Brighton – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Tottenham – Leicester 0:2 (kon.) | Manchester United – Leeds 6:2 (kon.)
West Bromwich – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Manchester United
6:2 (4:1)
Leeds United
Nedeľa 20.12.2020, 17:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Od nás je to pre túto chvíľu všetko. Ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok víkendu.

    Do čítania, priatelia! (19:29:21)
     
    Manchester United sa touto výhrou posúva na tretie miesto tabuľky s 26 bodmi o bod za Leicester a o päť za Liverpoolom. Červení diabli však majú k dobru dohrávku prvého kola ligy.

    Leeds zostáva na 14. mieste, keď za 14 stretnutí nazbieral bodov 17. Na zónu zostupu majú The Whites k dobru sedem bodov.
     
    Po dlhých 16 rokoch tu bolo derby medzi Manchestrom United a Leedsom United... A takýto výsledok nečakal asi nik. Vysoká výhra domácich po skvelom úvode, nováčik reagoval až za stavu 4:0.

    Dva góly Scotta McTominaya, Škót pridal asistenciu aj na zásah Jamesa. Za domácich sa ešte presadil dvakrát Fernandes (raz z penalty) a Lindelof, za hostí po rohovom kope Cooper a v 73. minúte výstavne uzavrel skóre Dallas.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po strate a následnom zisku lopty od Manchestru sa už červení nikam nehrnú. Svojimi chybami ale ešte priniesli hosťom šancu, tú ale pacifikuje de Gea.
     
    90+2
    David de Gea načne už poslednú minútu výkopom od svojej brány. Pred nami posledných 60 sekúnd.
     
    90+1
    Ako sme to už dnes spomínali, Scott McTominay podal ultimátny výkon a siahol si na dno fyzických síl. Škót už viac nevládal a pomaly schádza z ihriska. Striedať sa totiž už nemôže, domáci v trojminútovej oslabovke.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Čo predviedli hostia, to sa len tak často nevidí! Dve prepustenia lopty, po centri Raphinhu tečoval guľaté teleso Rodrigo, Bamford ju prepustil na Harrisona, ktorý zo siedmich metrov trestuhodne zahadzuje šancu na gól!
     
    89
    Telles centroval aj z opačnej strany, ale Meslier bol pohotový a po loptu si zbehol.
     
    89
    Rohové kopy – 11:13.
     
    88
    Scott McTominay dnes podáva maximálny výkon. Odchovanec Manchestru United sa ešte pokúsil z uhla odcentrovať, jeho pokus bol zblokovaný na roh...
     
    87
    Maguire hlavou iba nad brvno. Pokojne sme mohli dosiahnuť desiatich gólov v dnešnom dueli, ale to by hráči Manchestru zakončenie nesmeli odfláknuť či zobrať sebecky na seba.
     
    86
    A Ilan Meslier opäť skvelý! Fred zo šiestich metrov zasebčil, neprihral na Cavaniho a len sledoval, ako Meslier rukou vyrazil na ďalší roh!
     
    86
    Vystrelil si aj Alex Telles! Martial podržal loptu, Telles si zbehol zľava a opäť len prevetral rukavice hosťujúceho brankára.
     
    85
    O minútu neskôr sa však už Cavani dočkal, vysunul ho Martial. Skúsený útočník však zvnútra šestnástky triafa iba Mesliera, pre ktorého to bol tretí a po dorážke Jamesa aj štvrtý zákrok dňa.
     
    84
    Fred pridlho čakal na moment, kedy pošle loptu na Cavaniho. Uruguajský útočník po svojom striedaní v tichosti, ale to súvisí aj s tým, že domáci nechcú bezhlavo útočiť.
     
    82
    Harry Maguire sa dostal až na meter od šestnástky Leedsu, ale napokon nevystrelil. Škoda, pretože kapitán Manchestru to vie niekedy výstavne trafiť.

    Viktor Kalinács

    Góly: 2. McTominay, 3. McTominay, 20. B. Fernandes, 37. Lindelöf, 66. D. James, 70. B. Fernandes (pen.) – 42. Cooper, 73. Dallas

    Karty:   52. D. James (MAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 14:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 11:13. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 6:6.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw (60. Telles) – McTominay, Fred – D. James, B. Fernandes (71. van de Beek), Rashford (71. Cavani) – Martial.
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Cavani, Greenwood, Mata, N. Matić, P. Pogba, Telles, van de Beek.

    Leeds United: Meslier – Dallas, Ayling, Cooper (C) (72. L. Davis), Alioski – Phillips (46. Struijk) – Raphinha, Rodrigo, Klich (46. Shackleton), Harrison – Bamford.
    Náhradníci: Casilla – Casey, Costa, L. Davis, P. Hernández, Poveda, Shackleton, Struijk, T. Roberts.