Brighton – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Tottenham – Leicester 0:2 (kon.) | Manchester United – Leeds 6:2 (kon.)
West Bromwich – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:1 (0:0)
Sheffield United
Nedeľa 20.12.2020, 13:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok štvrtej adventnej nedele. (14:56:01)
     
    Sheffield United sa do vedenia dostal aj v oslabení, ale prvú výhru v sezóne nezískal, pretože Danny Welbeck v závere vyrovnal a Brighton mohol aj vyhrať. Dnes sa diali veľmi zaujímavé veci, no v súboji tímov bojujúcich o záchranu sa body delia.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+5.
     
    90+5
    Obrovská šanca domácich. Adam Lallana centroval sprava do päťky, Alírezá Džahánbachš hlavičkou prekonal Ramsadalea, ale John Egan loptu pred čiarou dostal preč, no iba tak, že Aaron Connolly mal stopercentnú možnosť hlavou rozhodnúť. Trafil brvno!
     
    90+4
    Priamy kop aj pre hostí. Solly March hľadal spoluhráčov na zadnej žrdi, nepodarilo sa mu to. Do kontry prešiel Oliver Burke, loptu si odkopol ďaleko od nohy.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Chris Basham (Sheffield United FC).
     
    90+3
    Danny Welbeck zbytočne fauluje pri postrannej čiare vedľa svojho vápna, čiže hostia vybojovali ďalší priamy kop. Opäť centroval Ben Osborn. Za loptou išiel Robert Sánchez a aj keď ju neudržal, tak bol faulovaný.
     
    90+2
    Sheffield United získal na ľavom krídle priamy kop. Ben Osborn poslal center do päťky, Danny Welbeck ju poslal preč. Ethan Ampadu síce vyslal pas naspäť, no zakončenie neprišlo.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Aaron Ramsdale (Sheffield United FC).
     
    90
    Leandro Trossard poslal prudkú strieľanu prihrávku, ale nedokázal nájsť spoluhráčov a ani netrafil bránku. Aaron Ramsdale ostal bez zákroku. Teraz bude znova pri rozohrávke päťky naťahovať čas.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Oliver Burke (Sheffield United FC).
     
    88
    Sheffield United teda nedokázal udržať svoj náskok a inkasuje pár minút pred koncom. Brighton teraz rozhodne pôjde za tromi bodmi.
    87. Danny Welbeck (BRN) - 1:1
     
    87
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Domáci sa dočkali a ešte majú čas skóre otočiť. Center z priameho kopu išiel k malému vápnu, kde loptu sklepol Adam Webster presne vedľa seba, kde sa najlepšie zorientoval DANNY WELBECK a nepokrytý zblízka rozvlnil sieť.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Ben Osborn (Sheffield United FC).
     
    86
    Solly March centroval na bližšiu žrď. K hlavičke sa dostal podľa všetkého Danny Welbeck, ktorý loptu nasmeroval nad brvno. Aaron Ramsdale si znova dáva na čas.
     
    85
    Ben Osborn teraz už na druhej strane, vo svojom vápne odvrátil sklzom loptu na roh. Už dvanásty pre Brighton, hostia kopali dva.

    Matej Kubove

    Góly: 87. Welbeck – 63. Bogle

    Karty:   33. Dunk (BRN) – 70. McGoldrick (SHU), 86. Osborn (SHU), 89. Burke (SHU), 90. Ramsdale (SHU), 90+3. Basham (SHU)   40. Lundstram (SHU)


    Brighton & Hove Albion: Sánchez – White (73. Zeqiri), Dunk (C), Webster – Veltman (46. Džahánbachš), Bissouma, Lallana, March – Connolly, Trossard – Maupay (67. Welbeck).
    Náhradníci: Steele – Alzate, Burn, Džahánbachš, Groß, Molumby, Mac Alister, Welbeck, Zeqiri.

    Sheffield United: Ramsdale – Baldock, Basham, Egan (C), Robinson, E. Stevens – Lundstram, Ampadu, Fleck (33. Burke) – Brewster (54. Bogle), McGoldrick (70. Osborn).
    Náhradníci: Verrips – Bogle, Jagielka, Lowe, Mousset, Norwood, Osborn, Sharp, Burke.