Montreal – Winnipeg 5:3 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Vegas 3:0 (kon.)
Anaheim – LA Kings 1:2 (kon.) | Boston – Buffalo 6:2 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 1:0 (4:3 po s.n.)
koniec
Anaheim Ducks
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Los Angeles Kings
cz Sobota 01.05.2021, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Anže Kopitar (LAK) 1+0
    2. Maxime Comtois (ANA) 0+0
    3. Jonathan Quick (LAK) 33 zákroků (06:36:59)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    John Gibson (ANA) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, odchytal 59:05
    Jonathan Quick (LAK) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Los Angeles, které svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Poslední perioda nebyla zrovna nejatraktivnější, za celou dobu jsme se nedočkali moc vyložených šancí. Králové se pokoušeli s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže přes dobře fungující obranu soupeře to dlouho dobu nešlo. Koncovka přeci jenom patřila hostům, ti pět minut před koncem třetiny srovnali, načež v poslední minutě o vítězství rozhodl sám kapitán Anže Kopitar.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Gibson je na střídačce!
    59:04 Anže KOPITAR - 1:2
     
    59:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě jdou hosté do vedení! Králové totiž udrželi útočnou třetinu a posléze si před brankáře sjel ANŽE KOPITAR, který si šikovně přehodil puk do bekhendu, načež se mu povedlo překonat Gibsona. S pukem do branky dojel i Kopitar.
    Asistence: Dustin Brown, Mikey Anderson.
     
    58:13
    Po odehrání u mantinelu skončil na zemi hostující Anderson, ke kterému míří lékař týmu. Následuje poslední komerční přestávka této třetiny.
     
    57:10
    Anaheim je vyrovnávací brankou zaskočen a znovu se musel bránit. Z velkého úhlu to zkoušel hostující kapitán Kopitar, kterému se nepovedlo trefit branku.
     
    56:20
    Do protiútoku se posléze dostával hostující Kempe, který se dokonce prodral do přečíslení, jenomže nahrávku do tandemu poslal Byfieldovi za brusle.
     
    55:15
    Na opačné straně se do pásma soupeře prodral Iafallo, kterému ještě přispěchal na pomoc Kopitar. Elitná formace Kings nakonec neudržela útočnou třetinu.
    54:56 Lias ANDERSSON - 1:1
     
    54:56
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hostující celek přeci jenom vyrovnává! Králové se totiž dokázali udržet v pásmu soupeře, kde to u branky skvělým způsobem provedl Vilardi, kterému se hezkou zadovkou povedlo najít nekrytého LIASE ANDERSSONA, který měl před sebou prázdnou branku.
    Asistence: Gabriel Vilardi, Trevor Moore.
     
    54:05
    Nahození podél mantinelu nakonec dokázal dojet domácí Volkov, který ihned poté nahazoval zpět do pásma. Tam po hezké kombinaci pálil vedle Carrick.
     
    53:15
    Anaheim se snaží hrát maximálně jednoduše. Nyní znovu odeslal puk z vlastního pásma pouze o mantinel, posléze se Los Angeles Kings prezentovalo ofsajdem.
     
    52:08
    Domácí znovu pouze nahazovali do pásma soupeře, kde se k volnému předmětu jako první dostal hostující obránce Anderson, kterému se povedlo rozehrát.
     
    51:26
    Králové se znovu dostali do pásma soupeře, kde po zpětné nabídce pálil od modré čáry Doughty. Jeho rána trefila pouze protihráče, Gibson měl naprosto zakrytý výhled.
     
    50:11
    Za volným pukem se jako první dostal hostující Wagner, který ho pouze nahrnul pod Gibsona.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 6. H. Fleury (Zegras) – 55. L. Andersson (Vilardi, T. Moore), 60. Kopitar (D. Brown, M. Anderson)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, Fowler (A), Shattenkirk (A), Benoit, Drysdale, H. Fleury – Terry, Zegras, Comtois – Rakell (A), Lundeström, Volkov – Carrick, Steel, Jones – Heinen, D. Grant, Deslauriers.
    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Björnfot, Roy, M. Anderson, S. Walker, Määttä – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – A. Kempe, Byfield, T. Moore – Athanasiou, Vilardi, L. Andersson – Wagner, Anderson-Dolan, Lemieux.

    Rozhodca: Anderson, Hanson – Knorr, Sericolo

    Diváci: 1717