Brighton – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Tottenham – Leicester 0:2 (kon.) | Manchester United – Leeds 6:2 (kon.)
West Bromwich – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:1 (0:0)
Sheffield United
Nedeľa 20.12.2020, 13:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton sa v tabuľke nachádza na šestnástom mieste so ziskom jedenástich bodov a pred zónou zostupu má náskok už len dvoch bodov. Naposledy vyhrali 21. novembra proti Aston Ville. Dovtedy remizoval proti Liverpoolu aj Fulhamu, prehral so Southamptonom a Leicesterom. Neal Maupay sa ako najlepší strelec postaral o štyri góly.

    Sheffield United FC

    Najhorší vstup v histórii Premier League zažíva práve teraz Sheffield United. Z trinástich zápasov získal iba jediný bod za remízu s Fulhamom, inak prehral ďalších dvanásť duelov pri celkovom skóre 7:24. Záchrana sa čoraz viac vzďaľuje. Najlepší strelec David McGoldrick sa postaral o štyri góly.
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Sánchez – White, Dunk (C), Webster – Veltman, Bissouma, Lallana, March – Connolly, Trossard – Maupay.
    Náhradníci: Steele – Alzate, Burn, Džahánbachš, Groß, Molumby, Mac Alister, Welbeck, Zeqiri.

    Sheffield United FC: Ramsdale – Baldock, Basham, Egan (C), Robinson, E. Stevens – Lundstram, Ampadu, Fleck – Brewster, McGoldrick.
    Náhradníci: Verrips – S. Berge, Bogle, Jagielka, Lowe, Mousset, Norwood, Osborn, Sharp..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Brighton nastupuje v modrých dresoch, hostia majú vonkajšie ružové prevedenie. Výkop obstaral Aaron Connolly.
     
    2
    Leandro Trossard dostal prihrávku do pokutového územia, kde aj dokázal vystreliť, no Enda Stevens jeho pokus zrazil na roh.
     
    3
    Lewis Dunk sa tlačil k zakončeniu centru z rohového kopu, ale lopta bola vysoká a na zadnej žrdi na ňu nedočiahol.
     
    4
    David McGoldrick získal loptu na útočnej polovici. Poslal ju doprava, kde kombináciou hostia neuspeli. Robert Sánchez obstará päťku.
     
    5
    Začiatok stretnutia je pomerne opatrný. Sheffield United sa teraz síce snaží napádať rozohrávku, no k zisku lopty to nevedie.
     
    6
    Neal Maupay ostal po jednom zo súbojov na hracej ploche, ale faul sa nepískal. Francúzsky útočník bude v poriadku.
     
    7
    Leandro Trossard má po jednom zo súbojov takisto zdravotné problémy, s ním to je o niečo horšie. Nakoniec to rozchodí bez ošetrenia.
     
    8
    Aaron Ramsdale rozohrával z vlastnej polovice ihriska. Dlhý nákop dopredu mu nevyšiel, pretože sa pošmykol. Loptu získal Brighton.
     
    9
    Jack Robinson sa síce na krídle dostal cez jedného protihráča, následne mu nevyšiel center. Opäť môže rozohrávať Robert Sánchez.
     
    10
    Yves Bissouma hľadal spoluhráčov vo vápne súpera, získal rohový kop. Pre Brighton je to už druhá takáto štandardka.
     
    11
    Leandro Trossard poslal center pred malé vápno, Lewis Dunk sa dostal k hlavičke. Mieril nad brvno bránky Sheffieldu United.
     
    12
    Robert Sánchez bol o niečo vyššie z bránky, z diaľky ho chcel nachytať strelou John Lundstram. Tá mu vôbec nevyšla podľa predstáv.
     
    13
    Aaron Connolly veľmi dobre napádal rozohrávku súpera, Chris Basham takmer o loptu prišiel na hranici šestnástky. Pomohol Aaron Ramsdale a odkopom všetko vyriešil.
     
    14
    Sheffield United znova loptu veľmi rýchlo stratil. Leandro Trossard centrom do šestnástky nenašiel spoluhráčov, na ľavom krídle získal priamy kop March.
     
    15
    Na dobrý center z priameho kopu si znova nabiehal obranca Lewis Dunk, mohol mať veľkú šancu. V poslednej chvíli pred ním zasiahol Basham.
     
    16
    Aaron Ramsdale pod tlakom loptu odkopol na útočnú polovicu, kde sa ešte snažil zabojovať Rhian Brewster, lenže Adam Webster ho odzbrojil.
     
    17
    Solly March znova padá vedľa pokutového územia súpera, George Baldock je dosť prekvapený, že fauloval, ale fauloval. Priamy kop pre Brighton.
     
    18
    Tentoraz centrom z priameho kopu Solly March spoluhráčov v šestnástke nenašiel. Hostia loptu poslali až k Sánchezovi.
     
    19
    Jöel Veltman v hlavičkovom súboji fauloval, rukou zasiahol útočníka súpera, ktorým bol David McGoldrick.
     
    20
    Leandro Trossard potiahol rýchlu kontru domácich. Adam Lallana vyslal kolmicu pred päťku, veľkú šancu tam mohol mať Neal Maupay, lenže k prihrávke sa nedostal. Bude to aspoň roh.
     
    21
    Leandro Trossard poslal z rohového kopu prudký center na prednú žrď, defenzíva Sheffieldu United si znova bez problémov poradila.
     
    23
    Adam Lallana s ďalšou prihrávkou za obranu. Aaron Connolly sa dostal k lopte, cez obrancu aj vystrelil na bránku, no Aaron Ramsdale dokázal zasiahnuť.
     
    24
    Neal Maupay ostáva po jednom zo súbojov na hracej ploche. Potreboval ošetrenie, ale po ňom je v poriadku a môže pokračovať v hre.
    24.
     
    25
    Držanie lopty: 70% – 30%
     
    26
    Yves Bissouma založil rýchlu akciu. Leandro Trossard sprava prihral pred päťku, Neal Maupay zakončil do Bashama a ten si dal takmer vlastný gól. Našťastie pre neho loptu nasmeroval priamo do svojho brankára, Aaron Ramsdale potom zasiahol a loptu chytil.
     
    27
    Sheffield United sa usadil na útočnej polovici ihriska. Následne centroval Jack Robinson, lenže Robert Sánchez bez problémov zasiahol.
     
    28
    Brighton & Hove Albion je dnes zatiaľ aktívnejším tímom, momentálne sa snažil niečo vymyslieť na krídle, kde akciu zastavil Jack Robinson.
     
    30
    Solly March centroval zľava do pokutového územia súpera, lenže Enda Stevens všetko vyriešil a loptu poľahky odkopol na roh.
     
    31
    Center z rohového kopu spadol pred päťkou. Neal Maupay a Lewis Dunk boli vo veľkej šanci, pri zakončení si zavadzali, strieľal Francúz, ale skvele sa do toho postavil Ethan Ampadu.
     
    32
    Leandro Trossard ďalší center z druhého rohu po sebe poslal na prednú žrď, nepríjemne sa zrazili Adam Webster a John Lundstram. Obaja sú otrasení, pískal sa útočný faul.
     
    33
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza John Fleck, prichádza Oliver Burke.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion FC).
     
    34
    Hostia mali výbornú pozíciu na strelu z priameho kopu. David McGoldrick vyslal výbornú strelu k žrdi, lenže Robert Sánchez predviedol fantastický zákrok.
     
    35
    Sheffield United mal síce k dispozícii ešte rohový kop, center z neho zakončený nebol a následne sa pískal útočný faul.
    35.
     
    36
    Yves Bissouma sa dostal pod tlak pri rozohrávke, loptou však trafil jedného z protihráčov a získal autové vhadzovanie.
     
    37
    John Lundstram predviedol v strede ihriska poriadne tvrdý sklz a nebezpečne trafil Jöela Veltmana. Tu môže ísť aj o červenú kartu.
     
    39
    Stále sa rieši, čo to červená karta bude alebo nie. Hlavný arbiter si to ide cez VAR skončiť sám. John Lundstram ale asi bude vylúčený, naozaj kolíkmi trafil členok Veltmana.
     
    40
    Červenú kartu dostáva John Lundstram (Sheffield United FC).
    40. John Lundstram (SHU)
     
    41
    V závere úvodného polčasu sme teda videli veľmi dôležitý moment. Sheffield United bude dohrávať s desiatimi hráčmi. Jöel Veltman je našťastie zdravotne v poriadku.
     
    42
    Brighton mal k dispozícii ešte priamy kop, lenže centrovaná lopta pred bránku súpera sa neujala a Aaron Ramsdale nemusel čeliť zakončeniu.
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45+1
    Ben White síce centroval z pravého krídla, lenže jeho center nedopadol podľa predstáv a skončil na tribúne.
     
    45+2
    Chris Basham zastavil center do pokutového územia Sheffieldu United, domáci hráči tak získali rohový kop v závere polčasu.
     
    45+3
    Prvý center z rohového kopu nevyšiel, loptu hostia dostali preč. Následný pas si našiel v rukaviciach Aaron Ramsdale.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Jöel Veltman, prichádza Alírezá Džahánbachš.
     
    47
    Brighton & Hove Albion bude chcieť po zmene strán využiť presilovku a získať tri body. Domáci majú vzhľadom na situáciu všetko vo svojich rukách.
     
    48
    Solly March poslal prudkú loptu do pokutového územia súpera. Veľkú šancu mal Aaron Connolly, jeho zakončenie zblízka vyrazil Aaron Ramsdale. Výrazne podržal svoje mužstvo. Nakoniec sa pískal ofsajd.
     
    49
    Tentoraz bol v dobrej možností Leandro Trossard, avšak jeho krížna strela z hranice pokutového územia tesne minula bránku Ramsdalea.
     
    50
    Yves Bissouma poslal pekný pas do šestnástky súpera, no Leandro Trossard nebol pri lopte skôr ako brankár Aaron Ramsdale.
     
    51
    Alírezá Džahánbachš nenašiel spoluhráčov na krídle, Ben White dostal zlú prihrávku a nemal šancu loptu skrotiť na hracej ploche.
     
    53
    Solly March ostal voľný na ľavej strane šestnástky, poslal prudký pas do malého vápna a Chris Basham loptu zrazil na rohový kop.
     
    54
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Rhian Brewster, prichádza Jayden Bogle.
     
    55
    Z rohového kopu nedokázali domáci hráči zakončiť, ale pri lopte ostali a naďalej kombinujú na útočnej polovici ihriska.
     
    56
    Ethan Ampadu predviedol rezolútny odkop, pretože lopta sa nebezpečne pohybovala v pokutovom území hostí. Brighton je po zmene strán veľmi aktívny.
     
    57
    Oliver Burke potiahol loptu do šestnástky súpera. Nemal to na strelu, ale počkal, z druhej vlny pribehol Enda Stevens a prudkú ranu nasmeroval tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    58
    Leandro Trossard a Alírezá Džahánbachš si zavadzali, Iránec zobral loptu spoluhráčovi z dobrej pozície. Akcia pokračovala, všetko skončilo po útočnom faule Lallanu.
     
    59
    Solly March prihrával zľava pred päťku, kde si loptu sklepol Neal Maupay a okamžite ju odkopol Chris Basham.
     
    60
    Jayden Bogle si na pravom krídle nenašiel dlhý pas, lopta skončila mimo ihriska. Kontra hostí preto nebola úspešná.
     
    61
    Adam Lallana posunul loptu do streleckej pozície, Aaron Connolly mal veľkú šancu, no fantasticky sa mu pod nohy hodil Aaron Ramsdale a loptu posunul preč. Zvládol to bez faulu, čo bolo dôležité.
     
    62
    Brighton sa znova držal na útočnej polovici ihriska. Solly March centroval do malého vápna, kde zasiahol obranca John Egan.
     
    63
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    Hostia idú do vedenia aj v oslabení, pričom sa trafil striedajúci JAYDEN BOGLE dnes debutujúci v Premier League! Celé sa to začalo na ľavom krídle, David McGoldrick dostal loptu do vápna, prihral pod seba a mladý obranca aj za pomoci teču ľavačkou prekonal Sáncheza.
    63. Jayden Bogle (SHU) - 0:1
     
    64
    Gól však platiť nemusí, pretože VAR rieši, či David McGoldrick náhodou nebol v ofsajde pri nábehu za obranu.
     
    65
    David McGoldrick nebol v postavení mimo hru. VAR rozhodol, že zásah platí. Brighton teda s náročnou úlohou, nakoľko doposiaľ bol po vylúčení Lundstrama jasne lepším tímom.
     
    66
    Adam Webster sa ako obranca posunul vysoko, spred šestnástky poslal parádnu strelu pod brvno. Aaron Ramsdale vytiahol ďalší skvelý zákrok.
     
    67
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Neal Maupay, prichádza Danny Welbeck.
     
    68
    Strely: 10 – 4
    Strely na bránku: 3 – 3
     
    69
    Danny Welbeck sa síce dostal k strele, trafil hráčov pred sebou a lopta sa odrazila tak, že Aaron Ramsdale s ňou nemal žiadny problém.
     
    70
    Žltú kartu dostáva David McGoldrick (Sheffield United FC).
     
    70
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza David McGoldrick, prichádza Ben Osborn.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Oslabený Sheffield United stále vyhráva. Dokáže Brighton so stretnutím ešte niečo urobiť?
     
    72
    Ethan Ampadu zahrával rohový kop hostí. Jeho center do malého vápna si zo vzduchu bez problémov stiahol Robert Sánchez.
     
    73
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Ben White, prichádza Andi Zeqiri.
     
    74
    Leandro Trossard zahral rohový kop centrom na zadnú žrď, Lewis Dunk hlavičkoval vysoko nad a Aaron Ramsdale sa s rozohrávkou neponáhľa.
     
    75
    Andi Zeqiri skúsil strelu z hranice pokutového územia, Jayden Bogle jeho pokus okamžite zablokoval. Sheffield United dostal loptu na súperovu polovicu.
     
    76
    Hostia potiahli protiútok po pravom krídle, kde chceli natiahnuť čas. George Baldock sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    77
    Brighton & Hove Albion získal rohový kop. Po dlhšom čase šanca na gól, pretože od inkasovania sa domáci trápia.
     
    78
    Solly March mal po rohovom kope dobrú pozíciu, Enda Stevens jeho strelu zrazil opäť na roh. K hlavičke sa dostal Adam Webster, no Aaron Ramsdale predviedol rutinný zákrok.
     
    79
    Alírezá Džahánbachš bol na konci kombinácie na pravom krídle, jeho zrazený center končí ziskom rohového kopu, dobre zasiahol Jack Robinson.
     
    80
    Nízky center takmer narobil starosti pred bránkou hostí, v skrumáži tiel to mohlo dopadnúť všelijako. Odkopnúť loptu však dokázal Enda Stevens.
     
    81
    Andi Zeqiri sa na ľavom krídle individuálne nepresadil, výborne proti nemu pracoval Jayden Bogle a získal pre svoj tím aut. George Baldock sa s ním nebude ponáhľať.
     
    82
    Alírezá Džahánbachš poslal sprava výborný center do päťky. Aaron Ramsdale loptu vo vzduchu nezasiahol a Aaron Connolly spred prázdnej bránky hlavičkoval nad brvno. Zahodil ohromnú šancu.
     
    83
    Brankár Aaron Ramsdale v snahe zasiahnuť tú loptu nepríjemne dopadol na nohu, takže potrebuje ošetrenie. Nebol tam však kontakt s niekým iným.
     
    84
    Aaron Ramsdale je síce v poriadku, ale nazbieral takmer dve minúty. Ani s následnou rozohrávkou päťky sa neponáhľal.
     
    84
    Oliver Burke mohol streliť druhý gól. Škót vyhral hlavičkový súboj pre Osborna, ten mu loptu vrátil, lenže mladý ofenzívny hráč strieľal cez obrancu spred päťky tesne nad.
     
    85
    Ben Osborn teraz už na druhej strane, vo svojom vápne odvrátil sklzom loptu na roh. Už dvanásty pre Brighton, hostia kopali dva.
     
    86
    Solly March centroval na bližšiu žrď. K hlavičke sa dostal podľa všetkého Danny Welbeck, ktorý loptu nasmeroval nad brvno. Aaron Ramsdale si znova dáva na čas.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Ben Osborn (Sheffield United FC).
     
    87
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Domáci sa dočkali a ešte majú čas skóre otočiť. Center z priameho kopu išiel k malému vápnu, kde loptu sklepol Adam Webster presne vedľa seba, kde sa najlepšie zorientoval DANNY WELBECK a nepokrytý zblízka rozvlnil sieť.
    87. Danny Welbeck (BRN) - 1:1
     
    88
    Sheffield United teda nedokázal udržať svoj náskok a inkasuje pár minút pred koncom. Brighton teraz rozhodne pôjde za tromi bodmi.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Oliver Burke (Sheffield United FC).
     
    90
    Leandro Trossard poslal prudkú strieľanu prihrávku, ale nedokázal nájsť spoluhráčov a ani netrafil bránku. Aaron Ramsdale ostal bez zákroku. Teraz bude znova pri rozohrávke päťky naťahovať čas.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Aaron Ramsdale (Sheffield United FC).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Sheffield United získal na ľavom krídle priamy kop. Ben Osborn poslal center do päťky, Danny Welbeck ju poslal preč. Ethan Ampadu síce vyslal pas naspäť, no zakončenie neprišlo.
     
    90+3
    Danny Welbeck zbytočne fauluje pri postrannej čiare vedľa svojho vápna, čiže hostia vybojovali ďalší priamy kop. Opäť centroval Ben Osborn. Za loptou išiel Robert Sánchez a aj keď ju neudržal, tak bol faulovaný.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Chris Basham (Sheffield United FC).
     
    90+4
    Priamy kop aj pre hostí. Solly March hľadal spoluhráčov na zadnej žrdi, nepodarilo sa mu to. Do kontry prešiel Oliver Burke, loptu si odkopol ďaleko od nohy.
     
    90+5
    Obrovská šanca domácich. Adam Lallana centroval sprava do päťky, Alírezá Džahánbachš hlavičkou prekonal Ramsadalea, ale John Egan loptu pred čiarou dostal preč, no iba tak, že Aaron Connolly mal stopercentnú možnosť hlavou rozhodnúť. Trafil brvno!
    90+5.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Sheffield United sa do vedenia dostal aj v oslabení, ale prvú výhru v sezóne nezískal, pretože Danny Welbeck v závere vyrovnal a Brighton mohol aj vyhrať. Dnes sa diali veľmi zaujímavé veci, no v súboji tímov bojujúcich o záchranu sa body delia.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok štvrtej adventnej nedele. (14:56:01)

    Matej Kubove

    Góly: 87. Welbeck – 63. Bogle

    Karty:   33. Dunk (BRN) – 70. McGoldrick (SHU), 86. Osborn (SHU), 89. Burke (SHU), 90. Ramsdale (SHU), 90+3. Basham (SHU)   40. Lundstram (SHU)


    Brighton & Hove Albion: Sánchez – White (73. Zeqiri), Dunk (C), Webster – Veltman (46. Džahánbachš), Bissouma, Lallana, March – Connolly, Trossard – Maupay (67. Welbeck).
    Náhradníci: Steele – Alzate, Burn, Džahánbachš, Groß, Molumby, Mac Alister, Welbeck, Zeqiri.

    Sheffield United: Ramsdale – Baldock, Basham, Egan (C), Robinson, E. Stevens – Lundstram, Ampadu, Fleck (33. Burke) – Brewster (54. Bogle), McGoldrick (70. Osborn).
    Náhradníci: Verrips – Bogle, Jagielka, Lowe, Mousset, Norwood, Osborn, Sharp, Burke.