Montreal – Winnipeg 5:3 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Vegas 3:0 (kon.)
Anaheim – LA Kings 1:2 (kon.) | Boston – Buffalo 6:2 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 1:0 (4:3 po s.n.)
koniec
Anaheim Ducks
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Los Angeles Kings
cz Sobota 01.05.2021, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Anže Kopitar (LAK) 1+0
    2. Maxime Comtois (ANA) 0+0
    3. Jonathan Quick (LAK) 33 zákroků (06:36:59)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    John Gibson (ANA) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, odchytal 59:05
    Jonathan Quick (LAK) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Los Angeles, které svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Poslední perioda nebyla zrovna nejatraktivnější, za celou dobu jsme se nedočkali moc vyložených šancí. Králové se pokoušeli s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže přes dobře fungující obranu soupeře to dlouho dobu nešlo. Koncovka přeci jenom patřila hostům, ti pět minut před koncem třetiny srovnali, načež v poslední minutě o vítězství rozhodl sám kapitán Anže Kopitar.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Gibson je na střídačce!
    59:04 Anže KOPITAR - 1:2
     
    59:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě jdou hosté do vedení! Králové totiž udrželi útočnou třetinu a posléze si před brankáře sjel ANŽE KOPITAR, který si šikovně přehodil puk do bekhendu, načež se mu povedlo překonat Gibsona. S pukem do branky dojel i Kopitar.
    Asistence: Dustin Brown, Mikey Anderson.
     
    58:13
    Po odehrání u mantinelu skončil na zemi hostující Anderson, ke kterému míří lékař týmu. Následuje poslední komerční přestávka této třetiny.
     
    57:10
    Anaheim je vyrovnávací brankou zaskočen a znovu se musel bránit. Z velkého úhlu to zkoušel hostující kapitán Kopitar, kterému se nepovedlo trefit branku.
     
    56:20
    Do protiútoku se posléze dostával hostující Kempe, který se dokonce prodral do přečíslení, jenomže nahrávku do tandemu poslal Byfieldovi za brusle.
     
    55:15
    Na opačné straně se do pásma soupeře prodral Iafallo, kterému ještě přispěchal na pomoc Kopitar. Elitná formace Kings nakonec neudržela útočnou třetinu.
    54:56 Lias ANDERSSON - 1:1
     
    54:56
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hostující celek přeci jenom vyrovnává! Králové se totiž dokázali udržet v pásmu soupeře, kde to u branky skvělým způsobem provedl Vilardi, kterému se hezkou zadovkou povedlo najít nekrytého LIASE ANDERSSONA, který měl před sebou prázdnou branku.
    Asistence: Gabriel Vilardi, Trevor Moore.
     
    54:05
    Nahození podél mantinelu nakonec dokázal dojet domácí Volkov, který ihned poté nahazoval zpět do pásma. Tam po hezké kombinaci pálil vedle Carrick.
     
    53:15
    Anaheim se snaží hrát maximálně jednoduše. Nyní znovu odeslal puk z vlastního pásma pouze o mantinel, posléze se Los Angeles Kings prezentovalo ofsajdem.
     
    52:08
    Domácí znovu pouze nahazovali do pásma soupeře, kde se k volnému předmětu jako první dostal hostující obránce Anderson, kterému se povedlo rozehrát.
     
    51:26
    Králové se znovu dostali do pásma soupeře, kde po zpětné nabídce pálil od modré čáry Doughty. Jeho rána trefila pouze protihráče, Gibson měl naprosto zakrytý výhled.
     
    50:11
    Za volným pukem se jako první dostal hostující Wagner, který ho pouze nahrnul pod Gibsona.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Králům se nyní povedlo přečkat početní nevýhodu, během které dokázali jednou vyhodit pryč.
     
    49:02
    Kačeři se na delší časový úsek usadili v pásmu soupeře, kde jsme sledovali obětavost hostujícího celku, který v krátkém časovém sledu zablokoval hned dvě střely.
     
    48:15
    Na vhazování před brankářem Quickem se povedlo uspět hostujícímu Kopitarovi. Jeho celek sice dokázal vyhodit, jenomže na modré čáře zasahoval Larsson.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Austin Wagner – 2 min., podrážení).
     
    47:22
    Sám na sebe to posléze zkoušel vzít domácí Volkov, který se sice dostal přes prvního protihráče, jenomže poté narazil do dalšího a k zakončení to tak nevedlo.
     
    46:01
    Do vyložené šance se dostával domácí Zegras, který nakonec prováhal ideální moment k zakončení. Soupeř ho dojel a Quick si tak další zákrok nepřipíše.
     
    45:21
    Kačeři ukázkově napadali rozehrávku soupeře a povedlo se jim vybojovat hrací předmět. Do útočného pásma se navíc prodral Steel, který včas našel Jonese.
     
    44:08
    Hostující brankář Quick si připsal první vážnější zákrok třetí třetiny, znovu si počínal na jedničku. Los Angeles Kings se dostalo na druhou stranu, kde se usadilo.
     
    43:13
    O rozehrávku se od své branky pokoušel domácí Benoit, kterému se povedlo překonat červenou čáru, načež podél mantinelu nahazoval puk za branku.
     
    42:21
    Kopitar nabízel kotouč k modré čáře, odkud to nahozením směrem na domácí branku zkoušel Määtä. Gibson měl naprosto čistý výhled a střelu zneškodnil.
     
    41:06
    Do problémů se za vlastní brankou dostal hostující Doughty, kterému se nakonec povedlo odehrát kotouč do bezpečí a Los Angeles Kings se žene kupředu.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal směrem do vlastního obranného pásma, odkud rozehrával Larsson.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 28 – 15.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nepřinesla ani jednu branku. Směrem dopředu byl znovu výrazně nebezpečnější Anaheim, který při své největší šanci trefil pouze brankovou konstrukci. Los Angeles Kings toho směrem dopředu moc nepředvedl, nebýt brankáře Quicka, mohlo z toho být větší brankové manko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Již nám běží poslední minutka druhé třetiny. Králové se po přesilové hře dostávají k drobnému náporu, který ovšem nepřináší žádné vyložené šance.
     
    38:25
    Bjornfotovi se povedlo udržet puk před modrou čárou a jeho celek mohl pokračovat v kombinaci, která netrvala nikterak dlouho a kupředu se prodírá Comtois.
     
    37:17
    Brownovi se povedlo zpracovat těžkou nahrávku, načež po jeho nahrávce pálil od modré čáry obránce Doughty, jehož pokus směřoval vysoko nad branku.
     
    36:20
    Kačerům se tak nepovedlo využít ani další početní převahu, tentokráte jí nesehráli zrovna nejlépe. Quick nemusel za celou dobu vůbec zasahovat.
     
    35:28
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Sam Carrick – 2 min., podrážení).
     
    35:07
    Domácí se až nyní dokázali usadit v pásmu soupeře, kde jsme sledovali trpělivou kombinaci, při které bekhendem našel pouze protihráče domácí Lundeström.
     
    34:21
    Quick nyní nepříliš šikovně vyrážel vedle sebe, kde se ovšem ještě dokázal natáhnout a pravým betonem zneškodnil jistou druhou branku.
     
    33:32
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Andreas Athanasiou – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    33:13
    Doughty měl u modré čáry hodně prostoru a pochopitelně to zkoušel přímo na branku. Gibson musel po delší době zasahovat, posléze si dokázal najít volný touš.
     
    32:20
    Ven z branky musel jít domácí brankář Gibson, který si po delší době vyzkoušel práci s pukem. Nakonec se mu povedlo přesně rozehrát na Shatterkirka.
     
    31:24
    Obrovský nápor domácích nabídl další čtyři střelecké pokusy, Los Angeles Kings se osvobodilo odpalem.
     
    31:13
    Kačerům se nakonec nepovedlo využít předchozí přesilovou hru. V ní si ovšem připsali několik zajímavých střeleckých pokusů, Quick ale chytá fantasticky.
     
    30:21
    Quick má v posledních minutách plné ruce práce, nyní si připsal další dva důležité zákroky.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám stále nabídla jedinou branku, o kterou se v první třetině postaral domácí Haydn Fleury, jenž pálil po vhazování.
     
    29:28
    Hostující brankář Quick si před malým momentem připsal další složitý zákrok. Těsně před ním totiž tečoval nahrávku jeden ze spoluhráčů, puk mířil doprostřed.
     
    29:01
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Gabriel Vilardi – 2 min., sekání).
     
    28:01
    Následně to na sebe vzal domácí Heinen, který to zkoušel zakončením mezi ruku brankáře Quicka, který si dokázal poradit a je tu první komerční přestávka.
     
    27:29
    Domácí pokračovali v aktivitě, jenomže ta nakonec nepřinesla nic zajímavého. Posléze nahazoval směrem do pásma Drysdale, který trefil mohu soupeře.
     
    26:06
    Anaheim znovu zvolil rychlou kombinaci, po které jsme sledovali nabídku k levému kruhu. Tam si sjížděl Rakell, jehož dělovka směřovala vedle branky soupeře.
     
    25:25
    Rozehrávka nástřelem do pásma soupeře nakonec směřovala pouze k domácímu Benoitovi, který rychle rozehrál, jenomže jeho celek se k ničemu nedostal.
     
    24:12
    Shattenkirk se posléze dostal k prvnímu zakončení, které směřovalo pouze do mantinelu. Domácí obránce se ovšem dostal k dorážce, kterou poslal do betonu.
     
    23:13
    Vypadalo to na první icing druhé třetiny, jenomže se pokračovalo ve hře. Puk směřoval do hostujícího brankoviště, kde ho Quick dokázal zastavit betonem.
     
    22:24
    Posléze se za červenou čáru poměrně jednoduše dostal hostující Vilardi, který pouze nahazoval do pásma soupeře. Po chvíli pálil pouze do tyče jeden z domácích.
     
    21:04
    Anaheim se bleskovým způsobem dostal k brance soupeře, kde ovšem nedokázal ani vystřelit. Na opačné straně to nabídkou na teč zkoušel Doughty.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal směrem k vlastní brance, odkud se o rozehrávku snažil Larsson.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 10 – 9.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Fleury, kterému se povedlo přesně vypálit hned po vhazování. Anaheim měl v první periodě více ze hry a klidně z toho mohlo být vyšší vedení. Králové se zatím směrem dopředu trápí a do nadcházejících minut tak budou muset něco změnit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Sam Carrick – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Austin Wagner – 2 min., hrubost).
     
    19:25
    Králové se v závěru zápasu na chvíli usadili v pásmu soupeře, k ničemu nebezpečnému to ovšem nevedlo, i když se k zajímavému zakončení dostal Kopitar.
     
    18:08
    Nepříliš dobře to před malým momentem provedl hostující Doughty, který nahazoval ještě za červenou čárou a po icingu se bude vhazovat před Gibsonem.
     
    17:12
    Kačeři se pokoušeli dostat na druhou stranu, jenomže tam čekala pozorná obrana soupeře, které se zastavilo úprk po pravém křídle v podání Lundeströma.
     
    16:25
    Dobrou střeleckou pozici nyní měl hostující Brown, který to zkoušel nad lapačku, jenomže na Gibsona si nepřišel.
     
    16:12
    Doughty musel rychle rozehrávat, na zádech měl napadajícího protihráče. Jeho celek najednou herně ožil, jenomže brankář Gibson dlouho čeká na další zákrok.
     
    15:05
    Björnfot se ujal puku u modré čáry, odkud nahazoval směrem na domácí branku. Gibson nemusel zasahovat, tento střelecký pokus směřoval výrazně vedle.
     
    14:25
    Sledovali jsme boj o kotouč za hostující brankou, kde se nakonec dokázal nejlépe zorientovat domácí Comtois, který nahrával podél mantinelu na Larssona.
     
    13:01
    Zegras převzal nahrávku ve středním pásmu a posléze se jednoduše dostal do pásma soupeře, kde poměrně slaboučkou střelou pořádně vyděsil brankáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:20
    Králové dokázali uklidnit hru a také vystřídat. Po ztrátě kotouče to na sebe vzal domácí Comtois, který to zkoušel zakončením zápěstím, našel však pouze lapačku.
     
    11:13
    Za volným kotoučem se posléze jako první dostal hostující Roy, kterému se sice povedlo přesně rozehrát na Moora, jenomže ten se do zakončení nedostal.
     
    10:00
    Je za námi přesná polovina první třetiny, která nám zatím nabídla jedinou branku. O tu se postaral domácí Haydn Fleury, který přesně pálil hned po vhazování.
     
    09:09
    Anaheim nebyl daleko od druhého zásahu, jenomže Quickovi se povedlo zakročit i vleže. Posléze mu pomohla obrana, která dostala kotouč za branku.
     
    08:03
    Krátce po vhazování se do palebné pozice dostal obránce Shattenkirk, který svůj pokus poslal do připraveného Quicka, kterému se povedlo hru pozastavit.
     
    07:25
    Los Angeles Kings to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může otočit.
     
    06:51
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Matt Roy – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:01
    Gibson nyní musel zasahovat z velké blízkosti a povedlo se mu zakročit betonem. Moore se posléze pokoušel dotlačit kotouč do branky, což se mu nepovedlo.
    05:37 Haydn FLEURY - 1:0
     
    05:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí celek se po vhazování dostává do vedení! Vhazovalo se po pravici brankáře Quicka, přičemž se po vyhraném vhazování napřáhl obránce HAYDN FLEURY, jehož dělovka nekompromisně zamířila přesně do pravé šibenice.
    Asistence: Trevor Zegras.
     
    05:02
    Krátce po vhazováním to nahozením od modré čáry zkoušel hostující obránce Andersson, který ovšem mířil přímo doprostřed a Gibsonovi se povedlo zakročit.
     
    04:18
    Los Angeles Kings se znovu poměrně jednoduše nastěhovalo na druhou stranu, kde ovšem nic nevymyslelo a oba celky tak mohly zavítat na střídačku.
     
    03:31
    Gibson si připsal první ostřejší zákrok. Od levého kruhu totiž zkoušel své štěstí hostující Moore, který ovšem dokázal zakročit a bude se tak muset vhazovat.
     
    02:06
    Kačeři se při dalším útoku poprvé dostali do ofsajdu a vhazovalo se tak před modrou čárou. Los Angeles Kings navíc poprvé zavítalo za branku soupeře.
     
    01:14
    Z vlastního pásma se poté o rozehrávku pokoušel domácí obránce Shattenkirk, který rozehrával o levý mantinel, avšak ani přesto nedokázal nikoho najít.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který to okamžitě zkoušel nahozením na druhou stranu, kde k puku zavítal Quick.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Los Angeles Kings

    Na opačné straně stojí Los Angeles Kings, který pro změnu okupuje předposlední pozici ligové tabulky, přičemž na svého dnešního soupeře má náskok pěti bodů. Los Angeles Kings se stále může poprat o postup do vyřazovacích bojů, bude to však mít nesmírně složité, přičemž na postupovou příčku ztrácí již deset bodů. Los Angeles v minulém kole navíc zaznamenalo letošní devětadvacátou porážku, která se uskutečnila právě v souboji proti poslednímu Anaheimu. Los Angeles Kings se tak nepovedlo navázat na vyhrané domácí utkání právě proti Kačerům.
     
    Anaheim Ducks

    Hokejisté Anaheimu se momentálně nacházejí na poslední pozici západní divize a na postup do vyřazovacích bojů to tak nevypadá. Kačeři totiž na postupové pozice ztrácejí již patnáct bodů, navíc mají hned o dva zápasy více. Anaheim Ducks v minulém kole ukončil poměrně dlouhou sérii bez získaného bodu, povedlo se to na ledě předposledního Los Angeles, kde Anaheim vyhrál poměrem 3:2. Anaheim Ducks je přesto nejhorším domácím týmem své divize, doposud vyhrál pouze pět domácích zápasů a na předosledníé Kings ztrácí osm bodů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 6. H. Fleury (Zegras) – 55. L. Andersson (Vilardi, T. Moore), 60. Kopitar (D. Brown, M. Anderson)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, Fowler (A), Shattenkirk (A), Benoit, Drysdale, H. Fleury – Terry, Zegras, Comtois – Rakell (A), Lundeström, Volkov – Carrick, Steel, Jones – Heinen, D. Grant, Deslauriers.
    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Björnfot, Roy, M. Anderson, S. Walker, Määttä – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – A. Kempe, Byfield, T. Moore – Athanasiou, Vilardi, L. Andersson – Wagner, Anderson-Dolan, Lemieux.

    Rozhodca: Anderson, Hanson – Knorr, Sericolo

    Diváci: 1717