Holandsko – Maďarsko 6:1 (kon.) | Nemecko – Rumunsko 0:0 (kon.) | Španielsko – Česko 2:0 (kon.)
Taliansko – Slovinsko 4:0 (kon.)
koniec
Taliansko
4:0 (3:0)
Slovinsko
cz Utorok 30.03.2021, 21:00 • Ljudski vrt - Maribor • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    To už je z mé strany vše. Přeji krásný zbytek večera! (23:00:58)
    Italové si čtyřmi góly zajistili postup do čtvrtfinále.
     
    Italové dnes neponechali nic náhodě a postup do čtvrtfinále si zajistili hladkou výhrou nad domácím Slovinskem. Squadra azzura duel v podstatě rozhodla už v úvodní půlhodině. Po trefách Giulia Maggioreho, Giacoma Raspadoriho a Patricka Cutroneho z penalty vedli 3:0. A to ještě Cutrone v závěru úvodního dějství další pokutový kop neproměnil. Náladu si však italský kapitán napravil v úvodu druhé půle, kdy se krásně trefil do šibenice. Sám pak mohl zkompletovat i hattrick, další dvě jeho velké příležitosti však dokázal zneškodnit brankář Vekič, jenž Slovinsko uchránil od potupnějšího debaklu. Itálii jistě mrzí ztráta Riccarda Marchizzy, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě a navíc to pro něj bylo už druhé vyloučení na šampionátu.
     
    Ze standardní situace už Slovinci nic nevytěžili. Itálie tak vítězí 4:0 a postupuje do čtvrtfinále jako druhý tým tabulky skupiny B. Z prvního místa jde dál Španělsko, které zdolalo 2:0 český výběr. Ten obsadil konečné třetí místo, Slovinci tabulku uzavírají s jediným bodem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Slovinci budou rozehrávat standardní situaci. Rozhodčímu se nelíbilo počínání Gianluci Frabotty před jejím rozehráním a tak si italský obránce ještě prohlédl žlutou kartu.
     
    90+2
    Matteo Gabbia se z pozice stopera ocitl někde na místě ofenzivního záložníka při napadání slovinské rozehrávky. Tam fauloval, rozehrávat tak bude pořadatelský tým.
     
    90+1
    Tak ještě ano. Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Běží už poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, zda sudí ještě bude prodlužovat rozhodnutý duel nějakým nastavením.
     
    88
    V modrém hrající Itálie i o deseti kontroluje míč. Je znát, že tato fotbalová země je herně přeci jen jinde než malé Slovinsko.
     
    87
    Italský trenér raději stáhl ze hřiště kapitána týmu. Asi se bál, že i Cutrone by se při štěstí Squadry azzury mohl nechat vyloučit.
     
    86
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Gianluca Frabotta.
     
    84
    Davide Frattesi se ocitl sám před Vekičem. Slovinský brankář se rychle dostal do jeho blízkosti a připsal si další výborný zákrok!
     
    82
    Italové ani dnes nedohrají bez vyloučení! Ze hřiště navíc musí Riccardo Marchizza, který viděl červenou kartu už v úvodním zápase s Českem. Dnes přišel na trávník až v 54. minutě, přesto stačil dostat dvě žluté karty. Tu druhou uviděl za šlapák na Matka.
     
    82
    Španělé vedou nad Českem už 2:0. Zdá se, že situace ve skupině B je rozhodnuta.
     
    81
    Vynucené střídání na straně Slovinska. Žan Kolmanič odstoupil pro zranění, nahradil ho Aljaž Ploj.
     
    79
    Od ještě většího přídělu ochraňuje svůj tým brankář Vekič. Ten na konci prvního poločasu chytil Cutronemu penaltu. Po změně stran pak zneškodnil dvě tutovky stejného hráče.
     
    76
    Další šance Patricka Cutroneho! Dobře umístěnou hlavičku italského kapitána vyrazil skvělým zákrokem Igor Vekič.

    Martin Augustin

    Góly: 10. Maggiore, 19. Raspadori (Ranieri), 25. Cutrone (pen.), 50. Cutrone (Raspadori)

    Karty:   55. Marchizza (ITA), 90+3. Frabotta (ITA) – 34. Brekalo (SLV), 51. Matko (SLV), 75. Gnezda Čerin (SLV)   82. Marchizza (ITA)

    Nepremenená penalta: 45. Cutrone (ITA), brankár Vekič zneškodnil


    Taliansko: Carnesecchi – Lovato (54. Marchizza), Gabbia, Ranieri – Bellanova (54. Zappa), Frattesi, Pobega (73. Pirola), Maggiore, Sala – Raspadori (73. L. Colombo), Cutrone (C) (86. Frabotta).
    Náhradníci: Plizzari, Cerofolini – Frabotta, Marchizza, L. Colombo, Pirola, Zappa.

    Slovinsko: Vekič – Žinič, Brekalo (46. Stojinović), Karić, Kolmanič (81. Ploj) – Matko, Zaletel, Gnezda Čerin, Prelec (46. Svetlin) – Elšnik (C) (46. Petrovič), Medved (71. Celar).
    Náhradníci: Türk, Leban – Rogelj, Stojinović, Gorenc, Horvat, Petrovič, Celar, Svetlin, Ogrinec, Kolobarić, Ploj.

    Rozhodca: Frankowski – Winkler, Golis (POL)