.)
koniec
Dánsko
4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
Švédsko
Sobota 22.05.2021, 11:15 • Olympijské športové centrum, Riga • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine padli dva góly. Dánsko zvýšilo svoje vedenie na 4:2 v 49. minúte, kedy sa presadil Nicklas Jensen. Švédi strelili kontaktný gól v 51. minúte z hokejky Klingberga, no to bolo čo sa týka gólov všetko. Dánsko hralo celý zápas veľmi zodpovedne, bojovne, obetavo a vybojovalo veľmi cenné víťazstvo nad hokejovou veľmocou. Po víťazstve Lotyšov nad Kanaďanmi je tu teda ďalšie veľké prekvapenie na šampionáte a to máme ešte len druhý hrací deň. (13:25:51)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Olofsson opäť nahodil, puk letel vedľa žŕdky Dahma.
     
    59:32
    Dáni nedokázali zatiaľ vyhodiť puk, Švédi si prihrávajú, pálil teraz aj Olofsson, Dahm vyrážal.
     
    59:05
    Od modrej vypálil Tömmernes, puk letel vedľa brány, opäť pri ňom hráči Švédska.
     
    58:38
    Nahodený puk od modrej čiary bol zrazený do rohu klziska, Švédi znovu získavajú puk.
     
    58:27
    Oddychový čas pre Švédsko.
     
    58:27
    Švédi získali útočné pásmo. Aabo Jensen to teraz dokázal vyhodiť cez všetky čiary, no je to zakázané uvoľnenie.
     
    58:04
    Brankár Viktor Fasth odchádza z brány, začína vabank Švédov.
     
    57:50
    Švédi s pukom na hokejkách v obrannom pásme, rozbiehajú novú útočnú akciu, Dáni vyčkávajú, čo súper vytvorí.
     
    56:58
    Lundkvist to šikovne prenechával k bližšej žŕdke Sörensenovi, ktorý však nestihol včas reagovať a puk získal dánsky hráč. Švédi pokračujú v aktivite, nič iné im už nezostáva.
     
    56:11
    Do útočného pásma krkolomne prechádzal Tömmernes, ušiel mu trošku puk z hokejky a jeho spoluhráči už vnikli do pásma. Je z toho teda ofsajd.
     
    55:38
    Lawrence Pilut miešal puk na modrej čiare, pozeral sa, či má nejakého spoluhráča pred bránkou a napokon to na Dahma poslal. Dánsky gólman pohotovo a pokojne vytiahol lapačku.
     
    54:53
    Kempe prihrávkou medzi kruhy našiel Klasa Dahlbecka, ktorý to vyskúšal strelou. Dahm situáciu videl a dokázal úspešne zakročiť.
     
    54:14
    Boedker to teraz urobil veľmi skúsene spoločne s Nicklasom Jensenom. Vzali puk na svoje hokejky, prešli s ním radšej do obranného pásma a posunuli dozadu na obrancov, aby kompletne mohli prestriedať.
     
    53:24
    Švédi opäť s pukom na hokejkách v pásme. Tentoraz Pilut nabíjal kolegovi z defenzívy Nygrenovi, ktorý to vypálil a dánski hráči dokázali zblokovať.
     
    52:37
    V útočnom pásme ostal mierne zabudnutý Sörensen, a tak Švédi nemohli pokračovať v hre, kým ich hráč nevyjde z pásma. Ofsajdu sa napokon vyhli.
     
    52:02
    Individuálnymi pohybmi sa prezentoval Adrian Kempe, prekorčuľoval poza bránu, prešiel k pravému kruhu a zakončoval z otočky. Dahm sa len obzrel za pukom, ktorý netrafil jeho a ani jeho bránu.
     
    51:40
    Tri korunky pokračujú v aktivite v útočnom pásme. Olofsson teraz z rohu klziska dával puk na modrú čiaru Lundkvistovi, ktorý zakončoval švihom. Strela bola odrazená na ochrannú sieť.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 31. Nicklas Jensen (Jakobsen, Nicholas Jensen), 38. Nicklas Jensen (Boedker), 39. Kristensen (Nicklas Jensen, M. Lauridsen), 49. Nicklas Jensen (M. Lauridsen, Boedker) – 23. C. Klingberg, 36. Tömmernes (C. Klingberg), 51. C. Klingberg (Lundkvist)


    Dánsko: Dahm (Dichow) – Lassen, M. Lauridsen (A), O. Lauridsen, Jensen Aabo (C), O. Larsen, Nicholas Jensen, Kristensen – Nicklas Jensen, Jakobsen, Boedker – Andersen, Jesper Jensen, Hardt – True, Bau Hansen, Meyer – Poulsen (A), From, Olesen – Madsen.
    Švédsko: Fasth (Reideborn) – Tömmernes (C), Lundkvist, Pilut, Nygren, Dahlbeck (A), Lööv, Pudas – Lundeström, Rakell (A), Olofsson – A. Kempe, Holmberg, Sörensen – Friberg, M. Kempe, Rasmussen – P. Lindholm, O. Lindberg, C. Klingberg – Wingerli.

    Rozhodca: Gofman, Sidorenko – Golyak, Šalagin