Azerbajdžan – Srbsko 1:2 (kon.) | Cyprus – Slovinsko 1:0 (kon.) | Luxembursko – Portugalsko 1:3 (kon.)
Belgicko – Bielorusko 8:0 (kon.) | Wales – Česko 1:0 (kon.) | Gibraltar – Holandsko 0:7 (kon.)
Čierna Hora – Nórsko 0:1 (kon.) | Turecko – Lotyšsko 3:3 (kon.) | Chorvátsko – Malta 3:0 (kon.)
Slovensko – Rusko sk 2:1 (kon.)
koniec
Slovensko
2:1 (1:0)
Rusko
Utorok 30.03.2021, 20:45 • Štadión Antona Malatinského, Trnava • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:55:07)
     
    Situácia v kvalifikačnej skupine H sa dnešnými výsledkami poriadne zamotala. Chorvátsko sa domácou výhrou 3:0 nad Maltou dostalo so 6 bodmi do čela skupiny o skóre pred druhé Rusko. Tretie Slovensko má 5 bodov a je jediným neporazeným tímom skupiny. Štvrtý Cyprus sa vďaka dnešnej výhre 1:0 nad Slovinskom dostal so 4 bodmi na 4. miesto, naopak Slovinci prehrali druhýkrát za sebou a s 3 bodmi sú piati. Posledná Malta má 1 bod, ktorý získala za remízu na Slovensku.

    Táto kvalifikačná skupina bude pokračovať 1. septembra zápasmi Rusko – Chorvátsko, Slovinsko – Slovensko a Malta – Cyprus.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 4:4.
    Strely mimo: 2:4.
    Rohy: 2:2.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 7:14.
     
    Slovenskí futbalisti vstúpili do druhého polčasu výrazne aktívnejšie, ako hrali v prvom dejstve a v jeho prvej polovici nedovolili Rusom, ktorí boli smerom dopredu úplne bezzubí, prakticky nič. Zbornej výrazne pomohol príchod Soboleva, po ktorom si začali vytvárať gólové príležitosti a nakoniec sa podarilo Máriovi Fernandesovi vyrovnať dorážkou Kuzjajevovej strely. Pre Rusov ale tento gól nezačal ani obrat a nepriniesol ani bodový zisk, víťazný gól totiž už zhruba o tri minúty strelil po peknej individuálnej akcii Róbert Mak. Hostia mali v závere ešte ďalšie dve veľké gólové príležitosti, Dzjuba ale svojou hlavičkou bránu netrafil a Sobolevovi loptu vyrazil skvele chytajúci brankár Dušan Kuciak. Po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu tak na trávniku vypukla veľká radosť slovenských reprezentantov, ktorí po dvoch remízach s outsidermi vydreli prvé a veľmi dôležité kvalifikačné víťazstvo.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Golovinov center zo štandardky slovenská obrana odvrátila naspäť ku Golovinovi, ktorý už nákopom z hry našiel na zadnej tyči Dzjubu. Ten chcel vrátiť loptu na spoluhráčov do stredu šestnástky, odkiaľ ju ale naši obrancovia odkopli.
     
    90+4
    Slováci sa zatiahli k vlastnému pokutovému územiu. Rusi po faule Kucku na Ozdojeva získali priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    90+3
    Duda potom zakončil túto slovenskú útočnú akciu strelou spoza šestnástky, jeho pokus ale skončil vysoko nad Šuninovou bránou. Rusi okamžite rozohrávajú.
     
    90+2
    Ďuriš si spracoval pred šestnástkou loptu a posunul ju na pravé krídlo na striedajúceho Koscelníka. Ten si ju posunul do šestnástky a prihral ju do druhej vlny na Dudu, ktorý však trafil len jedného z ruských obrancov.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Lukáš Pauschek.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Ivan Schranz, prichádza Dávid Strelec.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Ošetrovanie Hubočana trochu zdržalo hru. Medzitým chystá slovenská striedačka dvojité striedanie.
     
    88
    Ruský tlak po krátkom prerušení pokračuje. Hubočan odkopol na pravom krídle loptu Máriovi Fernandesovi, ktorý loptu potom hodil z autu do šestnástky na Džikiju. Hubočan sa s ruským hráčom zrazil a musí byť ošetrený.
     
    87
    Džikijov oblúčik do šestnástky predĺžil hlavou na Soboleva Dzjuba, opäť ale dobre vybehol brankár Kuciak, ktorý loptu letiacu na striedajúceho ruského útočníka Soboleva vyrazil.
     
    86
    Slovákom sa ale v posledných minútach nedarí loptu podržať na svojich kopačkách a rýchlo sa vrátila na kopačky Rusov. Tí môžu stupňovať s blížiacim sa záverom zápasu svoj tlak.
     
    85
    Gólman zbornej rozohral presne na spoluhráčov a tí opäť prešli do postupného útoku. Po niekoľkých prihrávkach sa ho rozhodol ukončiť nákopom do šestnástky na Dzjubu Kudrjašov, vysoká lopta však skončila v rukách Dušana Kuciaka.
     
    84
    Rusi vysokým presingom donútili Slovákov k nepresnej rozohrávke. Kucka len odkopol hrací predmet na útočnú polovicu, kde sa k nej dostal ako prvý brankár hostí Šunin.
    83. Arťom Dzjuba (RUS)

    Michal Sadlek

    Góly: 38. Škriniar, 74. Mak – 71. Mário Fernandes

    Karty:   45+3. Hromada (SVK) – 17. Žemaletdinov (RUS), 32. Dzjuba (RUS)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:14.
    Slovensko: Kuciak – Pekarík (90+2. Pauschek), Šatka, Škriniar, Hubočan – Kucka (C), Hromada (61. Hrošovský) – Koscelník, Duda, Mak (76. Ďuriš) – Schranz (90+2. Strelec).
    Náhradníci: Greif – Pauschek, Haraslín, Greguš, Boženík, Strelec, Bero, Hrošovský, Holúbek, Suslov, Ďuriš.

    Rusko: Šunin – Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Kudrjašov – Golovin, Ozdojev, Kuzjajev – Žemaletdinov (58. Al. Mirančuk), Dzjuba (C), Žirkov (46. Mostovoj, 65. Sobolev).
    Náhradníci: Djupin, Luňov – Neustädter, V. Karavajev, Mostovoj, Da. Fomin, Sobolev, A. Zabolotnyj, Al. Mirančuk, Muchin, Jonov, Mirzov.

    Rozhodca: del Cerro Grande – Yuste, Barbero (ESP)