Azerbajdžan – Srbsko 1:2 (kon.) | Cyprus – Slovinsko 1:0 (kon.) | Luxembursko – Portugalsko 1:3 (kon.)
Belgicko – Bielorusko 8:0 (kon.) | Wales – Česko 1:0 (kon.) | Gibraltar – Holandsko 0:7 (kon.)
Čierna Hora – Nórsko 0:1 (kon.) | Turecko – Lotyšsko 3:3 (kon.) | Chorvátsko – Malta 3:0 (kon.)
Slovensko – Rusko sk 2:1 (kon.)
koniec
Azerbajdžan
1:2 (0:1)
Srbsko
cz Utorok 30.03.2021, 18:00 • Baku Olympic Stadium • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Srbska, a sice výsledkem 2:1. Úvod druhého poločasu nám přinesla ofenzivní podívanou, domácí celek si dokonce vybojoval penaltu, díky které se mu povedlo srovnat krok. Srbsko tak muselo najednou přidat, nakonec se podruhé v tomto duelu dostalo do vedení. Bylo tomu tak necelých deset minut před koncem zápasu, domácímu celku se už nepovedlo najít odpověď a z tohoto zápasu nebere ani jeden bod. (19:53:06)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:13.
     
    90+4
    Srbsko poté zahrávalo standardní situaci, při které jsme nakonec sledovali centr směrem do malého vápna, kde se ovšem nacházel brankář Magomedalijev.
     
    90+2
    Kousek od pokutového území si našel střeleckou pozici hostující Milinković-Savić, který si seběhl k šestnáctce, odkud ovšem mířil vysoko nad branku.
     
    90
    Nastavuj se pět minut.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Tamkin Chalilzade (Ázerbájdžán).
     
    88
    Odkopávat nyní mohl také domácí brankář Magomedalijev, který odehrál míč daleko na druhou stranu, kde se ovšem prosadil pouze Živković.
     
    86
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Aleksandar Mitrović, přichází Dušan Vlahović.
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Nemanja Radonjić, přichází Mihailo Ristić.
     
    85
    Pokračovalo se odkopem od hostující branky, který si pochopitelně vzal na starost hostující Rajković, který svůj pas poslal na opačnou polovinu.
     
    84
    Před malým momentem dostal celkem dost naloženo hostující Spajić, který při snaze o odkop trefil svého spoluhráče. Chvíli se tedy hrát nebude.
     
    83
    Ázerbájdžán to bude mít najednou hodně složité, podruhé v tomto duelu buse muset dotahovat manko, přičemž tentokráte nemá moc času.
    81. Aleksandar MITROVIĆ - 1:2
     
    81
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Hostující celek jde podruhé v tomto duelu do vedení! Srbsko podniklo akci středem hrací plochy, kde se míč posunul až k hranici pokutového území. Tam se nacházel ALEKSANDAR MITROVIĆ, který pohodlnou střelou levou nohou zamířil přesně k pravé tyči.
     
    81
    Jeho centr nakonec odklízel za cenu rohového kopu. Ten ovšem nepřinesla nic nebezpečného, neboť se ve vzduchu povedlo zakročit soupeři.
     
    80
    Srbsko se jednoduchou kombinací dostalo na útočnou polovinu, kde se mu povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, odkud centroval Radonjić.
     
    79
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Mahir Emreli, přichází Elvin Jafargulijev.
     
    77
    Ázerbájdžán si vybojoval standardní situaci z velice zajímavé vzdálenosti od branky. K rozehrávce se nakonec postavil Jemreli, který trefil zeď.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Nemanja Gudelj (Srbsko).

    David Suchý

    Góly: 59. E. Mahmudov (pen.) – 16. A. Mitrović (Tadić), 81. A. Mitrović (S. Milinković-Savić)

    Karty:   88. Chalilzade (AZE) – 45+1. Spajić (SRB), 75. Gudelj (SRB)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:13.
    Azerbajdžan: Mahammadalijev – Medveděv (C), B. Husejnov, Buludov, Krivocjuk – A. Husejnov, E. Mahmudov, Ibrahimli, Salahli – Nurijev (69. Emreli, 79. Jafargulijev), Ghorbani (69. Šejdajev).
    Náhradníci: Balajev, Jannatov – Alijev, Bajramov, Dinijev, Isajev, Emreli, Šejdajev, Taškin, Chalilzade, Mustafajev, Jafargulijev.

    Srbsko: P. Rajković – Spajić, S. Mitrović, Pavlović – Radonjić (86. Ristić), Nemanja Maksimović (64. Grujić), Gudelj, Kostić (64. A. Živković) – Tadić (C) (75. Jović), A. Mitrović (86. Vlahović), S. Milinković-Savić.
    Náhradníci: Dmitrović, Nikolić – A. Živković, Vlahović, Ristić, Jović, Ilić, Grujić, Lukić, Krstičić, Petković, Djuričić.

    Rozhodca: Reinshreiber – Biton, Metzamber