Brighton – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Tottenham – Leicester 0:2 (kon.) | Manchester United – Leeds 6:2 (kon.)
West Bromwich – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:2 (0:1)
Leicester City
Nedeľa 20.12.2020, 15:15 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:24:59)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 15:14.
     
    Tottenham mal síce v druhom polčase výraznú územnú prevahu, skvele fungujúca obrana súpera mu ale dovolila v útoku minimum a domáci až na jednu šancu Son Heung-mina nemali ani prakticky z čoho streliť potrebný gól. Leicester naopak predviedol skvelú hru na protiútoky, neustále hrozil domácim a po jednom z týchto protiútokov a hlavičke Vardyho si strelil vlastný gól Toby Alderweireld. Hostia sa potom zatiahli ešte viac dozadu a viac-menej s prehľadom doviedli dnešný zápas k zaslúženému víťazstvu.

    Pre Tottenham je tak tento výsledok druhou prehrou za sebou a v tabuľke sa prepadol na štvrté miesto. Leicester sa naopak posunul na priebežné druhé miesto tabuľky, z ktorého stráca na prvý Liverpool štyri body.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Baleovo dlhé autové vhadzovanie do pokutového územia odhlavičkoval Fofana. Kane si potom potiahol loptu po ľavej strane k šestnástke a odtiaľ chcel zrejme nacentrovať, jeho pokus o prihrávku bol ale veľmi nepresný a skončil ďaleko za Schmeichelovou bránou.
     
    90+3
    Gólman hostí Schmeichel dokonca jeden z nepresných nákopov domácich odkopol až na polovicu Tottenhamu. Domáci sa síce hneď vrátili na polovicu súpera, i tak ale prišli o ďalšie cenné sekundy.
     
    90+2
    Tottenham sa stále snaží útočiť, do nebezpečnej streleckej pozície sa ale domáci nie a nie prebiť. Všetky nákopy do šestnástky hostia odvracajú do stredu poľa.
     
    90+1
    Justin sa prekľučkoval cez dvojicu protihráčov k šestnástke Leicesteru, narazil si loptu s Iheanachom a už sa chcel dostať k strele, lopta mu ale v kľúčovom momente odskočila od nohy.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Domáci znovu nakopli loptu do šestnástky Leicesteru, odkiaľ ju pohotovo odkopol Amartey. Hostia sa už so zložitou rozohrávkou nezdržujú a loptu hneď odkopávajú dopredu.
     
    89
    Hostia získali loptu, dostali sa na útočnú polovicu a Albrighton ju zatiahol k rohovej zástavke. Tam ju podržal spolu s Maddisonom niekoľko desiatok sekúnd.
     
    88
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    87
    Castagne sa rozbehol veľmi odvážne po ľavom krídle na polovicu Tottenhamu, kde sa dostal medzi dvojicu domácich hráčov. V súboji s nimi potom o loptu prišiel.
    86. Youri Tielemans (LEC)
     
    86
    Dier sa nechal zatlačiť do rohu vlastnej polovice a Vardy mu loptu zobral. Ten ju potiahol do šestnástky a prihrávkou do druhej vlny pripravil ideálnu streleckú pozíciu Tielemansovi, ktorý však vystrelil nad Llorisovu bránu.
     
    85
    Lucas Moura prenikol z ľavého krídla do šestnástky Leicesteru a už takmer z bránkovej čiary centroval pred bránu. Jeho center zablokoval Fofana a aj keď sa domáci dožadujú penalty za hru rukou, i opakovaný záber ukázal, že Fofana zasiahol loptu hruďou.
     
    84
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Dennis Praet.
     
    83
    Reguilón sa uvoľnil na ľavom krídle a centroval do šestnástky, kde však vo vzdušnom súboji fauloval Bale Evansa. Hostia pripravujú svoje druhé striedanie v zápase.
     
    82
    Hostia tentokrát rýchlo rozohrali a dostali sa do rýchleho protiútoku. Vardyho strelu zablokoval Alderweireld a následná Albrightonova strela dopadla rovnako. Vardy, ku ktorému sa lopta vrátila, potom ďalšou strelou zakrútil loptu do stredu brány do rúk Huga Llorisa.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+4. Vardy (pen.), 59. Alderweireld (vla.)

    Karty:   79. Dier (TOT), 81. Winks (TOT) – 32. Albrighton (LEC), 72. Ndidi (LEC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier (64. Winks), Alderweireld, Dier, Reguilón – P.-E. Höjbjerg, Moussa Sissoko – Lo Celso (49. Lucas Moura), Ndombèlé (46. Bale), Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Vinícius, Bale, Bergwijn, B. Davies, Doherty, Lucas Moura, Rodon, Winks.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Castagne (60. Amartey), Fofana, J. Evans, Justin – Ndidi – Albrighton, Tielemans, Maddison, H. Barnes (84. Praet) – Vardy (88. Iheanacho).
    Náhradníci: D. Ward – Amartey, Fuchs, Iheanacho, N. Mendy, Ayoze Pérez, Praet, Thomas, Ünder.

    Rozhodca: Pawson – Bennett, Smart