Azerbajdžan – Srbsko 1:2 (kon.) | Cyprus – Slovinsko 1:0 (kon.) | Luxembursko – Portugalsko 1:3 (kon.)
Belgicko – Bielorusko 8:0 (kon.) | Wales – Česko 1:0 (kon.) | Gibraltar – Holandsko 0:7 (kon.)
Čierna Hora – Nórsko 0:1 (kon.) | Turecko – Lotyšsko 3:3 (kon.) | Chorvátsko – Malta 3:0 (kon.)
Slovensko – Rusko sk 2:1 (kon.)
koniec
Luxembursko
1:3 (1:1)
Portugalsko
cz Utorok 30.03.2021, 20:45Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z kvalifikace o postup na MS 2022 mezi Lucemburskem a Portugalskem.
     
    Portugalsko

    Hostující Portugalsko je obrovským favoritem na postup ze skupiny na závěrečný šampionát. Ve dvou odehraných zápasech získali Portugalci čtyři body a patří jim druhá pozice skupiny. V prvním duelu Portugalci doma přehráli těsně 1:0 Ázerbájdžán. Ve druhém duelu zajížděli na půdu Srbska, kde po dvou brankách Joty vedli 2:0, ale Srbové dokázali vyrovnat. V závěru ještě dostal míč za čáru Ronaldo, ale rozhodčí branku nepochopitelně neuznali.
     
    Lucembursko

    Domácí Lucembursko zatím může být s průběhem kvalifikace rovněž spokojené. Lucemburci vstoupili do skupiny až v sobotu a postarali se o obrovské překvapení, když na půdě Irska zvítězili 1:0. Ještě předtím prohráli v přátelském souboji s Katarem.
     
    Úvodní sestavy:

    Lucembursko: Moris – Jans, Chanot, Gerson, Pinto – Martins – O. Thill, Barreiro, V. Thill, Rodrigues – Sinani.
    Náhradníci: Fox, Schon – Bohnert, Deville, Dzogovic, Mahmutović, Muratovic, Rupil, Skenderovic, S. Thill, da Graça.

    Portugalsko: A. Lopes – Cancelo, J. Fonte, Rúben Dias, N. Mendes – Neves, Sanches, B. Silva – Ronaldo, Diogo Jota, Félix.
    Náhradníci: Rui Silva, J. Sá – D. Duarte, Neto, Neto, Palhinha, S. Oliveira, R. Silva, André Silva, Soares..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Portugalsko bude hrát ve světle zeleném, zatímco Lucembursko oblékne červené dresy.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Lucembursko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Outsider se ihned vydal do útoku, ale nákop skončil v moci Portugalců.
     
    2
    Maxime Chanot se dostal pod tlak napadajícího Cristiana Ronalda. Hvězda hostujícího celku však balón pro svůj celek nezískala.
     
    3
    Renato Sanches trefil jednoho ze soupeřů šlapákem a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu. Rozehrávat budou domácí.
     
    4
    Vincent Thill se hnal za přihrávkou mezi obránce Portugalska, jenže pobídka byla příliš prudká a skončila v autu. Lopes bude odkopávat od branky.
     
    5
    Leonardo Barreiro se po levém křídle prosmýkl do blízkosti velkého vápna, jenže jeho pobídka skončila na hlavě prvního obránce v dresu Portugalska.
     
    6
    Bernardo Silva dostal přihrávku na pravou stranu, jenže si nedokázal vnějším nártem obhodit napadajícího soupeře. Portugalsko získalo jen vhazování.
     
    7
    Renato Sanches dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže musel roztáhnout hru na levé křídlo, kde Nuno Mendes míč neudržel.
     
    8
    Zadáci Portugalska uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu domácího Lucemburska rozehrávku domácích neatakují.
     
    9
    Laurent Jans se dobrou kličkou zbavil napadajícího soupeře a poslal obloučkek na polovinu Portugalska. Zadáci favorizovaného celku získali míč pro sebe.
     
    10
    Domácí hodně zariskovali při rozehrávce v blízkosti velkého vápna. K míči se dostal Félix, jehož přízemní centr srazil Chanot mimo šestnáctku.
     
    11
    Bernardo Silva se po levé straně tlačil do pokutového území, jenže na jeho hranici nechal míč za sebou a už se pro něj nestačil vrátit před obráncem.
     
    12
    João Félix se nejprve krásnou kličkou zbavil svého strážce, ale následně si míč předkopl až k dalšímu obránci v červeném dresu Lucemburska.
     
    13
    Diogo Jota si pohybem řekl o přihrávku na levé křídlo, jenže míč mu utekl do zámezí. Vhazovat bude Lucembursko. Portugalci se zatím nedostávají do zakončení.
     
    14
    Anthony Lopes si dal pozor na přihrávku za obranu Portugalska, vzal míč do rukavic a rychle jej vyhodil na levou stranu. Portugalci se moc daleko nedostali.
     
    15
    Diogo Jota na opačné straně odcentroval na malé vápno, ale před Ronaldem zasáhl stoper Maxime Chanot. Portugalci však zůstali u míče.
     
    16
    Leonardo Barreiro kouzlil s míčem na levé straně hrací plochy, odkud následně poslal přihrávku do vápna. K míči se dostal Sinani, ale trefil Fonteho.
     
    17
    Anthony Lopes dlouhým nákopem hledal Cristiana Ronalda, který sice uspěl v hlavičkovém souboji, ale prodloužil míč na Jotu, který stal v ofsajdu.
     
    18
    Portugalsko se dostalo do blízkosti velkého vápna, ale Diogo Jota během kombinace fauloval, což neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu.
     
    19
    Gerson Rodrigues si na polovině Portugalska troufl na průnik mezi obránce a vybojoval pro Lucembursko přímý kop. Do vápna už míří hlavičkáři.
     
    20
    Domácím se přímý kop vůbec nepovedl. Centrovaný míč přiletěl za chumel hráčů v pokutovém území a brankář Lopes jej schoval do rukavic.
     
    21
    Bernardo Silva se s míčem otočil v blízkosti velkého vápna a chtěl roztáhnout hru do volného prostoru na pravé straně. Jeho pobídka však prolétla do autu.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Maxime Chanot (Lucembursko).
     
    22
    Danel Sinani přidal na polovině Portugalska další nedovolený zákrok. Lucembursko se zatím jen velmi těžko dostává do blízkosti velkého vápna.
     
    23
    Na opačné straně se za obranu Lucemburska dostal Cristiano Ronaldo, jenže si nepotykal se zpracováním a navíc byl lapen v ofsajdu.
     
    24
    Olivier Thill táhl akci Lucemburska po levém křídle. Domácí hráč se dostal až na hranici velkého vápna, jenže pokus o zakončení mu vůbec nevyšel.
     
    25
    Christopher Martins si vůbec nelámal hlavu s Félixem a bez respektu jej poslal k zemi. Portugalsko bude zahrávat přímý kop z dobé pozice.
     
    26
    Exekuce přímého kopu se ujal Cristiano Ronaldo, který to z ostrého úhlu zkusil přímo na branku, ale domácí brankář míč vyboxoval do bezpečí.
     
    27
    Vincent Thill si na pravé straně chtěl přehodit míč na levačku, ale jeho centr skončil na hrudi obránce Fonteho. Portugalsko může vyrazit vpřed.
     
    28
    Danel Sinani v souboji na polovině hřiště dohrál Diase a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Portugalsko bude rozehrávat.
     
    29
    Christopher Martins dostal přihrávku na levou stranu, jenže míč si předkopl daleko před sebe a celou akci uhasil odkopem na tribunu stoper Fonte.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím čekáme na úvodní branku. Oba týmy skvěle brání a zatím nepřicházejí ani brankové příležitosti.
     
    31
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně překvapivý průběh dnešního souboje! Lucembursko se totiž dostává do vedení! GERSON RODRIGUES si ve vápně naskočil na centr z pravé strany a hlavou uklidil míč k zadní tyči!
    31. Gerson RODRIGUES - 1:0
     
    33
    Portugalsko se ihned vydalo do útoku se snahou o bleskovou odpověď. Diego Jota však poslal oblouček jen do prostoru, kde neměl spoluhráče.
     
    34
    Vincent Thill dostal přihrávku na levou stranu a snažil se obejít Cancela. Krajní obránce hostujícího mužstva domácímu šikulovi vykopl míč špičkou kopačky.
     
    35
    Rúben Dias musel v souboji na polovině hrací plochy sáhnout po záchranné brzdě a poslal k zemi Larse Gersona. Lucemborsko svým výkonem favorita zaskočilo.
     
    36
    Sinani z pravé strany vymyslal hodně netradiční oblouček do šestnáctky. Za míčem se hnal autor úvodní branky Rodrigues, který na pobídku nedosáhl.
     
    37
    Portugalsko už se usadilo v blízkosti pokutového území. Prudký přízemní centr vymyslal Joao Cancelo, ale trefil jen obránce v červeném.
     
    38
    Joao Cancelo se na pravé straně zbavil obránce a odcentroval na přední tyč. Před Ronaldem odehrál míč na rohový kop Lars Gerson.
     
    39
    První potrestaný hráč také na straně Portugalska. Žlutou kartu vidí Diogo Jota.
     
    40
    Aktivní Jota si ihned řekl o další přihrávku, ale skvěle jej předskočil obránce Maxime Chanot. Lucembursko může nasbírat další cenné sekundy.
     
    41
    Do rozehrávky domácího mužstva se musel zapojit také brankář Anthony Moris. Gólman domácího celku bez váhání nakopl míč daleko od branky.
     
    42
    Gerson Rodrigues vymyslel oblouček do pokutového území, ale na jeho pobídku si nenaběhl nikdo v červeném. Pro balón si došel brankář Portugalska.
     
    42
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází João Félix, přichází Pedro Neto.
     
    43
    Bernardo Silva poslal přihrávku mezi obránce Lucemburska, jenže Ronaldo se rozběhl opačným směrem. Portugalsko se směrem vpřed trápí.
     
    44
    Za dalším nákopem na polovinu Lucemburska sprintoval střídající Pedro Neto, jenže si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    44
    Mohlo být vyrovnáno! Renato Sanches si v blízkosti velkého vápna nachystal míč na pravačku, ale domácí brankář jeho pokus skvělým zákrokem vyškrábl nad břevno!
     
    45
    Po následném rohovém kopu zakončoval Dias, jehož projektil z ostrého úhlu mířil přímo do míst, kde stál pozorný brankář domácího Lucemburska.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Portugalsko se nakonec dokázalo prosadit ještě před přestávkou! Úřadující mistry Evropy v aktuální kvalifikaci táhne DIOGO JOTA, který přidal svou třetí branku ve třetím zápase. Pedro Neto načechral do vápna parádní centr a Jota z malého vápna hlavou nedal brankáři šanci!
    45+2. Diogo JOTA - 1:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Lucembursko zatím hraje s favorizovaným Portugalskem vyrovnanou partii. Domácí favorita zaskočili po půlhodině utkání, kdy se prosadil Gerson Martins. Krátce před přestávkou mohl vyrovnat Sanches, ale jeho pokus brankář vyškrábl na roh. Prakticky z poslední akce první půle vyrovnal hlavou Diogo Jota. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Portugalsko obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Uvidíme, zda favorizovaní Portugalci dokonají obrat v dnešním duelu.
     
    47
    Laurent Jans vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na hranici velkého vápna, ale tam nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    48
    Renato Sanches se prokličkoval do pokutového území a poslal přízemní centr na malé vápno. Jeho pobídku srazil obránce na poslední chvíli na roh.
     
    49
    Cristiano Ronaldo dostal přihrávku na levou stranu, ale ihned u něj byli hned tři hráči v červených dresech Lucemburska. Ronaldo se zatím nemůže prosadit.
     
    50
    Bernardo Silva chtěl z pravé strany odcentrovat na malé vápno, kam spěchal Cristiano Ronaldo, ale obrana Lucemburska další těžký moment ustála.
     
    51
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalsko se krátce po přestávce dostává do vedení! Joao Cancelo načechral parádní míč na malé vápno, kam se dostal CRISTIANO RONALDO a placírkou vstřelil svou první branku v této kvalifikaci!
    51. Cristiano RONALDO - 1:2
     
    53
    Domácí brankář se musel zapojit do rozehrávky Lucemburska. Jeho nákop přiletěl na pravou stranu, kde míč uzmul Renato Sanches.
     
    54
    Portugalsko mohlo odskočit na rozdíl dvou branek! Nuno Mendes se individuálním průnikem dostal do vápna, ale jeho ránu Moris dobře vyrazil!
     
    55
    Christopher Martins dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže si neporadil s prvním napadajícím soupeřem. Portugalsko hraje po změně stran skvěle.
     
    56
    Na opačné straně se po Sinaniho přihrávce dostal do zakončení Gerson Rodrigues, ale střelou z ostrého úhlu rozvlnil pouze boční síť.
     
    57
    Christopher Martins se hnal s míčem středem hrací plochy, ale Bernardo Silva jej taktickým faulem poslal k zemi. Portugalci nechtějí soupeře pouštět na svou polovinu.
     
    58
    Anthony Lopes se zapojil do rozehrávky favorizovaného celku. Jeho nákop skončil na pravé straně, kde si míč zpracoval Diogo Jota.
     
    59
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Olivier Thill, přichází Sebastien Thill.
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Vincent Thill, přichází Maurice Deville.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Portugalsko zatím drží těsné vedení. Favorizovaný celek navíc po změně stran kontroluje průběh utkání.
     
    61
    Laurent Jans dostal prostor na pravé straně, jenže se nedostal k odcentrování do vápna. Míč mu vinou špatného zpracování uskočil do autu.
     
    62
    Rúben Dias se musel zapojit do rozehrávky Portugalska. Stoper Manchesteru City hledal Jotu, ale toho uhlídal důrazný Maxime Chanot.
     
    63
    Maxime Chanot zariskoval hodně riskantní malou domů. Za míčem se totiž hnal Cristiano Ronaldo, ale domácí brankář Moris míč odkopl včas.
     
    64
    Cancelo dostal přihrávku na pravou stranu a okamžitě hledal rozběhnutého Neta. Aktivní fotbalista centrem našel Devilleho.
     
    65
    Maxime Chanot diriguje rozehrávku Lucemburska na polovině hřiště. Jeho nákop směřoval na Sinaniho, ale toho nepustil k míči Rúben Dias.
     
    66
    Christopher Martins prošel po pravé straně na polovinu soupeře, kde jej v souboji u postranní čáry doslova zalehl jeden z hráčů Portugalska.
     
    67
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Mica Pinto, přichází Marvin da Graça.
     
    68
    Lucembursko zahrávalo rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na zadní tyč, kde bez problémů zakročil obránce Dias. Bude z toho další roh.
     
    69
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází João Palhinha.
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Diogo Jota, přichází Rafa Silva.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Rúben Dias (Portugalsko).
     
    71
    Lucembursko ubránilo další roh velkého favorita a opět se vydalo do útoku. Domácí chvíli kombinovali kolem šestnáctky, ale nakonec o míč přišli.
     
    72
    Domácí zahrávali přímý kop. Jeho exekuce se ujal Sebastien Thill a brankář Lopes jeho pobídku raději přizvedl na rohový kop.
     
    73
    Ani po rohovém kopu domácí neudeřili. Míč se sice snesl k Sinanimu, jehož dělovku zablokoval hned první soupeř. Portugalsko může uklidnit hru.
     
    74
    Diogo Jota se na pravé straně otočil kolem soupeře a dostal se k odcentrování. Jeho pobídku zastavil hrudník domácího stopera.
     
    75
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních patnáct minut. Domácí Lucembursko se v posledních minutách tlačí do útoku, ale Portugalci zatím brání pozorně.
     
    76
    Marvin da Graça se hlásil o přihrávku na levou stranu, jenže dostal míč za paty a musel si pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    77
    Pedro Neto chtěl špičkou kopačky prostrčit míč na rozběhnutého Cristiana Ronalda, který se však rozběhl opačným směrem a už míč neudržel na hřišti.
     
    78
    Nuno Mendes vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídku si chtěl zpracovat Ronaldo, ale ten poněkud nezvykle úplně promáchl.
     
    79
    Ronaldo se hnal sám na brankáře, široko daleko nebyl nikdo z obránců, ale hvězdný Portugalec trefil jen gólmana Lucemburska!
     
    80
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut a Lucembursko stále živí šanci na zisk cenného bodu. Domácí ale musí zvýšit aktivitu.
     
    81
    Renato Sanches se po levém křídle tlačil do pokutového území, jenže zadák v červeném se mu položil pod nohy a zakopl míč do autu.
     
    81
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalsko podle všeho definitivně rozhoduje o svém triumfu v dnešním souboji! Na parádní centr od rohového praporku si naběhl JOAO PALHINHA a hlavou uklidil míč k zadní tyči!
    81. João PALHINHA - 1:3
     
    83
    Žlutou kartu dostává Renato Sanches (Portugalsko).
     
    84
    Sebastien Thill si pomohl rozehrávkou do zadních řad. Akce domácího Lucemburska však skončila nepřesnou přihrávkou do zámezí.
     
    85
    Lucembursko se pět minut před koncem usadilo na polovině soupeře a hledá si cestičku do zakončení. Nikdo v červeném ale zatím nedostává prostor.
     
    86
    Pedro Neto zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen dnešní duel dohrát.
     
    87
    Další komplikace pro domácí! Chanot musí po druhé žluté kartě do sprch.
     
    88
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Christopher Martins, přichází Aldin Skenderovic.
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Danel Sinani, přichází Edvin Muratovic.
     
    89
    Portugalsko zahrávalo přímý kop na polovině soupeře a nasbíralo další cenné sekundy k dobru. Vypadá to, že domácí už závěr nezvládnou zdramatizovat.
     
    90
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Rúben Neves, přichází Sérgio Oliveira.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Portugalsko se usadilo na polovině soupeře, kde hosté nasbírali další cenné sekundy k dobru. Zdá se, že mistři Evropy budou brát další tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Portugalsko zvládlo roli favorita a na hřišti Lucemburska vítězí 3:1. Domácí favorita zaskočili po půlhodině utkání, kdy se prosadil Gerson Martins. Krátce před přestávkou mohl vyrovnat Sanches, ale jeho pokus brankář vyškrábl na roh. Prakticky z poslední akce první půle vyrovnal hlavou Diogo Jota. Krátce po změně stran navíc poslal hosty do vedení Cristiano Ronaldo. Lucembursko poté hrálo sympaticky, ale nedostávalo se do šancí. Deset minut před koncem navíc z rohu napsal gólovou tečku Palhinha.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:39:17)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 31. Rodrigues (Sinani) – 45+2. Diogo Jota (Neto), 51. Ronaldo (Cancelo), 81. Palhinha (Neto)

    Karty:   21. Chanot (LUX) – 39. Diogo Jota (POR), 70. Rúben Dias (POR), 83. Sanches (POR)   87. Chanot (LUX)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:12. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 9:15.
    Luxembursko: Moris – Jans, Chanot, Gerson, Pinto (67. da Graça) – Martins (88. Skenderovic) – O. Thill (59. S. Thill), Barreiro, V. Thill (59. Deville), Rodrigues – Sinani (88. Muratovic).
    Náhradníci: Fox, Schon – Bohnert, Deville, Dzogovic, Mahmutović, Muratovic, Rupil, Skenderovic, S. Thill, da Graça.

    Portugalsko: A. Lopes – Cancelo, J. Fonte, Rúben Dias, N. Mendes – Neves (90. S. Oliveira), Sanches, B. Silva (69. Palhinha) – Ronaldo, Diogo Jota (69. R. Silva), Félix (42. Neto).
    Náhradníci: Rui Silva, J. Sá – D. Duarte, Neto, Neto, Palhinha, S. Oliveira, R. Silva, André Silva, Soares.