Švajčiarsko – Kanada 0:7 (kon.) | Fínsko – Nemecko 10:0 (kon.) | Rusko – Česko 11:1 (kon.)
Lotyšsko – Švédsko 0:7 (kon.)
koniec
Fínsko
10:0 (5:0, 3:0, 2:0)
Nemecko
cz Sobota 01.05.2021, 03:10 • Comerica Center, Frisco, TX • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:33:31)
     
    Finové si ve svém třetím utkání skupiny B s chutí zastříleli, Německo deklasovali vysoko 10:0.

    Jedním z klíčových faktorů byly přesilové hry. Finové v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě skórovali hned šestkrát, z toho jednou při vlastním oslabení. Svěřenci kouče Karjalainena byli jasně lepší i ve hře pět na pět, soupeře přehráli zkrátka ve všech ohledech. Mužem utkání se stal obránce Viljami Juusola, který vstřelil jeden gól a zabránil několika slibným příležitostem soupeře.

    Reprezentace Suomi se vítězstvím posunula do čela skupiny B, které bude hájit v noci ze soboty na neděli proti domácí Americe. Pro Němce dnešním utkáním světový šampionát skončil.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 772 diváků.
     
    Tři nejlepší Němci na šampionátu:

    Nikita Quapp (9 inkasovaných gólů)
    Bennet Rossmy (1+1)
    Nikolaus Heigl (0+2)
     
    Nejlepší hráči utkání: Viljami Juusola – Thomas Heigl
     
    Střely na bránu: 43 – 23
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Paradoxně v oslabení mohl přerušit nulu v kolonce vstřelených gólů Bennet Rossmy. Dokázal nebezpečně vypálit i v pokleku, Helomaa na poslední chvíli vystrčil levý beton.
     
    59:28
    Hokejisté v modrých dresech kombinují v útočném pásmu, hledají cestičku ke vstřelení dvanáctého gólu. Topias Vilén ji nenašel, ztroskotal na lapačce Ganze.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    V závěru utkání přichází ještě jedno vyloučení na německé straně. Forčekující Julian Lutz ve snaze vypíchnout kotouč rozehrávajícímu Suomimu soka podrazil.
     
    58:25
    Samu Salminen mohl zaútočit na hattrick, avšak nesobecky chtěl věnovat gól Tuomaalavi, jenž najížděl mezi kruhy. Těsně před forvardem odpálil touš do střední třetiny Fischer.
     
    57:48
    Velkou příležitost spálil Sami Päivärinta. Útočník v pravém kruhu pováhal ideální příležitost k zakončení, bekhendovou střelu z otočky namířil jen do brusle Mayra.
     
    57:02
    Samostatnou akci Kaspera Kulonummiho zastavil ve středném pásmu Michael Gottwald. Soupři se postavil do cesty a čistým hitem jej odstavil od puku.
     
    56:48
    Přihrávka rukou stála Finy pozici v útočném pásmu. Jimi Suomi si chtěl rukavicí přihrát puk do hokejky, ale vyhození bylo o něco vyšší než předpokládal, kotouč hodil ke spoluhráči Juusolovi.
     
    56:26
    Aleksi Heimosalmi zpoza brány vyjel do levého kruhu. Ještě na pár vteřin zakvedlal s pukem a ve finále zkusil najít hokejku spoluhráče Jarvely, ten skákavou žabičku promáchl.
     
    55:33
    Po zákroku Ganze došlo v na hranici německého brankoviště k menší potyčce. Muži v pruhovaném od sebe horké hlavy rychle odtrhli, vylučovat se nebude.
     
    55:09
    Zakázané uvolnění způsobil Sandro Mayr. Bek zkusil vyslat do úniku Juliana Lutze, tomu chybělo k dosáhnutí na touš pár centimetrů.
     
    54:34
    Příliš dlouho otálel s kotoučem na modré čáře Sebastian Cimmerman. Střílel až pod velkým tlakem Leppänena, po ledě poslal hrací předmět o značný kus vedle brány.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. Malinen (Yliniemi, Väisänen), 3. Huuhtanen (Vilén, Järvelä), 8. Päivärinta (Vilén), 9. Tuomaala (Suomi), 14. Kemell (Heimosalmi, Päivärinta), 26. Huuhtanen (Päivärinta), 27. Salminen (Tuomaala, Suomi), 40. Juusola (Salminen, Koivunen), 49. Salminen (Koivunen, Tuomaala), 54. Koivunen (Heimosalmi)


    Fínsko: Helomaa (Lampinen) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti, Kulonummi – Koivunen, Salminen (C), Tuomaala – Ruusunen (A), Päivärinta, Kemell – Väisänen, Yliniemi, Matikka – Huuhtanen, Järvelä.
    Nemecko: Ganz (Quapp) – Fischer, Krenzlin, Mayr, Klein (A), Rausch, Gottwald, Winkelmann – Cimmerman, N. Heigl, T. Heigl – Rossmy (C), Zap, Lutz – Steck, Hauf, Proske (A) – Niedenz, Grimm, Korte – Feist.

    Rozhodca: Hebeisen (SUI), Reneau (USA) – Hancock II (USA), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 772