Freiburg – Hertha 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 1:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
4:1 (1:0)
Hertha BSC
cz Nedeľa 20.12.2020, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Pohledem na statistiky se s vámi dnes loučím. Bylo mi ctí dnešním utkáním provázet a budu se naposledy v tomto roce těšit u fotbalu v úterý, kdy je na programu druhé kolo německého poháru. Mějte hezký zbytek víkendu a napočtenou! (17:38:32)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:16.
     
    Zápas výborně zvládl i mladý rozhodčí Reichel, který ve svém druhém řízeném bundesligovém špílu předvedl nadprůměrný výkon, dokonce ani nemusel sáhnout ke žluté kartě za celých 94 minut hry.

    Hertha zaslouží pochvalu za druhý poločas, respektive pasáž hry do branky Freiburgu na 2:1. 15 minut top výkonu na výhru zkrátka dnes nestačilo. Freiburg naopak ukázal skvělou psychickou odolnost, když se nesesypal a dokázal i tak zápas dovést do vítězného konce.

    V napěchovaném středu tabulky domácí poskočili na 10. místo tabulky se ztrátou jednoho bodu na sedmý Stuttgart. Krize Herthy naopak pokračuje, po této prohře se propadla na 14. místo a od sestupových, respektive barážových vod ji dělí pouhé tři body. Příští kolo, které se odehraje až v novém roce, bude klíčové pro oba celky. Hertha bude hrát doma s malátným Schalke, Freiburg naopak zajíždí do Hoffenheimu.
     
    Po nepříliš zábavném prvním poločase nám nabídl druhý výbornou podívanou, která měla velice přísné parametry. Hertha se herně zvedla a její výtečný vstup do druhého poločasu vyvrcholil brankou v 52. minutě, když parádní centr od střídajícího Dilrosuna zametl do branky Dodi Lukebakio. Hertha byla i nadále při chuti, Freiburg vůbec nechytal její tempo, ale přečkal dvě velké šance. Nejprve Dilrosun v 56. minutě nastřelil tyčku, o minutu později Piatek v tutové šanci selhal.

    Jako klíčovým bodem celého zápasu se tak ukázal být nešťastný obranný zákrok Torunarighy, po němž se ke střele dostal Ermedin Demirović a Freiburg šel z první návštěvy vápna ve druhé půli do vedení. Tohle Berlín naprosto zlomilo, o sedm minut později setnul vaz hlavičkou po rohovém kopu Manuel Gulde a bylo hotovo. Hertha se sice ještě snažila o comeback, ale poslední slovo měli domácí, kteří ve čtvrté minutě nastavení vstřelil branku z penalty Nils Petersen.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Freiburg právě vstřelil branku!
    NILS PETERSEN se postavil k zakončení a střelou na opačnou stranu, než Schwolow skákal, ustanovuje konečný stav tohoto zápasu. Hertha si tak vypila pomyslný kalich hořkosti až do úplného dna – 4:1!
     
    90+3
    Jsme na začátku poslední minuty nastavení a Höler byl v souboji se Zeefuikem lehce zezadu potažen, jeho pád nakonec přesvědčil sudího Reichela, aby pískl pro Freiburg desítku!
     
    90+2
    Gulde došlápl Lukebakia v nepříliš řešícím souboji zhruba 30 metrů od branky, pískán je faul. Vypadá to, že rozhodčí Reichel to dnes zvládne bez žluté karty.
     
    90+1
    Na začátku tříminutového nastavení došlo ještě k jednomu střídání na straně Freiburgu, Santamaría dnes odvedl dobrou černou práci, kterou však nekorunoval gólem, ač měl k němu blízko.
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Amir Abraši.
     
    90
    Müller slůvkem „raus“ posílá spoluhráče vysoko, až na útočnou polovinu. Právě tam si ve vzdušném souboji došel Höler pro faul a s rozehrávkou Schmid příliš nespěchá.
     
    89
    Vypadá to, že všechna snaha Herthy přijde v závěrečném náporu vniveč. Domácí mají závěr pod kontrolou a snaží se jej v pohodě dohrát.
     
    88
    Müller přenesl výkopem hru až na půlku Herthy, Santamaría přetaženým centrem na zadní tyči hledal Hölera, proti míči ale dobře vystoupil Schwolow a sbírá jej ze vzduchu.
     
    86
    Zeefuik po přihrávce od Dilrosuna do otevřeného prostoru hned vracel míč před kasu, Lienhart ale dobře svoji roli splnil a odkopává až na půlku. Hertha se očividně pustila do závěrečného tlaku.
     
    86
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Daishawn Redan.
     
    85
    Dalekonosná střela Daridy úspěch nepřinesla, naopak letěla poměrně dost mimo od freiburské branky. Teď už to vypadá, že domácí si pro tříbodový zisk dojdou.
     
    84
    Příliš se jim to ale nepovedlo. Höler hlavičkoval ve druhé vlně v záklonu a Schwolow se pouze díval, jak mu míč letí zhruba tři metry od tyčky.
     
    84
    Nicolas Höfler byl seslán skluzem od Zeefuika k zemi, domácí dostanou po dlouhé době přímák k rozehrávce.
     
    82
    Matteo Guendouzi se pokusil dojít si pro faul na hranici vápna, rozhodčí ale jeho pád vyhodnotil jako nadbytečný a nechává pokračovat zápas nadále. I on si zaslouží pochvalu za dnešní řízení, ve svém druhém utkání v Bundeslize vůbec předvádí výborný výkon.
     
    81
    Další zákrok pro Müllera! Piatek se nabídl na hranici malého vápna k hlavičce, kterou i provedl. Míč mířil přesně za bližší tyč, domácí brankář tam ale vystrčil svoji ruku a předvedl perfektní zákrok!
     
    80
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Nils Petersen.
     
    80
    Javairo Dilrosun šel do souboje v šestnáctce Freiburgu, nakonec pro své barvy vybojoval alespoň rohový kop.
     
    78
    Posledních 12 minut téhle zábavné podívané. Hra se trochu oboustranně uklidnila, Hertha má však stále mírnou převahu a útočí ve snaze ještě vyválčit ze zápasu alespoň bod.
     
    77
    Baptiste Santamaría viděl moc dobře, že je Schwolow příliš venku z branky a okamžitě po zisku míče prakticky z půlky pálil na kasu, berlínský brankář musel couvat a nakonec vyráží na rohový kop!
     
    76
    Dodi Lukebakio dostal přesnou přihrávku za obranu a šel do samostatného úniku, skvěle jej ale dostihl Günter, který následně čistým skluzem zbavil berlínského rychlíka míče a odpravil jej za postranní čáru!
     
    75
    Dilrosun ze vzduchu nohou sklepával centr mířící na něj, od nohy se mu však balon odrazil do ruky a z možné akce tak není nic, jenom rozehrávka domácích.
     
    75
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Peter Pekarík, přichází Deyovaisio Zeefuik.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Dedryck Boyata, přichází Jessic Ngankam.
     
    74
    Höler zachytil míč z druhé vlny a snažil se propracovat do další šance, tentokrát došlo ale k jeho zdvojení a hrotový útočník se do střelecké pozice ani nedostal.
     
    73
    Höler v silovém souboji udržel míč na kopačce a posunul jej doleva na Grifa, který pálil z první na zadní tyč. Schwolow musel jít do vzduchu a vyboxovat na roh!
     
    72
    Piatek prodlužoval prudkou přihrávku za sebe do vápna, tam byl ale nejblíže Müller, který bere míč do rukavic a rozehrává dopředu. Mezitím je jasné, že trenér Labbadia bude střídat hned dva plejery Herthy.
     
    71
    Jsme již v poslední dvacetiminutovce. Všechny statistiky za tento poločas mluví pro Herthu, ale gólově to vyhovuje více Freiburgu, který dvakrát pálil přesně. Na straně berlínských hráčů se chystá střídání.
     
    69
    A mohlo to být už 4:1, na levé straně se dobře uvolnil Günter a přihrával po zemi před branku, kam si sbíhal Höler. Skluzem usměrňoval míč na zadní tyč, kterou však hrací předmět těsně minul!
     
    66
    Freiburg právě vstřelil branku!
    V 66. minutě odskakují domácí už na dvě branky! Tentokrát má velkou zásluhu na brance Grifo, jehož centr na bližší tyč šel hned na tři spoluhráče, přičemž MANUEL GULDE byl z nich ve vzduchu nejvýše a povedenou hlavičkou točenou na zadní tyč překvapil hostujícího brankáře, který jenom pozoroval, jak mu jde míč do branky – 3:1! Asistence: Vincenzo Grifo.
     
    65
    Tvrdou střelu poslal na branku Schwolowa střídající Woo-Jong Džong, který se otočkou okolo Mittelstädta uvolnil a střílel do vrchních částí branky, berlínský brankář vytlačil míč na roh!
     
    63
    Freiburg sice dal branku, která jej poslala znovu do vedení, stále je však pod tlakem hostujícího týmu, jehož kombinace pokračuje nadále a Hertha bude chtít určitě co nejdříve srovnat.
     
    60
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Woo-Jong Džong.
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Lucas Höler.
     
    59
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Šílenosti ve druhém poločase pokračují, Freiburg prakticky z první akce jde opětovně do vedení! Kolmou přihrávku do šestnáctky nešikovně srazil Torunarigha na osu, kde se míče zmocnil ERMEDIN DEMIROVIĆ. Bosenský útočník na nic nečekal a zamířil přesně k tyči, kam Schwolow nedosáhl – 2:1! Bez asistence.
     
    57
    Piatek připravil Herthu o vedoucí trefu v tomto zápase! Darida předvedl v šestnáctce velmi dobrou práci, pokryl si míč před obráncem a přihrál vedle sebe na Piateka, který měl však míč lehce mimo ideální pozici. Jeho střela tak končí nad břevnem!
     
    56
    Javairo Dilrosun je pořádně při chuti, tentokrát prošel podél zadní lajny až do šestnáctky a zkusil propálit Müllera, nekompromisní bomba střídajícího hráče Herthy ale končí jenom na tyčce!
     
    55
    Zápas dostal srovnávací brankou pořádné grády a Hertha je týmem k nepoznání. Rázem tvoří hru a dostává domácí tým pod tlak.
     
    52
    Hertha právě vstřelila branku!
    Sedm minut druhého poločasu stačilo Herthě na srovnání a tohle byl naprosto luxusní gól! Dilrosun se dostal na levé straně k centru, který přetáhl až na zadní tyč, kde zůstal zcela trestuhodně volný DODI LUKEBAKIO, který pohodlně uklidit míč k tyči, kam se již bezmocný Müller nestihl přesunout. Parádní akce – 1:1! Asistence: Javairo Dilrosun.
     
    51
    Hosté nejprve reklamovali hru rukou od Guldeho v defenzivním zákroku proti hlavičce Piatka. Hra však pokračovala a k hlavičce z bezprostřední blízkosti se dostal Stark, který však napálil jenom břevno freiburské branky!
     
    50
    Lukebakio si udělal u rohového praporku prostor a nakopl míč do šestnáctky, kde se nabízel opět Piatek. Ani tentokrát ale polský útočník balon nezasáhl, Hertha však bude zahrávat roh.
     
    49
    Obraz hry se od startu druhého poločasu zcela změnil. Hertha do toho šlape a Freiburg rázem přehrává, zatím se ale nemůže propracovat do zásadnější šance.
     
    48
    Berlínští vlétli do druhého poločasu v dobrém tempu a Lukebakio hledal na malém vápně Piateka, proti kterému dobře zasáhl Günter a nohou zamezil tomu, aby centr propadl až za něj.
     
    47
    Po krátkém přerušení hry Müller hrál míč vzduchuem na Sallaie, jenže ten ve vzdušném souboji naremploval Starka a je mu odpískán nedovolený zákrok.
     
    46
    Tentokrát měli výkop domácí, kteří ale rychle o balon přišli a museli se bránit. Schlotterbeck tvrdě zastavil pronikajíícho Piateka, jehož rychlé nohy by pravděpodobně přihrávku na něj měly.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Javairo Dilrosun. Zcela nevýrazný Cunha jde ze hry, jeho post se pokusí oživit Dilrosun.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    Při pohledu na výsledkovou tabuli je jasné, že mohlo být pro Herthu hůře, ale také lépe. Hosté totiž v prvních 45 minutách nepředvedli ze svého repertoáru příliš a po drtivou většínu poločasu se bránili nápadité hře Freiburgu, která však přinesla jenom jednu branku. V 7. minutě zakončil po pěkném centru Schmida Vincenzo Grifo a domácím to dalo pořádnou dávku energie. Hosté se jenom ztěžka dostávali dopředu, první střelu na branku zapsal Darida až ve 41. minutě a ťafku přímo mezi oči jim mohl zasadit opět Grifo, který na konci první půle ale v úniku trestuhodně selhal.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Grifo spálil v posledních sekundách základní hrací doby velikou šanci! Ermedin Demirović skvěle zapracoval na středovém kruhu a v pádu dokázal poslat míč za obranu na Grifa, který šel sám zhruba 40 metrů vstříc Schwolowi. Na hraně vápna ale zakončoval proti vyběhnutému brankáří příliš bohorovně a hrubě nepovedený lob končí v rukavicích gólmana hostí!
     
    44
    Vincenzo Grifo nalétl do šestnáctky po pravé straně a servíroval míč na osu pro Demiroviće, který se ale nedokázal otočit do lepší střelecké pozice a obrana Herthy tohle zvládla ubránit.
     
    43
    Pomaličku se dostáváme do závěru prvního poločasu, Sallai se pokoušel reklamovat faul na svou osobu, padl však příliš ochotně a hra bude bez problémů pokračovat dále.
     
    42
    Rytmus hry se však trochu změnil, Hertha začala hrát častěji na míči a Freiburg se spíše nájezdům brání. Tentokrát ale domácí uchránil ofsajd Piatka, který si nepohlídal hranici a mimo hru byl tak o dva metry.
     
    41
    Darida zapsal první střelu Herthy na branku, dostal prostor zhruba okolo 20 metrů vzdálenosti od brankové čáry a pokusem po zemi prověřil Müllera, který spolehlivě kryje.
     
    39
    Cunha reklamoval, že jako poslední se dotkl míče před postranní lajnou obránce Gulde. Pomezní rozhodčí je ale jiného názoru, i přes nelibost brazilského hráče přisuzuje míč domácím.
     
    38
    Nakonec to však Schlotterbeck dokázal rozchodit a pravděpodobně se po nějakém tom obstřiku vrátí zpět do hry. Tady si tak trenérský štáb Freiburgu může oddechnout.
     
    37
    Keven Schlotterbeck pak dostal důrazný šlapák od Lukebakia a obránce Freiburgu okamžitě šel k zemi. Míří k němu lékařská pomoc a se stoperem domácích to nevypadá zrovna nejlépe.
     
    36
    Berlínští měli k dispozici rychlý útok a poprvé v zápase zahrozili, když se na levé straně otevřel prostor pro Mittelstädta. Hostující hráč si navedl míč do šestnáctky a po zasekávačce pálil křížem na zadní tyč. Jeho střelu ale zablokoval Schlotterbeck.
     
    35
    Nikoliv, míč se naopak dostal až k jejich vlastnímu brankáři. Do konce poločasu zbývá 10 minut a musíme říct, že se o žádnou super podívanou rozhodně nejedná.
     
    34
    Christian Günter se dostal až k rohovému praporku, kde dokázal pro svůj tým vybojovat roh. Povede se při třetím pokusu Freiburgu konečně skórovat z této herní situace?
     
    33
    Jordan Torunarigha si postrčil míč rukou dopředu, aby měl lepší pozici v běhu. Pozorný rozhodčí ale tento nepovolený zákrok viděl a okamžitě hru rukou píská.
     
    32
    Hosté se propracovali až do šestnáctky, kde si naskakoval ve vzduchu Piatek. Na hlavičku se nedostal, balon tak proletěl až mimo hru, rozehrávat bude tak brankář Müller.
     
    31
    Nejrychlejším hráčem v zápase byl doposud Christian Günter, jemuž systém naměřil ve sprintu 33,2 km/h!
     
    30
    Na levém křídle se nabízel na přihrávku po zemi Cunha, vše dokázal zablokovat dobře pracující Schmid, jehož přínos pro hru Freiburgu je v dnešním zápase opravdu velký.
     
    29
    Schwolow nemá komu nahrát, tentokrát stál dlouhou dobu s míčem na hranici vlastní šestnáctky a hledal prostor na přihrávku. Nakonec se mu nabídl Boyata, ale během chvíle hosté o míč znovu přišli.
     
    27
    Torunarigha zezadu stáhl za pas Schmida, aby byl u míče dříve. Zajímavý způsob, ale ve fotbalových pravidlech nedovolený. Proto útočný přestupek a rozehrávat bude opět Freiburg.
     
    26
    Maximilian Mittelstädt si udělal okolo sebe prostor a křížným centrem nahrával Pekaríkovi, jehož přihrávka do šestnáctky z první jenom našla obránce Freiburgu.
     
    25
    Teď se to pokusil zlomit Pekarík, jeho centr byl ale zablokován, následně u rohového praporku slovenský hráč zahodil Lienharta do kovových bannerů. Místo toho, aby tak Hertha mohla mít vhazování, tak z toho je Pekaríkův útočný faul.
     
    24
    Stark vykrýval možnou kolmici za obranu na Demiroviće, nakonec se mu povedlo získat balon a Berlín může překvapit. Upřímně, zatím za 24 minut hry nepředvedl vůbec nic...
     
    23
    Schmid by rád opět vhazoval do hry, tentokrát se ale musí počkat, na hrací ploše by totiž v momentě vhazování byly dva míče, což je samozřejmě nepřípustné.
     
    21
    Rozehrávka nakrátko vypadala, že by mohla domácím dát prostor na vytvoření další příležitosti, nakonec se ale hráči v červenobílých dresech sami „vykopali“ až za postranní čáru.
     
    21
    Roland Sallai zpětnou kličkou přešel Mittelstädta a okamžitě střílel po zemi na kasu. Jeho pokus sráží Torunarigha na další roh, Freiburg má celkově druhý.
     
    20
    Günter po zpětné přihrávce od Grifa šikovně posílal míč podél pokutového území na Schmida, který se nabízel z druhé vlny. Přistrčení však skvěle vykryl Boyata a uchránil Herthu od další možné pohromy.
     
    19
    Alexander Schwolow dlouhým nákopem na útočnou půlku sice našel Lukebakia, který se ale do hry zapojoval z ofsajdu. Tím pádem se držení míče přenáší opět na kopačky Freiburgu.
     
    18
    Grifo s Günterem vzali rozehrávajícího Starka do kleští, ten se z nich ovšem dokázal vymanit a dát prostor spoluhráčům na rozjetí dalšího útoku.
     
    17
    Keven Schlotterbeck se už stavěl do zakončení alá Schick, z voleje ale promáchl a za ním stojící obránce okamžitě vytlačil hru na útočnou půlku, kde se Hertha příliš během úvodních 17 minut neohřála.
     
    16
    Grifo znovu rozehrával přímý kop, Boyata se zorientoval nejlépe a jenom prodloužil míč na rohový kop, vůbec první v tomto zápase.
     
    15
    Do ostrého střetu šli před berlínskou střídačkou Mittelstädt a Sallai. Oba šli za velkého křiku na trávník, nakonec je pískán faul obránci Herthy.
     
    14
    Hertha vysunula obranu a dostala trojici obránců domácích pod mírný tlak během rozehry. Berlíňanům se však povedlo jenom zblokovat přihrávku po lajně, Freiburg bude opět vhazovat.
     
    13
    Z trestňáku se sice neurodilo, zato však velmi zajímavou střelu poslal zleva na zadní tyč Santamaria. Jeho pokus ale nakonec letěl za zadní tyč a Schwolow tak bude mít odkop od vlastní kasy.
     
    12
    Stark šel do zbytečného střetu v relativně velké vzdálenosti od vlastní branky. Navíc se dopustil faulu, Freiburg bude rozehrávat trestňák, který půjde zřejmě jako centrovaný míč do šestnáctky.
     
    11
    Domácí stále tlačí na obranu Herthy, která v úvodních deseti minutách zatím nepředvedla vůbec nic. Schmid bude během deseti sekund podruhé vhazovat z podobné pozice.
     
    9
    Matteo Guendouzi v souboji se Santamariou upadl a okamžitě na zemi hmátl po míči v domnění, že mu bude pískán faul. Tobias Reichel v roli hlavního rozhodčího ale píská přesný opak: hru rukou od kmenového hráče Arsenalu.
     
    8
    Freiburg po vstřeleném gólu pokračuje s hrou na míči, do hry se zapojil i brankář Müller, jeho přenesení hry na opačnou lajnu ale skončilo kdesi na tribuně. Po nepovedené rozehře tak budou mít hostě vhazování.
     
    7
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Obrana Herthy pořádně zaspala při bránění a v půlce sedmé minuty jde do vedení! Schmid ustál technicky souboje na pravé straně hřiště a poslal parádní centr do vápna na zcela volného VINCENZA GRIFA, který se skvěle do letícího míče položil a nekompromisní hlavičkou pod víko otevírá skóre dnešního zápasu – 1:0! Asistence: Jonathan Schmid.
     
    5
    Christian Günter dostal přihrávku od Grifa na levou stranu a v souboji s Boyatou dokázal sice hrací předmět získat, rozhodčí Reichel ale jeho prudké strčení tělem do Boyaty v souboji vyhodnotil jako nedovolené.
     
    4
    Matteo Guendouzi šel do souboje se Schlotterbeckem poměrně pozdě a byl mu odpískán faul na středovém kruhu. Domácí rychle rozehrávali a Höfler poslal míč do šestnáctky na jednoho ze spoluhráčů, který si ale pomohl v souboji útočným faulem.
     
    3
    Opatrná hra z obou stran během prvních minut, ani jeden tým se nežene dopředu a jedná se spíše o soubojový fotbal ve středu pole.
     
    2
    Tentokrát jsou na tahu domácí, ti budou vhazovat do hřiště u své střídačky. Guendouzi sice dokázal míč získat, ale dále s ním již ve hře nepokračoval. Freiburg stahuje následně hru k brankáři.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarala Hertha, která hraje v modročerné kombinaci. Přes pravou stranu se hned snažili hosté probít dopředu, nakonec ale bude mít míč Freiburg, a to v rámci vhazování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -8
    Úvodní sestavy:

    SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, K. Schlotterbeck, Gulde – Schmid, Santamaría, Höfler, Günter (C) – Sallai, Demirović, Grifo.
    Náhradníci: Uphoff – Heintz, Abraši, Til, Kwon Čang-hoon, Džong, Tempelmann, Höler, Petersen.

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Boyata (C), Torunarigha, Mittelstädt – Darida, Stark, Guendouzi – Lukebakio, K. Piątek, Cunha.
    Náhradníci: Jarstein – Alderete, Plattenhardt, Zeefuik, Leckie, Dilrosun, Tousart, Ngankam, Redan.

    Rozhodčí: Reichel – Stein, Blos.
     
    -30
    Trenér Labbadia se rozhodl po remíze Herthy s Mohučí pro několik změn v sestavě, do hry se tak například vrací Vladimír Darida, který nahradil na postup Lucase Toursarta. Do základní sestavy se podívá i slovenský obránce Peter Pekarík.

    Na domácí straně pouze vystřídá Ermedin Demirović klubovou legendu Petersena, který tak začne pouze na lavičce, není však vyloučeno, že se do hry nepodívá jako střídající hráč.
     
    -35
    Ještě jednou vám přeji krásné nedělní odpoledne při sledování Bundesligy! Sestavy jsou již venku a v jednom případě to na straně Herthy bude velmi zajímavý návrat. Gólman Alexander Schwolow byl ve Freiburgu téměř osm let jasnou brankářskou jedničkou a v letní pauze byl horkým zbožím, zajímalo se o něj totiž Schalke, v zástupu byly i týmy jako Ajax či Benfica. Nakonec se ale osmadvacetiletý brankář stěhoval do hlavního města, Hertha jej totiž koupila za sedm milionů euro.
     
    SC Freiburg

    Freiburg je na tom hodně podobně jako jeho dnešní soupeř, takže si také nemůže ani trochu vyskakovat. Po dvanácti kolech má na svém kontě čtrnáct bodů a patří mu třináctá pozice, je tedy jenom jeden bod od svého dnešního soupeře. Domácí fotbalisté v dosavadním průběhu sezóny vstřelili šestnáct branek, jenže jich inkasovali dvaadvacet. Freiburg bral v posledních třech zápasech sedm bodů. Nejprve sice remizoval s Mönchengladbachem 2:2, avšak následně porazil Bielefeld 2:0 a stejným výsledkem také Schalke.
     
    Hertha BSC

    Hertha patří v posledních letech spíše k průměru německé nejvyšší soutěže. To navíc ukazuje i letos. Na svém kontě má po dvanácti zápasech třináct bodů a patří ji až čtrnáctá pozice. Hostující fotbalisté dosud vstřelili devatenáct branek, jenže jich inkasovali rovnou dvacet. Hertha brala v posledních třech zápasech pět bodů. Nejprve přehrála Union Berlín 3:1, načež přišly dvě remízy. Nejprve s Mönchengladbachem na jeho hřišti 1:1, načež ještě Hertha remizovala doma s Mainzem 0:0.
     
    Dobrý den, chtěl bych vás přivítat u utkání v rámci Bundesligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Freiburgem a Herthou. Výkop je naplánován na 15:30 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kalas

    Góly: 7. Grifo (Schmid), 59. Demirović, 66. Gulde (Grifo), 90+4. Petersen (pen.) – 52. Lukebakio (Dilrosun)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:16.
    SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, K. Schlotterbeck, Gulde – Schmid, Santamaría (90+1. Abraši), Höfler, Günter (C) – Sallai (60. Džong), Demirović (60. Höler), Grifo (80. Petersen).
    Náhradníci: Uphoff – Heintz, Abraši, Til, Kwon Čang-hoon, Džong, Tempelmann, Höler, Petersen.

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (75. Zeefuik), Boyata (C) (75. Ngankam), Torunarigha, Mittelstädt – Darida, Stark, Guendouzi – Lukebakio, K. Piątek (86. Redan), Cunha (46. Dilrosun).
    Náhradníci: Jarstein – Alderete, Plattenhardt, Zeefuik, Leckie, Dilrosun, Tousart, Ngankam, Redan.

    Rozhodca: Reichel – Stein, Blos